anetapzn 05.11.10, 12:36 Mimo, ze to forum mania czytania wklejam link do oferty z Millenium na dvd, mozę ktoś będzie chciał porównać trylogię z film www.empik.com/millennium-trylogia-oplev-niels-arden-alfredson-daniel,prod59140223,film-pem.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilma1970 Re: Millenium na dvd 10.11.10, 14:09 Obejrzałam. Mam tylko jedną uwagę - nie mogłam się powstrzymać od porównywania odtwórcy głównej roli do Gołoty albo do dwutygodniowych zwłok Krzysztofa Tyńca, wyjętych z wody. Uderzające podobieństwo. Odpowiedz Link
garraretka Re: Millenium na dvd 14.11.10, 11:18 I czytałam, i oglądałam. I jestem bardzo rozczarowana filmem - mocno okrojony, fabuła nieco zmieniona... Ale aktorzy świetnie dobrani Myślę, że gdybym nie czytała książki - to film bym oceniła jako bardzo średni. Ale i tak czekam na wejście do kin trzeciej części - w UK już 26 listopada. Odpowiedz Link
ojuciasan Re: Millenium na dvd 14.11.10, 15:45 Ja się staram w ogóle nie oglądać żadnych filmów, które powstają na podst. moich ulubionych książek, a co do Millenium: mój brat obejrzał i był zdegustowany, a ponieważ nasze gusta są zazwyczaj zbieżne, więc nawet nie chcę próbować (mimo, że MIllenium akurat nie należy do książek dla mnie kultowych, tylko je zwyczajnie lubię, gł. pierwszą część). Odpowiedz Link
jarkoni Re: Millenium na dvd 19.11.10, 11:17 Staram się nie porównywać książki z filmem.. Od czasów, kiedy musiałem porównać "Lot nad kukułczym gniazdem", wieki temu. W filmie Jack Nicholson był doskonały, ale w książce było wiele więcej wątków i napięcia(od początku było wiadomo, że Wódz mówi i słyszy).. Zgadzam się z opinią, że Millenium film to okrojona i nieco zmieniona wersja książki.. Odpowiedz Link