Dodaj do ulubionych

Echa afery

23.06.14, 13:26
No proszę! smile

Właśnie przed chwilą premier Hiszpanii, Mariano Rajoy, na konferencji prasowej w Gdańsku, zdecydowanie i jednoznacznie potępił sprawców afery taśmowej i wyraził nadzieję, że szybko zostaną wykryci i - jako przestępcy - poniosą odpowiedzialność karną.
Obserwuj wątek
    • k.karen Re: Echa afery 23.06.14, 14:58
      big_grin big_grin big_grin

https://5.s.dziennik.pl/pliki/6444000/6444562-.jpg

mem / źródło: Facebook/PissOffReaktywacja
      • k.karen Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 15:42
        Niech sobie przypomną szuje słowa ich idolki - "kulturalnej" pani posłanki, profesor, kobiety, która nie w zaciszu knajpy i w prywatnej rozmowie , ale w publicznym, ogólnopolskim programie zachowała się skandalicznie i nie jedyny raz, bo robi to często.

No jak tam szuje i hipokryci, pamiętacie?

Ulica jest miejscem publicznym i nie należy do dziwek, kurew i alfonsów – tak, dobrze czytacie. Takie słowa padły z ust posłanki Prawa i Sprawiedliwości na antenie TVN24. – Gdyby do pana czystego mieszkania chciał wejść pijany facet, który chce wyrzygać i zamanifestować swoje pijaństwo to wpuściłby go pan? – pytała Kuźniara.

www.tvn24.pl/ulica-nie-nalezy-do-dziw-ku-alfonsow-i-tak-dalej-te-baby-po-prostu-szmaty,327478,s.html
        natemat.pl/62205,skandaliczne-zachowanie-pawlowicz-w-tvn24-krzyczala-i-wyzywala-to-sa-szmaty-dziwki
        A może jeszcze lepiej, bo w Sejmie w czasie obrad, w czasie wystąpienia posła SLD?

• wirujacypunkt Re: Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 16:20
          Nie ważne czy lubię Tuska albo nie lubię, jednak uważam, że bardzo dobrze robi, iż nie ulega szantażowi.
          W tej sytuacji jestem całkowicie po stronie Tuska.
          • sorel.lina Re: Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 17:03
            wirujacypunkt napisał:

> W tej sytuacji jestem całkowicie po stronie Tuska.

Ja też! Zdecydowanie.
            Po pierwsze: nie znoszę szpiegów, podglądaczy, podsłuchiwaczy, prowokatorów i szantażystów i nie jestem zwolenniczką Macchiavellego:"cel uświęca środki".
            Po drugie: na nagraniach (oprócz taśmy z Nowakiem) nie dopatrzyłam się żadnych "strasznych" rzeczy - zwykła kuchnia polityczna, taka sama jak wszędzie. W tzw. starych demokracjach też. Wiedzą o tym politycy opozycji, wiedzą o tym tak dziś oburzeni dziennikarze, wie o tym każdy przeciętnie rozgarnięty człowiek. A jeśli ktoś uważa, że gdzieś, w świcie politykę robi się inaczej, to jest po prostu naiwny. Delikatnie mówiąc.
            Po trzecie: nie mogę godzić się z osłabianiem pozycji Polski w EU i na świecie w imię interesów tzw, "zatroskanych" - biznesmenów, może gangsterów, mściwych agentów jakichś służb, polityków rwących się do przejęcia władzy, lub - co nie daj, Boże - w imię interesów naszych drogich sąsiadów.

A ambasador amerykański powtórzył: "Nie komentujemy nagrywanych prywatnych rozmów"
            I dodał: "Podsłuchane rozmowy niczego w relacjach USA-Polska nie zmienią. Nie mogą zmienić"
            • k.karen Re: Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 18:53
              Nawet ojciec Rydzyk jest po stronie Tuska! big_grin

- T.R. Proszę pani, uwagi do kogoś mówi się najpierw w cztery oczy, później kościołowi, a nie najpierw na cały świat!
              - P.X A to my jesteśmy na antenie? To przepraszam..
              -T.R Pocałuj mnie w nos!

Następny "kulturalny" a do tego wielbiony przez swoich wyznawców i wielbicieli PiS-u.

• k.karen Ziemkiewicz... menel spod budki z piwem? :D 23.06.14, 19:11
                Nie, nie w knajpie na prywatnym spotkaniu, ale w studio telewizyjnym o jednym z członków Państwowej Komisji Wyborczej!

- K..., dziadek, sp... z anteny - to nie komentarz kibica o sędzim w ferworze meczu, tylko brutalny żart Rafała Ziemkiewicza, prowadzącego Antysalon w TVP Info.!

Tak, tak, szuje! To wasz ulubiony autor, często go cytujecie big_grin

www.tvn24.pl/kontakt,9/dziadek-sp-aj-z-anteny,98508.html
          • k.karen Re: Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 18:55
            wirujacypunkt napisał:

> Nie ważne czy lubię Tuska albo nie lubię, jednak uważam, że bardzo dobrze robi,
            > iż nie ulega szantażowi.
            > W tej sytuacji jestem całkowicie po stronie Tuska.

Ja też! Brawo dla Premiera Tuska! Tak trzymać i nie ulegać szujom, szantażystom i plotkarzom!

smile
            • wscieklyuklad Re: Wspomnień "czar" :D 23.06.14, 21:06
              Tak czy tk, Donald T. dał tyły.
              Każdy dzień osłabia jego społeczne notowania, nie tylko dlatego, że Ciemny Lud jest wzburzony treścią nagrań, lecz dlatego, że Światły Lud nie lubi mięczaków.
              Do redachcji "wprosta" powinna wejść brygada "gładkogłowych" w stosownych kominiarkach, która w sposób kategoryczny - najlepiej brutalny - pozbawiłaby redachtora L. nie tylko laptopa, ale kłów jegoś (po uprzednim w nie wycięciu z mańki).

Dowód historyczny:

Pamiętacie jeszcze Jasia "Szczęka" Rulewskiego z miasta Bydgoszcza (jak mawiał Vęsan Rostowski)?

Wycięty w kły utracił garnitur przodozębny, za czego przyczyną nasza Ukochana Oyczyzna o mało co zamarła w strajku powszechnym. Słotfocie (czarno-białe) pokiereszowanej buźki publikowane powszechnie , niemniej pospolitą budziły zgrozę.
              I co? Dziś Jan R. jest już wyłącznie postacią historyczną a martyrologia jakiej doznał (a z której broń Bóg nie szydzę, bo nic to miłego nie było) nie przełożyła się na dalszą karierę ani polityczną, ani społeczną.
              Zebranie po gębie trzeźwiłoby redachtora L. i ostrzegło innych podsłuchiwaczy przed kolejnymi tego typu przestępstwami.
              Oczywiście Monika O. i dziesiątki innych dziennikatorżników i politkatorżników podniosłyby larum pod niebiosa, domagajac się Głowy Premiera - najlepiej na tej samej tacy i w sąsiedztwie historycznego też świńskiego łba prezentowanego przez Palikota.

Ruskie doświadczenie dowodzi, że tak Ciemny, jak i Światły Lud uwielbia bruatlną siłę.
              Zatem atak na wschodnią Ukrainę (a najpierw Krym) ze strony Szanownego Pana Prezydenta Dabljudablju Putina, jak i słow Szanownego Ojca Derechtora, czynią z tych charyzmatyków Narodowych Idoli.

Tymczasem DeTusk pochlipuje: nie dam się przestępcom!
              Panie DeTusku! Z przestępcami rozmawia się z pozycji siły a nie dziecięcia, któremu zburzono zamek w piaskownicy i walnięto grabkami przez niewinną łepinkę.

Trza było w marcu kopnąc w tyłeczek Szanownego Pana Ministra Be Arłukowicza!
              Dziś w TV dziennikatorżnicy zrewanżowali się za dziecięcą naiwność reportażem, w którym potępili NFZ za odmowę wypłaty ponadkontraktowych wydatków na leczenie raka przez jednostki leczące chemioterapią.

Czas odstania w kolejkach uległ skróceniu.
              Nie są to jednak kolejki do likozy.
              Chodzi o kolejki do urn!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka