Dodaj do ulubionych

Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim?

07.03.05, 17:23
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2588505.html
No, no kto by to pomyslal?
Obserwuj wątek
    • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 18:13
      Kardynal Ratzinger jest jedna z najwybitniejszych postaci wspolczesnego
      Kosciola Katolickiego. Krytyka GW skierowana wobec niego jest zaszczytem dla
      tego kaplana. Obawiam sie tylko o to, ze gdy zabraknie takich ludzi jak
      kardynal Ratzinger to bedziemy mieli taki cyrk jak u Anglikanow. Chce sie
      powiedziec, trzymaj sie kardynale i nie daj sie modernie i innym wrogom
      Kosciola.
      • Gość: mysl132 Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.05, 19:10
        Uwielbiam ludzi ktorzy bronia konserwe i atakuja postep a sami korzystaja z
        dobrodziejstw wspolczesnego swiata, takich jak wolnosc i technologia. Moim
        zdaniem papiez powinien przejsc na emeryture i oddac miejsce nowemu, miejmy
        nadzieje, ze bardziej liberalnemu przywodcy kosciola. Czas tego papieza juz minal.
        • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 19:17
          Gość portalu: mysl132 napisał(a):

> Uwielbiam ludzi ktorzy bronia konserwe i atakuja postep a sami korzystaja z
          > dobrodziejstw wspolczesnego swiata, takich jak wolnosc i technologia. Moim
          > zdaniem papiez powinien przejsc na emeryture i oddac miejsce nowemu, miejmy
          > nadzieje, ze bardziej liberalnemu przywodcy kosciola. Czas tego papieza juz mi
          > nal.

Rzeczywiscie, nadszedl czas wyswiecania "postepowych" biskupow o inklinacjach
          homoseksualnych jak u Anglikanow. Trza isc z postepem.
          • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 19:33
            W Niemczech najbardziej postepowym jest Lehmann z Mainzu, ale wlasnie ten
            najdluzej czekac musial na tytul Kardynala, choc byl szefem niemieckiego
            kosciola katolickiego!

www.kath.de/bistum/mainz/bischof/lehmann.htm
            • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 19:36
              ballest napisała:

> W Niemczech najbardziej postepowym jest Lehmann z Mainzu, ale wlasnie ten
              > najdluzej czekac musial na tytul Kardynala, choc byl szefem niemieckiego
              > kosciola katolickiego!
              >

Wiesz Ballescie, ja juz mam dosyc postepowych ksiezy, szkoda tylko ze kardynal
              Ratzinger jest juz wiekowym czlowiekiem.
              • Gość: ! Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.03.05, 19:42
                marzy sie tobie nowy kard. hlond?
                • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 19:45
                  Gość portalu: ! napisał(a):

> marzy sie tobie nowy kard. hlond?

A co ma kardynal Ratzinger do kardynala Hlonda ?
                  • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 20:04
                    Jesli znasz Lehmanna to nie jest jakis czlowiek, ktory nie wie czego chce, ale
                    on chce dopasowac niemiecki kosciol do europejskiej rzeczywistosci.
                    • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 20:09
                      ballest napisała:

> Jesli znasz Lehmanna to nie jest jakis czlowiek, ktory nie wie czego chce,
                      ale
                      > on chce dopasowac niemiecki kosciol do europejskiej rzeczywistosci.

Wiesz co Ballest, we Francji juz dostosowali i koscioly maja puste. W Niemczech
                      jest chyba nie lepiej. Wyobraz sobie ze bylem w Wigratzbad u tradycjonalistow z
                      Bractwa sw Piotra, tylko tam widzialem normalna liturgie.
                      • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 20:15
                        Tam gdzie ja do kosciola uczeszczam jest kosciol zawsze pelny (mam niedziele
                        albo sobote na mysli)a my nalezymy pod diecezje Lehmanna!
                        • Gość: Pit Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: 150.254.85.* 07.03.05, 20:18
                          ballest napisała:

> Tam gdzie ja do kosciola uczeszczam jest kosciol zawsze pelny (mam niedziele
                          > albo sobote na mysli)a my nalezymy pod diecezje Lehmanna!
                          >
                          Bardzo sie ciesze z tego Ballescie, wierz mi ze zycze jak najlepiej niemieckim
                          katolikom.
                          Musze konczyc trzym sie zdrowo !!!!
    • Gość: słoneczko Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:09
      życze Ojcu św.jak najdłuższego życia,nie jest taki zły,boje sie tylko ,ze do
      władzy dojdzie chrześcijański fanatyk i czeka nas to co w krajach
      mułzumańskich,gdzie prawem jest koran i kobieta czy postęp jest tępiony
      • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 22:13
        Sloneczko, nie boj sie, nie wierze, ze Ratzinger papiezem zostanie, CIA juz
        kogos wybrala, a ten ktos zaszkodzi tym, co USA i jej glabaliziyrujacej spolce
        najwiecej korzysci przyniesc potrafi!
        • Gość: sloneczko Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:15
          Ballest ty mnie na duchu podnosisz,dzięki
          • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 22:21
            Sloneczko , czy Ty naprawde w to wierzysz, ze Papieza gremium papieskie
            wybiera??

Nie, to robi sie dzis za kulisami, jedynie ten kto wybrany zostanie ten o tych
            machlojkach nie wie !
            • Gość: słoneczko Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 22:33
              widzisz Ballest jaka ja jestem naiwna,i chociaż czytałam na ten temat to
              nadal nie umiem w to uwierzyć,dobrze chociaż,że nie ustraciłam do tej pory wiary
              Boga
              • ballest Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? 07.03.05, 22:37
                Karol Wojtyla chyba do dzis nie wie, ze zostal politycznie wybrany, bo tylko on
                mogl komunizmowi zaszkodzic, taka jest PRAWDA!

Co nawiasem mowiac tez zrobil!

Ja sie zegnam, ide spac, pa !
                • Gość: słoneczko Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:04
                  dobranoc Ballest jutro będzie lepiej
                  • Gość: mysl139 Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.03.05, 23:22
                    Wyglada na to, ze my wszyscy w ciemnosciach sie poruszamy a jeden ballest wie
                    wszystko... Caly swiat to jedna wielka masonska intryga w/g niego. ;)
                    • Gość: słoneczko Re: Polski Klan i Joseph Ratzinger w nim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 23:32
                      spiewać każdy może ,jeden lepiej ,drugi gorzej
    • Gość: -- Re: Joseph Ratzinger IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 08.03.05, 15:40
      Osobiście b wysoko cenię biskupa Joseph Ratzinger! Ma żelazny charakter, w
      sprawach doktryny wiary nieugięty, bravo!
      Pozdrawiam.
      • ballest Re: Joseph Ratzinger 08.03.05, 18:57
        to sztimuje, ale papiezem nie zostanie, papiezem bedzie ktos , ktory wielkiemu
        kapitalowi i globalizacji przeszkadzal nie bedzie!
        • Gość: -- Re: Joseph Ratzinger IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 09.03.05, 16:24
          ballest napisała:

> to sztimuje, ale papiezem nie zostanie, papiezem bedzie ktos , ktory
          wielkiemu
          > kapitalowi i globalizacji przeszkadzal nie bedzie!

Niy kożdy musi być papstym, zresztoą wbrew pozorom, solidni chrześcijanie na
          każdym odcinku życia społecznego kształtują image kościoła. Zaś do pomagania i
          przeszkadzania kapitałowi i globalizacji nie powołani są duchowni.

Gruss ballest.
          • ballest Politycznie wybrany papiez! 09.03.05, 16:31
            Tu sie mylisz , przeciez bez Papieza by Walesy nie bylo, taka jest prawda, nie
            wszystko mozna przewidziec, ale mozna czemus odpowiedni kierunek dac !
            Przeciez nikt temu nie zaprzeczy, ze Karola Woytyle nawet w Polsce nieznano, a
            naraz zostal Papiezem , glosami Niemieckich i Wloskich Biskupow wybrany!
            • Gość: Ja to je prowda Re: Politycznie wybrany papiez! IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 16:41
              www.cool-pix.de/pix1234/00007895.jpg
              • Gość: ebenezer Re: Politycznie wybrany papiez! IP: *.imperiumnet.pl 21.07.05, 17:29
                A ja już myślałem, że nasz Ojciec Święty zagrał doktora Lubicza ;-)))
                • Gość: :) Re: Politycznie wybrany papiez! IP: *.dip.t-dialin.net 21.07.05, 17:33
                  www.lubitsch.com/biography.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka