meg_s 31.08.01, 20:19 czyżby znowu miało okazać się , że cała para poszła w gwizdek Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ballest Re: Quo vadis ? IP: 195.122.189.* 31.08.01, 23:05 Lepiej na gwizdek jak cos innego. Dokad Ty teraz zmierzasz? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 01.09.01, 10:03 jeśli nie masz nic do powiedzenia na zadany temat, to nie zabieraj głosu pytanie było o nowy film Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Quo vadis ? IP: 212.162.13.* 01.09.01, 11:19 1. To sie streszczaj , bo ja myslalem ze myslisz dokad zmierza nasze Forum. 2. Mnie tutaj zaden nie zabroni zabierac glosu bo my zyjemy w wolnej Europie , moze do Ciebie to jeszcze nie dotarlo, bo zyjesz w calkiem innym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 01.09.01, 20:50 Gość portalu: Ballest napisał(a): > 1. To sie streszczaj , problem właśnie w tym, że jak nie wyłożę kawę na ławę ze wszystkimi szczegółami to przekręcasz jak ci wygodnie dosłownie wszystko co napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Quo vadis ? IP: 62.67.5.* 01.09.01, 23:11 Dziekuje, Moze sie za dlugo znamy,ale musze sie przyznac nasze Forum bez meg to nie jest nasze FORUM. Twoj film w ROMA nikogo nie zachwycil.?????????!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Quo vadis ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.09.01, 23:33 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Twoj film w ROMA nikogo nie zachwycil.?????????!!!!!!!!! nie mój, choć wg mojej w młodości ukochanej książki, ale zdaje się, że niestety oczekiwania nie zostały spełnione Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LL Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 00:26 Pieronske Lebiody ! Sam ino o pierdolach fandzolicie a zycie to niy je bajka . Abo ? (jak to sam juz roz jedyn szkryknol ). Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 02.09.01, 09:37 Gość portalu: LL napisał(a): > Pieronske Lebiody ! Sam ino o pierdolach fandzolicie a zycie to niy je bajka . > Abo ? (jak to sam juz roz jedyn szkryknol ). > czy to reinkarnacja Szwagra? - bo styl ten sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 22:21 No toc . Brawo egzamin na Slonzoka mosz zdany . A tak po prowdzie to ciesza sie zech sam juzas je i mom nadzieja ze juzas jako malo "haja" sam rozkulomy . To bolo ino do picu a tak na powaznie to przez tyn czos kej mie sam niy bolo tela`scie sam naszkryklali ze chyba niy szafna to colke przeczytac . PS Niykere mozno sie juz cieszyli ze mie PIERON SZCZELOL ?!? Ale Lebioda Labyndzko je niy do zdarcia . Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ecik Re: Quo vadis ? IP: 64.124.150.* 02.09.01, 23:16 ''Ö'' (0) ´))` LL______) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Quo vadis ? IP: *.*.*.* 02.09.01, 05:18 Mysle ze przy tej powiesci, kazda ekranizacja to bedzie nie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 21:51 ... Ksiazke czytalam i film widzialam i jak zwykle ksiazka byla lepsza. Ale w zasadzie chcialym o czyms innym... Przed paroma laty byla u mnie kolezanka na odwiedzinach, a ja wlasnie bylam pod wrazeniem filmu "Die grüne Tomaten" - jeden z najlepzych filmow, jakie widzialam. Przetlumaczylam Jej i to sie w Polsce nazywalo "Smazone, zielone pomidory". Po jakims czasie zadzwonila do mnie i mowi, ze takiego nudnego filmu jeszcze nigdy w zyciu nie widziala. Bylam cala oburzona! Przeciez tez jest w "moim wieku" i powinna wiedziec, jak to jest, kiedy czlowiek jest w tym wieku, ze czuje sie za mlody, zeby byc starym i za starym, zeby czuc mlodym... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 02.09.01, 22:11 Gość portalu: Emma napisał(a): > ... Ksiazke czytalam i film widzialam i jak zwykle ksiazka byla lepsza. byłaś w Rzymie na prapremierze? no to opowiadaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 22:27 Niestety nie bylam i musze síe przyznac, ze duzo "nie widzialam". Chociaz ostatnio bedac w Polsce ( na swieta Wielkiej Nocy) ogladalam "Ogniem i mieczem". Wszyscy siedzieli w innym pokoju i "popijali", a ja sama zupelnie gdzie indziej.... Chcialam zachecic moje dzieci do ogladania tego filmu, ale niestety nie zainteresowalo ich to...Moze ten starszy dal by sie jeszcze namowic, ale naglosnienie bylo do d.... i ten jezyk...! ze nie nastarczylam z przetlumaczeniem... Najgorsze w tym jest, ze w Polsce ludzie zyja tym co ktos, kiedys, gdzies.... nie tym co dzisiaj, ja, teraz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Quo vadis ? IP: *.sympatico.ca 03.09.01, 00:27 Gość portalu: Emma napisał(a): > Najgorsze w tym jest, ze w Polsce ludzie zyja tym co ktos, > kiedys, gdzies.... nie tym co dzisiaj, ja, teraz... Emma - swiete slowa! Cos a propos "rozszerzenia horyzontow" przez emigracje; nauka umiejetnosci patrzenia w przyszlosc i rzucenie z siebie tego naszego symbolizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 03.09.01, 01:40 Gość portalu: Mirek napisał(a): > Gość portalu: Emma napisał(a): > > Najgorsze w tym jest, ze w Polsce ludzie zyja tym co ktos, > > kiedys, gdzies.... nie tym co dzisiaj, ja, teraz... > > Emma - swiete slowa! Cos a propos "rozszerzenia horyzontow" przez emigracje; > nauka umiejetnosci patrzenia w przyszlosc i rzucenie z siebie tego naszego > symbolizmu. a nie uważacie, że ukazanie prawidłowości pewnych procesów i uniwersalizmu ludzkich zachowań - ma również dla nas teraźniejszych pewien sens? (to nie jest o "Ogniem i mieczem" tylko ogólnie o filmach historyzujących) Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 02.09.01, 22:32 Gość portalu: Emma napisał(a): > Przeciez tez jest w "moim wieku" i powinna wiedziec, jak to > jest, kiedy czlowiek jest w tym wieku, ze czuje sie za mlody, zeby byc starym i > > za starym, zeby czuc mlodym... doskonale to ujęłaś, patrzę np w lustro i zupełnie mi to co widzę, nie pasuje do tego co czuję (w takim razie żałuję, że nie widziałam filmu, ale na razie mam przed sobą recenzję wraz z przepisem na smażone zielone pomidory) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re do meg IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.01, 22:40 Kurde, dziolcha, jak moglas nie widziec TEGO filmu???? Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Re do meg 02.09.01, 23:42 Gość portalu: Emma napisał(a): > Kurde, dziolcha, jak moglas nie widziec TEGO filmu???? jeśli jeszcze gdzieś go znajdę, to się napewno poprawię słuchaj, a dlaczego my nabijamy licznik Gliwicom, a Zabrze leży odłogiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Re do meg IP: 62.67.11.* 03.09.01, 06:15 Co zmowu robisz Stimung pezeciw Gliwicom, przeciez sama bedziesz tu mieszkala abo juz mieszkosz. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Re do meg 03.09.01, 18:13 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Co zmowu robisz Stimung pezeciw Gliwicom, przeciez sama bedziesz tu mieszkala > abo juz mieszkosz. czy być "za" jednym, oznacza wg ciebie zawsze "przeciw" drugiemu? teraz wiem dlaczego nie możemy się porozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Re do meg IP: 62.67.11.* 03.09.01, 18:48 W tym wypadku jak najbardziej, bo jak sie z Emma przeniesiecie do Zabrza, to my was stracilismy.Jak my sie tylko z tego powodu nie rozumiemy to nie ma tak zle, ja widze calkiem inne powody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emma Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 21.09.01, 09:07 Ja nawet nie wiedzialam, ze byl nowo nakrecony. Przeciez kiedys juz lecial i to nawet w telewizji, a glowna role tej L..... (zapomnialam!!!) grala corka Marii Schell, albo sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Quo vadis ? IP: *.67.160.68.Dial1.Frankfurt1.Level3.net 22.09.01, 02:17 Jak mogl ktos byc, jak tutaj nikt nie wie , ze taki (nowy film) istnieje !!! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 22.09.01, 03:13 Gość portalu: Ballest napisał(a): > Jak mogl ktos byc, jak tutaj nikt nie wie , ze taki (nowy film) istnieje !!! a kto powiedział, że Ciebie pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niymrawa Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 22.09.01, 03:26 Lyj mu dziolcha ! Lyj mu wiela wlezie !! Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 22.09.01, 03:28 Gość portalu: Niymrawa napisał(a): > Lyj mu dziolcha ! Lyj mu wiela wlezie !! tylko wtedy kiedy sam się prosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ballest Re: Quo vadis ? IP: 62.67.68.* 22.09.01, 08:27 Jak nie umie spac , to sie robi AGRESYWNOU, ale takie sa Sieki z Zabrza. Ty Niemrawo sie tam nie wrouzej. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Quo vadis ? 05.10.01, 19:56 no i dopiero Szwager musiał się karnąć, żeby ktoś napisał o samym filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.01, 20:31 mosz recht - a film bol dobry - musza pochwalic rezysera za dobor aktorow do poszczegolnych rol i za te scyny ze lwoma . O reszcie mogymy pogodac jak kery (o) mo lust (ochota) Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Quo vadis ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 21:12 Film był beznadziejnie sztuczny. Pierwsza część przegadana i nudna, druga część (liczę do i od sceny z lwami) robiła wrażenie sztuczności. Aktorzy może i dobrzy, ale dobór do ról nie najlepszy. Linda jest tak zaszufladkowany (na wasne życzenie), że jak go widzę nawet w todze, to czekam ciągle kiedy powie "...Kurwa co ty wiesz o zabijaniu..." A książka jest kolejnym historycznym fałszerstwem Sienkiewicza. Obraz Nerona jest kompletnie niezgodny z przekazami historycznymi. (Oczywiście poza historykami katolickimi, żyjącymi wiele lat po Neronie, którzy przyjęli zasadę, że jak dręcył chrześcian, to musiał być zwyrodniały potwór, a to nieprawda). Ale nawet z tymi zafałszowaniami film nie umywa się do książki - widocznie moja wyobraźnia jest znacznie bardzij barwna niż możliwości naszych reżyserów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.01, 21:21 Co do ksionzki to sie zgodzom , ale ze filmym niy . Mie linda pasowol do tyj roli . Nojlepszo (moje zdanie) bola gra Pieczki i Treli (chyby tak sie on nazywol?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.01, 21:27 Godosz ze sprawiol wrazynie sztucznosci - blank zech tego niy merknol , ale ciekawych je jak to inksze widzom . Film bol tysz nakryncony tak ze te 3 godziny slecialy jak pieron gibko . No jedne co bych tam mozno zmiyniol to ta scyna ze tom odgryzionom nogom - to bolo "sztuczne" i musza pedziec ze ta krytykowano scyna ze spolyniym Rzymu niy bola juzas tak zlo . Pyrsk ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ee Re: Quo vadis ? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 05.10.01, 21:28 A owszem zgadzam się, ale Trela i Pieczka to WIELCY aktorzy. W ich wykonaniu rola słupa przydrożnego będzie wspaniała... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwager Re: Quo vadis ? IP: *.dip.t-dialin.net 06.10.01, 06:19 A co powiysz na plenery ? Odpowiedz Link Zgłoś