mnbvcx 12.07.10, 20:28 wreszcie wywiad, ktory czyta sie bez zmuszania siebie, by dotrwac do konca. ostatnio coraz mniej jest pieknej normalnosci. mam nadzieje, ze istnieje, tylko trudniej ja dostrzec w informacyjnym szumie. milo bylo przeczytac. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guino Udławiony z miłości 12.07.10, 23:51 Mnie się też wywiad z Pilchem podoba. Inteligentny i dowcipny-nie dajesiępostawić pod ścianą. Odpowiedz Link Zgłoś
chinique Dawno temu, w Krakowie, kiedy to jeszcze ... 26.07.10, 08:59 ... tamtejsze środowiska artystyczne nie musiały za chlebem k*rwić się za brudne warszawkowskie pieniądze Panowie Pilch, Świetlicki i wielu innych perwersyjnie trawersowali seksualnie kolejne roczniki naszych koleżanek ze studiów, bo nas niestety nie było wtedy jeszcze stać postawić tym koleżankom na pierwszej randce chociażby zapiekanki u Endziora z napisem z keczapu. O czymże zatem rozwodzi się Pan Pilch pisząc/mówiąc o "kobietach", skoro jego doświadczenia tylu ostatnich lat to w większości niemalże pedofilskie, niemalże gwałty, na intelektualnie bezbronnych niemalże kobietach odurzonych ferią estrogenów i pilchowskim gadaniem niczym flunitrazepanem(?) Odpowiedz Link Zgłoś
jedwab1 Udławiony z miłości 13.07.10, 10:56 czyta się jednym tchem ............. mimo tego sakramenckiego upału :) Odpowiedz Link Zgłoś
cypis.syn.rumcajsa Re: Udławiony z miłości 13.07.10, 14:17 świetny wywiad. przeczytam raz jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
dona.a Re: Udławiony z miłości 14.07.10, 10:13 Dołączam się do poprzednich wpisów, rzuciłam okiem i...przeczytałam do końca:) Odpowiedz Link Zgłoś
disoprivan Udławiony z miłości 14.07.10, 10:29 nic mnie bardziej nie wkur... jak swiadomosc, ze sa tacy goscie jak pilch, ktorzy graja w lidze, o ktorej nawet pomarzyc nie moge. zeby sobie humor poprawic poczytam cos o kaczynskim... Odpowiedz Link Zgłoś
m824 @disoprivan 14.07.10, 15:01 @disoprivan - nie jestes sam. ja tez mam takie poczucie. uwielbiam tego goscia... mimo, ze jestem kobieta. czytanie jego tekstow i wywiadow, to jak intelektualny orgazm. a przy tym swietnie poprawia humor i jakos prostuje skrzywiony polska codziennoscia kregoslup ;) Odpowiedz Link Zgłoś
disoprivan Re: @disoprivan 14.07.10, 15:21 pilch jest jedna z niewielu "rzeczy", ktorych sie nie musze tu gdzie mieszkam wstydzic. pozdrawiam. p.s. na skrzywiony polska codziennoscia kregoslup polecam reszte zycia spedzic tam, gdzie jej (polskiej codziennosci) nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
decounrad Re: @disoprivan 26.07.10, 11:11 A ja się bardzo cieszę, że mieszkając w kraju, z którego pochodzę, mogę coraz rzadziej spotykać osoby wstydzące się zarówno ojczyzny jak i rodaków. Oby w niedługim czasie wszyscy Tobie podobni wyjechali. Przeboleję już nawet to Wasze wieczne tłumaczenie własnej nieudolności tymi wszystkimi, wytykanymi przez Was, wadami nas, Polaków. Oczywiście kilkaset/kilka tysięcy kilometrów stąd wszystko jest takie piękne, proste i radosne. Ale - skoro i ja się cieszę i Ty się cieszysz z faktu, że Cię już tu nie ma, to ja mam tym lepsze podstawy do czerpania radości z tego, co ten kraj oferuje ludziom, którzy potrafią z tego skorzystać i umieją to docenić... Odpowiedz Link Zgłoś
pafnucykot Re: Udławiony z miłości 26.07.10, 02:22 biedny człowieku! nie o opowieść o mistrzu chodzi, ale o jego myśl! Lepiej Ci będzie jak spróbujesz od maluczkich odskoczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
elektryczny.klecznik Re: Udławiony z miłości 15.07.10, 01:36 Popieram. Pilch dał tu rozmówczyni ogrom możliwości, których nie wykorzystała. Nie pociągnęła masy ciekawych wątków. Nienaturalny, szarpany wywiad. Pewnie pani redaktor, przerażona poziomem rozmówcy, przygotowała sobie pytania zawczasu i leciała na sztywno. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
pafnucykot Re: Udławiony z miłości 26.07.10, 02:27 Wystarczyło skupić się na odpowiedziach! Odpowiedz Link Zgłoś
idontgiveashit Udławiony z miłości 14.07.10, 12:13 Boże! Ja wstąpiłam w Pilcha. Ciągle tylko ten mózg i mózg. Zakochałam się nagle <3 Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: Udławiony z miłości 14.07.10, 12:43 Pełnam zachwytów i uniesień nad uroczo samczym językiem Pana . Ale od wąsów wara ! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zeberdee24 Re: Udławiony z miłości 14.07.10, 13:25 Pilch jak zwykle w kiepskiej formie. Odpowiedz Link Zgłoś
pafnucykot Re: Udławiony z miłości 26.07.10, 02:25 Chyba brak czytania ze zrozumieniem?:) Odpowiedz Link Zgłoś
davasarman Udławiony z miłości 14.07.10, 13:31 Faktycznie, pytania utkane niemal z samych cytatów, męczące. Na szczęście odpowiedzi Pilcha zostają na dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Jest Pan w swojej najlepszej formie ! 14.07.10, 14:22 Drogi Panie Jurku Wspaniały wywiad. Pana odpowiedzi - błyskotliwe i oryginalne zarazem. Śmiem twierdzić , że jest Pan w szczycie swoich możliwości twórczych (a troszkę znam się na tym) Gratulacje i wyrazy szacunku. lek.med.Maciej kozłowski- psychiatra Odpowiedz Link Zgłoś
xanaxy Udławiony z miłości 14.07.10, 14:25 I dobrze, ze udlawiony.Ma Pan talent i o tym wie. Gratulacje. Za wszystko - ksiazki, cudne komentarze do filmu o Noblistce,uczenie ludnosci, ze mozna korzystac z ...mozgu. Tak trzymac. I ta piekna Wisla...tyle kultur.Pisze Pan "Dziennik" jak niegdys S.Marai, Gombrowicz,Tyrmand, Dabrowska i Kowalska tez? Prosze - niech Pan pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
schinella Udławiony z miłości 14.07.10, 14:34 Wreszcie cos do poczytania na lamach tzw. prasy kobiecej! Musze przyznac racje pani Wodeckiej-Lasocie - tylko Pilch mogl udzielic tego wywiadu i zrobil to wspaniale. Z przyjemnoscia wybralam sie z nim na owa romantyczna przechdzke po polu minowym i bylo wystrzalowo! Odpowiedz Link Zgłoś
antenka_beretowa Pretensjonalny, egzaltowany satyr 14.07.10, 15:10 i grafoman z bonmotami dla trzy razy młodszych licealistek "zaproszonych" po "Spotkaniu z pisarzem" w szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Udławiony z miłości 14.07.10, 15:14 Jakie ksiązki pisze, taki daje wywiad - jednym okiem wpadnie, a drugim wypadnie. Nic w pamięci nie zostaje. Ot, se można było poczytać, bo chłopina językiem śpiewnym operuje, zdania nieźle formułuje i zna fajne słowa. W pamięc nie zostaje nic. Nie porusza nic. Galopady myśli nie wywołuje. Emocji żadnych. W łeb nie kopie. W d,pę też nie. W jaja tym bardziej nie. Do niczego nie inspiruje, ani nawet nie podżega. Nie zmusza do zajęcia stanowiska wobec siebie albo opisywanych zjawisk. Nie niesie ze sobą czegokolwiek wartościowego. Wydmuszka. Wyczyn autora nijakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
focus35 Re: Udławiony z miłości 14.07.10, 20:44 podpisuję się pod postem greka - niestety większość wywiadów z artystami, aktorami czy pisarzami to właśnie wydmuszki - często efektowne, czasem tylko starające się takie być ale w pamięci nic nie zostaje ani mózgu do realnej działalności nie pobudza, niezależnie od tego, ile razy ów twórca czy artysta wypowie słowo - mózg;) - co stwierdzam z głębokim żalem, bo zawsze do lektury przystępuję z nadzieją a tu... znowu rozczarowanie grek.grek napisał: > Jakie ksiązki pisze, taki daje wywiad - jednym okiem wpadnie, a drugim wypadnie > . Nic w pamięci nie zostaje. Ot, se można było poczytać, bo chłopina językiem ś > piewnym operuje, zdania nieźle formułuje i zna fajne słowa. W pamięc nie zostaj > e nic. Nie porusza nic. Galopady myśli nie wywołuje. Emocji żadnych. W łeb nie > kopie. W d,pę też nie. W jaja tym bardziej nie. Do niczego nie inspiruje, ani n > awet nie podżega. Nie zmusza do zajęcia stanowiska wobec siebie albo opisywanyc > h zjawisk. Nie niesie ze sobą czegokolwiek wartościowego. Wydmuszka. Wyczyn aut > ora nijakiego. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_mlo oj greku! 14.07.10, 23:40 Nie utrwaliło Ci się, że mężczyźni są gorszą częścią ludzkości? I uśmiechnęłam się, bo wąsów nie lubiłam nigdy.Zasmuciłam się także, bo (czytaj pan, panie Pilch)dzień po dniu jestem ROZCZAROWANA życiem. A więc emocje podczas lektury, czyż nie? Odpowiedz Link Zgłoś
maksym6 Udławiony z miłości 14.07.10, 15:27 Wywiad z Panem przeczytałam kilka razy i w końcu... wydrukowałam. Dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
kosa811 wywiad dla maturzystów ery wczesnego Gierka 15.07.10, 07:01 bez tego dystansu czasu, podobnych doświadczeń genderowych i kulturowych szkoda czytać. Na szczęście czasu nie zmarnowałem - doskonały opis żywotu niedoskonałego człowieka inteligentnego Odpowiedz Link Zgłoś
wen_yinlu Udławiony z miłości 15.07.10, 13:01 Nie chciałabym tego pana poznać bliżej gdy był młodszy, ale w tym wieku w sumie na herbatę bym go pewnie wzięła. Trochę szkoda, że wywiad taki zdominowany przez kobiety, cycki, plecy, spódniczki - raczej kwestie dla mnie nieistotne, a człowiek może i interesujące by miał zdanie na wiele innych tematów. Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Udławiony z miłości 15.07.10, 14:27 Jestem z tej samej generacji,chodziliśmy po tych samych ulicach i znamy tych samych ludzi. Ale niestety Pilch jest nierówny. Chwilami genialny albo prawie - tak jak w tym wywiadzie, a chwilami strasznie przynudza. Powieśći mu np nie wychodzą. Ale mało kto umie tak pisać "Po Polsku" jak Mistrz. No i zna sie na kobietach. Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Udławiony z miłości 16.07.10, 17:18 Zawsze rozbawiało mnie to hasło - znać się na kobietach. Nie mozna znać sie na kobietach, tak samo jak nei mozna znać się na męzczyznach. Ludzie to nie obsługa linii produkcyjnej, zeby sie na nich znać - to nie działa tak, ze jak tu nacisniesz, to zawsze to samo stąd wylezie. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Udławiony z miłości 19.07.10, 13:53 Przecież to nie o to chodzi, żeby 'znać się' oznaczało 'znać przewidywalny zbiór reakcji' :). Okropne uproszczenie. Pomyśl w tę stronę - na kobietach można się przynajmniej ewidentnie 'nie znać'. A niejakim - może nie bezpośrednim - przeciwieństwem jest... Odpowiedz Link Zgłoś
moni.iza30 Jerzy, 18.07.10, 21:55 będę Pana kochać do końca życia... Dziękuję za możliwość zachwytu nad Pana książkami, wywiadami, felietonami...Jest Pan jednym z nielicznych, naprawdę myślących facetów...Pozdrawiam cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
dj55krov Udławiony z miłości 21.07.10, 09:59 fantastyczny tekst! na tę zatęchłą rzeczywistość jak plaster miodu Odpowiedz Link Zgłoś
mmmyk Udławiony z miłości 22.07.10, 11:36 Obydwije nieżle sie spocili, by zabawić znudzonych leniwych.A przecież kazdy sam musi sie spocić .... Odpowiedz Link Zgłoś
migiem_migiem tylko dlaczego 'wywiadująca' 23.07.10, 13:31 jak zwykle, w tego typu wywiadach, nie postara sie przygotowac do tego wywiadu tak, aby wniesc cos nowego. wywiad oczywiscie ciekawy, ale przez sama postac J. Pilcha. Ona mu ciagle kazala odnosic do czegos, co on juz powiedzial, a przeciez to jest tak ciekawa postac, ze naprawde nawet o milosc, albo o sto innych tematow, o kt. juz byl pytany, zapytac na nowo, doczesnie, bez koniecznosci ciaglego komentowania wlasnych wypowiedzi, kt. zreszta kontekst pewnei juz jest nieaktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
pierogi_z_jagodami Re: Udławiony z miłości 02.02.11, 15:04 pierogi już przepadły z kretesem Odpowiedz Link Zgłoś