Dodaj do ulubionych

Do mieszko966

IP: *.gliwice.hyperion.pl 20.05.05, 19:06
mam małą uwagę do ciebie człowieku.Czytając Twoje posty napiszę Ci tylko jedno
zdanie : Zapominasz ,że mieszkasz na Gónym Śląsku.Obudż się i poczytaj
historię tej ziemi.Przestań szczekać i nie pirnicz polkich szowinizmów bo
nikogo ze Ślązaków to nie rusza.Mało wiesz o naszej historii a wciskasz nam
waszą polską matrymologię. Jak chcesz to pisz to na innym portalu.Tu jest
Śląsk i twoje polskie bełkoty mało nas Ślązaków obchodzą.Owszem masz rację w
wielu sprawach ale to nie do nas ta śpiewka.Nie zrobisz ze Śląska polskiej
prowincji.Zawsze byliśmy i będziemy narodem upokażanym przez polską
administrację.My Ślązacy mamy was Polaków tam gdzie każdy inny naród.Jesteście
tu bo tak porobili debile z Jałty i Poczdamu.I dej sie pokój chopie z tym
pieprzeniem o polskiej historii bo tego bełkotu miałem dość w SP i Liceum.Tu
jest Śląsk i mamy prawo być u siebie! Tu urodzili się nasi przodkowie ,tu
żyjemy my-nie uciekliśmy do Niemiec .Żyjemy i czujemy naszą Śląską ziemię jak
ojczyznę.Mamy prawo czuć się tu gpospodarzami.I ty tym swoim bełkotem nie
zmienisz tego .Idż uczyć historii do Warszawy albo Poznania(tam też by ci
nazdali)I nie kalaj tej ziermi swoim polskim patriotyzmem bo dla mnie jesteś
zwykłym okupantem.Przejściowym i ciesz się ,że trafiułeś na Ślązaków a nie na
Czeczeńców!
Pozdrawiam i życzę powodzenie w nauczaniu Polaków historii bo nam tu Ciebie
nie potrzeba!
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:36
      Mocno powiedziane. Nie chcę cię straszyć, ale jeśli Czeczen odezwałby się tak
      do Rosjanina to już by nie żył. Tak też i ty, jako członek narodu podbitego
      (jak sam piszesz) nie odzywaj się tak do swojego Pana. Może grać na twoich
      zasadach, ale tego chyba nie chcesz (patrz wyżej).
      Zagrajmy więc na moich. Dopóki Śląsk leży w granicach Polski, panie patrioto,
      dopóty i Ty i Ja jesteśmy Polakami, a jeśli tak, to zwracajmy się do siebie z
      szacunkiem, Ja do Ciebie, a Ty do Mnie.

A teraz bardziej konstruktywnie. Wedle twojej śpiewki: na Górnym Śląsku mieszka
      ok 4 miliony osób; odliczając od tego 2/3 przyjezdnych - około - ślązaków
      zostaje milion z tego może 100 tysięcy takich radykałów jak ty. Jeśli więc
      przedłożysz 100 tysięcy radykałów przeciwko 35 milionom Polaków, to ja bym na
      twoim miejscu sziedział już cicho, bo możesz zostać starty na pył.
      Wedle mojej śpiewki: z tym co ja piszę na tematy historyczne razie nie zgodziło
      się 3-10 osób (trzy napewno: ty, laband i ballest), jeśli nawet stwierdzić, że
      cały Górny Śląsk i śląska polonia w Niemczech myśli podobnie to będzie ok. 6
      miliony osób, a na świecie żyje nas 6 miliardów, a z innymi dziwakami nawet 12
      milionów. Dlaczego więc uważasz, że 0,2% mieszkańców ziemi ma dyktować reszcie
      jaka jest nasza historia??

Jeszcze jeden punkt. Jak tak bardzo się ze mną nie zgadzasz, to napisz gdzie i
      jaka w tej mierze jest twoja prawda. Pomyślimy, podystutuujemy, może mnie
      przekonasz i się nawróce ;).
      • laband Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:38
        Mieszko a co Ty uwazosz za Gorny Slonsk?
        • mieszko966 Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:41
          Byłe województwo katowickie czyli GOP, ROW i Zagłębie, czyli od Dąbrowy
          Górniczej (bez Zawiercia) do Mysłowic (bez Olkusza), od Sosnowca do Pyskowic i
          od Tarnowskich Gór do Jastrzębia Zdroju. W tym jeszcze Piekary, Siemianowice,
          Bytom itd.
          • laband Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:44
            mieszko od dzisiej bydymy ci padac smieszko - ales pocis!, choopie to nawet bite
            Gorole wiedzom izes sie juzas chachnou o sto zuoty :))))
            • mieszko966 Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:46
              No pschaf...
      • Gość: Antek Re: Do mieszko966 IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.05, 22:21
        Wiysz jo ci ino jedno powiym tys jest GUPI a sloma ci jeszcze ze guminiokof
        wyglondo. Amyn Ciebie juz niy idzi pomoc!
    • mieszko966 Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:37
      Aha... i nie używaj tylu "nieładnych słów", bo to nie wypada :).
    • mieszko966 Re: Do mieszko966 20.05.05, 19:38
      Poza tym, napisałeś więcej niż jedno zdanie i ani słowa po śląsku, panie
      Ślązaku. A ja, niewiem czy zauważyłeś, wszystko napisąłem po Polsku :).
    • Gość: sss Re: Do gRegora IP: *.pc.tek.pl 20.05.05, 19:39
      skąd się urwałeś gRegorianie ? spadłeś z chałdy ? napij się wody , podobno
      działa uspokajająco. ; )
      • ballest Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 20:46
        Mieszko, mieszko, ale Ty gupoty wypisujesz, skond tys tu wloz!
        Nie zapomni, ze stolicom Gornego Slonska Opole je!
        • mieszko966 Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 21:04
          ty i Laband jesteście chyba bliżnikami :-/. Znalaz się Górnoślązak, co tak
          bardzo Górnego Śląska nie znosi, że do Niemiec uciakł!!!
          • laband Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 21:05
            mieszko niy dziw sie, jak mi zaczli godac ize je zech ze sosnowca to zech zaro
            uciyk aze za Uaba :)
            • Gość: gRegor Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) IP: *.gliwice.hyperion.pl 20.05.05, 22:15
              nie strasz mnie polaczku bo weszłeś z tą swoją Polską do Ue i tam będziemy
              rozmawiać.Dla mnie Polska to okupant i wrzód ,który tak jak wcześniejsi okupanci
              męczyli mój naród 173 tys.ludności wg.was to pewnie mało ale wiedsz polaczku ,że
              przynajmniej pięć razy ...ba dziesęć razy bało się tego powiedziec z różnych
              powodów! Zabij mnie! a nie wywalisz ze mnie i z moich dzieci poczucia
              Śląskości!Nie zdziwiłbym się jakby u mnier w domu zjawlili się twoi specjaliści
              od ustalania tożsamości.Teraz Polska ma w tym wprawę!! a może kawka na
              Wilhelmstrassse?
              • Gość: gRegor Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) IP: *.gliwice.hyperion.pl 20.05.05, 22:18
                I jeszecze jedno:
                TO MY NARÓD ŚLONSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: sss Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 22:45
                  Zażyj tableteczki i nie pij już więcej. I śnij, śnij, snij sobie "ślązaczku" o
                  "narodzie" śląskim. Może rano znowu obudzisz się z mokrym prześcieradłem...
                  • Gość: sss Re: ten sam lichy troll IP: *.pc.tek.pl 20.05.05, 23:11
                    podszył sie i tu pod mój nick. pewnie gdzies go mocno zabolał mój wpis. : )))
                    patrz na nick.
                  • sloneczko1 Re: do SSS 20.05.05, 23:17
                    mówisz to o sobie SSS?a be,brzydkie dziecko ,brzydko się bawi--śni Ci się Polska
                    od morza do morza?
                • scottish Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 23:38
                  i'm reading and reading, and you know what, gRegor. i think that you are in
                  similar situation as me. i'm scottsman and theoretically i'm under english
                  occupation. however, now, after five centuries from this conquest, i feel
                  english and i've even learned to write and talk in pure english, but i still
                  speak with a scottish accent. i'm scottish, but feel like english. i'm not
                  familiar with polish history, so i don't know how it happened that you are in
                  polish bounders, but i think that after some time you won't fill that
                  difference. you will still be silesian, but fell like polish.
                  • sloneczko1 Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 23:42
                    Mieszko ,idź spać
              • mieszko966 Re: Ale momy uciecha z tego mieszka;) 20.05.05, 22:22
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=24193537

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka