polski-husarz 31.01.03, 23:27 Fajnie sie pieprzy trzy po trzy, wiec udowodnij; ze mama A.Malysza jest Niemka?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski-husarz Re: Do ballesta! 01.02.03, 00:26 polski-husarz napisał: > Fajnie sie pieprzy trzy po trzy, wiec udowodnij; ze mama A.Malysza jest > Niemka?! Jak nie udowodnisz to Cie Qwa skrzywdze! Odpowiedz Link Zgłoś
polski-husarz Re: Do ballesta! 02.02.03, 22:34 polski-husarz napisał: > polski-husarz napisał: > > > Fajnie sie pieprzy trzy po trzy, wiec udowodnij; ze mama A.Malysza jest > > Niemka?! > Jak nie udowodnisz to Cie Qwa skrzywdze! Widzisz ballest ty jestes jak przeciag, przelecisz, zamieszasz i odlecisz! A o tej matce Malysza to do teraz nie mozesz nic udowodnic! Znaczy, ze cos pokreciles i nie masz dowodow! Jak nie masz kretynie dowodow to nie pisz bzdur bo to zle swiadczy o Tobie! Zreszta czy cos kiedys dobrze o takim swiadzczylo? Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Do polskiego-husarza 03.02.03, 08:45 A ja bym sprawę odwrócił. 1) Czy Ty potrafisz udowodnić, że matka Małysza jest Polką? 2) Czy potrafisz udowodnić, że NIE jest Niemką? 3) Czy potrafisz powiedzieć jakiej narodowości jest Ballest i to udowodnić ? ;) Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
polski-husarz Re: Do polskiego-husarza 04.02.03, 01:48 macpor napisał: > A ja bym sprawę odwrócił. > 1) Czy Ty potrafisz udowodnić, że matka Małysza jest Polką? > 2) Czy potrafisz udowodnić, że NIE jest Niemką? > 3) Czy potrafisz powiedzieć jakiej narodowości jest Ballest i to udowodnić ? ;) > Maciek A odwracaj sobie sprawe jak chcesz to jest Twoj problem! Ballest wybiorczo postawil taki zarzut (Matka A.Malysza jest Niemka) i wielu forumowiczow a i m.in. ja chcialbym sie o tym przekonac! Jazeli ktos kogos opisuje a nie ma dowodow i moze klamie lub tylko gdzies tam uslyszal to powinien to wyjasnic jak czlowiek, a jezeli opisuje a nie potrafi tego wyjasnic i takie ma widzimisie do danego tematu to moze to byc uznane za oszczerstwo! A w kraju demokratycznym za oszczerstwa ludzie sie sadza i przegrany placi, czasem nawet kariera! Odpowiedz Link Zgłoś
macpor Re: Do polskiego-husarza 04.02.03, 10:05 Widzisz Ballest swoją tezę dowodził za pomocą wyznania matki Małysza i jej rodowego nazwiska. A ty potrafisz udowodnić tezę przeciwną, że tak nie jest? I czy w demokratycznym państwie stwierdzenie że ktoś jest pochodzenia niemieckiego jest oszczerstwem, przed którym należy się bronić przed sądem? A stwierdzenie, że za swoje czasem nieprzemyślane gadanie (Ballest przepraszam każdemu się to zdarza ;) ) miałby odpowiedzieć swoją karierą - mnie serdecznie ubawiło - spróbuj się najpierw dowiedzieć kim Ballest jest ;). Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
piotlik Pochodzenie nazwiska Małysz 04.02.03, 12:04 Ostatnio zastanawiałem się z przyjaciółmi od czego pochodzi nazwisko naszego słynnego skoczka. Mogłem oczywiście napisac do prof. Miodka, ale postanowiłem rozwikłać to drogą najprostszą - dedukcji. Zacznijmy więc - Małysz. Najprostszym skojarzeniem jest dla każdego na pewno - "mała mysz". Fakt - nasz Mistrz nie grzeszy wzrostem (zaleta skoczka - przypominam). Można sie też zastanawiać nad "mały miś" (ale chyba odpada - tusza nie ta....). Mało prawdopodobne jest też pochodzenie od nazwy mieczaka - "małż" - powstałej od złej wymowy [małyż]. Pojawiają się głosy o zmiękczonym "małym jeżu". Ale w obecnej formie najbardziej prawdopodobne jest - "mały wzwyż" - oznaczające mały skacze wzwyż. Czekam na inne propozycje.... Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Pochodzenie nazwiska Małysz 04.02.03, 15:21 fałszywy piotlik napisał: > Czekam na inne propozycje.... nie pochodzenie, a pochodna : ulubione ciasto Adama? - małyszernik Odpowiedz Link Zgłoś
piotlik Re: Pochodzenie nazwiska Małysz 04.02.03, 15:57 meg_s napisała: > nie pochodzenie, a pochodna : ulubione ciasto Adama? - małyszernik Jesteście głupcami zaślepionymi tym, że Małysz to Polak! podobno Malysz to Szwed i naprawde nazywa sie Bjoorn, wiadomosc nie jest sprawdzona ale wiarygodni swiadkowie widzieli go w swicie Karola Gustawa - jezeli informacje zostana potwierdzone to nie musze nikomu mowic jaka to bedzie sensacja ( jego slabe wyniki potwierdzaja hipoteze o zemscie szwedow za grippena ). piotlik - prawdziwek. Odpowiedz Link Zgłoś
piotlik Re: Pochodzenie nazwiska Małysz 04.02.03, 16:00 fałszywa meg_s napisała: > nie pochodzenie, a pochodna : ulubione ciasto Adama? - małyszernik > Jesteście głupcami zaślepionymi tym, że Małysz to Polak! podobno Malysz to Szwed i naprawde nazywa sie Bjoorn, wiadomosc nie jest sprawdzona ale wiarygodni swiadkowie widzieli go w swicie Karola Gustawa - jezeli informacje zostana potwierdzone to nie musze nikomu mowic jaka to bedzie sensacja ( jego slabe wyniki potwierdzaja hipoteze o zemscie szwedow za grippena ). piotlik - prawdziwek. Odpowiedz Link Zgłoś
meg_s Re: Pochodzenie nazwiska Małysz 04.02.03, 20:10 piotlik napisał: > fałszywa meg_s napisała: > > > nie pochodzenie, a pochodna : ulubione ciasto Adama? - małyszernik > > > > Jesteście głupcami zaślepionymi tym, że Małysz to Polak! > > podobno Malysz to Szwed i naprawde nazywa sie Bjoorn, wiadomosc nie jest > sprawdzona ale wiarygodni swiadkowie widzieli go w swicie Karola Gustawa - > jezeli informacje zostana potwierdzone to nie musze nikomu mowic jaka to bedzie > sensacja ( jego slabe wyniki potwierdzaja hipoteze o zemscie szwedow za > grippena ). > > piotlik - prawdziwek. 1. na jakiej podstawie jakiego faktu twierdzisz oszuście podszywający się pod cudzego nicka, że to ja jestem fałszywa?? - podaj choć jeden taki fakt 2. jaki skomplikowany proces myślowy doprowadził cię od sernika do tych "głupców" - z sernika wynikałoby raczej, że Małysz jest wiedeńczykiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sernik Re: Pochodzenie nazwiska Małysz IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.03, 20:22 A o co sie spieracie?! Malysz tak samo jak i Mieszko(Dagobert), ktory byl Wikingiem, nie jadal i nie jada sernika i nigdy nie dotarl az do Wiednia. Jego kariera konczy sie w Harrachovie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Pochodzenie nazwiska Mała Mysz albo Sturz? IP: *.dip0.t-ipconnect.de 04.02.03, 23:26 Tylko w Harrahovie skokow nie bedzie. !!!!!!!! Co do pochodzenia Malysza wiadomo, ze Zydem nie jest wiec po ojcu Polakiem jest, po matce, kazdy wie, ze nazwisko STURZ to nie polskie a wyznanie takze nie, jak wszyscy POLACY to KATOLICY wiec o co chodzi??? W tych okolicach Niemcy mieszkali, nawet slynny Pan Osmanczyk napisal, ze Bielsko to miasto niemieckie, ale w morzu polskosci, tylko ta polskosc EWANGELICKA JEST, Panie EDMUNDZIE !!! a skad to sie wzielo i te niemieckie nazwiskajak Sturz,Hallor, Zehnpfennig? Macpor, to troche cwaniak :-)' nie bierz tego powaznie MACIEK (Mattihias):-), wiem o co mu chodzi ???, ale mnie na plewy nie zlapie !!!:-) Pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieuczciwy Do Ballesta IP: *.bnet.pl / 10.10.25.* 05.02.03, 08:40 Ballest to może Buzek też jest Niemcem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Do Ballesta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 09:28 Tak, napewno by nie mial problemu z dostaniem obywatelstwa niemieckiego, bo osoby ktore zamieszkiwaly "Hultschiner Ländchen" uchodza za Niemcow! www.landeszeitung.cz/2202s01.htmhttp://home.arcor.de/jrochelt/portrait.html Pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyjza Re: Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.03, 11:25 Ja, ale dostou by tysz i niymiecko narodowosc? Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Do Ballesta 05.02.03, 12:05 Problem polega tylko na tym drogi Ballescie, ze Buzek nie pochodzi z Kraiku Hulczynskiego, a z Cierlicka, ktore bylo czescia Slaska Austriackiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Do Ballesta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 12:15 Slask austriacki czy niemiecki to u nas jedno, bo Austriacy dostawaja bez problemu niemieckie obywatelstwo. pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyjza Re: Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.03, 12:19 Ballest, mom do Ciebie jedne pytanie. Jako je roznica we Niymcacch miyndzy narodowosciom a obyweatelstwym. Pozdrowiom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Do Ballesta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 13:14 Reichsdeutsche sa uwazani za Niemcow i nie maja problemu obywatelstwa niemieckiego dostac. Mam ale fajny link, wiec tam mozesz uobejrzec jak mozesz obywatelem niemieckim zostac: www.bonn.de/statistikstelle/Berichte/C0020.ASP Pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kyjza Re: Do Ballesta IP: *.dip.t-dialin.net 05.02.03, 13:33 Piykne dziynki. Proponuja ale sznupac dalyj. Staatsangehörigkeit - przynaleznosc panstwowa Staatsbürgerschaft - obywatelstwo Nationalität - narodowosc Czynsto tuplikuje sie tysz "Nationalität" jako "przynaleznosc panstwowa". Je to korrekt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ballest Re: Do Ballesta IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.02.03, 21:01 Ja , eigentlich mosz recht !!! pyrsk ballest Odpowiedz Link Zgłoś