Dodaj do ulubionych

Otwarcie Forum 1.06.2007

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 15:37
czy ktos to moze potwierdzic???
Obserwuj wątek
    • lilkadesign Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 11.05.07, 15:51
      potwierdzam, zdaje sie ze 31.05 jest otwarcie dla VIPow a dzien pozniej dla
      mas:)
      • Gość: szelma Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrzebne? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 16:30
        Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrzebne, tak jak tlen, wolna
        przestrzeń, parkingi i garaże, dla mieszkających w centrum miasta ludzi,
        wyprowadzających swoje auta do Sośnicy, Żernik i na ulicę Nadrzeczną!

Proszę się nie obrażać, ale Gliwice pod tym względem, to jeden "wielki dom
        wariatów"!
        Zupełnie jak z przypudrowaną i podszminkowaną starą babą, "z przodu liceum z
        tyłu muzeum".
        Kiedyś ta powszechna zasada nienormalności, panująca w mieście skazanym na
        sukces, zostanie opisana w formie książkowej i opublikowana.
        • Gość: gosc Re: Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrz IP: 195.205.21.* 11.05.07, 16:46
          Panu bezradnemu już dziękujemy.
          • stasiek17 Re: Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrz 11.05.07, 17:08
            Nie ma się czym podniecać, miał być ósmy cud świata, a zapowiada się zwykły
            fajans. Widać gołym okiem, że były ostre cięcia w kosztach - zwyczajny kloc,
            elewacja tragiczna, co to za balkoniki na szklanej ścianie ? przed budynkiem na
            zewnątrz zwykła kostka zw. kostką downa, w środku pewnie będzie jeszcze gorzej.
            • Gość: jop gorsze od GSMO to już nie będzie IP: *.zabrze.net.pl 11.05.07, 19:24
              Gorsze niż stare budynki GZMO to już nic nie będzie ;-)))
              • Gość: mG Odrestaurowane stanowiły by XVi wieczną perewłkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 06:51
                Odrestaurowane budynki szamotu, mogły stanowić XVI wieczną "perełkę" Gliwic!
                • Gość: miłośnik Adam Asnyk. urywek wiersza "Do młodych"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 08:23
                  Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
                  Choć macie sami doskonalsze wznieść;
                  Na nich się jeszcze święty ogień żarzy
                  I miłość ludzka stoi tam na straży,
                  I wy winniście im cześć!
                  • Gość: zuza Re: Adam Asnyk. urywek wiersza "Do młodych"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:44
                    Do kogo ta mowa?
          • Gość: zuza Re: Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:42
            Chyba paniom i panom bezradnym juz dziekujemy. I przewodniczacemu tego zgromadzenia.
        • mieszko966 Re: Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrz 11.05.07, 18:10
          > Proszę się nie obrażać, ale Gliwice pod tym względem, to jeden "wielki dom
          > wariatów"!

Dla mnie "domem wariatów" jest to, że ludzie mieszkają w centrum, a i tak nie
          potrafią się obejść bez samochodu. Rozumiem kogoś, kto dojeżdża do Gliwic spod
          miasta, ale jak już ktoś mieszka w centrum, to samochód by se mógł jednak
          darować. Nie wspominam już nawet o tych, którzy mieszkając w centrum fundują
          sobie po kilka samochodów, bo są ponoć i takie przypadki (i ci ludzie jeszcze
          marudzą, że nie mają gdzie markować):
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=56401596&a=59109697

> co to za balkoniki na szklanej ścianie?

Też się nad tym zastanawiałem. Okazuje się, że to rodzaj żaluzji - ochrona
          przed słońcem. Nie można zapominać, że szkło jest położone na południowej
          ścianie Forum, więc automatycznie pojawiałby się tam efekt szklarni. Chyba nie
          ma takiej klimatyzacji, która by sobie z tym poradziła.
          • fesia Re: Komu oprócz VIPów i handlarzy będzie to potrz 11.05.07, 19:06
            mieszko966 napisał:

> Dla mnie "domem wariatów" jest to, że ludzie mieszkają w centrum, a i tak nie
            > potrafią się obejść bez samochodu. Rozumiem kogoś, kto dojeżdża do Gliwic spod
            > miasta,

szczególnie ,że ci z centrum nie mają potrzeby w ogóle go (centrum) opuszczać!!!

>ale jak już ktoś mieszka w centrum, to samochód by se mógł jednak
            > darować.

koniecznie.... i nie tylko samochód ale i furmankę powinni sobie darować. Pare
            dni temu nawet stosowny znak zakazu wjazdu pojazdom zaprzegowym ustawiono na
            zygmunta Starego od strony Górnych Wałów.

> Nie wspominam już nawet o tych, którzy mieszkając w centrum fundują
            > sobie po kilka samochodów, bo są ponoć i takie przypadki (i ci ludzie jeszcze
            > marudzą, że nie mają gdzie markować):

najlepiej wprowadzić zakaz wychodzenia z domu wszystkim członkom rodzin
            mieszkających w centrum miasta. Trzeba dmuchać na zimne. Jeszcze przyjdzie
            wariatom do głowy robić sobie samochodami wycieczki krajoznawczo- turystyczne ,
            albo co gorsza do pracy poza Gliwice zachce się im wybrać, o uczniach i
            studentach pazernych na wiedzę w szkołach nie gliwickich nie wspominając....eh

• Gość: perć Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni też? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 19:23
            A jeśli ktoś pracuje w Piekarach Śląskich, czy w dajmy na to w Łaziskach, nie ma
            fizycznej możliwości dojechać niczym innym.
            Niezłą proponujesz egzystencję ludziom bez samochodu, oddychającym wyłącznie
            spalinami.
            To tak jakbyś zmuszał niepalącego do przebywania w kominie wentylacyjnym
            odprowadzającemu powietrze z palarni papierosów, albo zafundował przeżywanie
            kaca abstynentowi, za kogoś kto pochlał do rana.
            Nie spodziewałam się (tego akurat) po Tobie, którego GdG chwaliło za rzetelne
            sprawozdanie ze spotkania.
            Jeśli taki obiektywizm praktykować raczysz względem mieszkańców centrum miasta,
            to przeholowałeś brachu, bo tu mieszkają również dotruwani niepełnosprawni.
            Są oni skazani na wózek lub samochód, nie wspomnę że wc dla nas w tym mieście
            też nie ma, a pod chmurką czy pod drzewem to nie wykonalne!
            Wstydź się mieszko wstydź, i wyciągnij wnioski z błędu.
            • mieszko966 Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te 11.05.07, 19:57
              > szczególnie ,że ci z centrum nie mają potrzeby w ogóle go (centrum)
              > opuszczać!!!

Ja jeżdżę autobusem i żyję. Nie dość, że wychodzi to taniej (wielokrotnie
              taniej!!), to nie muszę się do tego męczyć garażowaniem auta i przyczyniam się
              do zmniejszenia zanieczyszczenia powietrza, na które tak narzekają ludzie z
              centrum. A gdybym jeszcze mieszkał w centrum, to w większości przypadków pewnie
              bym nawet autobusu nie potrzebował, tylko korzystałbym z roweru albo chodził
              piechotą. To naprawdę zdrowe!!

> A jeśli ktoś pracuje w Piekarach Śląskich, czy w dajmy na to w Łaziskach, nie
              > ma fizycznej możliwości dojechać niczym innym.

No w porządku, to jest argument. Ale ile takich osób może być w centrum??
              Przypominam, że Gliwice to miasto, do którego od kilku lat znacznie więcej osób
              przyjeżdża, niż wyjeżdża (w sensie dojazdów do szkoły, pracy itp.). A nawet jak
              ktoś wyjeżdża, to zwykle do Katowic, z którymi komunikacja zbiorowa jest akurat
              bardzo dobrze rozwinięta.

> Niezłą proponujesz egzystencję ludziom bez samochodu, oddychającym wyłącznie
              > spalinami.

Jeśli narzekacie na spaliny, to tym wyższa powinna być wasza świadomość
              ekologiczna. A ludzie świadomi ekologicznie na cały świecie rezygnują z
              samochodów na rzecz komunikacji zbiorowej, roweru albo spacerów. Narzekacie, że
              wam samochody smrodzą pod oknami, a zaraz potem wsiadacie do swoich samochodów
              i robicie dokładnie to samo. Ja myślę, że w waszym interesie leży właśnie
              dawanie ludziom dobrego przykładu, że można żyć bez samochodu. A wy zamiast
              tego udawadniacie, że życie bez samochodu jest niemożliwe nawet wtedy, gdy się
              ma "wszędzie blisko".

> Jeśli taki obiektywizm praktykować raczysz względem mieszkańców centrum
              > miasta, to przeholowałeś brachu, bo tu mieszkają również dotruwani
              > niepełnosprawni.

Śmiem twierdzić, że też jest to dość ograniczona ilość osób. Na pewno na tyle
              mała, że nie powinno dla nich zabraknąć śródmiejskich miejsc postojowych.
              • Gość: m. Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 21:44
                Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrowiem, za to że odpowiedzialni za ten
                stan rzeczy popełnili grzech zaniedbania zwanego zaniechaniem.
                Nie wiem skąd u Ciebie taki wzór-owaty styl czyjegoś życia i bycia.
                Powiem Ci dziecko coś ,a Ty posłuchaj uważnie.

Zło czyni nie tylko ten co źle czyni, ale i ten który się biernie temu
                czynionemu złu przygląda!
                Ale biada temu, co do tego czynienia zła bliźniego namawia, wmawiając tym
                których to zło dotyka, że powinni być szczęśliwi i wdzięczni tyranowi.

I radzę.
                Pij mleko i czytaj MSI dokopując oszołomom z GdG, będziesz wielki jak Twój mistrz!
                • faar Re: Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrow 11.05.07, 22:55
                  Gość portalu: m. napisał(a):

> Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrowiem,
                  > za to że odpowiedzialni za ten stan rzeczy popełnili [...]

Zarejestruj się. Proszę.
                  • Gość: bux Re: Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrow IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.07, 00:11
                    i znowu dyskusja zeszla na boczny tor,
                    czy ktos moze potwierdzic pierwszy post?
                    w koncu ma tam pracowac co najmniej kilkaset osób, i muszą być chyba jakies przecieki:-)
                    I czy Cinema City, otworzy sie rownoczesnie z calym centrum?

A co do wygladu klocka, to chyba nikt nie spodziewal sie galerii Lafayette czy Harods'a, ale i tak lepiej wyglada niz Galeria Krakowska przy dworcu PKP w Krakowie.

upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/52/800px-Galeria-krakowska.jpg
                    • Gość: ewa Re: Dawaliśmy dobry przykład płacąc własnym zdrow IP: *.gl.digi.pl 12.05.07, 12:47
                      Tak, Cinema City otwierają 01.06, widzialam reklame na autobusie 41
                  • Gość: Foks A my prosimy Ciebie- bądź fair, nie molestuj nas! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 09:06
                    Jest niestosownym posądzanie wszystkiego i wszystkich, o spiskową teorię
                    dziejów, każdego internauty który się nie zgadza z Twoją (Waszą opinią), no i
                    nie jest zalogowany.
                    Doskonale wiesz ze na początek dla każdego (logowanie) jest pewnego rodzaju
                    problemem, a takie karcenie i zwracanie uwagi, zniechęca i odstrasza od udziału
                    i podejmowania takiej polemiki.
                    Ja wiem że Tobie (faar) głównie o to chodzi, ale nie rób tego więcej, bo to jest
                    raczej łamaniem zasad internetowego "sawuar wiwru", jeśli nie przestępstwem wręcz.
                    Nie bądź bardziej papieski niż sam "Papież"!
                    Jeśli zrobi to myHa, to jest to jakoś upoważnione, ale ona tego nie robi tak
                    oscentacyjnie i nachalnie, mimo iż dała odczuć że będzie taki warunek postulować.
                    Dopóki tak nie jest, to my prosimy (wypowiadam się w imieniu początkujących) nie
                    "wychodź przed orkiestrę", i nie stwarzaj poczucia winy w przeciwniku,
                    korzystając z jego nieświadomości i łatwego zniechęcania.
                    • faar Re: A my prosimy Ciebie- bądź fair, nie molestuj 12.05.07, 14:22
                      Gość portalu: Foks napisał(a):

> Jest niestosownym posądzanie wszystkiego i wszystkich, o spiskową
                      > teorię dziejów, każdego internauty który się nie zgadza z Twoją
                      > (Waszą opinią), no i nie jest zalogowany.
                      Zaloguj się. Pogadamy.

> Doskonale wiesz ze na początek dla każdego (logowanie) jest pewnego rodzaju
                      > problemem, a takie karcenie i zwracanie uwagi, zniechęca i odstrasza od
                      > udziału i podejmowania takiej polemiki.
                      NA POCZĄTEK? Ty chłopie jesteś tutaj obecny od roku ! :) Ile czasu potrzebujesz,
                      aby się oswoić i pozbyć 'problemu' ? 15 lat ? :)

> Ja wiem że Tobie (faar) głównie o to chodzi, ale nie rób tego więcej,
                      > bo to jest raczej łamaniem zasad internetowego "sawuar wiwru", jeśli nie
                      > przestępstwem wręcz.
                      Fakty ? Proszę o jakiś namiar.

> Dopóki tak nie jest, to my prosimy (wypowiadam się w imieniu
                      > początkujących)
                      Kto dał Ci takie prawo ?

ZALOGUJ SIE
                      • Gość: Foks Znów kłamiesz jak z nut, pozorując wiedzę na temat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 18:34
                        faar pisze:
                        NA POCZĄTEK? Ty chłopie jesteś tutaj obecny od roku ! :) Ile czasu potrzebujesz?

Pisząc tak, masz dobrego (w sumie złego) niucha, ale takie wrażenie chcesz
                        wywrzeć na czytelniku, albo że jesteś administratorem, tym gorzej z Twoją
                        wiarygodnością, a jeszcze gorzej z niuchem.
                        Nie chciałem już odpowiadać, ale sprawiłbym Ci tym samym radość, z czytającym
                        posiałbym wątpliwość, że może jest jednak ktoś taki "Ness", który potrafi
                        zaglądnąć w najdrobniejszą szparę, sumień i myśli ludzkich!
                        Ty jednak masz obsesję, albo jakieś kłopoty które Cię dręczą, i starasz sie
                        swoją "żółć" wylać innym na łeb.
                        No bo zobacz sam, jeśli tak szybko mnie identyfikujesz i rozpoznajesz, jak
                        powiadasz, to po jaką cholerę Ci moje logowanie, skoro wiesz że masz do
                        czynienie z osobą konkretną, załóżmy roboczo (xyz)!
                        Ale Ty po prostu "strzelasz" w ciemno, jak z tym rocznym stażem, i nawet nie
                        wiesz jak drastycznie mylisz się.
                        • faar Re: Znów kłamiesz jak z nut, pozorując wiedzę na 12.05.07, 19:30
                          > Nie chciałem już odpowiadać, ale sprawiłbym Ci tym samym radość, z czytającym
                          > posiałbym wątpliwość, że może jest jednak ktoś taki "Ness", który potrafi
                          > zaglądnąć w najdrobniejszą szparę, sumień i myśli ludzkich!
                          Obaj wiemy, że kłamiesz :)
                          Myślę, że forumowicze również.

> Ty jednak masz obsesję, albo jakieś kłopoty które
                          > Cię dręczą, i starasz sie swoją "żółć" wylać innym na łeb.
                          Jaaaasne :)

> No bo zobacz sam, jeśli tak szybko mnie identyfikujesz
                          > i rozpoznajesz, jak powiadasz, to po jaką cholerę Ci moje
                          > logowanie, skoro wiesz że masz do czynienie z osobą konkretną,
                          > załóżmy roboczo (xyz)!
                          Bo piszesz raz jako jedna osoba, raz jako kto inny, raz mężczyzna, raz kobieta i
                          tak codziennie. Potem ciężko się odwoływać do Twoich postów, bo żadna
                          wyszukiwarka nie łapie klona :) i nie sposób się w dyskusji odnaleźć. Poza tym
                          jak ludzie próbują Ci odpowiedzieć to piszesz, że to nie Ty i że to pomyłka, bo
                          Ty tu jesteś pierwszy raz :)
                          Naprawdę Twoja rejestracja uprościłaby wiele spraw.

> Ale Ty po prostu "strzelasz" w ciemno, jak z tym rocznym stażem, i nawet nie
                          > wiesz jak drastycznie mylisz się.
                          :))))))) Fajny gość z Ciebie i taki zabawny :)

ZAREJESTRUJ SIĘ - MIEJ TE MINIMUM ODWAGI
                          • Gość: f. Nigdy nie pisałem że jestem pierwszy raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 06:46
                            Nigdy też nie odpowiadałem że ja to nie ja, chyba że znów dopadła Cię obsesja, i
                            sądzisz że masz do czynienia z Berezowskim, a tak nie jest.
                            Otóż są pewne fora gdzie trzeba się koniecznie logować, zaś w pewnych innych,
                            tego robić nie trzeba. I to nie przez niedopatrzenie tak się dzieje, lecz z
                            uwagi na to że "gazecie" czy "Dziennikowi Zachodniemu" zależy na bardziej
                            odważnych opiniach.
                            Logowanie, podobnie jak każde zjawisko, ma swoje dobre i złe strony.

Ja ograniczę się do tej dobrej, i dam Ci przykład.
                            Na 'bank' oglądałeś serial "Zorro", no i widzisz zdawać by się mogło że bez
                            sensu, bo niestarannie zamaskowany ten Zorro tam jest i jeszcze rozmawia
                            demaskując się głosem, ale sen tego maskowania jest inny.
                            Jeśli chcesz walczyć ze złem, nie posiadając takiej umiejętności posługiwania
                            się szablą jak Zorro, musisz działać z ukrycia.
                            To już ostatni mój wykład na ten temat, bo wiem że znów napiszesz;
                            ZALOGUJ SIĘ! A ja powiadam stanowcze (dopóki nie trzeba) NIE!
                            I pozostajmy każdy przy swoim. foks
                            • mieszko966 Re: Nigdy nie pisałem że jestem pierwszy raz! 13.05.07, 09:41
                              > Jeśli chcesz walczyć ze złem, nie posiadając takiej umiejętności posługiwania
                              > się szablą jak Zorro, musisz działać z ukrycia.

Powiedzmy sobie szczerze: Zorro był zwykłym tchórzem. Podobnie, jak ty!! Nie
                              mówiąc już o tym, że z tą "walką ze złem" to cię trochę poniosła wyobraźnia. ;)

> To już ostatni mój wykład na ten temat, bo wiem że znów napiszesz;
                              > ZALOGUJ SIĘ! A ja powiadam stanowcze (dopóki nie trzeba) NIE!

To powinno ostatecznie przekonać myhę, żeby zawalczyła o wprowadzenie
                              obowiązkowego logowania. W przeciwnym razie za niedługo możemy mieć tu taki sam
                              rynsztok, jak na NaszymMieście. A tego nikt poza Bereziakami raczej nie chce.
                              • Gość: zuza Re: Nigdy nie pisałem że jestem pierwszy raz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:50
                                Rynsztok bedzie tak dlugo poki zwolennicy ZF beda tu pisac.
              • fesia Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te 12.05.07, 09:32
                mieszko966 napisał:

> > Ja jeżdżę autobusem i żyję.
                > nie muszę się do tego męczyć garażowaniem auta
                > A gdybym jeszcze mieszkał w centrum, to w większości przypadków pewnie
                >
                > bym nawet autobusu nie potrzebował, tylko korzystałbym z roweru albo chodził
                > piechotą. To naprawdę zdrowe!!

jestem pod wrażeniem . Mieszko ma kupe _dosłownie jakby_ dobrych pomysłów....
                Koniecznie Mieszko musisz sie do centrum przeprowadzić. To głupota jeźdźic
                autobusem z Kopernika do Rybnika , jak mozna mieszkając w śródmieściu z buta
                przelecieć ten kawałek .Same korzyści ,nie dość ,że zdrowiej , to i kasa zacznie
                sie wielka odkładać ....
                • mieszko966 Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te 12.05.07, 18:57
                  > To głupota jeźdźic autobusem z Kopernika do Rybnika , jak mozna mieszkając w
                  > śródmieściu z buta przelecieć ten kawałek.

Z buta, to może nie, ale byłem w Rybniku parę razy na rowerze. Poza tym, zawsze
                  są jeszcze PKSy. Ostatnio coraz wygodniejsze. Do tego zyskuje człowiek dwie
                  godziny czasu na poczytanie czegoś mądrego.
                  • Gość: ewa Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te IP: *.gl.digi.pl 13.05.07, 21:45
                    A co to wszystko ma do otwarcia Forum??????
                    • Gość: gość Re: Wracajac do tematu IP: *.kopnet.pl 14.05.07, 09:05

Otwarcie Forum przeniesiono na koniec czerwca podobno
                      gdzieś ok, 28,06,
                      Nie zdążyli z pracami końcowymi
                      • sss9 Re: Wracajac do tematu 14.05.07, 16:06
                        Gość portalu: gość napisał(a):

>
                        > Otwarcie Forum przeniesiono na koniec czerwca podobno
                        > gdzieś ok, 28,06,
                        > Nie zdążyli z pracami końcowymi

o cholera!
                        a wszystkie rzeczywiste i domniemane "vipówki" zamówiły już wizyty u fryzjerów.
                        szkoda. :)
                      • Gość: ewa Re: Wracajac do tematu IP: *.gl.digi.pl 14.05.07, 16:11
                        o
                        a skąd takie wieści?
                        • Gość: gość Re: Wracajac do tematu IP: *.kopnet.pl 15.05.07, 08:43
                          Wynajmuje jeden z boksów
                • Gość: zuza Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:51
                  Wypowiedzi mieszka od dawna sa faszystowsko-komunistyczne. Taki system
                  • Gość: Tirania Wyszyńska Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.07, 14:59
                    zuza napisał
                    > Rynsztok bedzie tak dlugo poki zwolennicy ZF beda tu pisac.

a parę minutę później ten sam Berezuza:

> Re: Co Ty pieprzysz mieszko...
                    > Wypowiedzi mieszka od dawna sa faszystowsko-komunistyczne. Taki system

Komentarz zbędny.
              • lunciaczek Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te 22.05.07, 10:34
                " A nawet jak
                ktoś wyjeżdża, to zwykle do Katowic, z którymi komunikacja zbiorowa jest akurat
                bardzo dobrze rozwinięta."

Z ta komunikacja to moze i jest dobrze-palcem po mapie...bo jechac w sklajnym
                zimnie albo cieple to tragedia...malo jest takich dni kiedy naprawde mozna
                dojechac w "godnych" warunkach. Ludzie sie tłocza pchaja depcza...jest duszno
                smierci robi sie slabo nie wspominam juz o korkach ktore czesto gesto mozna
                napotkac na tej trasie...

Komunikacja moze i dobra ale za zadko busy kursuja, taka jest prawda... to juz
                nie te czasy ze sie jechalo wprawdzie niejednokrotnie wolno ale jechalo Teraz
                siestoji w korku na kazdym kroku...
                • mieszko966 Re: Co Ty pieprzysz mieszko, a niepełnosprawni te 23.05.07, 21:53
                  > Komunikacja moze i dobra ale za zadko busy kursuja, taka jest prawda

Komunikacja zbiorowa to nie tylko autobusy. Jak komuś nie podoba się ścisk,
                  może trochę dopłacić i pojechać pociągiem. Wtedy unika korków, unika ścisku
                  itd. Dla każdego coś miłego. :)
    • Gość: sunsetka Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 13:52
      Własnie dziś rano dowiedziałam się że otwarcie Forum zostało ptrzesunięte o
      miesiąc....CZy ktoś też o tym słyszał?
      • Gość: LAKSA Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: 195.116.35.* 18.05.07, 18:21
        Forum rzczywiście miało byc otwarte 31 maja ale zostało to przesunięte na 28
        czerwca:)
    • Gość: wilczur Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.gprspla.plusgsm.pl 15.05.07, 13:56
      potwierdzam organoleptycznie widziałem na autobusie, ale reklama może kłamać :)
      • Gość: miki Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.07, 17:40
        faktycznie, otwarcie bedzie 28.06, nie zdążyli z wykonczeniami.
        Tak więc niektórzy zrobia zakupy po powrocie z wakacji.
        No i chyba nie bedzie takich tłumów na otwarciu, jakby to bylo w maju.
        • mieszko966 Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 15.05.07, 23:42
          > No i chyba nie bedzie takich tłumów na otwarciu, jakby to bylo w maju.

Może to i lepiej. Żeby się tylko nie skończyło tak, jak w przypadku rybnickiego
          Focusa, który też miał zostać otwarty w czerwcu, a gdy stało się jasne, że się
          to nie uda, to termin przesunięto od razu na wrzesień, żeby nie otwierać
          właśnie przez wakacje.

PS. Dziwne, że na www.forumgliwice.pl nie ma ani słowa o dokładnym terminie
          otwarcia. :/
          • praszka.m Re: FORUM -koniec sierpnia 16.05.07, 22:34
            To pewna wiadomość -
            • stasiek17 Re: FORUM -koniec sierpnia 16.05.07, 22:39
              praszka.m napisała:

> To pewna wiadomość -

Ci co zdążyli podpisać umowy najmu, zarobią sobie trochę na karach umownych ;)
        • Gość: Fiona Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 11:08
          Myślę, ze tłumy i tak będą, w końcu Gliwiczanie juz trochę czekają na to
          otwarcie. Tym bardziej, ze już zacznają się wakacje, a jeszcze nie wszyscy
          zdążą wyjechac. Fajnie, ze wreszcie nie trzeba będzie jezdzić do Zabrza, czy
          Katowic. Może nowego Shreka zobaczymy już w nowym kinie?:)
    • Gość: martaaa Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.telpol.net.pl 21.05.07, 11:50
      Hej. A nie wiecie moze co z kinem ? kiedy ma byc otwarcie? CZy tez
      przesuneli ???
      • Gość: ewa Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.gl.digi.pl 21.05.07, 15:29
        no wlasnie nie wiem jak to bedzie. bo o tym opoznionym otwarciu mowi sie juz od
        co najmniej tygodnia, a nie dalej jak w sobote wywieszono te reklame cinema
        city na placu piastow.
        • lunciaczek Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 22.05.07, 10:39
          LUDZIE JA SŁYSZALAM ZE NA BUDYNKU JESAT JAKAS INFORMACJA...PONOC FORUM BEDZIE
          OTWARTE WE WRZESNIU
    • mjedz Wiadomośc oficjalna - otwarcie 28 czerwca 23.05.07, 21:29
      Na stronie Forum można już przeczytać "FORUM otworzy się dla klientów 28 czerwca
      tego roku." - trzeba w prawym dolnym rogu kliknąć archiwum i tam otworzyć
      wiadomość "Jeszcze więcej mody w Forum 23.05.2007".
      • Gość: gość Re: Wiadomośc oficjalna - otwarcie 28 czerwca IP: *.kopnet.pl 23.05.07, 22:04
        Nie aktualna wiadomośc. Widac jak nas traktują , nawet nie raczą dać
        sprostowania .
        • Gość: saba To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 12:54
          Na miescie wisi ogromna reklama że kino sinema-city bedzie otwarte 1 czerwca w
          forum gliwice.
          • Gość: ewa Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.gl.digi.pl 26.05.07, 20:19
            otwarcie 28.06 na pewno
            napisane zarowno na stronie forum jak i w informatorze rynkowym
          • Gość: ort Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 22:29

Gość portalu: saba napisał(a):

> ...że kino sinema-city...

Się pisze: śinema-śity
            • Gość: saba Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:34
              chyba najmądzrzejsi nie jestescie,mam znajomego ktory własnie skonczył tam
              pracowac bo poprostu koniec roboty,zresztą przejdzcie sie po miescie i
              zobaczycie bilbordy.Bo zaraz to otwarcie bedzie w grudniu...waszym zdaniem
              oczywiscie!
              • Gość: do SABA Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.crowley.pl 27.05.07, 22:30
                Ty chyba tez...bo ludzie sie martwia...
                Sklep wcale nie wyglada na gotowy do otwarcia
                A tak na marginesie to wiekszosc osob ktora sie pyta o otwarcie "zatrudniona" jest w sklepach ktore maja sie otworszyc i tylko czeka na wiadomosc ze "TO JUZ" albo pracuje w innych tymczasowo takze nic nie wiedzac...
                Powstrzymaj sie wiec od komentarzy na temat madrosci innych i zaglab sie w swoja bo widac poziom kultury masz kiepski, z reszta pewnie tez nie do konca wpozadku!
                • Gość: saba Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 11:12
                  Nie sugeruj sie tym co jest napisane w internecie bo zmieniali to wiele
                  razy.Mowie przeciez ze na miescie jest bilbord i tam pisze ze kino otwierają
                  1.06...swoją drogą skąd wiesz jak teraz wygląda forum skoro nawet nie widzisz
                  dupnej reklamy w centrum miasta?I nie obrażaj kogos tylko lepiej samsie nad
                  sobą zastanow i nad tym co piszesz.Dlaczego sie nie przedstawisz jak jestes
                  taki lub taka mądra.Z małolatami nie gadam.
                  • Gość: marcin Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.wandy.silesianet.pl 28.05.07, 15:10
                    To ze otwieraja kino nie znaczy ze otwieraja Forum. Prawdopodobnie bedzie
                    poprostu otwarte jakies jedno boczne wejscie pod kino. Reszta dopiero 28 czerwca.
                    • Gość: gośc Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.kopnet.pl 29.05.07, 08:28
                      SABA coś ty taka nerwowa?
                    • Gość: Anka Re: To dlaczego kino otwierają 1 czerwca? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.07, 12:39
                      Kino otworzy się pod koniec miesiąca, być moze nawet wraz z całym Forum, czyli
                      28 czerwca. Ta data jest akurat pewna. W każdym razie na Shreka juz napewno tam
                      pojdę!
    • lunciaczek Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 01.06.07, 21:01
      Na jakim etapie jest budowa? Niestety nie mam kiedy sie tam przejechac a jestem mocno zaciekawiona :) ponoc "wchodzimy" na sklepy i magazyny 20,06 ale czy to aby ostateczny termin...
      • sabka22 Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 02.06.07, 11:11
        ide dzis na zwiady w tamtą strone wiec zobacze,praktycznie mają juz
        skonczone,widziałam za powiesili wielki transparent z napisem FORUM wiec mysle
        ze niedługo otwarcie.Potem napisze!
        • Gość: wilczur Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.gwardii.osi.pl 02.06.07, 14:42
          wczoraj wracając z finałów pucharu polski w futsalu z sośnicy przejeżdżałem
          około godziny 22:00 koło forum i widziałem że w środku już było zapalone światło
          i całkiem porządnie wykończone, do tego oświetlenie na zewnątrz i gotowe garaże
          w podziemiach, ciekawe dlaczego tylko przy wjeździe do parkingu podziemnego są
          szlabany? Może rzeczywiście przewidywany jest parking płatny żeby mieszkańcy
          okolic nie traktowali tego jak swojego parkingu?.
          Na froncie od ul. Piwnej jak się wjeżdża jest duży napis informujący że FORUM
          otwarcie nastapi 20 (albo 28) czerwca!.
          • agus38 Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 04.06.07, 21:13
            To musiałeś szybko jechać. NApis, informujący, iz otwarcie nastąpi 28 czerwca
            jest całkiem sporych rozmiarów :-)
            • Gość: wilczur Re: Otwarcie Forum 1.06.2007 IP: *.gwardii.osi.pl 04.06.07, 21:30
              jechalem wolno ale mam krótką pamięć :) i tego się będę trzymał :)
    • Gość: ewa Otwarcie Forum 28.06.2007 IP: *.gl.digi.pl 06.06.07, 22:10
      kto wybiera sie na otwarcie?:P
      • lunciaczek Re: Otwarcie Forum 28.06.2007 23.06.07, 14:10
        Bylam wczoraj w srodku.."MOJ" sklep- CUDOOOO!!!! calosc ogolnie tez mi sie podobala dobre marki sklepow,mowie o dole bo nie widzialam jeszcze gory..roboty w srodku wciaz trwaja ale czesc sklepow jest juz nawet zaopatrzona Reszta rusza z robota w poniedzialek Takie lekkie rozczarowanie to myslalam ze bedzie to wieksze, moze bardziej z opowiadan innych niz wlasnych przemyslen :) ale sklep napewno sie sprawdzi POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka