Gość: horant IP: *.pureserver.info 06.11.10, 02:16 Jesli wygra Frankiewicz to bedzie to tylko wina mediow. Media i konkretni dziennikarze biora na siebie te wielka odpowiedzialnosc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: !? Re: Wina mediow IP: *.gl.digi.pl 06.11.10, 07:47 Jeśli wygra Frankiewicz to będzie to demokratyczna decyzja wyborców. Ludzie mają swój rozum. Nie są skazani wyłącznie na jedno źródło informacji. Teraz moga też porównywać kandydatów. Wprawdzie okazji nie jest za wiele, ale coś da się wyłuskać. 1. Materiały wyborcze - ulotki, bilbordy... - co tam jest? Poza pustymi informacjami, że ktoś kandyduje ciekawostki, np. głowny cel Wygody to usunięcie korków, ilustracją do tego jest zdjęcie rodziny Korków - odważne porównanie!!! 2. Debaty - tych nie ma, albo zamyka się mediom drzwi pezd nosem, pomimo zaproszenia dziennikarzy przez posła Chłopka. To kto tu decyduje? Poseł, który będzie prezentował swoje poglądy, czy gospodarze? 3. Samodzielność i rzetelność kandydatów - Chłopek chciał organizować spotkanie z wyborcami w szkole, jako były nauczyciel i dyrektor nie wie, że na terenie szkół nie wolno prowadzić kampanii wyborczej? Kłamie w sprawie zaproszenia na debaty, co potwierdza Wieczorek. Wygoda chce rozmawiać, ale góra partyjna mu nie pozwala. Wieczorek, dyrektor biura Chłopka w swej ulotce pisze, że wybudował szkołę na swoim osiedlu !!!! i itd. To smutne. Gliwice zasługują na więcej. Szanowni kandydaci. Zmobilizujcie się i skontaktujcie z wyborcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kleszczak Re: Wina mediow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 08:38 To smutne, prawda. Frankiewicz twierdził w debacie, że w Gliwicach nie ma problemu korków w mieście. Chyba, że miasto dla niego to Żerniki :-) Frankiewicz twierdził, że oddział ratunkowy to zagrożenie dla finansów szpitala. Ciekawe, że ma w d... zagrożenie dla życia mieszkańców :-) Smutne i żałosne, że ten człowiek ma tyle do powiedzenia po 17 latach Odpowiedz Link Zgłoś
zatorzan Frankiewicz nagle chce debaty, ale wcześniej nie! 06.11.10, 08:41 nie ubarwiaj wizerunku Frankiewicza karierowicza chęcią dialogu ze społeczeństwem z kuli wyborów, bo kiedy to społeczeństwo chciało z nim debatować podczas kadencji, chociażby w postaci swojego reprezentanta radnego Berezowskiego, to bał się takiego spotkania jak diabeł święconej wody. Frankiewicz nie tylko bał się spotkania w cztery oczy i przed kamerą z Berezowskim, ale też wszelkie objawy próby nawiązania jakiegokolwiek dialogu ze społeczeństwem odrzucał. Pierwszym z brezgu było wyrzucenie za drzwi delegacji zainteresowanych mieszkańców, którzy mieli zamiar wziać udział w posiedzeniu komisji której przewodzi Gornig, na której DOGADYWANO WARUNKI WIRTUALNEGO PROJEKTU DROGOWEGO, który wirtualnym był z samego założenia i od samego początku!!! Gdyby jeszcze Frankiwicz nie podawał tego PSEUDO DIALOGU jako przykład na spotkaniu u Wojewody w Katowicach, to pal licho, ale on chce się chwalić publicznie czymś /że taki demokrata/, z czym osobiście walczy i dosłownie niszczy jak PZPR z patriotyczną opozycją za PRL- u ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beremele Re: kto to jest ten Berezowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 10:41 Przepraszam, że zapytam ale kto to jest ten berezowski że prezydent miałby stawać z nim do debaty? Ma jakiś mandat społeczny, jest prezydentem, wojewodą, może ministrem? Z tego co wiem, w wyborach na radnego dostał 300 głosów na 40 tysięcy wyborców i cudem przeszedł. Każdy tak sobie może wzywać prezydenta do debaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waga Re: kto to jest ten Berezowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 15:49 Berezowski jest mieszkancem Gliwic znajacym ustawę o ruchu drogowym i problemy komunikacyjne Gliwic zdecydowanie lepiej od Frankiewicza. Gdyby Frankiewicz nie bal sie publicznej konfrontacji skorzystalby z okazji zeby udowodnic ze jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił prof.B 06.11.10, 16:38 Gość portalu: beremele napisał(a): > Przepraszam, że zapytam ale kto to jest ten berezowski że prezydent miałby staw > ać z nim do debaty? Ma jakiś mandat społeczny, jest prezydentem, wojewodą, może > ministrem? Z tego co wiem, w wyborach na radnego dostał 300 głosów na 40 tysię > cy wyborców i cudem przeszedł. Każdy tak sobie może wzywać prezydenta do debaty > ? Podaję więc do wglądu całą korespondencję na ten temat, opisaną przez zainteresowanego dyskusją w obecności mediów prof. M. Berezowskiego. berezowski.blog.onet.pl/Prezydent-Gliwic-odmawia-udzia,2,ID416717780,n Teraz Z.F wielce zmartwiony, bo tym razem nikt z nim nie chce. Myślę sobie, że tak jak do tanga trzeba dwojga- tak i w dyskusji. Masz więc ochotę na taniec, to idź kiedy Cie proszą, a nie czekaj na księcia z bajki aż przyjdzie. ps. Ponadto były radny M. Berezowski- oprócz tego że był radnym, jest ponadto profesorem, i tu jakby ma nawet pewną przewagę na wielokroć zapraszanym ZF, który z tego co mi wiadomo, nie posiada absolutnie żadnego dorobku naukowego. ale mogę się mylić, więc proszę mnie oświecić- jeśli jest choćby ciut inaczej:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !? Re: Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił p IP: *.gl.digi.pl 06.11.10, 17:35 Matko najdroższa, któru raz każesz nam czytać te bzdury? Załączasz je już setny raz. tego nie da się strawić. Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Ja odpowiadalem koledze o nicku waga 07.11.10, 08:46 Gość portalu: !? napisał(a): > Matko najdroższa, któru raz każesz nam czytać te bzdury? Załączasz je już setny > raz. tego nie da się strawić. ja odpowiadałem koledze o nicku waga, który stwarzał pozory że nie wie kto to jest Berezowski. ponadto nic nikomu wcale nie każę. kto nie chce- jego wola i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pompejusz glacjusz Re: pompej pompej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 18:17 lepiej daj coś o Pompejach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !? Re: Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił p IP: *.gl.digi.pl 07.11.10, 00:11 Berezowski wystarczająco często nas kompromitował. Teraz kandyduje. Zobaczymy, ile jest wart. Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach Re: Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił p 07.11.10, 10:13 Gość portalu: !? napisał(a): > Berezowski wystarczająco często nas kompromitował. Teraz kandyduje. Zobaczymy, > ile jest wart. będziesz srodze zdziwiony! zresztą nie tylko ty- on sam też, bo gdyby wiedział, na pewno wystartowałby jako kandydat na prezydenta. ale widocznie intuicja go zawiodła- gdy złożył mandat radnego przed referendum, podczas gdy, wszyscy inni złożyć go powinni ale nie on właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wc2 Re: Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił p IP: *.uvt.nl 07.11.10, 16:35 > > > Przepraszam, że zapytam ale kto to jest ten berezowski Przede wszystkim jest mieszkancem, z ktorego pensji Frankiewicz zyje. Po drugie, byl wowczas radnym. W kazdym z tych przypadkow prezydent ma obowiazek stawic sie na kazde zawolanie do wyjasnienia gloszonych przez siebie nieprawdziwych informacji. Prezydent sie nie stawia, bo nie ma nic do powiedzenia. Wystapienie na zywo, to bylaby dla niego kleska. A dla niektorych lepiej stracic honor niz pensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Tu jest czarno na białym ile zachodu zrobił p IP: *.net.brewet.pl 07.11.10, 17:29 wc2-tutaj zauważyłeś brak hnoru a w odmowie debaty na zywo kandydatów na prezydenta chwaleni są przeciwnicy Z.F zarozwagę Odpowiedz Link Zgłoś
st-ach co innego debata równego z równym! 07.11.10, 20:11 Gość portalu: ja napisał(a): > wc2-tutaj zauważyłeś brak hnoru a w odmowie debaty na zywo kandydatów na prezyd > enta chwaleni są przeciwnicy Z.F zarozwagę Może się mylę, ale z tego co mi wiadomym jest, Frankiewicz zaproponował inny rodzaj dialogu, taki mniej więcej, jak było to w przypadku pseudo konsultacji w sprawie przebiegu DTŚ, gdzie prowadzący ZF i towarzysze z GDDKiA (główny z tamtejszej GDDKiA jest już zapuszkowany) zawiadywali mikrofonem, ale też uszkodzony mikrofon (z którego ZF korzystać nie zechciał) pozostawiono wyłącznie dla plebsu, "potrzebnego w tejże dyskusji" jak za przeproszeniem hemoroidy w pewnej części ciała homo sapiens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: co innego debata równego z równym! IP: *.net.brewet.pl 07.11.10, 20:58 Może żle zrozumiałeś chłopie .Dwóch kandydatów i każdy może zadawać pytania na żywo.Jeżeli cię rozumie to Z.F.będzie zadawał pytania i odpowiadał ,a konkurencja będzie mogła zadawać pytania które napisze im redakcja a jeżeli się wychylą to wyłączą im mikrofon.Przecież takie debaty mają się odbyć np. w Zabrzu i tam kandydat PO nie stawia takich zarzutów.Tylko Sekuła ma coś do powiedzenia a przeciwnicy Z.F. boją się kompromitacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !? Re: co innego debata równego z równym! IP: *.gl.digi.pl 08.11.10, 21:15 Czas ucieka. Chcemy poznać kandydatów na prezydenta, ale oni nie mają czasu na publiczną debatę w mediach. Tak forma pozwoliłaby większej drupie ludzi poznać kandydatów. Niestety tego nie chca. Wygoda i Widuch nie wychodzą do ludzi, siedzą cicho. Chłopek spotyka się, ale z przygotowanymi, życzliwymi wyborcami. Odwagi Państwo mili. W przyszłości - jeśli wam sie uda - będziecie musieli odpowiadać na trudne pytania. Zacznijcie ćwiczyć. Odpowiedz Link Zgłoś