Dodaj do ulubionych

niebezpieczne miejsca

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 20:24
pytanie do obecnych mieszkańców Gliwic - które rejony cieszą się złą sławą?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 22:10
      WSZYSTKIE
      • Gość: meg Re: niebezpieczne miejsca IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 22:49
        Gość portalu: Ee napisał(a):

> WSZYSTKIE

jak jesteś w złym miejscu o złym czaise to i w drewnianym kościele cegła spadnie
        Ci na głowę, ale pytałam w które rejony lepiej się nie zapuszcać, Twoja odpowiedź
        sugeruje, że w ogóle do Gliwic lepiej nie przyjeżdżać

• Gość: Mirek Re: niebezpieczne miejsca IP: *.bellglobal.com 01.07.01, 23:06
          W amrcu moja zona, bedac w Gliwieach spotkala sie z kolezankami ze szkoly.
          Dziewczyny zrobily sobie "wypad" w Gliwice, ktory trwal do ok pierwszej. Nie
          spotkaly zywego ducha, a nawet skomentowaly Gliwice jako "wymarle" miasto.
          Potwierdza to opinie, ze wszystko zalezy od szczescia...Pamietam jednak, ze
          swego czasu okolice Krolewskiej Tamy, lepiej bylo unikac.
          • Gość: meg Re: niebezpieczne miejsca IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.01, 23:12
            toś mnie zmartwił, bo właśnie w tamte strony się przeprowadzam
            • Gość: Mirek Re: niebezpieczne miejsca IP: *.bellglobal.com 01.07.01, 23:16
              OK, ale to bylo 20 lat temu! Jestem pewien ze teraz jest w ekstra! :-D
              • Gość: Szwager Re: niebezpieczne miejsca IP: 217.0.71.* 01.07.01, 23:33
                Kaj to je , krolewsko tama ?
                • Gość: meg Re: niebezpieczne miejsca IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 00:42
                  ul.Królewskiej Tamy w pobliżu elektrociepłowni
                  • Gość: Szwager Re: niebezpieczne miejsca IP: *.dip.t-dialin.net 02.07.01, 08:42
                    Dziynki . A skond sie ta nazwa wziynla ?
        • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca IP: 157.158.202.* 02.07.01, 07:37
          To prawda, że zależy od czasu i okoliczności. Często
          zdarzają się napady w biały dzień na rynku, na głównej
          ulicy (Zwycięstwa). Generalnie niebezpieczna jest
          okolica ulic Hutnicza, Robotnicza, Franciszkańska,
          Wiatreka, Królewskiej Tamy (!). Ale równie dobrze po
          pysku można dostać na osiedlu Operetka. Mój syn został
          napadnięty na Nowym Świecie (też w biały dzień).
          Również nie najlepszą opnię ma Zatorze.
          • Gość: Mirek Zatorze? IP: *.*.*.* 02.07.01, 14:43
            Ostatnio slyszalem ta nazwe kilka razy. Czy jest to cos nowego w Gliwcach? Nie
            jest to cos calkiem obcego, ale byl to zwrot bardzo malo uzywany, w zamian byla
            nazwa Sobieszowice, dla okreslena czesci miasta lezacej za torami. Jak sie
            dowiedzialem, juz na tym forum (dzieki), nie bylo to precyzyjne, bo
            Sobieszowice zaczynaja sie na poludnie od Klodnicy, ale Zatorze?
            • Gość: Ee Re: Zatorze? IP: 157.158.202.* 02.07.01, 14:47
              Zatorze to część "za torami" - ale bardziej w centrum np Okrzei i okolice
            • Gość: Mirek Re: Zatorze? IP: *.*.*.* 02.07.01, 14:54
              To ma sens, bo mieszkajac na Swietojanskiej nigdy nawet nie myslalem o sobie ze
              mieszkam na Zatorzu, a raczej ze sa to Sobieszowice. Swego czsu bylo tam w
              miare spokojnie.
              • Gość: Ee Re: Zatorze? IP: 157.158.202.* 02.07.01, 15:00
                Ja urodziłam się i długo mieszkałam na Wiatreka - dość zakazana dzielnica
          • Gość: meg Re: niebezpieczne miejsca IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 02.07.01, 20:52

> Generalnie niebezpieczna jest
            > okolica ulic Hutnicza, Robotnicza, Franciszkańska,
            > Wiatreka, Królewskiej Tamy (!).

Ratunku - ja właśnie na Robotniczą
            • Gość: piotlik Re: niebezpieczne miejsca IP: *.warsnet.trzepak.pl 02.07.01, 21:06
              Meg, nie przejmuj się. Ja tam od paru lat chodzę na korty i jeszcze nic mi się
              nie stało. Poza tym jest tam ponoć dobre liceum społeczne, a to
              łagodzi "obyczaje" :-). Uważam, że jest tam tak samo niebezpiecznie/bezpiecznie
              jak w innych zakątkach Gliwic. Ale szczególnie złą sławą "cieszy" się rejon
              ulic Jagiellońskiej, Zabrskiej, Błogosławionego Czesława. Pozdrawiam.
              • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca IP: 157.158.202.* 03.07.01, 07:03
                Jest tam nie tylko liceum, ale cały zespól szkół społecznych - mój syn tam
                chodził do podstawówki, a obecnie do gimnazjum. Ma to skutek odwrotny -
                ściągają tam młodociane bandziorki z okolic, z nadzieją "obrobienia" bogatych
                uczniów. Syn już raz uciekał do "Inkubatora Predsiębiorczości" i wzywał mnie
                telefonicznie na pomoc....
            • Gość: Mirek Re: niebezpieczne miejsca IP: *.*.*.* 02.07.01, 21:18
              ...poza tym jest to miejsce historyczne; na Paulinskiej byla siedziba pierwszej
              firmy polonijnej w Gliwicach i jednej z pierwszych w Polsce - "Bumet".
              Oczywiscie jezeli mozna to zaliczc to do historii ;)
              ...mysle ze tak; to w koncu firmy polonijne byly pierwszymi jaskolkami
              gospodarki wolnorynkowej...
              • Gość: Ballest Re: niebezpieczne miejsca do Ee IP: 62.67.0.* 02.07.01, 22:16
                do Ee, znasz Beate i Konrada???? nie wymieniaj nazwiska tylko tak albo nie.
                Posiesz sie z odpowiedzia.
                • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca do Ee IP: 157.158.202.* 03.07.01, 07:00
                  NIestety nie, ja z tamtej dzielnicy wyprowadziłam się 23 lata temu....
                  • Gość: Ballest Re: niebezpieczne miejsca do Ee IP: 62.67.2.* 03.07.01, 22:28
                    Oni w wczesnych latach 70'
      • meg_s Re: niebezpieczne miejsca 25.08.01, 22:39

> WSZYSTKIE

wychodzi na Twoje, bo tym horrorze z bandą przecież dzieciaków

• Gość: kidd Re: niebezpieczne miejsca IP: *.server.ntl.com 25.08.01, 23:53
          Ee; gratulacje, Twoje dziecko, chodzi do najlepszej szkoly sredniej w
          Gliwicach. Lokalizacja jest niefortunna, Nie mamy na to wplywu.
          • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca IP: 157.158.202.* 27.08.01, 07:27
            Owszem, a terz moje drugie dziecko zaczyna tam edukację w 1 klasie... Oj chyba
            będzimy tynk obgryzać....
            • Gość: XJ600 Re: niebezpieczne miejsca IP: *.necik.pl 27.08.01, 13:46
              O ile sie nie myle to Zatorze i Szobiszowice to oficjalne nazwy gliwickich
              dzielnic. Granica między nimi przebiega na Tarnogorskiej. Zatorze jest na
              wsczod a Szobiszowice na zachod.
              Na Okrzei moj kumpel dostal ostatnio ot tak sobie. Do dzis nie wie za co.
              • Gość: Ballest Re: niebezpieczne miejsca IP: 212.162.15.* 27.08.01, 15:03
                Napewno od kibicow Piasta , bo za moich czasow (lata 60'') sie zachowac nie
                umieli a choc sie czasy zmieniaja kibice raczej nie .Nie wiem ???
                W jakiej lidze gra Piast jak jeszcze istnieje ?
                • Gość: XJ600 Re: niebezpieczne miejsca IP: *.necik.pl 28.08.01, 15:35
                  Haha nie jestem zapalonym kibicem, ale z tego co wiem to Piast ma sie niezle.
                  Ostatni awansowal z 5 do 3 ligi!
                  • Gość: Ballest Re: niebezpieczne miejsca IP: 62.67.11.* 28.08.01, 17:20
                    A jak sie zachowuje kibice, zmienilo sie cos na lepsze.
                    • Gość: kidd Re: niebezpieczne miejscaNigdy nie bylo bez IP: *.server.ntl.com 28.08.01, 23:03
                      Chyba, a raczej na pewno nigdy nie bylo bezpiecznie. Czytajac nazwy ulic
                      w poprzednich postach, nic sie nie zmienia.Dla nas doroslych, moze byc w
                      miare bezpiecznie, az do zmroku gdzies tam, dla naszego nastolatkowego
                      potomstwa, bedacego indywidualnie w tym samym miejscu, niestety nie.
                      Ulice ktore Ee wymienia znam dobrze. Zapomniala Ona o "Sportowej", tam
                      gdzie psy d...mi szczekaja(ly)
                      • Gość: XJ600 kibice piasta IP: *.necik.pl 29.08.01, 12:16
                        Na dworcu w Zwardoniu jest w poczekalni napis na cala sciane :"Piast Gliwice"
                        Natomiast w Gliwicach takich napisow juz dawno nie widzialem. W ogole zdaje sie
                        ze kibice Piasta jakby zeszli do podziemia. Nawet moj znajomy pan Hubert,
                        dawniej wierny kibic, teraz jezdzi juz tylko na mecze "Ruchu" :-(
                        • Gość: Mirek Co do bezpieczenstwa... IP: *.*.*.* 02.09.01, 03:07
                          ...to ACDC doczekalo sie przeboju spiewajac "I feel safe in New York City", bo
                          i tak im nikt nie wierzy! :))
    • meg_s Re: niebezpieczne miejsca 20.09.01, 23:26
      a na moim (w niedalekiej przyszłości) osiedlu mamy ostatnio średnią włamań
      jedno na tydzień
      • Gość: Ee Re: niebezpieczne miejsca IP: 157.158.202.* 21.09.01, 07:47
        A na mojej ulicy mamy średnio jednego trupa na rok....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka