Dodaj do ulubionych

Urolog w Gliwicach

IP: *.215.202.33-internet.zabrze.debacom.pl 10.01.11, 13:06
Witam
Czy ktoś mogłby polecić jakiegos urologa w Gliwicach? Jak sie da to z NFZ a jak nie to prywatnie.
Troche poszukałem na googlach ale jak sie poczyta opinie o tych "specjalistach" na portalach branżowych to szczęka opada. Może jednak ktoś trafił na kogoś kompetentnego i poswiecającego czas pacjentowi bo wiekszosc z lekarzy tej specjalizacji nie chce już nawet badać tylko od razu wypisuje recepte niemal że w ciemno (taka jest mniej wiecej ogólna opinia).
Obserwuj wątek
    • Gość: IgorK Re: Urolog w Gliwicach IP: *.215.202.33-internet.zabrze.debacom.pl 10.01.11, 13:08

Oczywiście to nie muszą być Gliwice, jakieś miasto nieopodal też.
      • Gość: pacjent Re: Urolog w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 13:29
        Prof. Andrzej Paradysz w Zabrzu. Jeden pacjent 10-15 min. Pracuje na klinice przy ul. Krasinskiego, prywatnie przyjmuje w przychodni przy ul. Wolnosci
        • Gość: Marta Re: Urolog w Gliwicach IP: *.opawska.osi.pl 10.01.11, 13:54
          Nie żartuj sobie. 10-15 min na pacjenta? Co można w tym czasie zrobić?
          Nawet wywiadu dobrze sie nie zbierze, nie obejrzy stosownej dokumentacji, o badaniu nie wspomnę, oraz wypisaniu leków. Tyle czasu ma lekarz w placówce NFZ nie ze swojej winy, w gabinecie prywatnym powinien zarezerwować ok 30 min na pacjenta, by wykonana praca była uczciwa i warta honorarium. Tymczasem sześciu pacjentów urologicznych na godzinę, to zgroza - ciekawe co na to rzecznik praw pacjenta?
        • Gość: rue Re: Urolog w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:58
          jakis zart chyba
        • Gość: wieś Re: Urolog w Gliwicach IP: *.zabrze.vectranet.pl 10.02.14, 10:39
          Bez żatów doktor bije kasę a wizyta bez badania trwa u niego max 5 min
    • Gość: KingPL Re: Urolog w Gliwicach IP: 188.33.139.* 10.01.11, 15:52
      Ja z urologiem mialem niewiele do czynienia, dwie wizyty w życiu - raz z NFZ - 5minut w gabinecie, zero badania, tylko wypytanie sie o objawy, recepta w ciemno i do domu.
      Drugi raz prywatnie - 100zł - 10minut w gabinecie, bardzo uprzejmie i miło tylko że mało badania i w sumie więcej dowiedziałem się z neta niż od lekarza. Chociaż oczywiscie zapraszam mnie na kolejne wizyty - oczywiście każda za stówkę. Ogólnie z urologami w Gliwicach i Zabrzu jest tragedia - prawie same niepochlebne opinie. Maszynki do zarabiania pieniędzy. Chyba dopiero w Katowicach znajdziesz coś sensownego. Warto zwrócić uwage czy w cenie wizyty jest bezpłatne badanie usg bo to w tych schodzeniach podstawa i czy gabinet ma go w ogóle na wyposażeniu.
    • Gość: Mery Re: Urolog w Gliwicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.11, 17:36
      z ręką na sercu mogę polecić dr. Janusza Szczepka. Wybitny specjalista w dziedzinie urologii. Mój ojciec był jego pacjentem. Doktor ma swój gabinet prywatny w Gliwicach przy Zygmunta Starego w budynku gdzie mieści się całodobowa Apteka oraz laboratorium analityczne. Najlepiej zrób przed wizytą badanie moczu i z wynikiem udaj sie na wizyte. Usg na miejscu w gabinecie.
      • Gość: akaco Re: Urolog w Gliwicach IP: *.proxnet.pl 11.01.11, 08:16
        A ile kosztuje taka wizyta i czy za takie badanie płaci sie dodatkowo (usg) ?
      • Gość: zakopanachata Re: Urolog w Gliwicach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.11, 11:12
        Rozmawiałam z doktorem telefonicznie, chcąc zarejestrować mojego męża, który ma kłopoty z nerkami/krew w moczu itd./Dr Janusz Szczepka wytłumaczył jak przygotować mojego męża do badań usg i innych. Poświęcił mi w rozmowie tel. dużo czasu. Wnioskuję, że to przyzwoity człowiek i dobry lekarz. Zakopianka
    • Gość: mariusz Re: Urolog w Gliwicach IP: *.sikornik.net 05.04.11, 15:06
      witam
      Znalazłes dobrego urologa , bo ja tez szukam .
      • Gość: IgorK Re: Urolog w Gliwicach IP: *.proxnet.pl 06.05.11, 08:52
        Ogólnie jest tragedia jesli chcesz na NFZ, jak prywatnie jest troszke lepiej ale i tak jakość usług bliska dna. Dobrego urologa ze świecą znajdziesz, a kolejki do tych na choćby minimalnym poziomie są ogromne. Najgorsze jest to że zapłacisz prywatnie 100zł i zaraz po wyjściu z gabinetu zastanawiasz się za co ten gość wziął to kasę bo chyba nie za 7minut zbywania pacjenta i wypisanie recepty praktycznie bez badania.
    • Gość: Magda godny polecenia IP: *.centrum.gliwice.pl 05.09.13, 18:07
      Również polecam dr Szczepkę. Był to czwarty urolog, u którego byłam i tylko ona potrafił zdiagnozować problem i to bez dziesiątek badań, na które byłam kierowana bez rezultatu przez poprzednich urologów. Przede wszystkim konkretna diagnoza i nowoczesne USG na miejscu, a nie przedpotopowy chłam.
      • Gość: po operacji Re: godny polecenia IP: *.gl.digi.pl 03.12.13, 11:32
        Ja niestety szczerze odradzam Pana Szczepkę. W moim przypadku był okresowy krwiomocz i raz atak kolki nerkowej. Poszedłem do Niego na wizytę, w trakcie badanie USG - diagnoza: kamień 0,5cm w przewodzie moczowym. Miałem dużo schodzić po schodach żeby sam wypadł. Ponieważ krwiomocz się powtarzał poszedłem do innego urologa (p. Andrzej Kupilas) - diagnoza (poparta potem tomografem): guz na nerce 5cm (!!), żadnych kamieni. W tej chwili jestem po usunięciu nerki (guz był średnio złośliwy, II stopień) - gdybym nie zmienił urologa to do dzisiaj próbowałym "wytrzepać" nieistniejący kamień - a guz by sobie spokojnie rósł.
    • Gość: mundi OPINIA IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.14, 23:39
      Ja równiez polecam naprawdę wspaniałego i w dodatku bardzo znanego i dokładnego w swojej dziedzinie urologa Dr. n.med. Andrzeja Kupila Byłem jego pacjentem na odziale urologi to mogę cos na ten temat powiedzieć. i przez to polecam tego lekarza.A chorzy pacjęci z usług tego lekarza będa zadowoleni. może nawet lepiej niż ja Raz jeszcze POLECAM.
      • Gość: Justyna Gliwice Re: OPINIA IP: *.proxnet.pl 25.10.14, 22:41
        Ja właśnie trafiłam do doktora Kupilasa. Jestem w trakcie leczenia. I jestem pod wrażeniem. To jest lekarz a nie jak inni doktorzy "biznesmen". Oby tylko wszystko skończyło się pomyślnie :) polecam szczerze.
    • Gość: bata8 Re: Urolog w Gliwicach IP: 193.43.77.* 19.10.16, 12:56
      Polecam uczciwie - dr n. med. Andrzeja Kupilasa - Urologa.
      Wysoka kultura, podejście do pacjenta, profesjonalizm i bezinteresowność.
    • Gość: Tomeckis Re: Urolog w Gliwicach IP: *.play-internet.pl 25.09.17, 17:26
      Polecam P. Dr Andrzeja Kupilasa bardzo konkretnie i profesjonalnie przyjmuje w Gliwicach
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka