Gość: ballest IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 11.05.04, 13:04 :-)))' To wlasnie z Hildesheimu pochodzi Diane Kruger , nowa GWIAZDA HOLLYWOODU! Gratuluje. -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wilym Re: HILDESHEIM gora !!! 11.05.04, 13:51 Ballest, powinienes ja wyklac, jak wszystko co amerykanskie. Zdrajczyni Hollywood sie zachciewa??? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: HILDESHEIM gora !!! 11.05.04, 21:43 Nie jestem taki antyamerakanski jak myslisz, mnie tylko wkurza ta ameryakanska "niesprawiedliwosc" ktora dzisiaj sie i w Europie panoszy. Jesli spojrzysz na zarobki naszych SUPER MANAGEROW to zarabuaja juz prawie tyle co ich amerykanscy koledzy, a ani jedni ani drudzy nic nie potrafia. Mysle, ze w miedzyczasie napewno nie 489 razy ale juz ponad 500 razy wiecej zarobi przecietny "Super - Manager" w USA jak przecietny pracownik . Ropa tez znowu drozeje, bo jakos musza USA wojne w Iraku finansowac! Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: HILDESHEIM gora !!! 12.05.04, 11:50 Oj ballest, powiewa socjalizmem. Niech sobie managerowie zarabiaja ile chca, w koncu zyjemy w kapitalizmie. Roznice w dochodach to nic zdroznego, o ile przecietny obywatel ma za co wyzyc. A tak chyba jest i w BRD i USA, no nie? Wiec to nie razi, przynajmniej mnie. Co do niepsrawiedliwosci - a kto powiedzial, ze swiat jest sprawiedliwy? Jak to mawiala moja s.p. Oma jedyna sprawiedliwosc na tym swiecie polega na tym, ze predzej czy pozniej wszyscy spotkamy sie na TAMTYM swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: HILDESHEIM gora !!! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 12.05.04, 13:01 W Niemczech moze przecietny Obywatel wyzyc, w USA przecietny robotnik pracuje na dwoch etatach , bo nie wyzyje. Wlasnie tego sie obawiam w Europie. -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: HILDESHEIM gora !!! 12.05.04, 14:16 To chyba nielegalni imigranci z Meksyku. Moi znajomi Amerykanie zyja calkiem niezle z jednej pensji (srednio 18 USD za godzine). A Ty chyba sluchasz radia Phenian, albo Hawana :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: HILDESHEIM gora !!! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 12.05.04, 14:53 Nie sa z Polski, sa rodzina moich znajomych ze Wrocka, oczywiscie, ze imigranci z Cuby albo z Porto Rico tysz mozna do nich zaliczyc. Mnie chodzi o fakt, ze przepasc miedzy nimi jest z dnia na dzien wieksza. emagazine.credit-suisse.com/article/index.cfm?aoid=2232 -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: HILDESHEIM gora !!! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 12.05.04, 14:58 "Sind Topmanager tatsächlich so viel wert wie sie verdienen? Nein, Führungspersonen werden zu stark idealisiert. Schlussendlich arbeiten vor allem Millionen von Angestellten. Mich stört, dass bei guten Resultaten nicht alle gleichermassen profitieren, sondern vor allem einige wenige an der Spitze. In den siebziger Jahren verdiente ein CEO eines grösseren Unternehmens in den USA durchschnittlich etwa 45 mal mehr als ein Arbeiter. Heute ist es etwa 500 mal mehr. Und das ist nur der Durchschnitt; im Fall von Sanford Weill ist es sogar 6100 mal mehr, wenn man annimmt, dass ein Angestellter bei Citigroup 35'000 Dollar verdient. Es gibt einen riesigen Graben zwischen Arm und Reich in den USA - auf die Dauer kann das eine demokratische Gesellschaft destabilisieren". emagazine.credit-suisse.com/article/index.cfm?fuseaction=OpenArticle&aoid=2148 BOje sie o losy tego SWIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: HILDESHEIM gora !!! 12.05.04, 15:46 Tylko nie gin za miliony (nie Euro:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Nie zapomniojmy 1968 roku! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 13.05.04, 07:13 Nie rozumiem tego Swiata, jesli jakas spolka dobre wyniki uzyskala, to powinni wszyscy z tego korzystac a nie tylko grupa, ktora ta spolka kieruje. My tez mamy "Erfolgspremia" ale ta dostajemy wszyscy, tzn. ten najmniejszy robotnik tez. Uwazam, ze u nas w Firmie jest jeszcze wszystko o.k. ale to co sie dzieje w USA i w niektorych Firmach Europy, jest godne pozalowania i byc moze bedzie poczatkiem nowych rozruchow i nowego RAFu. -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
braid Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 13.05.04, 09:10 i za opodatkowaniem zyskow z akcji tez jestes? To w koncu straszna niesprawiedliwosc ze sie ludzie bogaca nie ruszajac palcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 13.05.04, 09:17 Sam jestem akcjonariuszem od ponad 25 lat roznych Spolek , a w tym czasie wiele zarobilem ale tez duzo stracilem. To przez pieniadze Akcjonariuzszy rozwija sie gospodarka, zyski (dywidenda) musza zostac podane w urzedzie podatkowym i sa wliczane do dochodu rocznego, ktory zostanie opodatkowany. Nie widze tu niesprawiedliwosci. -- pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! IP: *.lbo.de.add / 62.138.243.* 13.05.04, 13:16 Podoba mi sie Rau: "Prezydent Niemiec Johannes Rau w swej mowie na koniec kadencji ostro skrytykował niemieckie elity polityczne i gospodarcze za egoizm, który prowadzi do utraty społecznego zaufania i grozi kryzysem demokracji" Oni mysla, ze mieszkaja w Ameryce i moga robic co chca ! serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2070393.html Odpowiedz Link Zgłoś
elver.b Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 13.05.04, 13:38 Czy Rau podzielil swe swoim majatkiem z potrzebujacymi? Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 13.05.04, 13:44 No wlasnie mialem zadac podobne pytanie. Ciekwe czy Rau okazal sie hipokryta, czy tez nie i wprowadzil slowa w czyn :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 13.05.04, 21:21 Co to ma do sprawy czy sie podzielil albo nie, Rau nazywany czlowiekiem z biblia powiedzial naprawde to co mysla ludzie i za to go chwale. Przeciez nikt go nie prosil sie dzielic czyms, ja jestem zadowolony jak nalezy do szczerych osob, ktore prawde pisza o dzisiejszych stosunkach w EUROPIE! Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 17.05.04, 10:05 No bo jak oskarzyl innych o egoizm to myslalem, ze sam jest altruista i daje dobry przyklad ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 17.05.04, 22:04 Jou tam nigdy za SPD nie bou, ale trzeba przyznac, ze ten czlowiek z Biblia nigdy afer nie miou i za to co powiedziou (a co wszyscy mysla) za to go powazom. Jou wprawdzie ten som temat pora godzin wczesni podjou, ale myslam, ze uon uode mnie tego nie uodkukou??? :-)))))))' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 22:23 ty sobie lepiej kuknij skad jest ta gwiazda kina - bo z Hildesheimu to ona nie jest.Zamiast plesc niesprawdzone ( albo tak sprawdzone jak zwykle) wiadomosci. W Algermissen urodzona , a w Harsum wyrosla. Ma z Hildesheim dokladnie tyle samo wspolnego co ty z Gliwicami Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Nie zapomniojmy 1968 roku! 17.05.04, 22:32 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > ty sobie lepiej kuknij skad jest ta gwiazda kina - bo z Hildesheimu to ona nie > jest.Zamiast plesc niesprawdzone ( albo tak sprawdzone jak zwykle) wiadomosci. > W Algermissen urodzona , a w Harsum wyrosla. Ma z Hildesheim dokladnie tyle > samo wspolnego co ty z Gliwicami NO TO NIE POTRZEBUJEMY SE DALI UNTERHALTOWAC, bo to musi miec bardzo duzo z Hildesheimem wspolnego! Odpowiedz Link Zgłoś
ballest I Oberkellner , czasami recht mou! ?????? 17.05.04, 22:41 venus.sat1.de/formate/sat1regionale/anzeige.htm?studio=hh&id=353719&res=ku www.wams.de/data/2004/05/09/275635.html bz.berlin1.de/aktuell/news/040511/troja.html www.netzeitung.de/entertainment/movie/286105.html No to mou richtig z Hildesheimem tela wspolnego co jou z Glywicami! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Jak zwykle zaslona dymna balesta IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 22:48 jak przylapac balesta na nieuctwie i pisaniu wlasnych interpretacji to puszcza zaslone dymna . pare adresow nic nie mowiacych poza tym jaka ona piekna . a jakze po Niemceku zeby inni mysleli ze cos udowodnil . A tu guzik. wyskoczyles osle jak filip z konopi z tym Hildesheimem i teraz sie do gafy przyznac nie potrafisz. Ale z tego jestes znany wiec nie oczekiwalem nic innego jak setki nic nie mowiacych adresow . Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jak zwykle zaslona dymna balesta 17.05.04, 22:55 A mpze ci Bild pomoze: www.rp-online.de/public/article/nachrichten/journal/gesellschaft/deutschland/47256 " "Wir lernten uns auf dem Gymnasium in Hildesheim kennen. Ich war 19, Diane 14. Meine Freunde zogen mich auf, weil ich in jeder Pause auf dem Schulhof auf sie wartete. Diane war wunderhübsch und sehr selbstbewusst." Zwischen den beiden entfachte eine Jugendliebe. "Ich durfte sogar bei Diane im Zimmer übernachten. Wir waren sehr glücklich." No to richtig nie miala z Hildesheimem nic wspolnego ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER Re: Jak zwykle zaslona dymna balesta IP: *.dip.t-dialin.net 17.05.04, 23:01 Oj Ballest , przeciez napisalem ze tyle samo co ty z Gliwicami- Ty tez w Gliwicach do technikum chodziles nie? Ale uwazam ze jak sie kogos na piedestale stawia to powinno sie napisac tak jak jest. Piekna Gliwiczanka ktora studiuje w Katowicach nie powinna byc swietowana jako Katowice gora !!!! tu sie chyba zgodzisz albo? Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jak zwykle zaslona dymna balesta 18.05.04, 05:22 Z tym sie zgodze, ale tego Kafu , gdzie sie ona urodzila nikt w Niemczech nie zna, a Plawniowitz tez nie(choc nie wiadomo, moze jest pora osob co Plawniowitz znajom) Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Jak zwykle zaslona dymna balesta 18.05.04, 09:40 Pamietam jak kiedys w Wiedniu do mnie i kolegi przylaczylo sie mlode malzenstwo, ktore postanowilo razem z nami zwiedzac miasto. Okazja ku temu bylo. Na pytanie skad sa odpowiedzieli: spod Warszawy. Zastanowilo nas skad dokladnie, wiec o malo co nie padlismy kiedy uslyszelismy odpowiedz: z Ciechanowa :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ballest Re: Jak zwykle zaslona dymna balesta 18.05.04, 13:05 wilym napisał: > Pamietam jak kiedys w Wiedniu do mnie i kolegi przylaczylo sie mlode > malzenstwo, ktore postanowilo razem z nami zwiedzac miasto. Okazja ku temu bylo > . > Na pytanie skad sa odpowiedzieli: spod Warszawy. > Zastanowilo nas skad dokladnie, wiec o malo co nie padlismy kiedy uslyszelismy > odpowiedz: z Ciechanowa :-))) Na ja Ciechanow znou kozdy, ale Plawniowice sa slabo znane, do tego nie mowi sie gdzie sie ktos urodzil tylko gdzie mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś