Dodaj do ulubionych

Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyjechał?

IP: *.tktelekom.pl 23.01.13, 08:52
No i dobrze ze otwierając przynajmniej coś się dzieje.
Obserwuj wątek
    • Gość: klej Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.13, 14:15
      Będzie jak zwykle:max drogo i niekompetentnie.
    • Gość: użytkownik bmw Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.czarnet.pl 23.01.13, 15:46
      Może będzie profesjonalnie?
      Może ceny będą tak niskie jak Niemczech?
    • ames86 Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje 23.01.13, 16:23
      Nie dziwię się BMW w ogóle, bo jechanie na reklamie Tarnowskiego na pewno się nie przysłuży marce:)
    • Gość: klient Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.play-internet.pl 23.01.13, 17:28
      Tarnowski to bracia - jeden z nich jest jako taki, to ten drugi to kawał ch....
    • Gość: anty-gazda Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.oswiecim.vectranet.pl 24.01.13, 11:00
      Właścicielem salonu jest Pan Gazda, który posiada już salony m.in.: marki Fiat. Obawiam się, że mentalność sprzedawcy Fiata nie pozwoli temu Panu i jego pracownikom właściwie obsługiwać BMW. Ale obym się mylił...
    • Gość: użytkownik bmw Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyjechał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.13, 20:09
      Salon wykonany pierwsza klasa z bardzo wysoko jakościowych materiałów ale obsługa nie ma zielonego pojęcia co sprzedaje a obsługa serwisu co obsługuje. Ogólnie zakupiłem tam samochód ale nie polecam salonu BMW Gazda. Nowy samochód wydają nieprzygotowany z nieaktywnymi funkcjami a czasami nawet z nieaktualną nawigacją a to salon jest za to odpowiedzialny a nie fabryka BMW. Zadać należy sobie pytanie czego oczekujemy od salony czy "teatru" z piękną sceną czy dobrze grających "aktorów"
      I potem "bujaj" się człowieku tygodniami aż to załatwią. Oczywiście pieniądze to podstawa a reszta to już mało ważne. Obsługa serwisu strach ma oczach jak na termin ma dać kilkaset złotych po zakupie auta za kilkaset tysięcy. Wiadomo, procedura i regulamin :). Całe szczęście centrala jest w rękach Niemieckich i można z nimi coś załatwić. Luksusowe lepiej odbierać bezpośrednio w Monachium. Najlepszy jest jednak tekst gwarancji dla firm jaki wręczają przy podpisaniu umowy. Wygląda na taki jakbyś jej w ogóle nie miał.
      Jedyną rzeczą która to wszystko rekompensuje to niesamowite właściwości jezdne BMW xdrive.
      • Gość: Bawarowy Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.inet-siec.pl 10.12.13, 12:53
        Tragedia ten serwis... nic nie umieją zrobić poprawnie. Jak już mają u siebie gorąco to kierownik dzwoni zawraca d... a czemu, a dlaczego, przepraszamy, zapraszamy itp. itd. Poprawiają po dwa, trzy razy i nadal wielkie g... A najgorszy jest ten łysy doradca. Zero pojęcia o czymkolwiek tylko chodzi napięty jakby miał zaraz popuścić. Rozmawia ze mną jak z debilem. Z wciągniętym brzuchem mu do twarzy :) O wszystko się wypytuje bo o niczym nie ma pojęcia. Nie polecam - lepiej jechać do Bawarii.
        • Gość: gość2 Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje IP: *.dynamic.chello.pl 09.09.14, 22:58
          a ja jestem zadowolony, że traktują mnie z szacunkiem :-) miła obsługa to już coś... choć co do samego serwisu też nie mogę mieć zastrzeżeń oprócz trochę zawyżonego rachunku - co zostało niezwłocznie wyprostowane, a pieniądze (zakwestionowana nadwyżka) zwrócona! naprawdę godna podziwu jest umiejętność przyznania się do błędu, naprawienia go i przeproszenia - niewielu to potrafi (zwłaszcza w takich firmach). Polecam doradcę Bartłomieja.
    • Gość: gliwicki wsiok Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyjechał? IP: *.wasko.pl 29.06.13, 09:30
      No i widać, jaka to wieś te Gliwice, ha, ha! Czy w Warszawie, Krakowie czy Poznaniu tak się podniecają, że aż pisać trzeba iż dyrektor jakiejś tam marki - oddział Polska raczył zaszczycić miasto wizytą? Nie, to sensacja na wsi jest. Niedawno jeszcze w centrum miasta kury biegały - nie wierzycie, popytajcie mieszkających prz placu Piastów. Tak gdzie przy ulicy Dubois wyburzono domy pod DTS była taka stara chałupa, zakrzaczona wokół. Jak się szło od placu Piastów na przystanek przy GCH na Dworcowej, to było przy tej chałupie kury widać. Teraz kur nie ma, ale wiejskie zachowania zostały.
    • Gość: prwaie klient opinie bmw Gazda IP: *.ertel.com.pl 31.03.14, 19:02
      Witam
      Nie napiszę , ze to kiepski salon ale wnioski pozostawię czytającym .
      Pracownicy Pana Gazdy przedstawili mi ofertę zakupu samochodu X5 z homologacją - wyjątkowy produkt BMW w związku z zmianą ustawy . Wpłaciłem 70% wartości resztę finansowania załatwiał salon i jak zapewniano mnie wiele razy w piątek , sobotę i niedzielę , że wystarczy w poniedziałek 31.03. podpisać umowę i to koniec formalności . W poniedziałek okazało się , że pracownicy nie wiedzą co robią i o czym mówią bo kredyt załatwiany w salonie przez pracownice BMW Gazda nie będzie przelany w poniedziałek tylko w wtorek a to już 1 .04 i zmiana ustawy ( gdybym wiedział formalność załatwiona była by w piątek ). Tłumaczenie handlowca " na mailu mam zupełnie inne informacje , nie wiem co się dzieje mamy dni otwarte i zamykanie i finansowania i umów ma być w jednym dniu ....." , tłumaczenie Pani od finansowania w BMW " bank z , którym współpracujemy wystawił nas ,ma dużo innych przelewów do zrealizowania w dniu dzisiejszym " Podsumowując cztery wizyty w salonie z dwójką malutkich dzieci , zerwanie lokaty na 200 000 zł , niepotrzebne przelew na konto BMW , bezpowrotna utrata możliwości odliczenia vattu - 60 tyś . Tak więc Panie Gazda dziękuję za miłą i kompetentną obsługę , uszczuplenie mojego portfela o 60 tyś i mam nadzieję , ze choć pieniądze zwróci Pan szybko .
      Zamówienie 465 . Pozdrawiam
      • Gość: inny klient Re: opinie bmw Gazda IP: *.82.180.87.operetka.pirx.pl 13.06.14, 13:00
        Witam,
        Jeśli jesteśmy już wielce kompetentni i natknął się wielce Pan na kogoś nie w Pana stylu to proszę w ramach kultury jakiej wymaga się od człowieka, skierować słowa do tego pracownika a nie oczerniać każdego który tam pracuje!
        Miłego narzekania i powodzenia w życiu
        • Gość: luk Re: opinie bmw Gazda IP: *.leon.com.pl 09.12.14, 10:53
          Nie jesteście zlepkiem przypadkowych osobistości tylko zespołem, jednym organizmem, który obsługuje klienta. Nie dziw się, że niekompetencja choćby jednego pracownika rzutuje na cały zespół.
      • Gość: Miro Re: opinie bmw Gazda IP: *.inet-siec.pl 26.05.15, 18:20
        Witam - zawsze należy poznać 2 strony medalu. Ja byłem w tej samej sytuacji co "ktoś" poniżej - zostałem rewelacyjnie obsłużony i ciesze się moim nowym BMW x5 z odliczeniem VATu do dnia dzisiejszego i na pewno dokonam kolejnego zakupu w tym salonie. Salon z Pasją - pracownicy z doświadczeniem ( dział handlowy) znający się na BMW . Trafiłem na przemiłego doradcę który prywatnie uwielbia BMW , co widać było. Dziękuję Panie D. Pozdrawiam - Zadowolony Klient
        • Gość: BMW użytkownik Re: opinie bmw Gazda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.15, 18:39
          Piszesz niewiarygodnie. Z pewnością jesteś jednym z pracownikow.
          Ci ludzie w salonie nie maja pojęcia co robią i co sprzedają. Nie pisz głupot ze oni sie znają na BMW.
          Każdy dodatkowe wyposażenie musza konsultować bo jedynie co wiedzą to to co napisano w katalogach a to chyba za mało jak na tak wybornych sprzedawców jak chcieliby uchodzić.
          Salon ten ma tylko przyjemny wygląd a reszta to totalna klapa.
          Absolutnie odradzam sa lepsze z obsługą i z wiedza przede wszystkim serwisowa bo o to tu chodzi a nie o piękną okładkę a w środku syf.
    • Gość: BMW 550 Jak robią w konia w salonie gazda bmw gliwice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.15, 00:43
      [b]Jak ktoś chce zostać wydymanym to zapraszam do GAZDA BMW W GLIWICACH.
      Po zakupie auta za 500 tys. Zł gamonie przygotowujący je do wydania zarysowują listwy w kokpicie. Rysy tak kamuflują żeby w trakcie odbioru nie było widać po czym po odbiorze jedynie co mogą zaoferować to zapastowanie i zadawanie chamskich pytań " a moze Pan to zrobił ? "
      Takiego bandytyzmu jak w tym salonie to nigdzie sie nie spotkałem. Ostrzegam przed nimi.
      • Gość: 12345 550 Re: Jak robią w konia w salonie gazda bmw gliwice IP: *.82.180.73.operetka.pirx.pl 07.12.15, 19:14
        Ciekawe tylko dlaczego gosc od 550 nie napisal ze sam nie chcial nic robic z ta listwa przy wydaniu, a kiedy doradca zaproponowal wymiane listwy na Nową ( czas oczekiwania na nowa z uwagi na to ze posiadal Listwe Individual- byl dosc dlugi) - klient sie nie zdecydowal, ... a szkoda byloby po sprawie...
        Lepiej jednak miec problem... cóż...

Szkoda ze nie wspomnial swojego ekscesu z "potrąceniem" kierownika serwisu oraz przyjemnoscią sprawy na policji i dodatkowo sprawy karnej...
        Brak słów -
        Oczerniac kazdy potrafi ale jesli ktos sie sam nie potrafi zachowac ( w BM K) tego klienta " raczej nie obsluza - bo cyt. GBUR...).
        TO raczej nie powinien ODRADZAC...
      • Gość: Henio Re: Jak robią w konia w salonie gazda bmw gliwice IP: 197.224.228.* 07.12.15, 20:03
        Coś tu widzę panowie ze dyskusja z salonem poszła na całego. Nie znam sprawy ale będąc w słonie w serwisie kilkakrotnie widziałem wyklucajacych sie klientów o doliczone niezgodnie ustaleniami koszty i ich zdenerwowanie niezadowolonych klientów tego salonu znam kilku. Co prawda musieli interweniować w centrali w wawie bo bez tego salon ich olewał. Ja na razie mam sprawy ok ale tez nie miałem awarii auta tylko przeglądy a z tym to nikt nie wie czy coś robią czy nie. W sumie żałuje ze wzial bmwkę mają przewalone zasady. Gwarantem nie jest Bmw tylko salon a jak on upadnie to przechlapane. Kumpel wziął audi i ma spokój no audi ma swój salon koło sosnowca to samo mercedes. Pożyjemy zobaczymy
        • bmw750714 Re: Jak robią w konia w salonie gazda bmw gliwice 26.10.16, 08:46
          Ten salon to katastrofa chcesz zaciagnąc informacji przełaczają cie na serwic i nic zostawiając kontakt i tak nikt ne oddzwoni samochód zastępczy odpłatny nawet jak sie serwisuje u nich dwa samochody jak tłumaczą to sprawa idywidualna każdego salonu nie polecam
          • Gość: henio Re: Jak robią w konia w salonie gazda bmw gliwice IP: *.zabrze.vectranet.pl 26.10.16, 08:55
            Oby tylko auto było płatne ale oni jeszcze dają do wypożyczenia na czas serwisu auta brudne z uszkodzeniami a jak wracasz to geniusze naraz wszytko widzą i chcą kasę za niby szkodę. Najlepsze jest ich zapis o zgłoszeniu do ubezpieczyciela za co chcą opłatę 1000 zł. Śmiechu warci ludzie.
    • mateusz.12mateusz Re: Szef BMW Polska był w Gliwicach. Po co przyje 07.05.26, 07:52
      Świetna lokalizacja, po remoncie salon pięknie się prezentuje. Elegancko, luksusowo, dużo miejsca dla klienta, który oczekuje na auto z serwisu. Pyszna kawa i super atmosfera, która sprawia, że oczekiwanie nie jest wcale uciążliwe. Polecam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka