Dodaj do ulubionych

A ja założyłam wątek...

15.09.10, 00:00
... w sobotę, 11. września, na Wnętrzach Mieszkań, normalny, ze zdjęciami mojego pokoju, bo chciałam poprosić o parę rad...

I wiecie co? Od tej pory minęły prawie cztery doby, a wątku NIE MA!!! A dlaczego? Ano dlatego, bo przecież mi odebrano półtora roku temu prawo do autopublikacji zdjęć i nie przywrócono sad
Czekałam dość cierpliwie przez wekeend, bo wiadomo - moderacja internetowej Gazety w XXI wieku działa jak sklepik GS przy PGR w Psichkiszkach Dolnych. W poniedziałek upomniałam się o mój wątek na Forum o Fotoforum i nawet któryś moderator obiecał interweniować, rano wątku nadal nie było, więc napisałam z pytaniem do forum@gazeta.pl - wszystko to BARDZO GRZECZNIE - i nic... sad
Ani wątku nie ma, ani nie raczono mi odpisać...
Źle się dzieje w państwie duńskim...

W tym czasie na WM zamieszczano wątki ewidentnie nadające się na PiW, kwitnie wątek gościa, reklamującego swoje usługi aranżacyjne, zarzucają forum zdjęciami z egzotycznych podróży, niemających nic wspólnego z "wnętrzami naszych mieszkań", ech, przykre to wszystko sad
I tak sobie myślę, że to durne pokolenie Solidarności walczyło o zniesienie cenzury, o wolność słowa, o wolność prasy po to, aby powstała Gazeta Wyborcza, która stworzyła sobie własną grupę cenzorów - tak samo aroganckich, złośliwych, nadużywających władzy, którzy kichają równo na wolność słowa i gdzieś mają jakąś tam sprawiedliwość...
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 00:20
      To dawaj ten watek tutaj a WM potraktuj konewka. My w koncu "nie gesi" i tysz gust mamy - jaki to juz insza inszosc, ale napewno jestesmy w stanie rozwiazac Twoje dylematy, chyba, ze chcesz, zeby Twoje wnetrza nosily marke " uzgodnione i zatwierdzone przez expertki WM". Tylko, czy wtedy takie wnetrza beda naprawde Twoje?
      Co do moderacji forum ja obeszlam sankcje narzucone za domaganie sie pozostawienia uzytkowniczkom forum wyboru moderatora WM, specjalnie zalozylam sobie konto pt "azalijazaza" i tam zamieszczam fotki, ktore chce zalaczyc do moich postow na WM.
      Jak sie to komus nie podoba to "palec w smalec" jak sie dawniej mawialo a wytworni Francuzi do dzis mowia "niech se wsadzi palec w dziurke od nosa".
      Czyli moderacje tez bym koneweczka.
      tongue_out
      • metodiw Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 00:39
        Oczywiście, że mogę zalogować się pod innym nickiem, ale nie chcę!
        To jest mój nick, mój wizerunek, który sobie wypracowałam - dla niektórych może niemiły, ale mój...
        Poza tym, jestem złośliwa, ale nigdy nie pisałam nic niepraworządnego, nie jestem faszystką, fanatyczką, nie używam wulgaryzmów na publicznym forum... Zostałam zbanowana, bo cenzorka poczuła się obrażona i wybrała parę kozłów ofiarnych, w tym mnie.

Ja mam po prostu silnie wkodowane poczucie sprawiedliwości - zbanowano mnie, trudno, ale jak długo można pokutować za starego bana? Toż Kodeks Karny przewiduje mniejsze kary za poważne wykroczenia! A tu siedzi sobie taki anonimowy ludzik, pękający z dumy, że otrzymał dostęp do systemu moderacji i zachowuje się na zasadzie: "ja wam wszystkim pokażę, kto tu rządzi!"

Nawet nie mam czasu Wam tutaj powtórzyć tego, co napisałam w tamtym wątku, bo znów układam testy sad Wtedy była sobota, myślałam, że do niedzieli się ukaże, bo byłam wolniejsza.
        Na razie idę spać, dobranoc!
        • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 00:47
          Widzisz, ja uwazam, ze nie ma sensu kopac sie z koniem.
          Masz poczucie sprawiedliwosci i wlasnej wartosci i bardzo pieknie.
          Ktos, kto owego poczucia nie posiada, nie jest sprawiedliwy jest tym samym glupi.
          Mnie uwlacza uzeranie sie z glupcami, wiec zrobilam taka wolte, jaka zrobilam "stwarzajac" azalije. I FC i ona odzwierciedlaja moja osobowosc a azalija wlasnie pomaga mi nie wchodzic w utarczki z glupcami.

