pamana 12.10.09, 10:28 Zastanawiam się kto kupuje jej pisma i jaki mają nakład ? p. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingeborg Re: Zuza Ziomecka 12.10.09, 11:35 Pewnie reklamodawcy Ja za to zastanawiam się kto wpadł na pomysł że życiorys pani ziomeckiej może być dla kogos interesujący. równie ciekawy i odkrywczy tekst mogę napsać o pani frani z naprzeciwka. Odpowiedz Link Zgłoś
krwe Re: Zuza Ziomecka 20.10.09, 10:50 Bardzo ciekawy życiorys,mi się podoba,bo pani Zuza jest bardzo interesującą,inteligentną i oryginalną postacią.Napisz o Frani z naprzeciwka moze też będzie to ciekawy tekst ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mayela ja kupuję - gagę 12.10.09, 23:18 A czytałyście "gagę"? Bo ja czytałam i kupiłam ze 3 numery. Pewnie bym na to pismo nie trafiła, gdyby nie rekomendacja znajomych z Warszawy. Jak dla mnie (mieszkanki Wrocławia) "gaga" ma jedną wadę - jest za bardzo warszawowa - tzn. newsy dotyczą głównie stolicy (choć ostatnio pojawił się 1 zachęta dotycząca Wrocławia). Poza tym - podoba mi się. Nie jest to pismo poradnikowe (typu "Dziecko"), więc nie znajdzie się tam informacji o kąpieli noworodka, chorobach, itp. Jest raczej skierowane do rodziców przedszkolaków i wyżej i przedstawia optymistyczną wizję rodzicielstwa jako dobrej przygody i pozytywnego wyzwania, ale bez ukrywania problemów i rozterek. Nie chcę napisać, że "Dziecko", które czytałam przez kilka lat, inaczej przestawia rodzicielstwo, ale "gaga" nastawiona jest chyba bardziej na zachęcanie do różnych aktywności z dzieckiem. Nie znaczy to, że wszystkie pomysły z "gagi" mnie pociągają. Np. opisywana w jednym z pierwszych numerów podróż z 2-latką do Tajlandii nie wydała mi się najlepszą ideą, ale za to miałam materiał do przemyśleń... A "Aktywista" czytywałam z tylko doskoku, nawet kiedy byłam studentką i pismo polegiwało w różnych lokalach. Nie wciągnęło mnie; może dlatego, że imprezy to nie moje hobby. Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: ja kupuję - gagę 20.10.09, 12:28 Nie bardzo rozumiem czym p. Ziomecka zasłużyła na artykuł w Gazecie, jest tyle fantastycznych, kreatywnych kobiet w Polsce, no ale one nie mają medialnego nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
robotkuchenny Re: ja kupuję - gagę 20.10.09, 13:06 przykład pani Ziomeckiej pokazuje jak można zrobić karierę i osiągnąć sukces. WO zazwyczaj pokazują sylwetkę osoby, która coś osiągnęła własną pracą -teraz dla odmiany pokazano osobę, która pochodzi ze znanej rodziny. Ja osobiście wolę artykuły o ludziach którzy sami coś osiągneli, mam wtedy większą motywację do pracy i nauki. No ale dobrze też wiedzieć co naprawdę jest niezbędne (znajomości). Odpowiedz Link Zgłoś