Dodaj do ulubionych

Muszę się pochwalić :-)

21.03.14, 11:10
Rysunek mojej niespełna czteroletniej wnuczki: myszka na rowerze:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qg/hf/m0uw/Ir0R9pnYSq9MbcxI2B.jpg
Obserwuj wątek
    • felinecaline Re: Muszę się pochwalić :-) 21.03.14, 23:37
      Urocze i calkiem udane big_grin
      Ucaluj Myszeczke ode mnie Chcialam jej przetmumaczyc i wyslac tekst francuskiej piosenko- wyliczanki dla mysiatek w jej wieku, ale sie nie sprawdza - zbyt glupawe i momentami okrutne a momentami nawet... skatologiczne - strrraszne, czym usypiane sa po dzis dzien francuskie niemowleta! tongue_out
      To moje drugie takie negatywne tmumaczeniowe niepowodzenie ostatnich tygodni, dla pewnej Matyldki chcialam przetlumaczyc bajke o Kopciuszku, nawet ksiazeczke kupilam i mialam wyslac.I tlumacze a tam - wiadomo - matka odumiera, macocha sie pastwi, obrzyna sie kawalki stupek panienek zadnych poslubic krolewicza - zgrrrrroza! Tylko rysunki z filmu Disneya sie bronia, ale tekst - zgroza, powtarzam.
      A nasze pokolenie zaliczylo je z wypiekami na pyszczkach.
      • niennte Re: Muszę się pochwalić :-) 24.03.14, 23:53
        Feline, ja też nie rozumiem, dlaczego na nas w dzieciństwie nie robiły wrażenia sceny, które czytam obecnie dziecku w klasyce bajkowej i włos mi się jeży:
        - oto jelonek traci mamusię, bo zastrzelili ją myśliwi, a sam zostaje ranny (jak to? mamusi ktoś zrobił krzywdę? przecież dziecko musi mieć mamę...),
        - myśliwy na rozkaz królowej wyprowadza Śnieżkę do lasu, aby ją zabić! w końcu zabija jelenia, a jego serce przynosi królowej (okrucieństwo i morderstwa!),
        - i najgorszy horror: rodzice Tomcia Palucha postanawiają wyprowadzić wszystkie swoje dzieci do lasu, bo nie mają na ich wyżywienie (wygodny sposób, aby pozbyć się dzieci, niech umrą z głodu albo pożarte przez dzikie zwierzęta!).

No i jak myśmy się odchowały i nie trzęsły z wiecznego strachu, ja się pytam?
        • felinecaline Re: Muszę się pochwalić :-) 25.03.14, 00:16
          Widzisz?A mialam najszczerszy zamiar zrobienia kariery tlumacza literatury dzieciecej ! sad
    • kwiatek_leona Re: Muszę się pochwalić :-) 24.03.14, 15:40
      No, no, no! Niedlugo nie bedziesz miala problemu co powiesic na scianach.
      • niennte Re: Muszę się pochwalić :-) 24.03.14, 23:40
        O, to już postanowione, że ten rysunek znajdzie miejsce w mojej galerii ściennej smile
    • marguy Re: Muszę się pochwalić :-) 28.03.14, 03:01
      Sliczna ta myszka z pepuszkiem smile
      I bardzo porporcjonalna sama w sobie jak i w stosunku do rowerka.

Takie wyczucie proporcji swiadczy o wyczuciu przestrzenie. Nie bedzie sie dziecko gubilo smile

Naprawde fajny i dobry rysunek, niennte moze sie babciowo puszyc bo jest powod do dumy smile
    • niennte Re: Muszę się pochwalić :-) 05.04.14, 11:44
      To jeszcze zdjęcie po obróbce:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/1/qg/hf/m0uw/FZ7JoakvqaSndWfZaB.jpg

Gdzieś kiedyś pewnie zawiśnie na ścianie, ale najpierw oryginał w pokoju Anielki.
      • felinecaline Re: Muszę się pochwalić :-) 06.04.14, 10:30
        Nooo! W takiej arcy-eleganckiej wersji to powinnyscie mu jakis wernisaz urzadzic !big_grin - Jak "juz" sie ma taka artystke w rodzinie to ho-ho!.
        • felinecaline Re: Muszę się pochwalić :-) 04.06.14, 15:29
          Nienn - weranda dla mnie rewelacja!!!!! Skomentowalam na FB smile)))
    • samantha39 Re: Muszę się pochwalić :-) 31.10.14, 01:33
      Polecam www.youtube.com/watch?v=zbMWPYNRBaA
      • samantha39 Re: Muszę się pochwalić :-) 31.10.14, 03:32
        forum.gazeta.pl/forum/w,91510,150201052,150201052,Musze_sie_pochwalic_.html
      • damini75 Re: Muszę się pochwalić :-) 30.11.14, 17:25
        Dostałam od męża w prezencie ślubnym działkę budowlaną, w Suchym Dworze, blisko elitarnego osiedla z luksusowymi rezydencjami smile))) Jestem szczęśliwa
        • niennte Re: Muszę się pochwalić :-) 30.11.14, 20:07
          Hm... Ja trochę w innym sensie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka