tropem_misia1 10.11.09, 14:28 ma pomysł jaki pomysł?pan który? oto on i chce zburzyć warszawski Pałac Kultury. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
digressie Re: Pewien pan 10.11.09, 17:02 może i nostalgiczne ma znaczenie ale architektonicznie to raczej obrzydzenie bierze i ekologiczna odraza patrząc na tego głaza z drugiej strony czy miasto większych potrzeb nie ma niż burzenie prl'owskiego brzemia ? Odpowiedz Link
tropem_misia1 był czas 10.11.09, 17:44 ot,wieki temu gdy Kraków pokochał Warszawę i czasem wsiadał w żelazną lady mając emocje za strawę i gnał i pędził z łoskotem a lady mrugając oknami łapała wiatr , a Kraków porwany podmuchami wysiadał na Zachodniej Warszawie , aby z nią spacerkiem w trasę ruszyć. Wspomnienia owszem jak za mgłą, lecz widok Pałacu Kultury może jedynie wzruszyć Kraków Odpowiedz Link
kogucik.2972 Re: był czas 10.11.09, 18:05 a ja uważam, moje panie, to moje osobiste zdanie - że gmach, to gmach, i nie ma siły żeby go teraz jakieś burzyły ważne politykiery. i niech mi powie polityk który, czy jest symbolem Pałac Kultury tylko minionej ery - czy też symbolem i częścią Warszawy ? centrum i placem niejednej zabawy, wszak każde dziecko - od najmłodszego - Warszawę z Pałacem kojarzy - dlaczego ? Odpowiedz Link