• marguyu Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 11:02
            Fakt, z koniem kopac sie nie warto, ale to, ze metodiw trafia szlag na censuer wcale mnie nie dziwi, bo mnie takze trafia.
            Obrywalysmy palami po plecach tylko po to zeby dzis jakis pryszczaty szczeniak mogl w imie polityki komercjalnej czy innych mrocznych motywow wycinac kogo i co mu sie chce.
            To juz nie kon, to zwykla szkapa.
            • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 11:49
              Wy myslicie, ze mnie nie trafial? A i owszem, ale widocznie byl tak silny ten szlag, ze wlasnie sprowokowal mnie do powolanie do istnienia "azaliji"n nie bede sie brukac daremnymi przeciez przyglupami, ktorym funkcja sprowokowala hipezrtrofie ego.
              W dodatku jako sankcje mam nie tylko zablokowanie samoobslugi fotograficznej ale i zakaz zakladania watkow na forum "Kraj", tu juz zupelnie nie wiedziec za co, owszem, w postach zmieszczalam sformulowania tylez soczyste, co zgryzliwe, ale nigdy nie przekraczajace przenajswietszych relulaminiui netykiety a tu masz ci babo placek!
              Wiec niech zyje "azalija" i ma sie jak najlepiej, choc praca jej nie przeciazam, boc tu mamy nasz system zamieszczania fotek a zamieszczania czegokolwiek na WM sens jest znikomy tak tro forum spsialo (obelga dla psow, pardon sad ).
    • metodiw Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 15:08
      Wreszcie został dodany smile
      Jaka łaska uncertain
      • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 15:17
        Moze nas czytaja? fiu- fiuuuuu.... ale czy nie nastapia reperkusje tongue_out
        • marguyu Re: A ja założyłam wątek... 15.09.10, 19:12
          meto,
          gdzie ty kupilas takie fajne lozko?

ps. lojalnie uprzedzam - nigdy nie dawaj mi adresu, bo bedziesz spala na podlodze. Wlamie sie, ukradne i juz.
          • metodiw łóżko 15.09.10, 21:36
            W Ikei oczywiście smile
            Ale już nie mają w ofercie.
            • jolix Re: łóżko 15.09.10, 22:06
              Czyli wyrka szukam dalej sad
            • jolix Re: łóżko 16.09.10, 18:35
              JEEEEEEEEEEST łóżko w Ikei big_grin
              Nazywa się Meldal i figuruje wśród łóżek dla gości [podkreślenie moje] i leżanek wink

Dla mnie jednak zbyt wąskie ono...

----
              Także to nie tak że ...
              • metodiw Re: łóżko 17.09.10, 14:02
                Rzeczywiście, nie zauważyłam smile

Ja jestem mała, chociaż trochę, hm, okrągła smile Dobrze się mieszczę. Lubię te wysokie boki. Może dlatego, że w dzieciństwie miałam takie metalowe, białe łóżko. Jakoś tak czuję się bezpieczna, kołdra mi nie spada, ściana się nie wyciera...
    • zettrzy Re: A ja założyłam wątek... 17.09.10, 17:04
      moze to Cie pocieszy:
      jakis czas temu ktos zadal pytanie na forum robotkowym o tlumaczenie wzorku z ang. i chcialam pomoc... i buh, wyswietla mi sie "nie mozesz pisac na tym forum" czy cos w tym stylu - no krotko mowiac nowa adminka zabanowala mnie D:

i otoz nie mam cienia zamiaru pisac tam pod innym nikiem ani dobijac sie o jakies "prawo" do pisania, bo na forum robotkowym moge wylacznie dawac, nic nie zyskujac... gdzyz panie uzytkowniczki nie wiedza nawet 10% tego co ja, vide ich produkcja literacka, wiec co sie mam wyrywac? dawac im za darmo i jeszcze beda mnie za to obrazac?

i ciesze sie ze wyszlo kto trollowal na tamtym forum - nowa adminka oczywiscie, bo postow trolla w tej chwili nie widac... oraz inne znane mi niki przestaly pisac, no wiec niech sobie wloza w kubel, projektow za darmo tez nie mam zamiaru rozdawac

wiec widzisz jak fajnie sie uklada to forumowe zycie - zupelnie jak prawdziwe off forum wink nigdy nie wiadomo kiedy w cos wdepniemy a kiedy nam spadnie na glowe wink
    • mysiulek08 Re: A ja założyłam wątek... 17.09.10, 20:01
      Metodiw, a czy WM to takie ochy i achy i wielcy guru tam bywaja by zaprzatac sobie glowe ich radami ? Osobiscie bym tam ani kawalka swojej chalupy tam nie pokazala smile

W koncu to moj dom i ja mam sie dobrze czuc w tym co sama wymyslilam smile
      • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 17.09.10, 21:38
        Bywa i tak, a bywa tez, ze zaglada sie na forum prywatne na ktore ongis sie zostalo przyjetym, takie to ci forumo exkluzywne i takie ci na nim delikatne tematy poruszane sa, ze az zamykac je trzeba na 8 spustow przed intruzami wszelkiej masci i coz? zajrzawszy zastaje sie owe podwoje na nowo zamkniete, wszystkie spusty ponownie zainstalowane i ..."pisz do mnie na Berdyczow".
        Okazuje sie, ze na owym forumie trza pisac regularnie, chociazby po to, zeby w piatek powiedziec, ze jutro bedzie sobota - jak nie to fora ze dwora.
        Ze wyroslam juz z wieku obowiazku pisania wypracowan podziekowalam i ubiegac sie o ponowne wpuszczenie nie zamierzam. Nie ma jal na naszych leniwych bo jakzeby inaczej LESerkach.

• metodiw Re: A ja założyłam wątek... 19.09.10, 13:43
        mysiulek08 napisała:

> Metodiw, a czy WM to takie ochy i achy i wielcy guru tam bywaja by zaprzatac so
        > bie glowe ich radami ? Osobiscie bym tam ani kawalka swojej chalupy tam nie pok
        > azala smile W koncu to moj dom i ja mam sie dobrze czuc w tym co sama wymyslilam smile

Ja zawsze dużą wagę przywiązywałam do urządzenia swojego mieszkania. Nawet, kiedy robiłam to intuicyjnie, czyli raz dobrze, raz beznadziejnie. Zawsze coś przestawiałam, dodawałam, zmieniałam...
        Kiedy zaczęłam mieć więcej czasu, zalogowałam się na "Gazecie" i zaczęłam regularnie odwiedzać WM. Szkoda, że miałam wtedy zrobioną już część mojego obecnego mieszkania, bo uniknęłabym pomyłek sad
        Wnętrzarstwo jest sztuką użytkową, którą trzeba poznać, jak każdą inna sztukę.
        Jeżeli ktoś nie przykłada do tego wagi, to "najważniejsze, żeby się dobrze czuł w swoim domu". Ale jeżeli ktoś chce udoskonalać swoje wnętrze, to trzeba pytać innych o rady. Nie znajomych i przyjaciół, bo rzadko kto wtedy powie szczerze, co sądzi o naszych pomysłach, tylko obcych, patrzących surowym, obiektywnym okiem.
        Kiedy się regularnie odwiedza forum od kilku lat, to ma się swoje autorytety, ludzi, z których zdaniem należy się liczyć. Niektórzy są specjalistami, a reszta - to ludzie z pasją, o wrodzonym dobrym guście.

Obecnie WM zdominowały, jak napisała jedna z forumowiczek, wątki "gierkowskie" (towarzyszko - pomożecie?) smile, ale zawsze jednak trafiają się fajne, oryginalne wnętrza.

Poza tym, bardzo się cieszę, przywrócono mi prawa do autopublikacji https://emoty.blox.pl/resource/clap.gif
        • felinecaline Re: A ja założyłam wątek... 19.09.10, 13:53
          Kiepsko widac z moim poczuciem humoru i w ogole z lotnoscia, widac, bo nijak nie rozmialam, dlaczego te watki nazwalyscie "gierkowskimi", no, pomoglyscie mi, dziekuje big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka