Dodaj do ulubionych

Moderowanie forum

17.11.04, 11:14
- a wiec zaprowadzenie porzadku, cos o czym rozmawialismy tu wczoraj. Watki o
Gliwicach poszly w gore, ale znowu pojawil sie spam. Pozbywamy sie smieci i
prosimy o szeryfowanie np. bartoszcze?
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Moderowanie forum 17.11.04, 11:18
      O nie nie, wilym, mnie jedno FKatowice wystarczy:)
      • wilym Re: Moderowanie forum 17.11.04, 11:19
        Sprawdzasz sie na K-cach, wiec moze jednak?
        Zreszta to musi byc decyzja uczestnikow forum, moim zdaniem moderowanie to
        dobry pomysl, kwestia kto mialby to robic pozostaje otwarta.
        • bartoszcze Re: Moderowanie forum 17.11.04, 11:27
          wilym napisał:

> Sprawdzasz sie na K-cach, wiec moze jednak?
          > Zreszta to musi byc decyzja uczestnikow forum, moim zdaniem moderowanie to
          > dobry pomysl, kwestia kto mialby to robic pozostaje otwarta.
          Pewnie, że musi to być decyzja uczestników forum, co więcej - skonsultowaną z
          Tebe i chyba redakcją lokalną GW.
          A kto miałby to robić - nic nie sugeruję, ale w toku dyskusji nad moderatorem
          FKatowice pojawiła się kandydatura meg:))
          A poza tym polecam (w aspekcie historycznym):
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=24007
    • tigletpilesar Moderator potrzebny od zaraz !!! 17.11.04, 13:02
      Uważam, że moderator na tym forum jest potrzebny od zaraz!!!
      Jak najszybciej!!!
      Był porządek przez 2 godziny - dziś znów jest mnóstwo spamu.
      • Gość: Ramon Re: Moderator potrzebny od zaraz !!! IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 17.11.04, 13:11
        tigletpilesar napisał:

> Uważam, że moderator na tym forum jest potrzebny od zaraz!!!
        > Jak najszybciej!!!
        > Był porządek przez 2 godziny - dziś znów jest mnóstwo spamu.
        Moja propozycja na moderatora - TIGLETPILESAR - jest z nas wszystkich
        najobiektywniejszy.
        • ewerton Re: Moderator potrzebny od zaraz !!! 17.11.04, 14:03
          Mosz racja Ramon-Tigletpilesar jes tez moim kandydatem,obiektywnosc to tylko
          jedna z jego licznych pozytywnych cech Charakteru.Do nich mozna jeszcze
          zaliczyc obiektywnosc,mozna jeszcze zaliczyc hm,no wlasnie co mozna jeszcze
          zaliczyc????????????????ßß
      • bartoszcze Re: Moderator potrzebny od zaraz !!! 17.11.04, 13:14
        tigletpilesar napisał:

> Był porządek przez 2 godziny - dziś znów jest mnóstwo spamu.
        niejako "testowo":
        które wątki/posty uważąsz za spam?
        • ballest Re: Moderator potrzebny od zaraz !!! 17.11.04, 13:59
          Ramon, recht mosz, jou tysz uwazam, ze ze wszystkich szczujacych tyglik
          najbardziej objektywny jest, bgo uon szczuje tylko w jedna strona.
          :-)))
    • tigletpilesar spam na forum 17.11.04, 14:09
      Bartoszcze się pytał, które wątki uważam za spam.
      Oto one:
      - odpowiedz ballesta (19) Gość: The Boss 17.11.04, 14:00
      - Amerykanie morduja rannych??? (9) ballest 17.11.04, 11:21
      - tymczasem na forum Olsztyn... (8) hans111 16.11.04, 19:21
      - Gorale sa najlepsze (26) ballest 16.11.04, 19:13
      - Dramatyczna sytuacja budżetowa (1) Gość: Alojz 16.11.04, 18:18
      - ballestrem MARKO (3) Gość: Adolf 16.11.04, 18:13
      - Litwa ratyfikowala, co na to Slazacy i Polacy? (96) ballest 16.11.04, 18:04
      - Uwe a Wili (27) laband 16.11.04, 06:21
      - LABAND-BALLEST dostaniecie ale w pysk (2) Gość: rodak 16.11.04, 00:07
      - rachunek sumiynny (5) laband 15.11.04, 18:48
      - Kriege ich noch Arbeitslosengeld (1) Gość: POLAK 15.11.04, 18:45
      - Co tu robią te śląskie oszołomy? (35) Gość: gliwiczanin 15.11.04, 15:55
      - do Meg (4) wilym 15.11.04, 15:19
      - Czymu Meg mnie wkurzyla? (7) ballest 15.11.04, 13:57
      - Eisenhüttenstadt - kraina śmierci ? (1) psie.pole 15.11.04, 10:45
      - Bezkarni naziści (6) Gość: POLAK 14.11.04, 19:50
      - Autonomiczne Panstwo Slaskie (51) laband 14.11.04, 15:14
      --
      Uważam, że ww. posty są niczym innym jak spamem.
      • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 14:18
        Jesli zdeydujemy sie na modracje to sugerowalbym przekonywanie bartoszcze.
        • bartoszcze Bylbym zapomniał.. 17.11.04, 14:42
          wilym napisał:

> Jesli zdeydujemy sie na modracje to sugerowalbym przekonywanie bartoszcze.

..dziękuję: nie.
      • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 14:20
        Powiedziałbym, że zmierzasz w stronę mocnego rygoryzmu.
        Pytanie, czy inni forumowicze maja taki sam pogląd na kształt forum?
        Wyrzuciłbyś bowiem zarówno wątki dość towarzyskie (jakkolwiek można je zastąpić
        wymianą maili), jak i wątek w istocie dotyczący kształtu forum ("Co tu robią te
        śląskie oszołomy".
        Dyskutujcie, w końcu to Wasze forum (z poprawką na "GW" oczywiście).
        Aha, pamiętajcie, że dobry moderator to taki, co wycina jak najmniej:)
        • hans111 Re: spam na forum 17.11.04, 14:23
          bartoszcze na moderatora!
          • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 14:26
            Jestem za!

Co do rygoryzmu, to w znacznym stopniu zgadzam sie z tigletpilesarem. Ale tylko
            do pewnego stopnia. Przyklad z postami dot. maili - nie kazdy zaglada do
            skrzynki na gazecie na biezaco, taki post po prostu zwraca uwage, ze cos w tej
            skrzynce jest).
            Post o slaskich oszolomach wyrzucilbym z uwagi na jego tresc i obrazliwy
            charakter.
            Nie wyrzucalbym watkow dot. szeroko rozumianej kultury i obyczajow. Mozna miec
            rozne zdanie na temat tworczosci labanda, ale np. watki o beraniu czy inne dot.
            strojow regionalnych sa moim zdaniem na miejscu.
            Generalnie spamem jest tworczosc tego ktory wszystko wie najlepiej i cala
            pozniejsza z nim polemika.
            Pzdr
            • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 14:36
              wilym napisał:

> Przyklad z postami dot. maili - nie kazdy zaglada do
              > skrzynki na gazecie na biezaco, taki post po prostu zwraca uwage, ze cos w
              > tej skrzynce jest).
              Akurat w tej sprawie zdanie administracji jest zwyczajowo odmienne:)

> Generalnie spamem jest tworczosc tego ktory wszystko wie najlepiej i cala
              > pozniejsza z nim polemika.
              Generalnie to sprawdź regulamin i zasady Netykiety:)
          • Gość: Ramon Freies Forum - Wolne Forum IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 17.11.04, 14:29
            jestesmy dorosli i nikt nam nie musi mowic jak sie mamay zachowac albo o czym
            pisac. sa czasy z pyskowkami ale i przyjda czasy bez nich itd.

Kazda proba regolowania tego forum moze miec tylko negatywny wplyw na nie!
            • wilym Re: Freies Forum - Wolne Forum 17.11.04, 14:32
              Gość portalu: Ramon napisał(a):

> jestesmy dorosli i nikt nam nie musi mowic jak sie mamay zachowac albo o czym
              > pisac. sa czasy z pyskowkami ale i przyjda czasy bez nich itd.
              >
              > Kazda proba regolowania tego forum moze miec tylko negatywny wplyw na nie!

Na Katowicach ustaly pyskowki, tematy sa sensowne.
              Zauwaz, ze przez jakis czas na tym forum obecnych bylo 2 uczestnikow, rplus
              paru pyskaczy z doskoku. Od wczoraj znowu dominuja tematy gliwickie, choc
              pewien wszechwiedzacy nie mogl sobie odmowic spamu.
              Ja jestem za moderacja.
            • meg_s Re: Freies Forum - Wolne Forum 17.11.04, 15:07

> jestesmy dorosli i nikt nam nie musi mowic jak sie mamay zachowac albo o czym
              > pisac.

polemizowałabym ;)
              dorośli w sensie wieku to się okazuje jakby niewystarczające

gdybyś miał rację - to wątki niechciane po prostu spadałyby w niebyt - a tu
              jeden nie wytrzyma nerwowo, a inny zagląda na forum jedynie dla "zadymy",

a znowu inny niby piętnuje brak kultury, a żyć bez tych niekulturalnych wpisów
              nie może - one są sensem jego istnienia, gdyby tak nie było to by po prostu
              najzwyczajniej w świecie ignorował
        • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 14:25
          Ja bym wyciął jeszcze posty w językach obcych - to nie klubo-kawiarnia kółka
          lingwistów, tylko forum gliwiczan. Poza tym kultura wymaga by pisać w języku
          dla wszystkich czytających zrozumiałym. Pisane "we godce" też jest irytujące.
          Jakby to było forum "Jaskółki Śląskiej", nie powiedziałbym słowa, ale to jest
          forum GW, na łamach której nawet taki zaangażowany Ślązak jak Smolorz pisze
          swoje teksty po polsku.
          • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 14:27
            Weź pod uwagę, że istnieje coś takiego jak Regulamin Forum.
            forum.gazeta.pl/forum/0,47474,1969369.html
            A poza tym podobno "s'loonsko goudka" to polski dialekt:)
          • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 14:28
            tigletpilesar napisał:

> Ja bym wyciął jeszcze posty w językach obcych - to nie klubo-kawiarnia kółka
            > lingwistów, tylko forum gliwiczan. Poza tym kultura wymaga by pisać w języku
            > dla wszystkich czytających zrozumiałym. Pisane "we godce" też jest irytujące.
            > Jakby to było forum "Jaskółki Śląskiej", nie powiedziałbym słowa, ale to jest
            > forum GW, na łamach której nawet taki zaangażowany Ślązak jak Smolorz pisze
            > swoje teksty po polsku.
            >
            Ale miyszkosz na Slonsku i slonsko godka je jynzykiem blank sporyj grupy tych,
            kerzi sam piszoum. Jak ni mosz rod tekstow po slonsku to sie z tym ale na
            Slonsku niy wychylej - ni godzi sie!
            • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 14:35
              To nie jest argument.
              "Gazeta Wyborcza" jest gazetą, która ukazuje się w języku polskim.
              Trudno - mniejszość powinna się dostosować, a jak nie to możecie założyć własną
              gazetę i własne forum.
              • Gość: Pit Re: spam na forum IP: 150.254.85.* 17.11.04, 14:46
                tigletpilesar napisał:

> To nie jest argument.
                > "Gazeta Wyborcza" jest gazetą, która ukazuje się w języku polskim.
                > Trudno - mniejszość powinna się dostosować, a jak nie to możecie założyć
                własną
                >
                > gazetę i własne forum.

Pozwole sobie sie wtracic, slaska gwara czy jezyk jak kto woli, jest bardziej
                zrozumiala niz gwara kaszubska, czy mowa prawdziwych gorali. To chyba nie jest
                problem.
                • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 14:54
                  W tym sensie to faktycznie nie jest problem. Zgadzam się.
                  Ale posty pisane po niemiecku bym usuwał, bez względu na treść.
                  • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 14:56
                    A po angielsku lub czesku?
              • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 15:00
                tigletpilesar napisał:

> To nie jest argument.
                > "Gazeta Wyborcza" jest gazetą, która ukazuje się w języku polskim.
                > Trudno - mniejszość powinna się dostosować, a jak nie to możecie założyć
                własną
                >
                > gazetę i własne forum.

Wiesz co?
                Ty sie nie zachowujesz jak intruz. Ty jestes INTRUZEM!!!!
                • Gość: Ramon Re: spam na forum IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 17.11.04, 15:04
                  jo je prosty Slonsouk i niy wia co to je INTRUZ!
                  jak by wtojs tak mog....
                  • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 15:08
                    Po czesku i po angielsku też nie powinno być
                    • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 15:17
                      Pamiętaj jednak o regulaminie Forum..
                      • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 15:26
                        Regulamin regulaminem, a zdrowy rozsądek zdrowym rozsądkiem.
                        Dobrze - zróbmy forum multilingwistyczne. Ja mam kolegę, który zna dobrze
                        szwedzki. Może on coś po szwedzku ciekawego wklei. Na pewno będzie to zgodne z
                        regulaminem, ale kto to przeczyta?
                        • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 15:30
                          Trzeba ustalic jasne kryteria.
                          Moim zdaniem, po polsku i po slasku rozumiemy wszyscy. Po niemiecku mozna
                          zostawic te wpisy, ktore dotycza Gliwic (w koncu przewodnik Metamorfoz jest tez
                          w tej wersji jezykowej), natomiast wycina sie komentarze dot. Iraku, plajty
                          niemieckich przedsiebiorstw czy rozwoju prostytucji i innych tu obecnych ;-)
                          • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 15:34
                            OK Wilym - masz rację.
                            Myślę, że w takim układzie i z mojej strony - jako "intruza":) - możliwy jest
                            kompromis. Zgadzam się z tym co napisałeś:
                            • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 15:46
                              tigletpilesar napisał:

> OK Wilym - masz rację.
                              > Myślę, że w takim układzie i z mojej strony - jako "intruza":) - możliwy jest
                              > kompromis. Zgadzam się z tym co napisałeś:

Ten "intruz" to byl efekt puszczenia nerwow.
                              Grunt to kompromis-mamy juz pewne podstawy naszych zalozen.
                              Trzeba by chyba znalezc jakiegos moderatora, zeby znowu nie skonczo sie na
                              czczej gadce.
                              • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 15:48
                                No i przygotowujcie się psychicznie, żeby napisać do tebe:)
                              • tigletpilesar Re: spam na forum 17.11.04, 15:50
                                Ja wiem, że się na moderatora nie nadaję, bo zbytnio ponoszą mnie emocje i też
                                puszczają mi nerwy. To musi być ktoś, kto jest spokojny, roztropny i wyważony,
                                a co najważniejsze obiektywny i - co ważne, jak sądzę - jest otwarty na
                                przeszłość Gliwic, ale równocześnie jest osadzony w ich teraźniejszości
                                (czytaj: mieszka w Gliwicach). Nie chodzi mi o dyskryminację tych gliwiczan,
                                który piszą z domen *.de, ale bycie w Gliwicach na miejscu bardziej wyostrza
                                wzrok na sprawy aktualne, ważne dla mieszkańców i miasta.
                                • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 16:28
                                  Z osob udzielajacych sie na forum to kryterium spelnia chyba hans111.
                                  • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 16:29
                                    p.s. przedziajac hansa...
                                    czy jest mozliowsc aby moderatorow bylo dwoch? Na przyklad jeden jest zdala od
                                    internetu, obowiazki przejmuje drugi...
                                    bartoszcze ty chyba wiesz cos na ten temat?
                                    • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 16:55
                                      Na forum Ruda Śląska moderatorami są edzioszka i pejsaty.
                                      Ale jakby co, to raczej dogadajcie z tebe.
                                      A ty wilym się bronisz przed tą funkcją?
                                      • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 17:16
                                        Ja w ogole nie bralem siebie pod uwage.
                                        Ale moze kogos uda sie przekonac do wspolnego moderowania.
                                        Podtrzymuje kandydatur hansa 111.
                                        • Gość: Ramon Re: spam na forum IP: *.proxy.aol.com 17.11.04, 18:53
                                          Nie, Nein, No - bo jest partyjny!
                                          Jego patriotyzn jest dla wielu prowokacja
                                          • Gość: Pit Re: spam na forum IP: 150.254.85.* 17.11.04, 19:00

> Nie, Nein, No - bo jest partyjny!
                                            > Jego patriotyzn jest dla wielu prowokacja

To co jest On w NPD czy NOP ?
                                          • ballest A moze doch Margotka ? nie momy lepszy! 17.11.04, 19:16
                                            Hans111 moderatorem, ja sie obale, teraz to chnet nawet Margotka sie nie
                                            nadaje, choc ja dalej za stosunkowo najbardziej predystynowana uwazam!!!
                                            moze jeszcze Sommepoint, jesli nikt z Niemiec ?!
                                        • Gość: Braid Re: spam na forum IP: *.net-htp.de 17.11.04, 19:00

Nie wiem czy to ja bylem tym " pyskatym z doskoku" ale mniejsza o to.

dodam i moje 3 grosze:

Po pierwsze chcialem zwrocic uwage ze nie powinnismy sie tak podniecac
                                          "wycinaniem / cenzura" bo nie o to chyba chodzi.
                                          Ja rozumie moderowanie jako "przesuwanie" watkow na podfora do ktorych pasuja
                                          bardziej . A na Gliwickim (glownym) wyladowaly przez przypadek ( lub nie :-))

Osobiscie uwazam ze powinny powstac na GLIWICKIM
                                          podfora;

Gliwice rejon /okolice - ( dla piszacych o przykladowo Sosnicowicach ,Rudzincu
                                          czy Labendach.

Slilesiana - ( polaczone z tym katowickim podforum, tu niech laduje wszystko
                                          inne lacznie z Falludza )

Towarzyskie - ( kluby, restauracje,kina, event. watki kulinarne od Sl.klusek po
                                          barszcz.

A o wycinaniu bedzie mowa wylacznie w wypadku watkow obrazajacych
                                          ,spamowych,itd.

Co do moderatora ( bez ktorego nie zmieni sie NIC) to
                                          uwazam ze "para" (hehe) hans111 i Wilym to najlepsze co sie nam moze
                                          przytrafic.
                                          Dla uzasadnienia mojego wyboru dodam ze Moderator powinnien byc Gliwiczaninem
                                          tzn mieszkajacym obecnie w Gliwicach. Ponadto powinnien byc osoba ktora
                                          nie utrzymuje (przyn. officialnie) zarzylych stosunkow korespondencyjno/
                                          telefonicznych z wszechwiedzacymi . Sorry , ale dla tego wlasnie nie glosuje na
                                          Meg . Poprostu nigdy sie nie dowiemy jak wielka presja bedzie wywierana innymi
                                          kanalami niz forumowe watki. W podobny sposob "zakneblowano" przemila OlaB
                                          na zasadzie "wiemy kim jestes , jak wygladasz i gdzie mieszkasz"
                                          Reasumujac moi kandydaci to Wilym i hans111 jako duet.

Braid
                                          • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 19:13
                                            No wlasnie, moderowanie to nie cenzura, ale dbanie o przejrzystosc i porzadek
                                            na forum. Pomysl z podforami (potworami, hehe) jest niezly - w przypadku
                                            Silesianow wystarczy zwykly link, choc zasanawiam sie, czy np. watki labanda
                                            albo te o strojach regionalnych konieczne beda musialy tam ladowac. Pamieam
                                            forum sprzed jakichs dwu lat - byly takie watki i bylo naprawde sympatycznie

Co do wypowiedzi militarnych, irackich, brazylijskich, pornograficznych itd. to
                                            sugeruje wprowadzenie oslej lawki, czyli czegos co kiedys istanialo na
                                            Katowicach.
                                            Wprowadzenie podfroum dot. okolic czy knajp zabije forum gliwickie (takie jest
                                            moje zdanie), chocby dlatego, ze na razie postwo na takie tematy jest niewiele.
                                            Moze kiedys ...

Co do moderowania, w zasadzie nie myslalem o sobie, bo daje sie poniesc
                                            emocjom, w dodatku mam pewna mala alergie i moge byc nieobiektywny. Druga rzecz
                                            to obowiazek sledzenia forum...
                                            W przypadku duetu... mozemy pomyslec.
                                            Choc moze njalepiej zrobic tak, zebysmy ustalili sobie liste kandydatow i niech
                                            zostanie/zostana nimi Ci, ktorzy zyskaja najwyzsza akceptacje.
                                            • Gość: Ramon Re: cos innego IP: *.proxy.aol.com 17.11.04, 19:21
                                              ja proponuje co by w tygodniowym turnusie moderatorzy z Polski i z niemiec sie
                                              zmieniali.
                                              Kazdy grupa wybiera swojego moderatora sama, ktory nie musi byc z danego kraju.
                                            • Gość: braid Re: spam na forum IP: *.net-htp.de 17.11.04, 19:33
                                              wilym napisał:

> No wlasnie, moderowanie to nie cenzura, ale dbanie o przejrzystosc i porzadek
                                              > na forum. Pomysl z podforami (potworami, hehe) jest niezly - w przypadku
                                              > Silesianow wystarczy zwykly link, choc zasanawiam sie, czy np. watki labanda
                                              > albo te o strojach regionalnych konieczne beda musialy tam ladowac. Pamieam
                                              > forum sprzed jakichs dwu lat - byly takie watki i bylo naprawde sympatycznie
                                              >

Dokladnie - wlasnie mialem na mysli wspolny link na forum Silesiana.
                                              Co do Labanda - on wlasnie czesto wkleja nam tu kopie tego co wyczyta na
                                              Silesianie (okroi , i nie poda ani adresu) wiec unikniemy duplikatow za co
                                              servery GW nam podziekuja .
                                              Stroje regionalne , hmmmm problem w tym ze autor ma do postow lekka reke,
                                              wiec obawiam sie ze posty w stylu lancuszka sw. Antoniego ponownie znieksztalca
                                              forum . Choc ogolnie wiem o co Ci chodzi i w bezokoliczniku sie zgadzam ;-))

> Co do wypowiedzi militarnych, irackich, brazylijskich, pornograficznych itd.
                                              to
                                              >
                                              > sugeruje wprowadzenie oslej lawki, czyli czegos co kiedys istanialo na
                                              > Katowicach.

Zgoda

> Wprowadzenie podfroum dot. okolic czy knajp zabije forum gliwickie (takie
                                              jest
                                              > moje zdanie), chocby dlatego, ze na razie postwo na takie tematy jest
                                              niewiele.

To co napisales uwazam wlasnie za argument dla takiego podforum.
                                              Wlasnie dlatego ze tematow tych nie bedzie zbyt wiele
                                              nie bedzie trzeba sie przekopywac przez tony postow aby sie dowiedziec ze
                                              restauracja XYZ jest ok a knajpa ABC to cos dla dresow.
                                              Ponadto przepis na jakies typowo slaskie/ polskie danie bedzie jak na dloni
                                              bez szukania na pierwszej stronie pare miesiecy.
                                              >
                                              > Moze kiedys ...
                                              >
                                              > Co do moderowania, w zasadzie nie myslalem o sobie, bo daje sie poniesc
                                              > emocjom, w dodatku mam pewna mala alergie i moge byc nieobiektywny. Druga
                                              rzecz
                                              >
                                              > to obowiazek sledzenia forum...
                                              > W przypadku duetu... mozemy pomyslec.
                                              > Choc moze njalepiej zrobic tak, zebysmy ustalili sobie liste kandydatow i
                                              niech
                                              >
                                              > zostanie/zostana nimi Ci, ktorzy zyskaja najwyzsza akceptacje.

Ja podalem jedynie moich kandydatow

Braid
                                              • ballest Re: spam na forum 17.11.04, 19:51
                                                Ja sie zgadzam na labanda, na Meg, na calkiem obca osoba, ale Wilym i Hans 111
                                                to chyba zart !
                                                Przeciez Wilym nie potrafi byc objektywny , po za tym obraza osobiscie a to
                                                deskredytuje !
                                            • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 20:31
                                              Nie ma lekko chłopaki:)
                                              1. To może nie moja działka, ale nie bardzo sobie wyobrażam utworzenia
                                              wspólnego podforum dla FKatowice i FGliwice. Albo macie podfora u siebie, albo
                                              wcale.
                                              2. Moderator nie jest w stanie zastąpić pewnej dyscypliny użytkowników. Na FK
                                              na przykład (na razie) obowiązuje zakaz przenoszenia wątków na Forum
                                              Towarzyskie (chociaż z trochę innych względów).
                                              3. Ośla Ławka jest wspólna dla całego Forum. Ale lądują tam TYLKO wątki
                                              naruszające netykietę lub regulamin (a nie kwalifikujące się do
                                              natychmiastowego usunięcia).
                                              4. Katowicka Silesiana jest przeznaczona na dyskusje o sprawach śląskich i
                                              związanych (bardzo nieraz luźno) ze Śląskiem sprawach narodowych. Co ma Irak do
                                              Śląsku, doprawy nie wiem.
                                              5. Natomiast nie udało mi się przeforsować u Tebe stworzenia podforum, na
                                              którym lądowałoby wszystko, co nie pasuje tematycznie do profilu forum lub
                                              podforów. Czy to pod nazwą Hyde Park, czy Hasiok. Więc na to się nie napalajcie.
                                              Pamiętajcie o tym, że Tebe ma BAAARDZO dużo do powiedzenia na te tematy..
                                              Miej dyskusji
                                              • wilym Re: spam na forum 17.11.04, 20:41
                                                Czyli zeby sobie nie utrudniac zycia mozna postawic sprawe tak:

1. forum Gliwice o Gliwicach
                                                2. podforum "Silesiana Gliwickie" (bo w koncu nie wszyscy slascy zapalencu z
                                                Gliwic udzielaja sie na Silesianach katowickich)- podforum o sprawach slaskich,
                                                regionalnych, kuchnia, stroje itd.
                                                3. podforum "Towarzyskie" (choc nazwa moglaby byc inna, bo sie kojarzy;-) -
                                                tutaj o knajpach, lokalach, kinach itd.

Wszystko inne (Brazylia, Irak, krach niemieckiej gospodarki) po prostu idzie
                                                w ... pierony.
                                                Moze byc tak?
                                                • bartoszcze Re: spam na forum 17.11.04, 20:42
                                                  wilym napisał:

> Czyli zeby sobie nie utrudniac zycia mozna postawic sprawe tak:
                                                  >
                                                  > 1. forum Gliwice o Gliwicach
                                                  > 2. podforum "Silesiana Gliwickie" (bo w koncu nie wszyscy slascy zapalencu z
                                                  > Gliwic udzielaja sie na Silesianach katowickich)- podforum o sprawach
                                                  slaskich,
                                                  >
                                                  > regionalnych, kuchnia, stroje itd.
                                                  > 3. podforum "Towarzyskie" (choc nazwa moglaby byc inna, bo sie kojarzy;-) -
                                                  > tutaj o knajpach, lokalach, kinach itd.
                                                  >
                                                  > Wszystko inne (Brazylia, Irak, krach niemieckiej gospodarki) po prostu idzie
                                                  > w ... pierony.
                                                  > Moze byc tak?
                                                  Jak dla mnie może:)
                                                  Ale decydujecie Wy i Tebe.
    • stasiek17 Re: Moderowanie forum 17.11.04, 22:46
      Myślę, że nie ma sensu wydzielania podforów tematycznych przy tak niewielkiej
      ilości wpisów na tym forum. Jest przecież katalog forów i każdy może tam coś
      dla siebie znaleźć:
      forum.gazeta.pl/forum/0,0.html
      jest także katalog forów prywatnych:
      forum.gazeta.pl/forum/0,46482.html
      są fora dla piszących w innych językach np. forum hiszpańskie, francuskie,
      niderlanckie i wiele innych więc jest się gdzie zaprodukować.
    • bartoszcze o korzystaniu z forum 17.11.04, 23:19
      Pisałem Wam w tym wątku, że moderator nie zastąpi dyscypliny użytkowników.
      Jedną z zasad zdrowego forumowania (i nie tylko) jest zasada: nie karmić
      trolla.
      Odpowiadając ballestowi (a znacie go zdaje się jak mało kto) ewidentnie
      naruszacie tę zasadę.
      Przemyślcie to sobie.

Aha, jeszcze jedno na pociechę: na FKatowice przygotowanie wszystkiego zajęło
      nam około półtora miesiąca. Może skorzystacie z naszych doświadczeń i
      załatwicie to szybciej:)
      • wilym Re: o korzystaniu z forum 17.11.04, 23:23
        Trzeba bedzie uczyc sie na bledach.
        Choc cholera czlowieka bierze jak widzi, kiedy pomimo prosb (wielokrotnych)
        troll smieci miota sie jak w amoku.
        • ballest Wychodzi szydlo z worka 18.11.04, 06:57
          Wiekszego Trolla jak czlowieka, ktory gloryfikuje mord w Moszeji, nioe moze
          byc, a Tu sie i Bartoszcze dyskwalifikuje jako moderator , jesli tego nie
          widzi !
          • Gość: Ramon Re: Wiekszosc i mniejszosc IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 18.11.04, 07:24
            Ktos tu pisal, ze wiekszosc wpisow na tym forun to od ludzi z Niemiec.
            Dlaczego w takim razie ma stawiac moderatora mniejszosc?
            Tylko dlatego ze wladaja lepiej jezykiem polskim?
            A pozatym uwazam, ze moderator na zyjacym forum nie jest potrzebny, bo sam
            bedzie tematem a to jest naprawde nudne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka