Gość: wilczus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:18 www.nowiny.gliwice.pl/ng/zdjecia/jedynka.jpg Wlasnie wrocila z Brukseli Pani prezes SGdG. Ma swietne wiesci z pierwszej reki. EBI forsy nie da! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: becia Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 21:24 Kupcie sobie teraz farbki i pedzelek i namalujcie DTS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku...ony kierowca jesteście chorzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.07, 23:18 Rzeczywiście świetna wiadomość. Paru oszołomów zablokowało inwestycje. Dzięki Czajkowskiej miasto będzie tkwiło w korkach. Kierowcy są bardzo wdzięczni. Zdjęcia Czajkowskiej powinny wydrukować wszystkie media, żeby było wiadomo komu mają być "wdzięczni" ci, którzy codziennie tracą czas w korkach, mieszkańcy z oknami wychodzącymi na zakorkowane ulice w centrum, ofiary wypadków itp. Zastanawiam się skąd w niektórych jest tyle pędu do działań destrukcyjnych. Przeszkadzania, podkładania nóg. Takie polskie piekiełko z paroma znudzonymi szkodnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: jesteście chorzy IP: *.gl.digi.pl 09.10.07, 23:53 Szkoda twoich nerwów. Każdy, ma święte prawo złożyć petycje do PE, a ten ma święty obowiązek wysłuchać. Na razie wiemy tyle, ze pani pojechała i ja wysłuchali Zakładam, że ta biedna instytucja nie takich dziwaków musiała oglądać. Z całym szacunkiem slumsowate okolice starego kanału gliwickiego to nie obszar chroniony programem Natura 2000, a DTS to nie autostrada na estakadzie. Więc byłbym raczej spokojny co do rozstrzygnięć. EBI też nie miało dać kasy, a daje. Dopóki sprawa w EBI była nierozstrzygnięta oszołomstwo twierdziło, że to super sprawiedliwa i bezstronna instytucja, która na pewno zablokuje DTŚ. Jak nie zablokowała to z kolei twierdzą że oni już od dawna finansują inwestycje niezgodne z unijnym prawem. Ciekawy jestem jakie kalumnie polecą pod adresem PE jak oddali protest i gdzie dalej uderzą tzw. Gliwiczanie dla Gliwic - bo chyba zostanie już tylko Watykan. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: jesteście chorzy 10.10.07, 16:23 Gość portalu: wku...ony kierowca napisał(a): > Rzeczywiście świetna wiadomość. miasto będzie tkwiło w korkach. > Kierowcy są bardzo wdzięczni. Kierowco, mysl samodzielnie, a nie za pomoca papki propagandowej rozprowadzanej przez DTS SA. DTSka nie rozwiąże problemów komunikacyjnych w Gliwicach, a najwyżej je spotęguje. DTSka jest budowana po to, zeby kierowcy spoza Gliwic mogli latwo dojechac do centrów handlowych budowanych w środku naszego miasta. tłok będzie większy, a nie mniejszy. Do tego po DTS będa jeżdzić tiry zmierzajace do KSSE i Slaskiego Centrum Logistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: jesteście chorzy 10.10.07, 19:07 Tak tak nowe drogi nie rozwiązują problemów komunikacyjnych. Tak brak DTŚ jest lepszy od jej budowy tak tak. Tak nie mi wiazać buty profesorowi nadzwyczajnemu z Polibudy tak tak. Garaże budować w centrum miasta Tak. Centra logistyczne to syf tak tak. Najładniejszy jest blok z wielkiej płyty na Wyszyńskiego. Strefa ekonomiczna to zakała naszego miasta tak tak. Gliwice tylko dla mieszkańców Gliwic tak. Unia Europejska to syf tak tak. brak dróg dojazdowych spowoduje rozwój miasta tak tak. lepszy balcerek cuchnacy w centrum niż Focus i Forum, bo samochody będą jeździć. a wokół balcerka czystośc tak tak. samochodów w ogóle nie ma a jaka kultura tak tak Wilczur biedaku nie widzisz że walczysz z najgorszym niegdyś czerwonym elementem, ktory za mebloscianke by cie zabił, a teraz z przefarbowanymi miłosnikami ojca dyrektora. przyzwyczajeni do pisania donosów dalej to praktykują. Ciekawe czy jak idzie na wybory to pierwsza bo moze dostanie kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bercik Wystarczy na chwile włozyć dwa paluszki do buzi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:19 Powinno na "chwilę obecną" pomóc (to Wasze określenie UM). Ale całkowitego powrotu zdrowia nie zapewni, to raczej wada genetyczna (czytaj) wrodzona. Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS 09.10.07, 23:56 > Wlasnie wrocila z Brukseli Pani prezes SGdG. Ma swietne wiesci z > pierwszej reki. EBI forsy nie da! Ehh, bereziaki, nawet nie umiecie porządnej ściemy wymyśleć!! Przecież prezes Czajkowska-Turek była stawić się przed Komisją Petycji przy Parlamencie Europejskim, więc skąd by się nagle miały wziąć informacje z EBI?? Nie wspominając już o tym, że siedziba Europejskiego Banku Inwestycyjnego mieści się w Luksemburgu, a nie w Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 mieszko prowokatorem jest 10.10.07, 13:48 mieszko966 napisał: > Ehh, bereziaki, nawet nie umiecie porządnej ściemy wymyśleć!! Ponoć jesteś dziennikarzem Wawrzaczkiem zwany? Na miejscu pana profesora Berezowskiego, oddała bym Ciebie chłopczę do Sądu. Pomijając wiek (mógłby być twym ojcem) bo to żadna zasługa, to wykształceniem i funkcją, winieneś mu za pucybuta świadczyć usługi. Przepraszam forumowiczów za "unos"- co mi się zdarza, ale chyba mieszko na taką reprymendę zapracował sowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: majka sądem jest IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 14:49 > Pomijając wiek (mógłby być twym ojcem) bo to żadna zasługa, to >wykształceniem i funkcją, winieneś mu za pucybuta świadczyć usługi. chciałbym tylko zauważyć że szacunku nie ma się - na szacunek trzeba sobie zasłużyć i to jest coś takiego co się zdobywa tak jak zaufanie zresztą. Kto komu może być pucybutem to tylko jak widać Ty potrafisz ocenić. O Pani moderator dziękujemy za wyprostowanie tego małego dziennikarzyny, z całą pewnością zamknie się teraz w sobie i pójdzie kupić szczoteczkę i czarną? brązową? najlepiej bezbarwną pastę do butów :) (joke) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur buehehehhe IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 10:33 a niby skąd te informacje? Z wiadomości nic nie wynika. Na forum pojawia się anonim a nie sama pani przewodnicząca. O takim sukcesie raczej by sama poinformowała wszystkich przeciwników :) (czyt.Zwolenników) twoja wiadomość jest tak tandetna jak próba dyskredytowania mojego nicka :P czekam na te WIEŚCI z UE! ciekaw jestem na prawdę co oszołom może mieszać w UE skoro raport o nieprawidłowościach zrobił nasz NIK i to NASZE Państwo decyduje o drogach a nie KE!. Jedno co wiem na pewno to takie wystąpienia działają na szkodę całego miasta Gliwice. Jeżeli nie dostaniemy kasę na DTŚ to baaaardzo Wam podziękujemy (jako mieszkańcy) do tej pory sprawa wyglądała tak że kasa jest ale negocjujemy sprawę jej przebiegu więc jeżeli w ogóle nie będzie kasy to Pani Mirella będzie oficjalnie działać na szkodę miasta - w co nie wierzę. Dlatego Twoja interpretacja jedynie gdzie może wylądować to śmietnik.... Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: buehehehhe 10.10.07, 13:12 Gość portalu: wilczur napisał(a): > > czekam na te WIEŚCI z UE! ciekaw jestem na prawdę co oszołom może mieszać w UE > skoro raport o nieprawidłowościach zrobił nasz NIK i to NASZE Państwo decyduje > o > drogach a nie KE!. hmmmm...przeciwnik Twoich poglądów nie musi być od razu oszołomem. Każdy ma prawo bronić swoich racji we wszystkich możliwych instancjach , to że Ty masz inny pogląd na tę sprawę nie oznacza wcale, że jest on jedynie słuszny .....godne pochwały jest to , że Ci wyśmiewani przez Ciebie działacze SGdG z taką determinacją działają w sprawie , którą uważają za ważną . Więcej powściągliwości w ocenie innych . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur poważnie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 10.10.07, 13:18 ależ ja doceniam to co robią ale mianem oszołomów nazywam tylko tych co robią z tego nagonkę i tworzą otoczkę męczeństwa, gdy pytani o konkrety chowają głowę w piasek. Staram się być opozycją i równoważyć ich zachowanie z drugiej strony, dla sportu :) więc więcej luzu polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. centrum Gliwic O jakiej Ty opozycji ględzisz "człekokształtny"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 13:35 Opozycja do opozycji?. Aleś wymyślił To już kumam! Na podstawie twojego "widzimisizmu", Stalin był w opozycji do naszych Sybiraków, ofiar Miednoje, Starobielska, Ostaszkowa itp. Oczywiście porównanie może i skrajne, ale jaki okrajek taka i skrajnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: a takiej IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 13:43 w opozycji do głupoty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. centrum Gliwic ŻałosnyŚ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 13:54 Żałosnyś wilczur! Na tyle mnie stać (tanim kosztem jak zauważyłeś), kontem politowania. Minimum bitu, maximum informacji, to przesłanie informatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur daruj sobie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 13:57 napisałem już że nie znamy się i swoje litości pozostaw sobie nade mną nie musisz się litować. to co napisałeś to optymalizacja. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: poważnie 10.10.07, 13:51 Gość portalu: wilczur napisał(a): > Staram się być opozycją i równoważyć ich zachowanie z drugiej strony, dla sport > u > :) więc więcej luzu polecam. Ty traktujesz to jako sport....Oni robią to z przekonania....ja umiem docenić czyjeś zaangażowanie w sprawę, chociaż jest ona dla mnie obojętna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: poważnie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 14:09 dobrze wszystko jest jasne dla mnie też ale czy cel uświęca środki wg Ciebie? Dla mnie nie. Dopóki będziemy zachowywać się jak 'oszołomy' tak też będziemy traktowani, zamknięci na świat, z własnymi małymi kompleksami. Ja uważam że przez te forum im pomagam (niejako). W kwestii rozmowy rzeczowych nie podważam NIGDY faktów. Demagogie i złe czary biorą się z tego środowiska i traktuję to jako brudną grę a mam ochotę i siły żeby się w tym utytłać. Proszę chociażby ten wątek - przeczytaj to co jest napisane w NG - później przeczytaj tytuł i treść pierwszego posta. Czy to jest ok? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gęgacz Wilczur nie pamięta prosperity senatora Stokłosy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 14:26 Też ludzi wyzywano od oszołomów, przeciwników postępu, podczas gdy oni biedni (truci smołą pogazowa i innymi zapachami procesu gnilnego), nie wiedzieli jak żyć, a na przeniesienie się- nie było ich stać (od stanu posiadania). Wyszło teraz na to, że ten uzurpator Prawa i Sprawiedliwości, jest ścigany listem gonczym. Tego samego "winszujemy" jego Ekscelencji- panu frankiewiczowi. Ma wszelkie ku temu predyspozycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuźwa Re: Wilczur nie pamięta prosperity senatora Stokł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 14:31 Wilczur przeskakiwał wówczas, z jądra na jądro- tatusia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur zgadza się IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 14:43 zgadza się nie znam Stokłosy. To co napisałeś równie dobrze jest adekwatne do każdego innego osobnika, żaden przestępca nie chodzi z tabliczką na czole informującą o tym że jest przestępcą. Ferowanie wyroków bez podstaw i faktów jest postawą zwykłego oszołoma i pieniacza. Proszę na prawdę z całą szczerością i życzliwością o NIEPODWAŻALNY DOWÓD swoich słów pisanych w innym wypadku określenie "oszołom" pozostaje w mocy. Pomijam fakt zmasowanego ataku na ten wątek :) przeróżnych klonów bezpłciowych.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: poważnie 10.10.07, 14:27 Gość portalu: wilczur napisał(a): > > Proszę chociażby ten wątek - przeczytaj to co jest napisane w NG - później > przeczytaj tytuł i treść pierwszego posta. Czy to jest ok? hehehe...nie jestem cenzorem, nie oceniam Waszych wypowiedzi pod kątem zgodności lub nie z prawdą , czy też słuszności poglądów ....na szczęście nie muszę :) Staram sie być bezstronna i dbam abyście się "nie pozabijali " ----- Ufaj tylko tym ,co na to zasłużyli... MyHa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: poważnie IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 14:32 myha nie o to mi chodzi czy jak napiszę czarne czarne czarne a ktoś poda mój cytat pisząc: autor pisał o białym kolorze jako ..... czy to jest obłuda i kłamstwo czy nie? Elementarne sprawy i to mi się nie podoba w tej całej grze DTŚ ale nie tych co o to walczą bo dla nich respect ale dla tej całej otoczki klonów. koniec Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.pieczyrak Odrobina odwagi cywilnej 12.10.07, 23:54 Niejaki Marcin Wilczek pisze na pewnym portalu tekst w którym znajduje się m.in. zadanie ” Niech to będzie przestrogą dla innych miast - uważajcie na oszołomów.”. Pomijam już fakt, że sam tekst jest plagiatem z tuby propagandowej Urzędu MSI Gliwice, pragnę jedynie zaznaczyć, że w tym samym czasie Marcin Wilczek… jest dyrektorem sektora projektów unijnych w przedsięwzięciu „Śląski klaster inteligentny system zarządzania transportem”. Teksty tego człowieka (i zainteresowania) są bliźniacze z tekstami „dziennikarza” Marcina Wilczka. Tutaj zaś występuje całkiem anonimowo niejaki „wilczur”, który używa podobnej (aby nie rzec tej samej) retoryki. Czy to odwaga cywilna tego człowieka skłania go do ukrywania się pod anonimowym nickiem „wilczur”, czy może tak jak za dawnych czasów „życzliwy” wilczur donosi… ??? Mam już dosyć pomówień, szkalowania i inwektyw, które produkuje ten anonim. Panie Marcinie (vel. wilczur) apeluję do Pana o podniesienie przyłbicy. Jeżeli nie wstydzi się Pan swoich tekstów, to proszę podpisać się pod nimi własnym imieniem i nazwiskiem. P.S.” faar” ten sam apel dotyczy i Ciebie. Panie Marcinie czy wstydzi się Pan swojego nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Odrobina odwagi cywilnej IP: *.gwardii.osi.pl 13.10.07, 09:55 hmmm gdzieś moją odpowiedź wsysło :) Panie Andrju, jak Pan dobrze zna Pana Marcina to może od razu go Pan zapyta o wszystko co Pana tutaj tak męczy? :)))) Ja niestety nie znam takich oficjeli więc pozostanę tutaj na forum. Dziwię się tylko dlaczego Pan nie dopisał się do listy kim to nie jestem, co prawda Prezydent ze względów finansowych odpowiada mi bardziej ale dyrektor też może być :)))) czekam nadal co jeszcze Pan wymyśli. a w kwestii merytorycznej ma Pan coś do napisania? Czy mamy czekać na artykuł na wiadomości24?? Pani Fesia zblokowała budowę DTŚ w Brukseli? Tak jak to pisze w pierwszym poście wilczus?? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.pieczyrak Samorodny geniusz??? 13.10.07, 11:49 Wilczek zmienia nazwisko na Wilczik, wilczur stale pisze kim nie jest i że nie zna "oficjeli"... a jednocześnie przekonuje nas, że to on zna się najlepiej na wszystkim. Czyżby jakiś samorodny geniusz? Z utęsknieniem czekam na odpowiedź kim jesteś wilczur i jak zdobywasz informacje do których mnie jest czasem tak trudno dotrzeć... mimo, że znam "takich oficjeli"? P.S. Wiem, że czytujesz W24... i że to portal konkurencyjny do iThinka (na którym pisuje Marcin Wilczek vel. Wilczik). Obiecuję, że napiszę kolejny artykuł na W24 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Samorodny geniusz??? IP: *.gwardii.osi.pl 13.10.07, 16:56 dziękuję dziękuję cokolwiek Pan nie napisze to moje stanowisko nie ulegnie zmianie. Wracając do tych tajemnych źródeł to jeżeli jeszcze Pan nie wie to jest takie coś jak google :) Jak Pan zna Pana Marcina którego Pan tak tropi to może się Pan go osobiście zapyta? w24 przeczytałem raz pierwszy jak pojawił się link do pana artykułu i skutecznie mnie to zniechęciło do dalszego poznawania jego uroków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty gu_Fer Ty się nie podszywaj pode mnie wilczur. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 13:29 Akurat w tej sprawie mam diametralnie inne zdanie, i wypraszam sobie wypowiadanie się w moim imieniu. Wczoraj chciałeś wywołać jakąś prowokację, ale Ci nie wyszło: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=70228685 Ponadto nawet administrator Ci zwraca uwagę (nie po raz pierwszy zresztą). Czy Wy uważacie, że jesteście w stanie uzyskać cokolwiek poprzez te fanfary?. Brukselscy urzędnicy nie czytają FG ani nie badają sondaży (typu- ile wilkołaków wyje nocą). Oni to opierają o stan prawny i rzeczywistość. A zapewniam Cię, oni nawet polskie prawo znają lepiej od twego guru (gu-Fra), pomijając unijne prawo, którego nasze "maszynki9 do glosowania, w ogóle nie "trybią" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur a kim Ty jesteś? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 13:50 a przepraszam jako kto się wypowiadasz? nie znam nicka takiego jaki napisałeś więc jesteś klonem, na walkę z taką propagandą klonów i ratowanie świata ja dziękuję i będę się sprzeciwiał. Każdy ma swoje racje ale tylko jedna strona dyskutuje. Parę osób pisze krytycznie ale mądrze a klony biją pianę. Dlaczego ma być tylko jedna taka strona? Dlaczego Ci którzy mają inne zdanie (które jest zbieżne akurat z wizją magistratu) mają siedzieć cicho? Dlaczego nie możemy używać tych samych środków co klony? nie wkładaj w usta słów osobom które ich nie wypowiedziały, nie widziałem żadnego ostrzeżenia od moderatora o którym piszesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. centrum Gliwic Re: a kim Ty jesteś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 14:01 Jeśli Cię to "interesi", a dotąd nie zauważyłeś (zazdroszczę poczucia gustu), to proszę Cię bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=70255526&a=70284732 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=94&w=70255526&a=70286905 Jeśli te wskazówki (rzadkie z racji nadzoru nad wszystkim) "rajcują", no to rzecz skrzywienia gustu, ale cóż ja na to poradzę?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: a kim Ty jesteś? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 10.10.07, 14:22 skoro myha jest na linii może się wypowie :) ja uważam że to nie jest zwracanie uwagi tylko dyskusja. To że jest zalogowana jako mod nie oznacza że wszystko co napisze to jest wyrocznią i jedynie słuszne. To że jest to pożywką dla Ciebie pozostawiam bez komentarza. p.s. i tak wszystkie te posty wylecą na koniec dyskusji (coś czuję duży OT). Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re: a kim Ty jesteś? 10.10.07, 14:35 Gość portalu: wilczur napisał(a): > skoro myha jest na linii może się wypowie :) > > ja uważam że to nie jest zwracanie uwagi tylko dyskusja. zgadza się , to jest w ramach dyskusji To że jest zalogowana > jako mod nie oznacza że wszystko co napisze to jest wyrocznią i jedynie słuszne oczywiście ze nie ... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.pieczyrak Re: a kim Ty jesteś? 12.10.07, 23:59 Wilczur a ty kim jesteś???? Anonim, anonim i jeszcze raz anonim. Czy pojęcie odwagi cywilnej i odpowiedzialności za własne słowa coś Ci mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: a kim Ty jesteś? IP: *.gwardii.osi.pl 13.10.07, 08:20 ja to ja a co ci to przeszkadza? jak byś przeczytał wątek to niejaki nołnejm a dokładniej: anty gu_Fer napisał zdanie: "Akurat w tej sprawie mam diametralnie inne zdanie, i wypraszam sobie wypowiadanie się w moim imieniu." dlatego naturalnym pytaniem jest żeby przybliżył swoje racje a pytanie kim Ty jesteś nie jest pytaniem o imię i nazwisko a o poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS 10.10.07, 19:19 > Wlasnie wrocila z Brukseli Pani prezes SGdG. Ma swietne wiesci > z pierwszej reki. EBI forsy nie da! No świetne, jak świetne. Jeśli EBI kasy nie da na DTŚ to jest to dobra wiadomość dla niewspółmiernie mniejszej grupy ludzi w stosunku do tych, dla których jest to wiadomość zdecydowanie zła :( Można się dowiedzieć o jakiś konkretach? Wiem, że pytam klona, ale mam cichą nadzieję, że jednak dostanę konkretną odpowiedź. Wypowiedź w NG nie wnosi nic nowego do sprawy, oprócz informacji, że Turkowa pojechała do Brukseli powalczyć przeciwko DTŚce. Nie wynika z tego jeszcze to, że ma to być hamulec dla budowy. Odpowiedz Link Zgłoś
kl-2 Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS 10.10.07, 21:10 faar napisał: > Wypowiedź w NG nie wnosi nic > nowego do sprawy, oprócz informacji, że Turkowa pojechała do > Brukseli powalczyć > przeciwko DTŚce. Nie wynika z tego jeszcze to, że ma to być > hamulec dla budowy. Powalczyć - nie przeciwko DTSce, ale przeciwko jej lokalizacji i architekturze planowanej w Gliwicach. Powalczyc o alternatywny, korzystny dla miasta wariant. I, wyobraźcie sobie dzieci UM, że pani prezes dostała w Brukseli brawa za OBYWATELSKĄ POSTAWĘ. Widocznie jednak eurodeputowani inaczej rozumieją zrównoważony rozwój niż gliwickie władze. Petycja pozostaje otwarta i będzie dalej rozpatrywana. Pozostaje czekać na wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niki-maus Obywatelska postawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:31 Jeszcze niedawno EBI było dla kl-2 wyrocznią, wiarygodną instytucją, której przyjazd do Gliwic rozdymano do rangi wizyty papieskiej. To EBI - które przecież patrzy komu daje pieniądze - miało odmówić finansowania tej potwornej DTŚ. I co. EBi dało pieniadze to czytamy, że dla SGdG już jest be, należy ją skontrolować i z pewnością jest w układzie. Od kilku dni w układzie jest również Dziennik Zachodni, hołubiony do tej pory przez SGdG jako jedyny niezależny tytuł. Teraz pora na kolejną europejską instytucję, która wkrótce zapewne również okaże się zmanipulowana. Mam tylko nadzieję, że pani Turek od zębów pojechała do Brukseli za własne pieniądze i przez chwilę poczuła się ważna. Dostała brawa - kurcze wspaniała sprawa. Proponuję dołączyć się wraz z małżonkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: futra Kto Cie rzeźbił, że Cie tak spartolił dziędziole! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:47 Wybacz nie będę sie wdawał w polemikę, bo to porównywalne do kopania się z koniem, którego nie cierpię. Kop się z własnymi poglądami. OK? Odpowiedz Link Zgłoś
jeanalesi Re: Obywatelska postawa 11.10.07, 22:18 Wybitna obywatelska postawa. To jak radni bytomia którzy protestowali przeciwko koleji zelaznej w ich mieście. Założę sie że taka obywatelska postawa z petycjami została przez tą Panią i resztę bereklonów wytrenowana jeszcze za komuny. Rozpoznać można to charaterystycznym stylu pisania, brak mi tylko "łańcuchowego psa firm logistycznych Frankiewicz", Krwiopijcy Frankiewicza, "rzeźnika wyszyńskiego Frankiewicza", "okrutnego cyrku frankillo". Już jest jedynie słuszny zrównoważony rozwój, przodujący w umiłowaniu przyrody działacze SDDGGGEEEGGG, "zasłuzony profesor, któremu nie jest sie godnym czyścić buty" Retoryka godna tekstów czytanych przez łapickiego w kronice filmowej z lat 50. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: symp. kl-2 że też sie Pani chce pani doktor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 21:42 Kiedyś słuchałam takiej audycji, w której Anna Maria Jopek, opowiadała o swoich pierwszych (pełnych protestu do starszego pokolenia) poczynaniach. Poszła gdzieś do jakiegoś lokalu (spodziewam się że nie burdelu, ale kto wie), śpiewać za marne grosze. No i "nakrył" ją na tym, słynny Stasiek Jopek (ten od "hej wio hetta wio") jej ojciec, wypowiadając sławetne "nie rzucaj pereł przed wieprze". Zakładam taką samą zbieżność, zarówno "pereł" jak i "wieprzy". Ponadto zgadzam się z Pani argumentacją, że walka z jakimś negatywnym zjawiskiem, jest skazana na niepowodzenie, dopóty cała energia skierowana jest na negowanie tego zjawiska, że jest złe lub że w ogóle istnieje. Proszę wiec o przypomnienie tym d..r..om, bo mojej wykładni nie zrozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re:ze skasowanego wątku 11.10.07, 14:01 www.gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/778621.html nie mnóżcie tych wątków , bo cała dyskusja bierze w łeb a Wasi oponenci mają używanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re:ze skasowanego wątku IP: *.adsl.alicedsl.de 12.10.07, 01:52 myha1 napisała: Ufaj tylko tym ,co na to zasłużyli... MyHa, dlaczego lubisz tylko wilczurka? Stasiu i ja, to cos gorszego? Dzien dobroci dla zwierzat, juz w tym roku fajerowano. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
myha1 Re:ze skasowanego wątku 12.10.07, 08:47 Gość portalu: kibic napisał(a): > > MyHa, dlaczego lubisz tylko wilczurka? Stasiu i ja, to cos gorszego? > Dzien dobroci dla zwierzat, juz w tym roku fajerowano. Pozdrowienia. :)))) a jak do tego doszedłeś ?....długo nad tym myślałeś ? Nie ujawniam swoich sympatii....a przynajmniej staram się tego nie robić . pozdrowienia > > Odpowiedz Link Zgłoś
faar Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS 11.10.07, 20:51 > Powalczyć - nie przeciwko DTSce, ale przeciwko jej lokalizacji i > architekturze planowanej w Gliwicach. Powalczyc o alternatywny, > korzystny dla miasta wariant. Zgadza się - masz rację, ale wszystko na razie sprowadza się do torpedowania całej inwestycji. Skoro tak bardzo jesteście za rozwiązaniem tematu bez ranienia kogokolwiek to przynajmniej wesprzyjcie działania Zabrza z odcięciem Gliwic i Zabrza na dwa różne odcinki (choć może być ciężko - z praktyki wiem, że jak bank coś postanowi to potem ciężko o zmiany bez straty ogromnej ilości czasu). > I, wyobraźcie sobie dzieci UM [...] A potem się dziwisz, że sprowadzają Ciebie i Stowarzyszenie do poziomu berekloństwa? > pani prezes dostała w Brukseli brawa za OBYWATELSKĄ POSTAWĘ. Co w tym dziwnego? Przecież jakbym nie znał sprawy DTŚ w Gliwicach i znałbym ją tylko ze strony SGdG to sam bym bił brawo Mirelli. Inna sprawa, że koncepcja DTŚ w wykonaniu inwestora jest dość sucha i rzeczowa - nie jest opozycyjna względem czegokolwiek. Inaczej niż z opinią SGdG, która z zasady jest polemiczna. To nie jest koncepcja, ale opinia opozycyjna względem linii inwestora. Ciężko więc wymagać, aby reakcja na Mirellę była inna niż była (zakładam, że piszesz prawdę). SGdG dla ludzi spoza Śląska to może być Dawid walczący z Goliatem. Dopiero dla Gliwiczan Stowarzyszenie staje się szkodnikiem, gdy wiadomo przeciw czemu walczy i w imię czego. > Widocznie jednak eurodeputowani > inaczej rozumieją zrównoważony rozwój niż gliwickie władze. Nie chcesz zauważyć, że Mirella pojechała do parlamentu bez transparentów w stylu 'precz z UE' - gdy wchodzi do UM Gliwice to takie negatywne nastawienie względem władz miasta to jej pewnie wręcz bije z czoła :) Zapewniam Cię, że alterglobaliści też mają wiele racji, a jednak nie są witani fanfarami i owacjami na stojąco przez przedstawicieli Parlamentu Europejskiego :) > Petycja pozostaje otwarta i będzie dalej rozpatrywana. Pozostaje > czekać na wyniki. Ano czekamy. Mam nadzieję, że prace w Zabrzu ruszą i najwyżej zatrzymają się na granicy z Gliwicami - zawsze coś. Inna sprawa, że wtedy ci mieszkańcy z końca DTŚ mogą stać się dla Was realnym zagrożeniem 100 razy mocniejszym niż mieszkańcy Wyszyńskiego dla UM Gliwice. Zawczasu pomyślcie o powrocie do anonimowości ;-) bo jak berekloństwo z tamtych terenów ruszy do akcji to możecie mieć problemy ze spokojem :) Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko966 Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS 11.10.07, 21:15 > Nie chcesz zauważyć, że Mirella pojechała do parlamentu bez > transparentów w stylu 'precz z UE' [...] Poruszyłeś tutaj ciekawy temat, faar. Nie należy zapominać, że w ostatnich wyborach lokalnych z listy NPM "GdG" startowało sporo osób związanych z gliwicką Ligą Polskich Rodzin, co pokazuje, w którym miejscu dychotomii lewica-prawica znajdują się poglądy polityczno- społeczne Stowarzyszenia. Można się spodziewać (tak się domyślam), że jak było referendum w sprawie wejścia Polski do Unii, to członkowie Stowarzyszenia, razem ze znajomkami z LPR, byli absolutnie przeciw, a teraz są pierwsi do wyjazdów do Brukseli i przymilania się do tamtejszych urzędników. Trochę jak niesławny o. Rydzyk, który jedną ręką Unię łoi, a drugą rękę wyciąga po unijne dofinansowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.07, 01:27 Ależ wscieklosc i wrzask To juz swiadczy o skutecznosci akcji pani doktor Mirelli Tak trzymac,gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
marta502 Jesteś naprawdę godny pożałowania mieszko. 12.10.07, 10:18 mieszko966 napisał: > Można się spodziewać (tak się domyślam), że jak było referendum w > sprawie wejścia Polski do Unii, to członkowie Stowarzyszenia, razem > ze znajomkami z LPR, byli absolutnie przeciw, a teraz są pierwsi do > wyjazdów do Brukseli i przymilania się do tamtejszych urzędników. Skąd takie założenie (spodziewanie i domyślanie)?. Stawiasz jakieś założenie hipotetyczne, a już za chwilę polemizujesz z tym założeniem jako faktem. Ale załóżmy czysto teoretycznie że tak było, i Pani Mirella była- na ten przykład- głosowała przeciw wejściu. To co (wg Ciebie, nie powinna tam nigdy jej noga stanąć, skoro koszty wejścia płaci tak samo jak Ty euroentuzjasta. Idąc tropem Twojego myślenia (a spodziewam się że nie głosowałeś za PiS), powinieneś teraz z Polski wyjechać, ale Ty tego nie robisz. Jak na jurnalistę, jesteś "cienki Bolek", albo celowo i dla zmyły obniżyłeś niedopuszczalnie swój lot nad poprzeczką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilczur Re: Jesteś naprawdę godny IP: *.gprspla.plusgsm.pl 12.10.07, 10:41 hi hi hi że tak się wtrącę :) rozmawiamy o przyszłości więc każdy zakłada jakąś hipotezę i ją udowadnia, trudno żeby sobie przeczył, prawda? Kwestia konsekwencji wyborów - chyba trochę się pogubiłaś. Jak głosowałem na PO a wygrał PiS to konsekwencją będzie nie głosowanie na PiS a nie wyjazd z kraju bo PO dalej rządzi ale w opozycji. Jeżeli była by sytuacja że w rządzie nie było by żadnego mojego przedstawiciela to jak najbardziej będąc konsekwentnym - wyjeżdżam z kraju. Jeżeli chodzi o to co pisał mieszko to albo się z kimś walczy jak to robią antyglobaliści albo się przyjmuje zasady gry. Jeżeli ktoś jest zadeklarowanym antyUE to chyba nie powinien się układać i zbierać braw a wręcz przeciwnie - pomruki niezadowolenia i zmuszania do pracy?. Dlatego wydaje mi się że Pani MT nie jest aż taką antyUE i może przemyślała sprawę i dojrzała że to nie szkoda a sojusznik - to już coś. Czekamy na więcej takich pozytywnych zmian : Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.pieczyrak urban1981 pisze... 13.10.07, 00:39 urban1981 jesteś żałosny :-( Czy zapomniałeś, że w ostatnich wyborach twój guru szedł ręka w rękę z PZPR? Odświerz swoją pamięć i napisz o tym z kim w koalicji byli dawni działacze PZPR. Nie pamiętasz, mam przypomnieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyy Re: DTS w Brukseli (NG) - koniec marzen o DTS IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 13.10.07, 10:40 www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c Odpowiedz Link Zgłoś