Dodaj do ulubionych

Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!!

IP: *.bmj.net.pl 04.02.02, 14:53
Jestesmy w trakcie ladowania fotek na strone www, mysle, ze jutro strona bedzie
juz dostepna. wtedy podamy link - zrobilabym to juz dzisiaj, bo nie moge sie
doczekac ;)ale maz bedzie niezadowolony ;))
Obserwuj wątek
    • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 04.02.02, 19:24
      Slowo sie rzeklo, wiec zapraszamy do na razie skromnego albumu wspolczesnych
      Gliwic :)

www.gliwiczanie.of.pl

Z pozdrowieniami,
      Matti
      • meg_s Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 19:43
        BRAWO! BRAWO!! BRAWO!!!

po pierwsze za tempo
        po drugie za ilość
        po trzecie za (w większości) jakość - tu puszczę malutkiego smrodka - Neptun
        do powtórzenia - i mam nadzieję, że się załapię :-))))))
        • meg_s Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 19:44
          a szczególne podziękowanie za ten protestancki kościółek - cacko
          • hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 04.02.02, 20:33
            Piyknie zes´cie to nasztynglowali! Mys´la ze bydzie to z czasym uzupeuniane o
            nowe zdjyncia. Ciekawo byua by tysz tako stroona o Glywicach downiyj i dzisiej.

• Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 15:14
        Wow, ktos nas nawet zareklamowal w ksiedze gosci, na stronie Urzedu
        Miejskiego ;)))ach...a teraz to juz tylko wywiady, zdjecia,
        autografy...hihihihi ;)))))))))
      • zocker Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 05.02.02, 19:07
        Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być, że
        nazywacie się na "W" ?
        • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 20:26
          zocker napisał(a):

> Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być, że
          > nazywacie się na "W" ?

Zgadza sie. Czyzbysmy sie znali? :)

Pozdr.
          Matti

• zocker Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! 05.02.02, 21:32
            Gość portalu: Matti napisał(a):

> zocker napisał(a):
            >
            > > Bardzo fajne zdjęcia. To "moje" okolice. Dzięki Matti u Magi. Może to być,
            > że
            > > nazywacie się na "W" ?
            >
            > Zgadza sie. Czyzbysmy sie znali? :)
            >
            > Pozdr.
            > Matti
            >

Raczej znam Twoją rodzinę, i to tylko z opowiadania. Za to nasze rodzicielki
            pracowały jakiś czas razem w tej samej branży (z dziadkiem Sz. chyba nawet przez
            prawie ćwierć wieku). Dla uzupełnienia dodam, że mój brat chodził w latach 70-
            tych do technikum łączności, gdzie też miał okazję spotkać przedstawiciela
            rodziny W.

Może się to zgadzać ?

Jeszcze dla jasności - o wszystkich mówiło się zawsze tylko dobrze.

Pozdrowienia dla wszystkich

Zocker
            • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ZAPRASZAMY! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 22:13
              >
              > Raczej znam Twoją rodzinę, i to tylko z opowiadania. Za to nasze rodzicielki
              > pracowały jakiś czas razem w tej samej branży (z dziadkiem Sz. chyba nawet prze
              > z
              > prawie ćwierć wieku). Dla uzupełnienia dodam, że mój brat chodził w latach 70-
              > tych do technikum łączności, gdzie też miał okazję spotkać przedstawiciela
              > rodziny W.
              >
              > Może się to zgadzać ?
              >
              > Jeszcze dla jasności - o wszystkich mówiło się zawsze tylko dobrze.
              >
              > Pozdrowienia dla wszystkich
              >
              > Zocker

No prosze, Gliwice to jednak male miasto :)
              Wyslalem Ci maila.

Pozdr.
              Matti
    • Gość: Szwagier Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 21:10
      To jest super pomys! Dziynkuja!
      • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 21:21
        i konty kaj jo miyszkou zech tukej znod - piyknie.
        Ciekawych je ino kero z Wos je kero - stowiom na Magiczno czornulka o Ee
        blondyna. Mom recht abo fandzola gupoty ?

Pyrsk !
        • Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 18:44
          zgadłeś!!
          • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 19:33
            tak bez znania Wos ze zdjyncia a ino ze wypowiedzi, to bych typowou Ee na mocka
            starszo niz je, a Magi na "pieronsko" "osa" - ale zech sie mylou jak Pieron.
            • Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 19:37
              No widzisz, pozory mylą. Widocznie mam młodszy wygląd niż poglądy;))
              • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 19:40
                mozno i poglondy, a mozno sposob w jaki szkryflosz="godosz"? - niymo to cosik
                spolnego ze konserwatywnym zawodym abo czyms inkszym w tym richtunku(?) Abo sie
                juzas myla.
                • Gość: Ee Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.necik.pl 05.02.02, 19:46
                  Raczej z wychowaniem wyniesionym z domu, i może niechęcią do używania
                  młodzieżowych "slangów" - wolę poprawną polszczyznę, co czasami może właśnie
                  sprawiać wrażenie, że jestem starsza... sama nie wiem. Ale cieszę się, że
                  uważasz, że młodo wyglądam;)
                  • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.02, 20:02
                    Tak modziezowo to jo tysz niy za fest lubia godac. A tak po prowdzie, prziznom
                    sie ze jakech bou ostatnio w Gliwicach to suchouech jak mode ludzie godajom i
                    doszuech do wniosku ze sie ino tematy zmiyniouy - dziwne - nojwiyncyj sie godo
                    o mamonie a kultura to tak sie mi zdowauo choby pieron szczelic miou.
            • Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 06.02.02, 10:21
              Gość portalu: Szwager napisał(a):

>a Magi na "pieronsko" "osa"

To znaczy???
              • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 06.02.02, 13:11
                To znaczy, ze myslouech zes je tako "sucho" twardo "baba", a znonduja Cie
                modom, usmiychniyntom i blank przijymnom Frelkom.
    • Gość: Mirek Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.sympatico.ca 05.02.02, 01:42
      Przyznam, ze w nawet najczarniejszych myslach, nie podejrzewalem, za pamiec
      ludzka jest az tak zawodna. Dziekuje Wam bardzo - jakosc, ilosc i tempo na
      prawde godne podziwu. Licze na kontynuacje :))
      • sebush Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 12:38
        Ale wyczyn! Gratuluje!!! Bedac tutaj w Berlinie, az
        milo popatrzec na wlasne - nasze i wasza - miasto jakby
        sie chcialo rzec! Tempo pracy tez zawrotne a milo tez
        ujrzec Wasze twarzyczki! Po prostu suuupeeer!
        • meg_s Re: Sebush 05.02.02, 19:46
          sebush napisał(a):

> milo tez ujrzec Wasze twarzyczki!

nie będziesz musiał skradać sie na spotkanie z "wyborczą" w garści :-)))

• Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 20:37
        Gość portalu: Mirek napisał(a):

> Przyznam, ze w nawet najczarniejszych myslach, nie podejrzewalem, za pamiec
        > ludzka jest az tak zawodna. Dziekuje Wam bardzo - jakosc, ilosc i tempo na
        > prawde godne podziwu. Licze na kontynuacje :))

Jak najbardziej mamy w planie kontynuacje. Przy nastepnej okazji (moze
        zorganizujemy w tym celu spotkanie Forumowiczow?), mozna by uwiecznic nocna
        iluminacje naszego miasta.

Pamietam takze Mirku o zdjeciu Romy, obiecuje zrobic je w najblizszej
        kolejnosci :)

Pozdrawiam,
        Matti
        • Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 05.02.02, 21:59
          I jeszcze raz - wspaniała robota. Pogratulowac!!!

Jedno zdjęcie odnowionych kamieniczek na Zwycięstwa jest szczególne - idealnie
          zakomponowane. Tak mi się spodobało, że od razu wylądowało na tapecie w
          komputerku. Gratuluję ujęcia - miasto, pomimo ruchu ulicznego w chyba
          najbardziej ruchliwej jego części nagle wygląda po prostu bajkowo, o tego
          jeszcze ta plątanina kabli, dekoracji i charakterystyczne podwieszane lampy -
          cudeńko (Matti - koniecznie sobie na to copyright zarezerwuj ;)))))

Pomyśleć, ze tyle razy człowiek tam chodzi i nie widzi... hmm... chyba jesteśmy
          bardziej zabiegani niż myślimy...
          Pozdrówka
          • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 05.02.02, 22:26
            Gość portalu: Jimi napisał(a):
            >
            > Jedno zdjęcie odnowionych kamieniczek na Zwycięstwa jest szczególne - idealnie
            > zakomponowane. Tak mi się spodobało, że od razu wylądowało na tapecie w
            > komputerku. Gratuluję ujęcia - miasto, pomimo ruchu ulicznego w chyba
            > najbardziej ruchliwej jego części nagle wygląda po prostu bajkowo, o tego
            > jeszcze ta plątanina kabli, dekoracji i charakterystyczne podwieszane lampy -
            > cudeńko (Matti - koniecznie sobie na to copyright zarezerwuj ;)))))
            >

Dzieki :) Ciesze sie, ze moje badz co badz zupelnie amatorskie podejcie do
            fotografii przynioslo nienajgorszy efekt.

> Pomyśleć, ze tyle razy człowiek tam chodzi i nie widzi... hmm... chyba jesteśmy
            >
            > bardziej zabiegani niż myślimy...
            > Pozdrówka

W ramach kontrastu proponuje zajrzec na swietna strone
            www.ogliwicach.phg.pl - a zwlaszcza do dzialu 'Foto' ze zdjeciami centrum
            miasta z poczatku XX wieku.

Pozdr.
            Matti
            • Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 05.02.02, 23:15
              Dzięki za linka!! Obejrzałem wszystkie zdjęcia, przeczytałem komentarz - to
              bardzo piękna i pouczająca "podróż" - polecam wszystkim. Jestem pod podwójnym
              wrażeniem.

Wasz Barfly
              • emerson Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 23:43
                Co tu dużo pisać- po prostu Polak potrafi- i to jak szybko!!!! :-))
                • ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 05.02.02, 23:57
                  Profesjonalnie zrobione zdjecia i ich wybor.
                  Musze przyznac, ze to co wy zrobiliscie moge okreslic jednym slowem
                  WORLD CLASS.
                  Nasze "dziouchy" maja nie tylko w pys.. no i Martin tez.

Nie wiedzialem, ze tutaj wiecej osob ma powiazanie do technikum lacznosci
                  • zocker Zagadka na dobranoc (dla Ballesta / Bellestrema) 12.02.02, 22:06
                    Na którym zdjęciu ze strony www.gliwiczanie.of.pl jest widoczny budynek byłej
                    dyrekcji generalnej koncernu BALLESTREM ?

• Gość: Ballest Re: Zagadka na dobranoc (dla Ballesta / Bellestrema) IP: 62.27.136.* 12.02.02, 22:48
                      Nie chce teraz jeszcze raz do tych zdjec zagladac, ale Dyrekcja "Moich"
                      Zakladow byla na przeciw MKPiK na ulica M.Strzody.
                      Villa Caro tez nalezala do Familii Ballestrem i ona podarowalo ja miastu
                      Gleiwitz.
                      Hi Zocker skad Ty to wiesz, zaczales sie interesowac moja Familia????
                      Byla kiedys najbogatsza na Slasku, miala posiadlosci w Rumunii , na Wegrzech
                      A moj prapraopa byl prezydentem Reichstagu.
                      Zocker cieszy mnie ze sie zaczynasz nami interesowac, odwiedz Schloss
                      PLAWNIOWITZ.(Flössingen)

PROSZE !!!!!!!!!!
                      • zocker Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 07:04
                        Gość portalu: Ballest napisał(a):

> Nie chce teraz jeszcze raz do tych zdjec zagladac, ale Dyrekcja "Moich"
                        > Zakladow byla na przeciw MKPiK na ulica M.Strzody.

Prawie dobrze. Bo po pierwsze nie zupełnie na przeciw, a trochę w bok, a po
                        drugie MPiK-u nie ma tam już od ok. 15 lat. Teraz MPiK znajdujduje na gliwickim
                        rynku na wprost (nie licząc ratusza) byłej siedziby innego śląskiego koncernu.
                        Jakiego ?
                        • ballest Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 10:33
                          Zocker jestes nauczycielem z zawodu???
                          Nie wiem jakiego , ale w Gliwicach ich za duzo nie bylo,musialbym sie ojca
                          zapytac, ale juz nie zyje.
                          Przypuszczam ze to by mogly byc Huldchinsky - Werke , pozniej Vereinigte
                          Oberschlesische Hüttennwerke ( potocznie nazywane Fotze ohne Haare )
                          Ich siedziba nie jest na rynku, jak cos wiesz to napisz a nie baw sie w zgaduj
                          zgadule,
                          • ballest Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 10:38
                            W zamian Link do Ballestremow.
                            www.2mat.com.pl/kochcice/franc.htm
                          • zocker Re: Zagadka na dzieńdobry (dla Ballesta / Bellestrema) 13.02.02, 21:13
                            ballest napisał(a):

> Zocker jestes nauczycielem z zawodu???

Pudło :-)

> Przypuszczam ze to by mogly byc Huldchinsky - Werke , pozniej Vereinigte
                            > Oberschlesische Hüttennwerke ( potocznie nazywane Fotze ohne Haare )

Pudło :-)

W budynku obecnego (byłego ?) klubu Gwarek była dyrekcja grupy kapitałowej
                            Schaffgotsch. Biura obejmowały też budynki od strony dzisiejszej ul. Zwycięstwa.
                            Więcej też nie wiem.
    • Gość: Johan Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 195.94.208.* 13.02.02, 11:05
      a mozna podeslac wlasne zdjęcia? Tzn. zdjęcia z Gliwic wykonane przez siebie.

• Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 10.145.112.* 13.02.02, 12:43
        Johan jak masz cos to wyslij, a sie nie pytej!!!!
      • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 13.02.02, 20:50
        Gość portalu: Johan napisał(a):

> a mozna podeslac wlasne zdjęcia? Tzn. zdjęcia z Gliwic wykonane przez siebie.
        >

Jasne - takie jest wlasnie zalozenie tej strony, aby rozwijac ja o nowe pomysly,
        czy zdjecia. Wyslij na podany na niej adres.

Pozdrawiam,
        Matti
    • ivo Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 14:08
      sliczne zdjecia i bardzo milo ze tez na tych zdjeciach jestescie, od poczatku istnienia gazety w
      internecie czytam ja na dziendobry oczywiscie od czasu istnienia gliwickiego forum zaczynam tam
      moja lekture, na gderanie z wami przewaznie nie starcza mi czasu, czasami bym tak cos odpisala
      ale jak to przemysle to mi moja zlosc przechodzi i tak zostaje tylko czytelniczka waszego forum,
      moze byscie kiedys w czasie wakacji urzadzili takie spotkamie chetnie sie dolacze. dziekuje
      • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 20:31
        Jo tysz -
        • krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 20:59
          Gość portalu: Pieron napisał(a):

> Jo tysz -
          • Gość: Pieron Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 21:05
            Jo je blank, ale to blank ruhig i fest pszaja Frelkom. Tak , co niy boj zaba-
            zaba sama boi-.
        • sebush Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 21:00
          A kiedy planujecie nastepna sesje zdjeciowa??? W ten weekend pogoda ma dopisywac, mozna by tak sfotografowac dworzec w Gliwicach, proponowalbym tez budynki np. szkol srednich - to tak a propos watku o najlepszym LO w Gliwicach!?

Sebush :-)
          • ballest Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 15.02.02, 21:36
            Jou wiem, ze za moje wtykanie palca do rany sie zoden spotkac ze mna nie bedzie
            chciou.Wlasciwie wystarczy jak juz mi moje Wroclawianki zawsze nazdajom.
            Cieszy mnie ale , ze choc moje poglady znaja, ale mnie zawsze tak goscinnie
            przyjma.
            Z drugiej strony chcialbym poznac takie osoby jak Magi. Megi, Ee, Jimmi, Matti,
            Piotlika, kuzza, itd.
            Ze zdjec chcialbym widziec naprawde RADIOSTACJE bo z tej jest Gliwice znane na
            calym swiecie, nie napisze DLACZEGO ?????
            • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 21:42
              je taki swiyntyj pamiynci Gliwiczok, ker< to jakos tam opisou - znosz go ?
              • Gość: Johann Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.02, 23:07
                Mogę wam przesłać zdjęcie radiostacji z 1938 roku, razem z autostradą, co wy na
                to?
                • Gość: pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 15.02.02, 23:48
                  chopie zuoty 1 - tosz ino dowej !!
        • Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: 192.168.0.* 16.02.02, 05:27

> Jo tysz -
          • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 16.02.02, 11:06
            Meg, jo wiedziou zawsze i zawsze to godou"Ty mosz gowa na karku".

PS

Ktos w tym towarzystwie musi czimac rynka na pulsie, pra ?
    • Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 17.02.02, 23:48
      Nno!!
      Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęcia
      nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :))

a tak poza wszystkim: To NASZE wspólne miasto jest naprawdę niemożliwie piękne
      :)))

Matti - jak będą odbitki, jest możliwość zeskanować co bardziej udane i wrzucić
      na wiadomą stronę?
      • Gość: Szwager Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.02, 00:03
        no tosz czekomy na te nowe i napewno fajne zdjyncia.

• Gość: A Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 18.02.02, 04:18
          <a href="www">w</a>
      • Gość: Magiczna Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.bmj.net.pl 18.02.02, 09:36

> Matti - jak będą odbitki, jest możliwość zeskanować co bardziej udane i wrzucić
        > na wiadomą stronę?

Ja co prawda nie Matti, ale jako pelnoprawna malzonka jestem w stanie
        odpowiedziec w jego imieniu ;))))))) Jimi, jak wywolasz fotki to skontaktuj sie z
        nami, OK?

• Gość: Ala Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.dip.t-dialin.net 18.02.02, 10:58
          Tfu, tfu, tfu.
      • krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! 18.02.02, 19:53

> Nno!!
        > Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęcia
        > nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :))

-------------------------------------

Jimi

Kole turmu, ganc po ćmoku,
        tyroł ktoś i kukoł wokół.

W kabsie jakli ... ciee fanzola !!!
        Chycił choćby za pistola !

Nagle szczelył: czask i blic.
        Stało siy co ? Niy, to nic.

To był Jimi Niykłótliwy,
        hopek dobry a poczciwy.

Borok bez noc po Gliwicach loto,
        coby do nos zrobić foto.

Zycza mu spokojnyj rynki
        I za wszytko godom dziynki.

Krupniok

• Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 18.02.02, 20:35
          Hej!!

Krupniok - to ja Ci dziękuję!!
          To było super! :)))

Teraz obyś był dobrym prorokiem - jutro po 12.00 się okaże czy zdjątka wyszły...

Jak nie to niech mnie szlag - pójdę jeszcze raz, dwa i ile tam trzeba - po czymś
          takim nie mogę Was przecież zawieść (jejku! - chyba tak to się pisze :))

Dam znać jak coś się wykluje :))

Pozdrówka wieeeelka!

krupniok napisał(a):

> Gość portalu: Jimi napisał(a):
          >
          > > Nno!!
          > > Właśnie wróciłem z prawie całodziennej wycieczki zdjęciowej (są też zdjęci
          > a
          > > nocne) Trzymajcie kciuki, żeby radiostacja przynajmniej wyszła :))
          >
          > -------------------------------------
          >
          > Jimi
          >
          >
          > Kole turmu, ganc po ćmoku,
          > tyroł ktoś i kukoł wokół.
          >
          > W kabsie jakli ... ciee fanzola !!!
          > Chycił choćby za pistola !
          >
          > Nagle szczelył: czask i blic.
          > Stało siy co ? Niy, to nic.
          >
          > To był Jimi Niykłótliwy,
          > hopek dobry a poczciwy.
          >
          > Borok bez noc po Gliwicach loto,
          > coby do nos zrobić foto.
          >
          > Zycza mu spokojnyj rynki
          > I za wszytko godom dziynki.
          >
          >
          > Krupniok
          >

• Gość: Pieron Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 19.02.02, 11:41
          Do Krupnioka

Jo Cie zas niy spuszczom z oka
          Jo Cie czytou blank dokuadnie
          I Ci powia
          Szkryklosz fajnie
          Jo Cie jeszcze tysz opisza
          Powia - Krupniok - potym cisza
          Tak to je dyc sam na forum
          Godka godkom
          Zmora morom
          Krupniok, zymlok abo wurszt
          Rombnou Pieron - puc na "ruszt"
          Tera zech Cie przigrylowou
          Bos sie konsek w "pela" schowou

Kozdy co choc roz Krupnioka piyk
          Wiy, co Krupniok z hicy pynk.
          Extrach konsek zuomou rym
          Cobys wiedziou ze jo wiym
          Pyrsk !
          • krupniok Do Pierona 20.02.02, 06:42

Ty Pieronie ! Ty owado !
            (jak to moja ciotka pado).
            Ty siy myślisz, że coś wiysz,
            to Ci powiym, że jo tyż.
            Bestuż pozór musisz dować,
            bo zacznymy siy fantować.
            Czep siy lepij Twojij freli,
            mie dej pokój w mojij "peli".
            Jo tyż nic niy byda godoł,
            ino dalij rymy skłodoł.
            • Gość: Pieron Re: Do Pierona IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 11:47
              Acha !

To rozumia
              To je godka
              Dobrze prawi
              Twoja ciotka
              Kej zes spomniou
              Zas o freli
              Zaroch kapnou
              "Kurcze pieli !"
              Tera`ch zicher
              Tera wiym
              Ida szkryklac
              Nowy rym
              Jo tam w fanty
              Sie niy bawia
              Szkryklom rymy
              Elwrow bawia
              Baba , chop
              Czi jaki bies
              Mie je egal
              wiersz je wiersz

Ale, ale !
              Coby sam tak niy stanouo
              Powia krotko "serce biouo"
              Serce biouo wiyncyj fest
              Boch blefowou z "wiym ktos jest"
              Tera wszyske sie sam smiejom
              Taki zy mie slonski Pieron
              Kozdo je motoda dobro
              Coby kapnonc co sie "joduo"
              Na tyj sam przenosni koncza
              Ida skokac zas po "uonczach"

Pyrsk !

• Gość: Ballest Re: Do Jimmi IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 20.02.02, 12:21
                Jimmi, a kiedy bydymy te zdjecia uoglondac mogli !!!!!
                Napisz nom.
                • Gość: Hermann Re: Do Jimmi IP: *.dip.t-dialin.net 20.02.02, 19:44
                  home.arcor.de/scheuerhader/images/16_small.jpg
                  • Gość: Jimi Re: Do Jimmi IP: *.czarnecki.silesianet.pl 20.02.02, 19:52
                    Najprawdopodobniej będą już jutro :))

Hermann - no, aż taka ładna mi ta radiostacja nie wyszła :((
                    ... ale ocenicie sami. Z góry proszę o wyrozumiałość. To mój absolutny debiut.
                    Pozdrówka
                    • arkop Re: Do Jimmi 21.02.02, 05:11
                      CZY NAPRAWDE NIKOGO NIE INTERESUJA LOSY DOMENY WWW.GLIWICE.COM?
              • krupniok Re: Do Pierona 21.02.02, 07:04

> ...
                > Boch blefowou z "wiym ktos jest"
                > Tera wszyske sie sam smiejom
                > Taki zy mie slonski Pieron
                > ...

O Pieronie, owado rzadna !
                Jo Cie jeszcze kejś dopadna.

To niy piyknie i niy można,
                Ze Krupnioka robić bozna.

Krupniok
                • Gość: Pieron Re: Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 21.02.02, 07:50
                  Jo je Pieron z zasadami
                  Szkryklom zdania z podtekstami
                  Ty zes kapnou jedyn z nich
                  Tera dalyj byda cis
                  Mozno sam zrobiymy szpas
                  (Widza co mosz na to czas)
                  Piyrszy z eki wezna temat
                  Konik-hobby - oto schemat
                  No to powiydz "w czym sie znosz"
                  A jo tam skeruja cios
                  Zbiyrosz znaczki, czytosz cos
                  Abo sie na wicach znosz
                  Podej sam do rymu typ
                  A jo z Tobom byda plyt
                  Mozno ale przindzie tak
                  Co sie stoniesz konsek wspak
                  Na tyn zas krytyczny fal
                  Jo odbijom "z gory" bal
                  Sam sie liczy ino szpas
                  Bezto czekom - wez se czas
                  Mozno inkszo blank idea
                  Krupniok ciepnie sam na sztela
                  Na som koniec wrocic musza
                  Stary temat zas pobrusza
                  Jo ech pedziou
                  Co zech "wiedziou"
                  A Tys tysz tak samo "cis"
                  Szepnij cicho - co Ty wiysz ?
                  Szepnij cicho - zgodnij kaj
                  A jo czekom. Ciau, baj baj !

• krupniok Re: Do Pierona 21.02.02, 22:45

> Jo je Pieron z zasadami
                    > Szkryklom zdania z podtekstami
                    > Ty zes kapnou jedyn z nich
                    > Tera dalyj byda cis
                    > Mozno sam zrobiymy szpas
                    > (Widza co mosz na to czas)
                    > ...

> Na som koniec wrocic musza
                    > Stary temat zas pobrusza
                    > Jo ech pedziou
                    > Co zech "wiedziou"
                    > A Tys tysz tak samo "cis"
                    > Szepnij cicho - co Ty wiysz ?
                    > Szepnij cicho - zgodnij kaj
                    > A jo czekom. Ciau, baj baj !
                    >
                    ---------------------------------------------------
                    • Gość: Pieron Re: Do Krupnioka IP: *.dip.t-dialin.net 22.02.02, 11:34
                      Pyrsk !

Widza zgodne mysli momy
                      Oba wiymy wszysko dyc
                      Sokratesa dobrze znomy
                      To bou "Pieron" szkryklou sztyjc
                      Wiym co pedziou Pieron tyn
                      On niy wiedziou przeca nic
                      Sam zech kliknou zadny rym
                      Tera sie naczyno PIC
                      Flecious sam jak flauma w kompot
                      Bys jak Krupniok pynknonc chciou
                      No to puc zmiyniymy komplot
                      Przeca szpas tysz bydziesz miou
                      Jo "rymowi" niy popuszcza
                      I Krupnioka byda jesc
                      Ino konsek Cie podpuszcza
                      I niy godej jeszcze czesc
                      Przeca fajnie stowiosz rymy
                      I na szpasie tysz sie znosz
                      Puc za inkszych sie weznymy
                      Komu sam by natrzyc nos(?)

Jo by proponowou - - Meg !
                      Tak frelka CIHO WODA
                      Kero cicho zrywo brzeg
                      Terach jyj nadepnou noga(?)

No to bydzie ale larmo
                      Jak to?! Frelce natrzyc nos?!
                      Meg niy szkryklo przeca darmo
                      Niych opisze ONA nos
                      Ale coby miaua powod
                      To pokilac nom jom cza
                      Niych no sam pokoze dowod
                      Co na szpasie "tez sie zna"
                      Na tym polskim zgoua rymie
                      Pretekst podouch Frelce tyj
                      Nich pokoze co w Niyj dzymie
                      Dobry niych sam warzy klyj
                      Niych ta Frelka tak rozsondno
                      Rymy kleji wele nos
                      Bo jak niy to byda Frelce - No !!!
                      Dalyj sam naciyrou nos.

PS

Prosza coby zodyn pieron
                      Sie niy fukou za tyn rym
                      Bo jo niyma taki jeron
                      Co na darmo robi dym
                      Kogo biera na tapeta
                      Tego jo szanuja fest
                      Prawie boua to "Kobieta"
                      Keryjch dzisio posuou tekst.

Pyrsk !

• krupniok Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 21:21

...
                        >
                        > Ino konsek Cie podpuszcza
                        > I niy godej jeszcze czesc
                        > Przeca fajnie stowiosz rymy
                        > I na szpasie tysz sie znosz
                        > Puc za inkszych sie weznymy
                        > Komu sam by natrzyc nos(?)
                        >
                        > Jo by proponowou - - Meg !
                        > Tako frelka CIHO WODA
                        > Kero cicho zrywo brzeg
                        > Terach jyj nadepnou noga(?)
                        >
                        > ...

---------------------------------------------------------------------

OK, jeszce roz sprobuja.

Meg

Coch by sam o Meg móg pedzieć,
                        co by drugie chcieli wiedzieć ?

Dzioucha niy jest sam niyznano,
                        downo w forum zapisano.

Pisze tyż w Tarnowskich Gorach,
                        i na drugich miejskich forach.

Czasym se odwiedzo Zobrze,
                        we Wrocławiu tyż ij dobrze.

Spotkosz jom na psychologii,
                        choć uczono w technologii.

No i wszyndzie swoje zdanie,
                        mondro baba - mom uznanie.

A jak godo – to ganc krótko,
                        nic gupigo, choć malutko.

Czasym ciepnie ino zdanie,
                        abo jedne zapytanie.

Tu niy styknie, durch marudzić,
                        potrza myśleć, gowa trudzić.

Meg - natura romantyczno,
                        niy jak „osa” - ta Magiczno.

W wiyrsze nojprzód siy wczytuje,
                        potym nom je sam wstukuje.

Roz o wiośnie, o ksiynżycu,
                        abo wogle, tak o życiu.

Za to wszyńscy ij sam pszajom,
                        i za swoja wszyndzie majom.

krupniok

------------------------------

Ale żech ij prziładowoł, no niy?
                        • meg_s Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 21:33
                          krupniok napisał(a):

tyle wazeliny, że aż się boję jakie prawdziwe myśli ukrywa :-)))
                          • krupniok Re: Do Pierona o Meg 22.02.02, 23:39
                            meg_s napisał(a):

>
                            > tyle wazeliny, że aż się boję jakie prawdziwe myśli ukrywa :-)))
                            >

So ist das manchmal mit der Meg,
                            mit einem Satz wischt sie dich weg.
                            • Gość: Pieron Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:05
                              No tosz widza momy szpas
                              Ale coby niy ponsc w las
                              Cza nom sebrac sam sie w kupa
                              Na kozdego wezna lupa
                              Meg sie mozno tysz przeuomie
                              Szkryknie rym o Ciebie, o mie
                              Tera kolyj na Ballesta
                              Jymu cza prostowac cesta
                              To je karlus fest morowy
                              I do szpasu tysz gotowy
                              Jedyn on mankamynt mo
                              Pieron sie na wszyskim zno
                              Umi frelkom fajnie godac
                              Ino cza mu temat podac
                              Niyroz juz podpusciou Wos
                              Ale za to dostou w nos
                              Dostou w nos od jednyj frelki
                              Kero zamynt robi wielki
                              Niymartw sie Ballescie nic
                              Frelka ta dostanie pic
                              Popic jyj tysz kerys do
                              Kerys co jom dobrze zno
                              Ale tera niy tyn czas
                              Tera cza sam robic szpas
                              Proponuja bezto tera
                              Krupniok stowiej Ty litera
                              Jak Ty widzisz sam Ballesta ?
                              We literach idz ta cesta
                              Krok po kroku dalyj idz
                              Opisz go bo chciou sie skryc

• krupniok Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta 23.02.02, 18:46

> No tosz widza momy szpas
                                > Ale coby niy ponsc w las
                                > Cza nom sebrac sam sie w kupa
                                > Na kozdego wezna lupa
                                > Meg sie mozno tysz przeuomie
                                > Szkryknie rym o Ciebie, o mie
                                > Tera kolyj na Ballesta
                                > Jymu cza prostowac cesta
                                ...

> Proponuja bezto tera
                                > Krupniok stowiej Ty litera
                                > Jak Ty widzisz sam Ballesta ?
                                > We literach idz ta cesta
                                > Krok po kroku dalyj idz
                                > Opisz go bo chciou sie skryc
                                >
                                ------------------------------------------------------------------

Ballest

A na forum, jak we burzy,
                                Ballest zaś sam wszyskich wkurzył.
                                Wpadło mu coś zaś do gowy,
                                gupi tymat podoł nowy.
                                Nic do niego niy dociyro,
                                choć ze wszyskich stron obrywo.
                                Mózg mo chyba hebanowy,
                                taki śniego twardogłowy.
                                Wszyskie prowdy, argumynty,
                                zbijo zawsze tym lamyntym:
                                „niy w tymacie pisaliście,
                                - napadocie osobiście”

Na to niy ma medycyny -
                                staro prowda podom yny:

Kto gupimu roz przeboczy,
                                niebo na pewno zoboczy.
                                Za take dobre uczynki,
                                mo siy odpust z bożyj rynki.

krupniok

• Gość: Pieron Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 01:09
                                  Jo Ballesta bardzo lubia
                                  I choc czasym sie sam czubia
                                  Powiym prawie - rzek bych nic
                                  Ballest - Elwer - Szpas i pic
                                  Czamu wszyske sie sam mocie
                                  Jak ta sliwka we kompocie
                                  Przeca COBY PROWDA RZEC
                                  Cza byc Ballest - godac wstecz
                                  Wstecz niy kozdy myslec chce
                                  Wstecz to prowda kero wrze
                                  Sie juz warzy, prysko aze
                                  Nowo wizja "wam pokaze"
                                  Kera sam z tych prowdoludkow
                                  Wiy kaj prowda tyko skutkow
                                  Kery mo ta chync i lust
                                  Niy naciskac durch na spust
                                  Jedna sie ugrazie w jynzyk
                                  Drugi kuko prosto w ksiynzyc
                                  Ale zodyn , zodno tysz
                                  Niywiy kaj cza dalyj plys
                                  Ballest chyciou wontek tyn
                                  Ino popod konsek w ciyn
                                  Mozno przindzie taki czas
                                  Kery skludzi w kouko "nas"
                                  Mozno kerys bydzie chciou
                                  Coby drugi mu zas pszou
                                  Mozno kerys czuje to
                                  I wiy to co godom jo
                                  Cza nom przeca prowda rzec
                                  I szacunku konsek miec
                                  Ale prosza i tysz wola
                                  Niy narzekac zas na dola
                                  Kozdy niych sie chyci za sumiynie
                                  Te pokory dziynkczyniynie
                                  Niych pokoze sam pokora
                                  I odsuoni myslow sztora
                                  Jo Wom powia jak to je
                                  Chcesz zrozumiec- zrozum mie

Pyrsk !

• krupniok Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta 24.02.02, 12:17
                                    > ...
                                    > Kozdy niych sie chyci za sumiynie
                                    > Te pokory dziynkczyniynie
                                    > Niych pokoze sam pokora
                                    > I odsuoni myslow sztora
                                    > Jo Wom powia jak to je
                                    > Chcesz zrozumiec- zrozum mie
                                    >
                                    >
                                    ---------------

Coch napisoł, je wysłane,
                                    i niy bydzie wymazane.
                                    Żebych świnstw niy pisoł winycyj,
                                    traca siy stond jak najpryndzyj.
                                    Moja gańba sam zostanie,
                                    mie to bydzie ukaranie

krupniok
                                    • Gość: Pieron Re: Do Krupnioka i do Meg i do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 13:38
                                      Niymosz rechtu dej se pedziec
                                      Co tos pedziou - musious pedziec
                                      Toc dyskusja by prowadzic
                                      Cza sie czasym z sobom "wadzic"
                                      Kozdy mo miec swoje zdanie
                                      Tak tysz czekom sam na lanie
                                      Prosza piyknie sam kozdego
                                      Niych sie czimie wontku tego
                                      Mondro, zdrowo dyc krytyka
                                      Niy poradzi byc motyka
                                      Do przikuadu na Pierona
                                      Tera konsek popieronia
                                      Mu sie zdowo ze zno szpas
                                      A -
                        • meg_s Re: Do Pierona o Meg 23.02.02, 09:44
                          krupniok przysłał mi taki wierszyk, szkoda żeby się talent marnował:

Prawdziwo meg

Cos trza w koncu o meg pedziec
                          coby mogla siy dowiedziec.

Dzioucha sam niystety znano,
                          downo w forum zapisano.

Widac jom w Tarnowskich Gorach,
                          i na wszynskich drugich forach.

Czynsto wpieprzo siy na Zobrze,
                          az mi ze tego juz niydobrze.

Spotkosz jom na psychologii,
                          zech juz dostol z tego fobii.

No i wszyndzie swoje zdanie,
                          w kólko te ij sranie w banie.

Szczynsciym godo dosyc krótko,
                          stara krowa, ta gupiutko.

Gówno wiy, a sam doradzo,
                          wszyndzie tyn swój kinol wsadzo.

Tylko umiy durch marudzic,
                          zamiast robic, rynce zbrudzic.

Natura to okropnie wredno,
                          drugie ludzie som ij jedno.

W durne wiyrsze siy wyczytuje,
                          potym bzdury wypisuje.

O ksiynzycu i o wiosnie,
                          smoli, az ci gula rosnie.

Sam na forum, taki "gosc",
                          to zaraza, jo mom dosc.
                          • Gość: Pieron Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:13
                            Widza co sie znosz na szpasie.

Jo to skomyntuja tak
                            Na Krupnioka cza miec hak
                            Wez kochano Meg dugopis
                            I naszkryklej mauy opis
                            Opisz jak Ty widzisz to
                            Przeca szpas sie na cos zdo
                            • meg_s Re: Do Meg 23.02.02, 10:39

> Widza co sie znosz na szpasie.
                              >
                              > Jo to skomyntuja tak
                              > Na Krupnioka cza miec hak
                              > Wez kochano Meg dugopis
                              > I naszkryklej mauy opis
                              > Opisz jak Ty widzisz to
                              > Przeca szpas sie na cos zdo

kudy mnie to waszych talentów
                              • Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:42
                                ot! niybydz tako skromno. niydej sie prosic - przeca szpas je szpas.
                                • meg_s Re: Do Meg 23.02.02, 19:01

> przeca szpas je szpas.

mam jednak wrażenie, że nasze "poczucia" humoru trochę się różnią

• Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 24.02.02, 00:24
                                    Pyrsk !

Poradza sie z Tobom zgodzic, ale prosza przedstow mi sam Twoje poczucie humoru,
                                    bo inaczyj to niystety niy wiym jak to odebrac.
    • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.bmj.net.pl 21.02.02, 21:12
      I oto druga odslona - tym razem zdjecia autorstwa Jimiego.
      Zapraszamy!

www.gliwiczanie.of.pl

Matti
      • krupniok Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd 21.02.02, 21:21
        Gość portalu: Matti napisał(a):

> I oto druga odslona - tym razem zdjecia autorstwa Jimiego.
        > Zapraszamy!
        >
        > www.gliwiczanie.of.pl
        >
        > Matti

Ale piykne te Gliwice ...
      • Gość: Jimi Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.czarnecki.silesianet.pl 21.02.02, 23:27
        Magi i Matti - dzieki za poświęcenie Waszego czasu i dobrą robotę :))

Do oglądających - jeszcze raz proszę o wyrozumiałość dla debiutanta w kwestii
        zdjęć (szczególnie nocnych)

Niedługo będą lepsze :))

Miłego oglądanka

Pozdrówka
        • Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 07:16
          Jimmi, tych Twoich zdjec nie znalazlem ????
          Gdzie je schowales???
          • Gość: Emer Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.czarnecki.silesianet.pl 22.02.02, 09:20
            Fotki Jimi'ego są w "albumach", łatwo trafic. Polecam :)
            • Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 22.02.02, 09:42
              Aller ACHTUNG!!!!

Jimmi bardzo ladne zdjecia no i radiostacje tez zrobiles, dzieki!!!
            • hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd 22.02.02, 09:45

Adres do Ballesta

free.of.pl/g/gliwiczanie/Jimmy/index1.html
              • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - 2nd IP: *.dip.t-dialin.net 23.02.02, 10:47
                No to i jo musza sam autorowi tyj nowyj seri zdjync podziynkowac i tysz go
                pochwolic bo przeca piykne te zdjyncia zrobiou.
    • Gość: Emer Re: Metamorfozy Gliwic - ruszylo!!! IP: *.czarnecki.silesianet.pl 25.02.02, 10:39
      Uprzejmie donoszę, że Jimi działa dalej. Czekam niecierpliwie. :)
    • Gość: Matti Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.bmj.net.pl 04.03.02, 23:29
      Witam,
      Nowe zdjecia (m.in. ze spotkania forumowiczow oraz do albumu Gliwic) zostaly
      dodane.

Zapraszamy!
      M&M
      • Gość: Mirek Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.sympatico.ca 05.03.02, 04:35
        Milo Was wszystkich poznac:)

PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily?
        zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;))
        • Gość: :-) Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.02, 05:56

> Milo Was wszystkich poznac:)
          >
          > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily?
          > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;))

to jawne swietowanie tzw. "wyzwolenia" gliwic..

• hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 08:52

> Milo Was wszystkich poznac:)
          >
          > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily?
          > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie ;))

Jo chyba tyn pancer jusz kajs´ widziou!

mitglied.lycos.de/fritz137/pancer.jpg
          • Gość: ;-) Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 10:28
            hanys_hans napisał(a):

> Gość portalu: Mirek napisał(a):
            >
            > > Milo Was wszystkich poznac:)
            > >
            > > PS. hmmm, za to pod czolgiem mozecie znowu cos uslyszec; demonstracja sily
            > ?
            > > zwarci, gotowi do obrony? ...zwlaszcza Piotlik... zycie nie jest lekkie
            > ;))
            >
            > Jo chyba tyn pancer jusz kajs´ widziou!
            >
            > <a href="http://mitglied.lycos.de/fritz137/pancer.jpg">mitglied.lycos.de/fritz1
            > 37/pancer.jpg</a>

jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali...
            • Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 12:48
              Gość portalu: ;-) napisał(a):

> jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali...

ale tylko przy współpracy J-23

• hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 13:00
                Gość portalu: meg napisał(a):

> Gość portalu: ;-) napisał(a):
                >
                > > jakby oni dwa taky mieli, to by se sami ta wojna wygrali...
                >
                > ale tylko przy współpracy J-23
                >
                >

meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ?

• Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 13:05
                  hanys_hans napisał(a):

> meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ?

hihi - nie pisałam Hans Kloss - żeby się ktoś nie przyczepił, a o drugim
                  znaczenie J-23 przypomniałam sobie, jak już wysłałam post, ale z drugiej strony
                  to też by tak mogło być - dwie załogi na dopalaczu :-)))

• hanys_hans Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE 06.03.02, 13:08
                    Gość portalu: meg napisał(a):

> hanys_hans napisał(a):
                    >
                    > > meg, mosz na mys´li tego agynta abo tyn jabczok "patykym pisany" ?
                    >
                    > hihi - nie pisałam Hans Kloss - żeby się ktoś nie przyczepił, a o drugim
                    > znaczenie J-23 przypomniałam sobie, jak już wysłałam post, ale z drugiej strony
                    >
                    > to też by tak mogło być - dwie załogi na dopalaczu :-)))
                    >

meg, teroski jusz kapuja czymu we tych szkloonkach niyma szuminoow! J-23 je dryn!

free.of.pl/g/gliwiczanie/Spotkania/P3020006.jpg
                    • Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 06.03.02, 13:36
                      Hans Kloss, to bou napewno jakis Niemiec, ale kto to jest J-23 ???
                      My na polskie filmy w doma nie patrzeli, przez to nie wiem, moze ktos mnie
                      oswieci, co te dwa chopy robiyly.
                      • Gość: meg Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 192.168.0.* 06.03.02, 13:44

> Hans Kloss, to bou napewno jakis Niemiec, ale kto to jest J-23 ???
                        > My na polskie filmy w doma nie patrzeli, przez to nie wiem, moze ktos mnie
                        > oswieci, co te dwa chopy robiyly.

serial "Stawka większa niż życie" agent Hans Kloss (a właściwie podszywający się
                        pod niego osobnik) o pseudonimie szpiegowskim J-23 - ulokowany jako oficer
                        Abwehry donosił radzieckim towarzyszom, a zdolny był okrutnie - to hasło "Brunner
                        ty świnio" (p.wątek poczytejcie sobie") to też z tego serialu
                        • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 14:01
                          Ballest sam sie mozno konsek "uswiadomisz":

zls.mimuw.edu.pl/~alx/proba/bezpolskich/pa2-3/j_23.html
                          • Gość: Ballest Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 06.03.02, 14:25
                            A wom papa pozwolou na takie filmy patrzec, Brunner bou napewno austriak albo
                            sudtiroler
                            • Gość: Pieron Re: Metamorfozy Gliwic - NOWE IP: *.dip.t-dialin.net 06.03.02, 14:33
                              niywiym kim bou richtik Brunner, ale wiym kim bou J23.

