Dodaj do ulubionych

5latka popuszcza

23.02.14, 10:56
Moja starsza córka za 2mce kończy 5lat, odpieluchowana bez problemów jak miała 2lata.
Ale od pewnego czasu regularnie popuszcza siku, czasem jest to kropelka czasem prawie całe majtki mokre, do przedszkola chodzi drugi rok, ale były zmiany grupy i pani i zastanawiam się czy to nie z tego powodu, problem zaczął się mniej więcej w połowie października, co ciekawe od połowy grudnia obie córy mi chorowały, więc przez półtorej miesiąca nie chodziła do przedszkola i przez ten okres zdarzyło się jej może dwa razy po kropelce popuścić, a w poniedziałek wróciła do przedszkola i już 6 razy zmoczyła prawie całe majtki, nie robię z tego afery, proszę ją tylko żeby pamiętała, bo martwię się, że pipcia zachoruje jak będzie siedzeć w mokrych majtkach, jednak w szale zabawy zapomina..i winiłabym za to ów szał, gdyby nie to, że przez te półtorej miesiąca też była np na feriach i dużo się działo i jakoś pamiętała o sikaniu...a może to normalne??taki etap??
Obserwuj wątek
    • alpepe Re: 5latka popuszcza 24.02.14, 08:08
      pipcia zachoruje? WTF?

Normalny etap. Zmieniamy bieliznę, pilnujemy, dyskretnie orientujemy się, czy np. dziecka nie brzydzi toaleta w przedszkolu i tyle.
      • e-kasia27 Re: 5latka popuszcza 24.02.14, 08:44
        Normalne??
        Nie, to nie jest normalne, że nie sikające od dawna w majtki dziecko, nagle zaczyna sikać.
        Pipcia już może być chora, albo co gorsza nerki.
        U lekarza byłaś?
        Badanie ogólne moczu i posiew zrobiłaś?
        Badania krwi - profil nerkowy zrobiłaś?
        • hepiasia Re: 5latka popuszcza 24.02.14, 10:24
          Robiłam jej w grudniu badanie ogólne moczu i wyszło ok i lekarka uznała, że to emocje, potem miała tą "przerwę" i myślałam, że problem za nami, teraz dopiero od tygodnia na nowo, więc jeszcze nie zbadałam i zamierzam, ale co najlepiej na początek? ogólne moczu? czy coś jeszcze?
      • hepiasia Re: 5latka popuszcza 24.02.14, 10:27
        Alpepe to jej się nie zdarzyło w tym tyg w przedszkolu, a pupsko jak ma mokre to się jej odparza a od mokrej bielizny może też dostać grzybicy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka