Gość: Pawlik IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.01.05, 20:01 Trzeba było się bardziej do słuchanej w dzieciństwie Ewangelii przyłożyć, to by dzisiaj wielu problemów nie było. A tak, aż czytać przykro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.05, 20:05 To nie czytaj, i nie ględź. Odpowiedz Link Zgłoś
e.wok Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 20:16 A ja Jerzego Pilcha kocham i bardzo chciałabym go bliżej poznać. To mężczyzna przystojny, inteligentny i doświadczony. Na pewno wie, jak traktować kobietę, nie tak, jak niektórzy polscy chamusie. I jeszcze jedno - każda prawdziwa kobieta widzi, że Jerzy Pilch ma seks w oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 21:46 może i ma seks w oczach, tyle,że kobiet nie szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:32 To nie seks. Po prostu ślini się do gorzały. A z drugiej strony chłopaki też mieli niezły pomysł: zaprosić trzeźwego alkoholika do knajpy i nachlać się na jego koszt. Po prostu hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
e.wok Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 08:36 Ta polska zawiść jest naprawdę dołująca. Ludzie, zajmijcie się sobą, zróbcie coś ze swoim życiem, zamiast w nieskończoność kopać dołki pod tymi, którym udało się odnieść sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ira Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 23:35 Ja widze oczy zmeczonego zyciem dziada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mancia Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: 195.150.224.* 29.01.05, 21:04 oj widzi widzi :) Zgadzam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:47 niech zgadnę: jesteś brzydką studentką polonistyki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:45 to prawda- seks obrzydliwego starucha napalonego na młode laski... a jego literatura jest prosta jak konstrukcja cepa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiapil Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:42 Spotkałam w życiu o wiele więcej fascynujących i mądrych kobiet niż facetów. tylko dla dorosłych www.lalique.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mel Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:58 żenada doprawdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadinka Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.tel167.petrotel.pl 09.01.05, 21:44 ojoj, jaka krytyka... a mnie sie podobalo. a pan Jerzy jest boski i uwielbiam go :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haloNothing Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 21:55 O co chodzi z tą "jaka krytyka"? Co to ma być? Erystyka za 3 grosze. Wywiad mi się podobał a Pilcha znam tylko z "Ksiązki utrapienia" i nic nie zmieni mojeg zdania że to grafoman przez co go nie lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yo Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.go.retevision.es 09.01.05, 22:08 kocham plicha, kocham swietlickiego, dyducha tez pewnie pokocham. Za ten cynizm i zyciowa ironie. Przemile honoraria za barowe teksty (po wodzie mineralnej?). W oczy nam sie smieja i kpia, nie wiem oni, czy gazeta, czy zycie samo. Ubawilam sie powiedzmy i utwierdzilam w swojej milosci do nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isabar Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:16 Wywiad fajny bo prowaadzący to erudyci(a jak tam pani Żaholecka?). Panu Jerzemu wierzę w każde jego słowo w przeciwieństwie do większości kobiet, które jednak chcą się przekonać. Kiedyś zirytował mnie artykułem o Talibach, ale po czasie doszłam do wniosku, że miał racje. Ja uprawiam muzing(ładne słówko nie?)od paru ładnych lat i podpisuje się rękami i nogami pod tym co p. Jerzy wspomniał o muzach,mój artysta właśnie jest nad morzem samotny, a ja przed komputerem. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 07:33 "Miasto utrapienia"! Chyba trochę za mało znasz Pilcha.A już na pewno jego twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trinity Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:48 ja już się od dawna zastanawiam, co on takiego w sobie ma... wywiad świetny- cyniczny, a zarazem nie przekracza granic dobrego smaku. wszyscy faceci powinni się uczyć od pilcha klasy- co z tego, że pewnie okazuje się draniem, skoro draniem tak uroczym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Jurku w naszym wieku lepiej lizac niż posuwac IP: *.chello.pl 09.01.05, 22:10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Jurku w naszym wieku lepiej lizac niż posuwac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 22:30 No co ty. Kupujesz za bańkę Viagrę i jedziesz przez pół nocy nawet jak masz 70 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 22:38 A mnie rozczuliło to, co mówił o kobietach - pisarkach. W ogóle artystkach. To bardzo pokrzepiająće, usłyszeć (przeczytać) coś takiego od genialnego twórcy. Literatura to faktycznie nie jest męskie zajęcie. Tylko specyficzna wrażliwość ratuje mężczyznę jako pisarza. Pilch jest na pewno wrażliwy, tylko zgrywa się na cynika. Typowe zachowanie wrazliwców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor Purchawka Kobiecy "intelekt"? Bwahahaha. IP: *.lsanca1.dsl-verizon.net 10.01.05, 01:13 > Literatura to faktycznie nie jest męskie zajęcie. Doprawdy? Ciekawe, ze najbardziej tworczy, wnikliwi i uniwersalni pisarze (Homer, Szekspir, Dostojewski, Konrad, Kafka, Joyce, Hemingway) to wlasnie faceci. Kobiety-pisarki to z reguly trzeciorzedne wypierdki zadurzone w tanich romansidlach z 19-tego wieku. Jedyne kobiety, u ktorych kreatywnosc i uniwersalnosc umyslu dorownywala meskiej ekstraklasie (co mozna ocenic wplywem na przyszla literature) to Mary Shelley i Agatha Christie, choc ich produkcja to raczej komercja niz "wysoka" literatura. > kobiecy "intelekt" To jest, jak mowia Anglicy "oxymoron," czyli samozaprzeczenie. Z 300 Nobli naukowych do kobiet nalezy 20. Wsrod 400 arcymistrzow szachowych na swiecie sa 4 kobiety (1%). W kazdej organizacji ludzi z wysokim IQ (Mensa, Intertel, ISPE itp) mezczyzni przewazaja 2:1 lub 3:1 (im wyzszy prog IQ, tym mniej kobiet). Co oczywiscie nie przeszkadza facetom (mnie rowniez) plesc kobietom podlizujace bzdury o ich intelekcie, urodzie, ubraniu, dorodnym ksztalcie tylka, itp, w momencie gdy faceci dostaja tzw. "chcicy." Caluje raczki Szanownym (choc glupim jak cegla) Paniom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyrafinowana Re: Kobiecy "intelekt"? Bwahahaha. do pruchawki!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:57 mam wrazenie ze ten post zostal wyslany przez 17-latka lub osobe z jakims powanym deficytem intelektualnym tudziez i na to bym polozyla powazny nacisk -z poteznymi kompleksami. jesli wychodzac od pomnikow literatury,bystrych obserwatorow rzeczywisctosci -dostojewskiego,manna,kafki i kogo tam jeszcze chcesz- dochodzisz to wniosku ze ich obecnosc niweczy kobiete jako tworcza jednostke to znaczy ze mierna masz kolego erudycje i przypadkowa wiedze o swiecie. na to jacy jestesmy nie sklada sie wylacznie literarra-choc to fundament- ale mase innych plaszczczyzn. sprobuj zakomplexiona purchawko przez male p dokonac podobnego bilansu a malarstwie, rezyserii nie mowiac o aktorskich portretach, podrozniczkach, lekarkach(odsylam do literaruruy fachowej). argumentowanie statystyka jest tanie i niskie. taki herbert przez pomylke nie dostal nobla i co stalo sie cos? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km51 Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 22:58 Panie Jerzy, skojarz Ty mnie sobie wreszcie skojarz !Jestem niepoprawną samotną pilchomanką.A i Panu utrzymać swój margines samotności bym pozwoliła!A tymczasem proszę o jeszcze (myślę o twórczości).Może być z "naszych stron".Czy wie Pan ,że jaworzańskiego pastora Lasotę pamiętam jako żywo, (niestety, bo chyba dosyć dawno nie żyje).Ciekawam "Nart ...", jeszcze nie byłam. Wierzę ,ze ma Pan duże wyczucie sceny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaa Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:50 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=19272948&a=20024306 Odpowiedz Link Zgłoś
radik Re: Jerzy Pilch, pisarz 09.01.05, 23:55 J. P. był jak zwykle w nastroju przysiadalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 00:51 chyba nie przysiadalnym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vannelli CIENIUSIENKIE !!! IP: 195.117.129.* 10.01.05, 01:33 panowie Pilch i Glowacki sa jak bracia-podobne widzenie i opakowanie w przekazie. panowie Dyduch i Swietlicki maja juz przetarta sciezke. wiecej dialogow z gatunkami chronionymi !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kivak Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.unregistered.media-com.com.pl 10.01.05, 02:43 Ten człowiek jest boski. Chylę czoła. Słowem prostym potrafi rozjaśnić drogę wątpliwości. Uwierzyć w Siebie, we własne niepewności. Odpowiedz Link Zgłoś
niedzwiedzica_sousie Re: Jerzy Pilch, pisarz 10.01.05, 09:50 ja też pilcha kocham i zapewniam że jestem o wiele ciekawsza niż konstancja wybryk he he to tak na wypadek, gdyby czytał to forum :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mar kobita pilcha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.05, 12:59 galaktyka.bizz.pl/details.php?image_id=501 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzaca Re: kobita pilcha? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 14:40 byla kobita jak napisano. wiem bo z nia studiuje na AT. REZYSERIA JEJ NIE POZWOLILA byc z pilchem. czy ona jest piekna in your opinion? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: kobita pilcha? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.05, 12:09 czy piekna - rzecz gustu. ale egzaminy reżyserskie robi zaje....te! widziałem w czerwcu jej Burzę Szerkspira - kompletny odlot! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbyszek-kieliszek Re: kobita pilcha? IP: *.chello.pl 29.01.05, 21:52 brzydka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Jerzy Pilch, pisarz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.05, 21:39 ks. Przysłów 11,22 (22) [Czym] w ryju świni złota obrączka, [tym] piękna kobieta, ale bez rozsądku. (23) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskuda Jerzy Pilch, pisarz i mestwo IP: *.ns.aliant.net 21.01.05, 17:02 Prawdziwi i nieprawdziwi -------mezczyzni Gdyby Polska byla czescia Zachodu (chocby tylko Europy) moglaby zyc bez literatury, bez budowania jej etosu, bez kultu papieza Polaka, bez korupcji, bez goscinnosci, bez codzienej arogancji wobec blizniego, arogancji ktora zreszta ma ukryc gleboekie kompleksy wielkiego Narodu z geograficznego srodka Europy, a ciagle prowincjonalnego; zapijaczonego od rana do rana, i co wiecej samogratulujacego sobie owej pijackiej potrzeby jako swojej wyzszosci duchowo- narodowej-------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paskuda Re: Jerzy Pilch, pisarz i mestwo IP: *.ns.aliant.net 22.01.05, 18:15 Korzystam tylko z okazji wolnej przestrzeni, aby przeprosic za bledy,w zadnej mierze nie dowodza one mojego respektu dla Panow. Moge podac wiele powodow na swoje usprawiedliwienie, ale to nie zmieni faktu, ze bledy robie. Dodam tez, ze wielka przyjemnoscia i pozytkiem jest zawsze dla mnie lektura wszelkich tekstow pana Pilcha, za co przy okazji dziekuje. Tak wiec niech dobre duchy(i wrozki) Pana oslaniaja od wszelkiego zlego. Panu zycze zdrowia i wielu lat zycia i enrgii i sily Herkulesa , a sobie wielu jeszcze nowych Pana prac (i szybszej i latwiejszej do niech dostepnosci). Ha! Serdecznie pozdrawiam wszystkich Panow, Paskuda Odpowiedz Link Zgłoś