"Konie ujechali

Wyobrazcie sobie państwo dziki zachód
                              Jest sobie farma, na farmie stoi ranczo,
                              Nagle słychac strzelaninę pif, paf,
                              Z rancza wypada farmer
                              Zatykając studolarowymi banknotami
                              Dziury po kulach pistoletowych
                              Spiewa tę oto piesń oskarżenia (evrybady sing, sing)
                              Już zapadł zmierzch, konie ujechali,
                              A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2

Wyobrazcie sobie państwo dziki wschód
                              Łunniki, sputniki, łunochody i drugije łunochody
                              I z adnowo łunochoda wychodzi
                              Kilkakrotnie wyższaja dziewica
                              Smatri na lewo, smatri na prawo
                              I piejut etuju piesń oskarżenia
                              (Wsie piejut piesn, evrybady sing, sing)

A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2

Wyobrazcie sobie państwo polski dziki zachód
                              Góry Sudety, Szklarska Poręba, zakręt smierci
                              Po drodze jedzie gazik ogólnowojskowy, oczywista
                              I na zakręcie spada w przepasć, i płonie
                              Płonie pięc minut, pam, pam, param
                              Płonie dziesięc minut, pam, pam, param,
                              Po pół godzinie z gazika wychodzi kapitan Kloss
                              I strzepując z rękawa nienagannie skrojonego garnituru niewidzialny pyłek
                              Spiewa tę oto piesń oskarżenia
                              Bruner! Ty swinio! (Evrybady sing, sing).

A on z oddali prawdopodobnie już nie wróci sie | x2 "

• lech_niedzielski Kobieca metamorfozya 10.03.02, 13:26
                                maniera.wbp.zabrze.pl/foto/humor/wice/original/kobieta%20(2).gif
    • Gość: Pieron Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 18:56
      Piykne te zdiyncia zrobiouas. DZIYNKI!
      • Gość: meg Re: Do Meg IP: 192.168.0.* 13.03.02, 19:26

> Piykne te zdiyncia zrobiouas. DZIYNKI!

podziękujesz, jak pojadę do Łabęd :-)))

• Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 19:32
          Chyba mie Pieron szczeli. No to sie raduja jak Pieron!
          Pozdrow odymie couke Laband.

PS
          Niystety niyma tam juz za wiela co by jeszcze sie nadowoauo do pokozania. Ale
          Pieron wiy(?)
          • hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 19:53
            Meg, piykne zdjyncia ino z tym jednym cojs´ niypasuje:
            free.of.pl/g/gliwiczanie/Meg/rudy2.JPG
            zoomek mo byc´ ze lewy stroony a niy ze prawyj.
            We tym kos´ciele chrzciyu mie jeszcze tyn ostatni niymiecki ksioondz we Rudach
            besto zaro mi to potpaduo ze cojs´ sam niygro.
            • meg_s Re: Do Meg 13.03.02, 20:18
              hanys_hans napisał(a):

> zoomek mo byc´ ze lewy stroony a niy ze prawyj.

oczywiście - masz rację - skanowałyśmy to z Ee trochę w pośpiechu
          • Gość: ballest Re: Do Meg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.02, 19:57
            Jou tysz dzienkujam, richtig fajne zdjyncia, a kiedy pojedziesz do Plawniowitz,
            tam jest najfajniejszy zamek z calego Slonska???
            Powiedz Marcinowi , ze jak przyjadam postawiam po piwie, jak zrobicie pora
            zdjec uot zamku Ballestrema.
            Villa Caro, to za mauo.
            • hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 20:18
              Tak je richik.

mitglied.lycos.de/fritz137/rudy02.jpg
            • meg_s Re: Do Meg 13.03.02, 20:24
              Gość portalu: ballest napisał(a):

> Jou tysz dzienkujam, richtig fajne zdjyncia, a kiedy pojedziesz do Plawniowitz,

kurcze, a myślałam że zrobię niespodziankę bez przypominania
              • Gość: Pieron Re: Do Meg IP: *.dip.t-dialin.net 13.03.02, 20:25
                Ballest tea es to zawalou!
                • hanys_hans Re: Do Meg 13.03.02, 22:00
                  Sam moom pora zdjyncioow ze rudzkego kos´cioua

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden1.jpeg

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden2.jpeg

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden3.jpeg

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden4.jpeg

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden5.jpeg

mitglied.lycos.de/fritz137/rauden6.jpeg
                  • Gość: Ballest Re: Do Meg IP: *.dip0.t-ipconnect.de 13.03.02, 23:41
                    Jeszcze miesiac i juz uech tam jest, jak nic nie wyszkoczy, bo nigdy nic nie
                    wiadomo.
                    Meg czymu jak mi sie Twoje zdjecia z gory sw.Anny laduje, to pisze
                    Annaberg.jpg ? ;-)))*
                    Przeciez , zes je tysz inaczy nazwac moglas, albo zrobil to Martin???
                    • Gość: meg Re: Do Meg IP: 192.168.0.* 14.03.02, 02:08

> Meg czymu jak mi sie Twoje zdjecia z gory sw.Anny laduje, to pisze
                      > Annaberg.jpg ? ;-)))*

bo tak te pliki roboczo nazwałam
                      • Gość: Ballest Re: Do Meg i jej" Annabergu" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 14.03.02, 06:00
                        Jak jeszcze roz tukej ktos napisze , ze Meg jest "polska nacjonalistka" ten
                        dostanie ze mna "persönlich" do czynienia.
                        Nacjonalistka, byc moze, ale wtedy niemiecka. :-))))*
                        • Gość: meg Re: Do Meg i jej IP: 192.168.0.* 14.03.02, 07:26

... to co napisał

odczytałam uśmiech, ale i tak proszę - dajmy sobie w ogóle spokój z -izmami :-)
                          • Gość: Ballest Re: Do Meg IP: 2.3.STABLE* / 10.145.112.* 14.03.02, 09:06
                            Juz nie bydam tukej nikogo napasztowal, a Ciebie 100% nie, bo bys mi
                            Plawniowice odmowila a na to sie nie mogam pozwolic.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka