Dodaj do ulubionych

Falstart A4? Nie, to sesja w plenerze. :D

05.08.09, 11:56
dziś ok 11 przed południem ul. Zwycięstwa bardzo wolno przejechał autobus
mający już niedługo zastąpić tramwaj. wlókł się, aż nagle zatrzymał się w
miejscu niedozwolonym. nie była to jednak awaria.
powodem naruszenia przepisu ruchu drogowego okazała się być sesja
fotograficzna w naturze. koleś w białej koszulinie i aparatem fotograficznym w
rękach z kierowcą A4 i jakąś starszą, korpulentną panią towarzyszącą kierowcy
znacząco utrudnili ruch na ulicy. wszystko to dla paru zdjęć, które zapewne
wnet zostaną gdzieś opublikowane z tłustym od zachwytów komentarzem.
wyglądało to tak:
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1918565,2,4.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1918576,2,3.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1918573,2,1.html
fotoforum.gazeta.pl/3,0,1918574,2,2.html
Obserwuj wątek
    • Gość: Mat Re: Falstart A4? Nie, to sesja w plenerze. :D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.09, 13:06
      Pasuje ten pojazd do ulicy Zwycięstwa tak samo, jak pasuje to dobudowane szklane
      ch...wico robiące za wejście do UM i loggie prezia.
      Ot, znać gust gospodarza :D
    • Gość: ab Przeanalizujmy to. IP: *.imz.pl 05.08.09, 13:34
      Ale się uśmiałem. Poza zdjęciem na którym tramwaj spowodował zator na
      pozostałych nie widać żadnego ruchu, więc nie było co tamować. Widać natomiast
      dużą znajomość w dziedzinie fotografii u autora. Jeżeli ten facet w białej
      koszulce robi zdjęcia w naturze do folderu to będzie to dzieło artystyczne i
      chodzi zapewne o folder wystawy fotograficznej albo jest z eko-oszołomów i robi
      dramatyczne zdjęcie rozbitego na szybie komara, co ma być pretekstem do
      zlikwidowania ruchu w centrum, a najlepiej... zlikwidowania wszystkiego. I na
      koniec rzuca się w oczy olbrzymie zainteresowanie mieszkańców miasta kwestią
      tramwajów i ich zamiennika.
      • sss9 Re: Przeanalizujmy cię. 05.08.09, 13:39
        odzież też nosisz wywróconą na "lewą" stronę? :D
        • Gość: ab Re: Przeanalizujmy cię. IP: *.imz.pl 05.08.09, 13:47
          Odzież czasami tak, ale brzydzę się lewizną zarówno postępową jak i pobożną,
          dlatego popieram ultraprawicę czyli UPR.
          • sss9 Re: Przeanalizujmy cię. 05.08.09, 13:51
            "ultraprawica, czyli UPR", czyli po prostu prawica, a co za tym idzie, ludzie
            ograniczeni umysłowo. analiza zakończona. :)
            • Gość: ab Re: Przeanalizujmy cię. IP: *.imz.pl 05.08.09, 15:15
              No to fajnie, mnie już mamy przeanalizowanego (Józio i Adolfek też mieli
              zdolność szybkiej i niezwykle trafnej analizy sytuacji), ale dalej nie wiemy co
              ten człowiek fotografuje: komara, muchę czy ich kupę. Światły umysł lewacki
              pewnie mi to wytłumaczy.
              • sss9 Re: Przeanalizujmy cię. 05.08.09, 15:31
                smutna sprawa, ale wyraźnie widać, że prawa półkula twojego mózgu jest znacznie
                mniej aktywna, niż lewa. :)
                cóż, pozostaje ci wyglądać jakiegoś lewaka, a najlepiej geja-lewicowca, bo taki
                prócz wrodzonej kreatywności powinien mieć dość empatii, aby ze współczuciem
                pochylić się nad twoim dramatem. mnie się nie chce. :)
                • Gość: ab Oto odpowiedź najbardziej prawdopodobna !!! IP: *.imz.pl 05.08.09, 16:00
                  Cóż... jestem załamany swoim stanem, ale ciągły brak informacji o czynności tego
                  człowieka na zdjęciu zmusił mój ograniczony prawicowy mózg do morderczej pracy i
                  doszedłem do wniosku, że były to raczej przymiarki do usytuowania w tym miejscu
                  przystanku A4 zamiast przystanku 4 na ul. Górnych Wałów. Czas pokaże czy
                  sprawność mózgu prawicowców jest tak żałosna, jak to lewicowcy mówią, ale jeżeli
                  mam rację, pozwolę sobie tą hucpę, z sesją zdjęciową do katalogu, wyciągnąć na
                  forum w odpowiednim czasie dla skompromitowania pieniaczy. No chyba, że do tego
                  czasu zmieni się już adminów i śladu po tym wpisie nie zostanie i... nic nie
                  zostanie jak w KRLD. Ciekawe również, że jeszcze żaden homoseksualista, pełen
                  kreatywności, jak mówisz, nie sformułował swojej teorii.
                  • sss9 Re: Oto odpowiedź najbardziej prawdopodobna !!! 05.08.09, 16:20
                    Gość portalu: ab napisał(a):

> Cóż... jestem załamany swoim stanem,

i słusznie. :)

ale ciągły brak informacji o czynności teg
                    > o
                    > człowieka na zdjęciu zmusił mój ograniczony prawicowy mózg do morderczej pracy
                    > i
                    > doszedłem do wniosku, że były to raczej przymiarki do usytuowania w tym miejscu
                    > przystanku A4 zamiast przystanku 4 na ul. Górnych Wałów.

ty to masz chłopie łeb! jak sklep z narzędziami. :)
                    facet z aparatem fotograficznym, który wg twojej wcześniejszej interpretacji
                    robił zdjęcia szybie autobusu, teraz robi przymiarki do wytyczenia nowego
                    przystanku... i ty miałbyś nie być kreatywny? :D
                    nawet nie załapałeś, jakie robię z ciebie jaja pisząc, że brak ci zdolności
                    kreatywnego myślenia. a przecież ty wyłącznie zmyślasz, widzisz białe, ale
                    mówisz, że jest czarne. :)

Czas pokaże czy
                    > sprawność mózgu prawicowców jest tak żałosna, jak to lewicowcy mówią,

znowu cię zmartwię, twierdzą tak naukowcy na podstawie wieloletnich badań. :)

ale jeżel
                    > i
                    > mam rację, pozwolę sobie tą hucpę, z sesją zdjęciową do katalogu, wyciągnąć na
                    > forum w odpowiednim czasie dla skompromitowania pieniaczy.

już się skompromitowałeś w tym wątku. chcesz to zrobić znowu, proszę bardzo. :)

No chyba, że do tego
                    > czasu zmieni się już adminów i śladu po tym wpisie nie zostanie i... nic nie
                    > zostanie jak w KRLD. Ciekawe również, że jeszcze żaden homoseksualista, pełen
                    > kreatywności, jak mówisz, nie sformułował swojej teorii.

ależ ty ją sformułowałeś! już zapomniałeś, że nie widziałeś żadnego ruchu na
                    ulicy, że fotograf robił zdjęcia insektom, itp. halucynacje.
                    gej-ultraprawicowiec, to brzmi naprawdę mocno. :)
                    • Gość: ab Na tym kończę, ale może wróce. IP: *.imz.pl 05.08.09, 17:41
                      To chyba ty nie załapałeś, że jaja robię sobie ze zdjęć insektów i ich kup. Nie
                      wiem co on tam robił, nie ja napisałem, że robi zdjęcia - uwierzyłem na słowo.
                      Ale jeżeli robił to mogły być to tylko rozwalone muchy do katalogu biologicznego
                      albo plener do wystawy fotografii np. pt. "Człowiek za szybą w mieście średniej
                      wielkości" ;) Takie zdjęcie mogli spokojnie zrobić w zajezdni i niczym by się
                      nie różniło od tego ze Zwycięstwa, nieprawdaż? Zwracam uwagę, że w dobie
                      cyfrowej fotografii prawie zawsze (dawniej też często) przed wykonaniem jakichś
                      robót robi się dokumentację fotograficzną miejsca prac. Po powiększeniu zdjęcia
                      widać, że na jezdni przy nogach tego człowieka leży jakiś przedmiot. Może
                      zaznaczali w którym miejscu powinien zaczynać się przystanek. Nie wiem, ale to
                      nie mój problem, bo nie ja zamieściłem tą informację i nie stwierdziłem że
                      trzyma w ręku aparat fotograficzny i robi zdjęcia do folderu. Wyraziłem
                      przypuszczenie, bo nie mogłem się doczekać odpowiedzi, a zamiast nich płynęły
                      uwagi o moim poziomie intelektualnym. Warto pamiętać, że ludziom o małej wiedzy
                      wiele urządzeń o nie znanym przeznaczeniu może kojarzyć się z aparatem foto,
                      który akurat mają i znają, co tak wspaniale udowodniłeś - np. noktowizor,
                      dalmierz, klinometr, solarymetr (nie mylić z solarisem urbino;) , sekstant,
                      niwelator itp., a może nawet młynek do kawy - kto wie). Jestem pewien, że do
                      katalogu miejskiego takie zdjęcie, jeżeli facet rzeczywiści trzyma w rękach
                      aparat, nie ma sensu, zwłaszcza podczas sesji wyjazdowej. Czy będzie tam
                      przystanek? Pożyjemy zobaczymy - to tylko moje przypuszczenia, więc póki co
                      dalsza dyskusja nie ma sensu. Co do homoseksualistów (bo jako konserwatysta nie
                      zaśmiecam języka polskiego jakimiś gejami) to zdarzają się wśród nich
                      prawicowcy. Taki Salvador Dali prawicowy konserwatysta miał takie skłonności,
                      ale nie wydurniał się jak tzw. "geje". On tworzył wielką sztukę, a nie "gejowską
                      sztukę", na szczęście. Tak samo nie każdy robotnik popiera komuchów, nie każda
                      kobieta glosuje na feministki, a murzyn w USA na demokratów i popiera akcje
                      afirmatywną. Ale te wszystkie zaległości w wiedzy możesz jeszcze uzupełnić.
                      Podsumowując moją ostatnią na razie wypowiedź: My, prawdziwi prawicowcy,
                      dzielimy ludzi według poglądów i ilości oleju w głowie, a nie rasy - (socjaliści
                      narodowi), klasy, płci, orientacji (socjaliści postępowi) czy religii
                      (socjaliści pobożni). Nie ja zacząłem wątek homo, ale skoro cię tak rajcuje
                      (???) poświęciłem mu trochę miejsca. Ty jesteś wszystkiego pewien, a ja tylko
                      wskazuję rzeczy prawdopodobne i dywaguję. Skoro tak jesteś wszystkiego pewien to
                      po co się tak ciepiesz. Wkrótce wszystko się wyjaśni i będziesz triumfował.
                      Zamieścisz na forum skan z folderu i będziesz górą. Troszkę cierpliwości i
                      pokażesz jakiś bystry i kreatywny. Zawsze lepiej wygrywać wykazując się
                      dodatkowo pewną klasą. To doda ci splendoru, zapewniam. Może nawet awansujesz na
                      starszego stolikowego, a Bogusław Zientek uściśnie ci dłoń, a podobno ma uścisk,
                      że ho ho.
                      • sss9 Re: wróć do brydżowego stolika, Korwin czeka. 05.08.09, 19:03
                        ubaw po pachy. jaja robisz w dalszym ciągu, tylko dlaczego cały czas z siebie?
                        niby masz taką obszerną wiedzę i jesteś taki precyzyjny, a uparłeś się przy
                        jakimś folderze, o którym nie pisałem, uczepiłeś się szyby autobusu jak musza
                        kupa i cały ten twój post był odwrotnością tego, co widać na zdjęciach.
                        teraz, jako "człowiek wielkiej wiedzy" konfabulujesz o wytyczaniu nowego
                        przystanku, bo kiedy widzisz kogoś z aparatem fotograficznym, to twoja wrodzona
                        wielka mądrość i spryt każą ci nie brać rzeczy takimi jakie są, ale podejrzewasz
                        wszystko inne, łącznie z młynkiem do kawy... :)
                        ale wiesz, co? jeżeli w celu określenia gdzie ma być przystanek, pomimo tych
                        wszystkich nowoczesnych i w co nie wątpię precyzyjnych urządzeń, których całkiem
                        sporą i bezsensowną listę wymieniłeś, bo chyba nie chcesz tu kogokolwiek
                        przekonać do tego, że facet mierzył kąty pionowe, albo natężenie promieniowania
                        słonecznego, rzeczywiście trzeba było sprowadzić autobus i na ulicy mierzyć go,
                        a także potrzebną mu przestrzeń przystanku, to... to ja ci serdecznie gratuluję.
                        i tej twojej szerokiej wiedzy także. :D

ja widziałem wlokący się ul. Zwycięstwa autobus oznaczony jako A4, a za nim
                        sznur aut, który w końcu zatrzymał się w miejscu niedozwolonym z włączonymi
                        światłami awaryjnymi. awarii ten pojazd nie miał, za to jakiś facet spacerował
                        przed nim z aparatem. w tym czasie "na milimetry" wymijał go tramwaj i
                        kilkanaście samochodów, które także jechały nieprzepisowo, bo po szynach
                        tramwajowych. strażników miejskich wyjątkowo nie było. :)

ty tego na zdjęciach nie dostrzegłeś, zauważyłeś za to, że użycie przez ciebie
                        słowa gej byłoby zaśmiecaniem języka polskiego, chociaż słowniki j. polskiego
                        zawierają takie hasło. ale skoro taki jesteś pryncypialny, to co robią w twoim
                        słownictwie: insekt, foto, itd, czy w końcu: homoseksualista? to jest prawdziwa
                        polszczyzna w konserwatywnym, prawicowym wydaniu? może raczej powinieneś walnąć
                        czysto po swojsku: zboczeniec, pedał?

i z tym problemem pozostawiam cię, korwinowy ultrakabareciarzu, bo reszty twoich
                        przypominających faarowe androny, wypocin artystyczno-poradnikowych nie mam siły
                        komentować. taki to jest bełkot, którego jednak nie ośmieliłbym się nazwać
                        ultraprawicowym. :)
                        • Gość: kibic Re: wróć do brydżowego stolika, Korwin czeka. IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.09, 19:46
                          sss9 napisał:

> ubaw po pachy. jaja robisz w dalszym ciągu, tylko dlaczego cały czas z siebie?
                          > niby masz taką obszerną wiedzę i jesteś taki precyzyjny, a uparłeś się przy
                          > jakimś folderze, o którym nie pisałem, uczepiłeś się szyby autobusu jak musza
                          > kupa i cały ten twój post był odwrotnością tego, co widać na zdjęciach.
                          > teraz, jako "człowiek wielkiej wiedzy" konfabulujesz o wytyczaniu nowego
                          > przystanku, bo kiedy widzisz kogoś z aparatem fotograficznym, to twoja wrodzona
                          > wielka mądrość i spryt każą ci nie brać rzeczy takimi jakie są, ale podejrzewas
                          > z
                          > wszystko inne, łącznie z młynkiem do kawy... :) [...]

Nic tu dodać, i nic ująć;-)
                          Tak sobie myślę, czy przypadkiem prezio nie ogłosił wśród swoich podnóżków konkursu, na największego błazna dyżurnego tego forum.
                          Chyba zauważyłeś, ze od nie tak dawna wręcz prześcigają sie swoją yntelygencją te wykształciuchy jedne.
                          Moja rada zostaw tego kolejnego niedorozwoja, i wstydu mu oszczędź:-)
      • pr51 jest świetnie 05.08.09, 16:00
        Niechcący udowodniłeś, że jest świetnie, a będzie jeszcze lepiej.
        Ładny autobus, któremu przeszkadza brzydki tramwaj, a już niedługo
        szpetota odejdzie w niebyt. Przecież zawsze ci chodzi o estetykę,
        nieprawdaż?
        • Gość: ab Re: jest świetnie IP: *.imz.pl 05.08.09, 16:04
          Też tak myślą. Musi być z nimi bardzo źle, skoro w amoku sami się już podkładają.
        • sss9 Re: jest świetnie? 05.08.09, 16:06
          hehehe... następny do bicia.

czy ty potrafisz opowiedzieć co faktycznie jest na zdjęciach, czy jak kolega
          "ultraprawicowiec" tylko dokonujesz wolnej interpretacji?
          • pr51 Re: jest świetnie? 05.08.09, 17:53
            > czy ty potrafisz opowiedzieć co faktycznie jest na zdjęciach

Co jast na zdjęciach sam wiesz i każdy widzi. Po kie licho
            opowiadać? Jat ładny autobus? Ano jest, na każdym.
            Jest brzydki tramwaj? Też się znajdzie.
            Co z tego wynika napisałem bez ogródek, zgodnie z twoim
            oczekiwaniem, jak reagować na piękno i brzydotę. Jak coś ci nie
            pasuje, to nie moja wina, a twoich zdjęć, niestety.
            • sss9 Re: jest świetnie? 05.08.09, 18:05
              bez ogródek powiem, że nie potrafisz.
              potrafisz za to wmówić sobie, że tymi zdjęciami udowodniłem, że autobus jest
              lepszy od tramwaju. co prawda tylko w kategorii: estetyka, ale już to tak cię
              podnieciło, że wystarczyło za wszystko inne. no to skoro sobie pobredziłeś, to
              teraz powinieneś iść pod magistrat, udowadniać, że oszołomstwem "zwalczasz
              oszołomstwo". ups, zapomniałbym, że prezydent z podnóżkami postanowili się
              ulotnić przed mityngiem. :)

ale może potrafisz zdecydować się na jeden nick? ech, też nie.
              • pr51 Re: jest świetnie? 05.08.09, 23:25
                > potrafisz za to wmówić sobie, że tymi zdjęciami udowodniłem, że
                autobus jest
                > lepszy od tramwaju.

Przeczytaj ze zrozumieniem. Napisałem, że jest ładniejszy, a ty nie
                znosisz brzydactwa. Kapujesz teraz?

> no to skoro sobie pobredziłeś

Wybacz, że osmieliłem się ciebie naśladować. Nie wiedziałem, że masz
                na to monopol.
            • Gość: kibic Re: jest świetnie? IP: *.dip.t-dialin.net 05.08.09, 19:22
              pr51 napisał:

> > czy ty potrafisz opowiedzieć co faktycznie jest na zdjęciach
              >
              > Co jast na zdjęciach sam wiesz i każdy widzi.[...]

Znowu zaczynasz tu pociskać jakieś debilne teksty udowadniając tym samym, ze nadal sie nie rozwijasz. Jak 'każdy widzi', to po co sie tak wypociłeś? :-)
              • pr51 Re: jest świetnie? 05.08.09, 23:27
                > > Co jast na zdjęciach sam wiesz i każdy widzi.[...]
                >
                > Znowu zaczynasz tu pociskać jakieś debilne teksty

To, że na zdjęciu jest to, co jest, to jest wyjątkowo debilne.
                Powinienem napisać, że jest to, czego nie ma, to by było OK.

Jak zwykle iluzja kibica inteligentna inaczej.
                • Gość: kibic Re: jest świetnie? IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.09, 09:22
                  >
                  > Jak zwykle iluzja kibica inteligentna inaczej.

Po prawdzie to ja napisałem oto tak:
                  > Co jast na zdjęciach sam wiesz i każdy widzi.[...]

> > Znowu zaczynasz tu pociskać jakieś debilne teksty udowadniając > > tym
                  samym, ze nadal sie nie rozwijasz. Jak 'każdy widzi', to po co sie tak
                  wypociłeś? :-)

Wyraźnie widać, ze kapujesz jak zawsze inaczej, czyli b.yntelygentnie :-)
                  • pr51 pokrętności kibica 06.08.09, 10:26
                    Tak namotałeś, że chyba sam nie zajarzyłeś, co napisałeś.
                    Koniecznie chcesz spapusiać własny ogonek?
                    • Gość: kibic pr51 bez ogonka IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.09, 21:08
                      > Tak namotałeś, że chyba sam nie zajarzyłeś, [...]

A co swój już z papusiałeś i szukasz frajera, do bredzenia oczywiście? Współczuję.
                      • pr51 Re: pr51 bez ogonka 07.08.09, 08:29
                        > A co swój już z papusiałeś

Nie. Tylko zamknąłem drzwi do tego rozdziału.
                        • Gość: kibic Re: pr51 bez ogonka IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.09, 21:34
                          > > A co swój już z papusiałeś
                          >
                          > Nie. Tylko zamknąłem drzwi do tego rozdziału.
                          >
                          Nooo tak, nie mogłeś sobie go już przytrzasnąć:-) Współczuję.
    • quilheure Re: Falstart A4? Nie, to sesja w plenerze. :D 05.08.09, 18:07
      NIESAMOWITE !

Po fotografowaniu śmietników przeszedłeś w stronę Ryszarda Cebuli i rozwijasz
      dziennikarstwo interwencyjne ?

Co ty pieprzysz o jakimś zatorze ? Masz procent u oszołomów referendystów żeby
      na siłę udowadniać że autobus spowoduje zator ?

A nie pomyslałeś że sam robiąc zdjęcia na chodniku utrudniałeś na nim ruch
      patałachu ?
      • sss9 Re: Falstart A4? Nie, to sesja w plenerze. :D 05.08.09, 19:07
        och, nie koalo. mam też sporo fotografii gliwickich uroczysk, przez magistrat
        nazywanych Nowym centrum. piękny widok nowoczesności made in Frankiewicz.
        czy nie pomyślałeś, że twój byt jest obrazą rodzaju ludzkiego? :)
    • Gość: SG Re: Falstart A4 - potwierdzony publicznie IP: *.eimperium.pl 05.08.09, 19:42
      A jednak test autobusu nie wyszedł w pełni zadowalająco.

O problemach z jazda po mieście po wąskich ulicach, trudnościach przy skręcie na
      ul. Dln Wałów, opowiadała pewna Pani, która jechała w testowanym autobusie A4, w
      audycji dla TV TRWAM nagranej dzisiaj.

Pytanie, czy A4 pojedzie trasa tramwaju? jak długo? Czy nie będzie stwarzał
      realnego zagrożenia ruchu?
      • Gość: adam1 Re: Falstart A4 - potwierdzony publicznie IP: 213.227.74.* 05.08.09, 20:24
        Gość portalu: SG napisał(a):

> A jednak test autobusu nie wyszedł w pełni zadowalająco.
        A co, nie było ofiar ani stłuczek?

> O problemach z jazda po mieście po wąskich ulicach, trudnościach
        przy skręcie n
        > a
        > ul. Dln Wałów, opowiadała pewna Pani, która jechała w testowanym
        autobusie A4,
        > w
        > audycji dla TV TRWAM nagranej dzisiaj.
        Ta pani to autor zdjęć z pierwszego postu, tak mówiła do sąsiada
        przed UM dzisiaj.

> Pytanie, czy A4 pojedzie trasa tramwaju? jak długo? Czy nie będzie
        stwarzał
        > realnego zagrożenia ruchu?
        Na te pytania nie poznasz odpowiedzi jeżeli nie kupisz dekodera
        TRWAM
        • Gość: SG Re: Falstart A4 - potwierdzony po co dekoder IP: *.eimperium.pl 05.08.09, 20:55
          >Na te pytania nie poznasz odpowiedzi jeżeli nie kupisz dekodera
          TRWAM

Nie jest potrzebny, można w necie zobaczyć na zywo,
          dziś 24:00 i jutro 11:30 godz.

195.94.205.211/trwam
          • Gość: kibic Re: Falstart A4 - potwierdzony po co dekoder IP: *.dip.t-dialin.net 06.08.09, 09:46
            SG napisał(a):

>
            > Nie jest potrzebny, można w necie zobaczyć na zywo,
            > dziś 24:00 i jutro 11:30 godz.
            195.94.205.211/trwam
            Dzięki kolego za tego linka, bo wczoraj tylko w czasie tej transmisji wystąpiły, u nas dotkliwe zakłócenia. Może wiesz cuś, czy u was było podobnie?
            • Gość: SG Re: Falstart A4 - po co dekoder-zakłócenia IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 21:34
              U mnie też parę razy przerwało się połączenie.Łącze przeciążone?

Wnioskuję,że wprowadzono dyscyplinę klubową - obowiązkowego oglądania transmisji
              TV Trwam dla członków Rady Miasta , bo zainteresowani widzowie TV Trwam mają
              pewnie swoje talerze satelitarne i nie obciążają łącza.

Ani przez myśl mi nie przejdzie, że Rzecznik włączył zagłuszanie sygnału...
              • Gość: kibic Re: Falstart A4 - po co dekoder-zakłócenia IP: *.dip.t-dialin.net 07.08.09, 21:28
                SG napisał(a):

> Wnioskuję,że wprowadzono dyscyplinę klubową - obowiązkowego oglądania transmisj
                > i
                > TV Trwam dla członków Rady Miasta ,

W tym temacie mógłby sie wypowiedzieć tylko nasz super Radny, którego ostatnio swoim sądem prezio straszy;-)

> U mnie też parę razy przerwało się połączenie.Łącze przeciążone?
                >
                > Ani przez myśl mi nie przejdzie, że Rzecznik włączył zagłuszanie sygnału...

No nie wiem, ale wygląda na to, ze agresja na nadajnik mogla być z b.bliskiej odległości. Wykluczam historyczne zagłuszacze na radiostacji. Ale to sprawa dla TV TRWAM, i myślę, ze już podjęła odpowiednie działania.

> bo zainteresowani widzowie TV Trwam mają
                > pewnie swoje talerze satelitarne i nie obciążają łącza.

Bzdura. Zapewniam cię, ze TV TRWAM jest dostępna dla wszystkich i mozesz ja odbierac w dowolnym miejscu z kazdego talerza skierowanego na '.ASTRĘ'
      • Gość: kierowca Re: Falstart A4 - potwierdzony publicznie IP: 94.254.160.* 05.08.09, 21:32
        Skoro trasą tramwaju bez problemu przejechał swego czasu 20-metrowy mercedes, to
        i 12-metrowy Solaris sobie poradzi.
      • pr51 Re: Falstart A4 - potwierdzony publicznie 06.08.09, 18:59
        > Pytanie, czy A4 pojedzie trasa tramwaju?

Już nie raz zastępczo jeździły autobusy i nikt się nad tym nie
        roztkliwiał.

> Czy nie będzie stwarzał
        > realnego zagrożenia ruchu?

Każdy stwarza realne zagrożenie dla ruchu, więc nie rozumiem pytania.
        Może chodziło ci o to, czy większe niż tramwaj?
    • Gość: aisa skupmy sie na referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 03:16
      Skupmy sie na referendum zeby jak najszybciej odsunac Frankiewicza od miasta.
      Ten czlowiek jest moralnie skonczony.
      • jaan.kowalsky Re: skupmy sie na referendum 06.08.09, 11:45
        od dawna moralnie skończone jest pisiorstwo, które próbuje odsunąć frankiewicza
        od władzy. na szczęście dwa lata rządów kaczorów wystarczy, żeby nikt rozsądny
        nie chciał już oddać na nich swojego głosu.
        • sss9 Re: skupmy sie na referendum 06.08.09, 13:20
          twoim problemem jest prostackie myślenie o mieście w kategorii łupu partyjnego.
          a jednak nawet w PO są ludzie myślący znacznie szerzej i uczciwie komentujący
          stan faktyczny:

"Tak się ułożyło w Gliwicach, że prezydent był jednocześnie liderem politycznym
          i to on w praktyce ustalał listy wyborcze.
          W konsekwencji od kilku lat największy klub radnych jest bardziej zapleczem
          prezydenta niż reprezentacją swoich wyborców."
          - A. Gałażewski.
          • jaan.kowalsky Re: skupmy sie na referendum 06.08.09, 16:37
            nie mam nic wspólnego ani z po, ani tym bardziej z krasnalem gałażewskim. tak
            naprawdę jest mi dosyć obojętne, czy frankiewicz pozostanie prezydentem, czy
            nie. zależy mi tylko na tym, żeby zastąpił go ktoś kompetentny, a nie to
            pisowskie tałatajstwo od referendum.
            • Gość: gosc Re: slogany Frank o referendum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 06.08.09, 19:41
              >żeby zastąpił go ktoś kompetentny, a nie to
              >pisowskie tałatajstwo od referendum.

Inteligencja człowieka powinna uchronić go przed bezmyślnym powtarzaniem
              sloganów Frankiewicza, formułowanym w celu obrony swej władzy.

Frankiewicz sam nie ustąpi,dlatego jest referendum.
              A potem będą demokratyczne wybory. Dlaczego ma wygrać PIS, wygra ten którego
              wybiorą głosujący.
            • Gość: hgw Re: skupmy sie na referendum IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 06.08.09, 19:52
              aan.kowalsky napisał:

> nie mam nic wspólnego ani z po, ani tym bardziej z krasnalem gałażewskim. ...

Ten jak go określasz krasnal wylansował twojego guru frankiewicza umieszczając
              go na listach komitetów obywatelskich kilkanaście lat temu i to dzięki
              Gałażewskiemu możesz teraz włazić w doope swojemu ukochanemu prezydentowi.
              O kompetencje następcy nie martw się, bo to żaden problem.
            • sss9 Re: skupmy sie na referendum 06.08.09, 23:20
              jaan.kowalsky napisał:

> nie mam nic wspólnego ani z po, ani tym bardziej z krasnalem gałażewskim. tak
              > naprawdę jest mi dosyć obojętne, czy frankiewicz pozostanie prezydentem, czy
              > nie. zależy mi tylko na tym, żeby zastąpił go ktoś kompetentny, a nie to
              > pisowskie tałatajstwo od referendum.

pierniczysz jak gołąb w parapet. ani to pisowskie, ani tałatajstwo. jednakże
              twój prostacki schemat myślowy nie dopuszcza możliwości, że są to zwyczajni
              ludzie, zmęczeni trwającą od lat arogancją władz i sprzeciwiający się jej
              otwarcie. takim jak ty wszystko zwisa, byleby tylko teraz PiS, a kiedy indziej
              ktoś inny na czymś czegoś nie skorzystał. taki pr51 zwykł tocząc pianę
              wywrzaskiwać na takich, że są jak psy ogrodnika. :)
              chyba, że siebie także zaliczasz do tej drugiej kategorii, czyli do tałatajstwa,
              które dopiero w referendum zdecyduje o losie Frankiewicza i ewentualnie w
              kolejnych wyborach zastąpi go kimś, jak sam zauważasz, kompetentnym. :)
              ale komu ja to tłumaczę? kurduplowi, który Gałażewskiego nazywa "krasnalem".
              • Gość: jaan.kowalsky Re: skupmy sie na referendum IP: 94.254.156.* 08.08.09, 20:07
                Jeśli funkcjonariusze i sympatycy Prawa i Sprawiedliwości (rozkręcający dziś
                akcję referendalną) skarżą się na arogancję władzy, to ja myślę, że to jest
                szczyt hipokryzji. Po tym, co ich guru Kaczyński pokazał przez 2 lata IV RP,
                pisowska hołota nie ma dziś moralnego prawa skarżyć się na czyjąkolwiek
                arogancję. No chyba, że swoją własną.
                • Gość: Wincenty Kadlubek Re: skupmy sie na referendum IP: *.w86-201.abo.wanadoo.fr 08.08.09, 20:48
                  Taaaaaaaaaaaaaaaakkk... zwlaszcza po tym, jak sad umozyl sledztwo w
                  sprawie afery z IV RP, ktorej nie bylo ;-)
                  Coz, za to na pewno bedzie afera PO... krecenie lodow, sondaze,
                  manipulacje opnia publiczna, etc...
                  Dobre, Kowalsky, w jakim ty swiecie zyjesz? Chyba w Irlandii Donka
                  Tuskomatolka
                  • Gość: jaan.kowalsky Re: skupmy sie na referendum IP: 188.33.116.* 08.08.09, 22:19
                    A ile nieistniejących afer wykreował pisior Ziobro? Czy "przez tego pana nikt
                    już życia pozbawiony nie będzie" wypowiedziane do setki kamer to nie jest
                    najgorszy możliwy przejaw arogancji i zepsucia władzy? Dlaczego po dojściu do
                    władzy w Gliwicach pisiory miałyby nagle zmienić sposób jej sprawowania? A że
                    chcą dojść i że chcą to zrobić po plecach referendystów to jest akurat oczywiste.
          • pr51 nierozgarnięty sss9 06.08.09, 19:02
            > twoim problemem jest prostackie myślenie o mieście w kategorii
            łupu partyjnego

Najraźniej to problem gliwickiego oszołomstwa i przy okazji całego
            społeczeństwa. Gdyby to był problem jednej osoby, to by było pięknie
            i nie miałbyś śmieci do fotografowania.
        • Gość: kusy Re: skupmy sie na referendum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.09, 18:39
          > od dawna moralnie skończone jest pisiorstwo, które próbuje odsunąć frankiewicza
          > od władzy. na szczęście dwa lata rządów kaczorów wystarczy, żeby nikt rozsądny
          > nie chciał już oddać na nich swojego głosu.

zebys sie nie pomylil, bo od wczorajszego orzeczenia sądu- gdzies tam, zdejmujacego odium podsluchu rzadow PiS, Polacy po raz wtory przetarli oczy ze zdumienia!
        • Gość: hgw do jaan.kowalski vel mieszko IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 06.08.09, 19:31
          Przyjmij do wiadomości red. mieszko, że gliwicki PIS nie ma niczego wspólnego z
          grupą inicjatywną, a w jej składzie nie ma nikogo kto na dzień dzisiejszy jest
          członkiem tej partii. Mało tego, PIS zabronił swojej młodzieżówce zbierać
          podpisy na listach referendalnych i w efekcie chłopcy z PIS-u wystąpili.
          • Gość: jaan.kowalsky Re: do jaan.kowalski vel mieszko IP: 94.254.156.* 08.08.09, 19:53
            Jeśli PiS nie ma nic wspólnego z odwołaniem prezydenta, to włącz sobie proszę
            jeszcze raz program TV Trwam (na pewno masz gdzieś na VHSie nagrany) i zobacz,
            kto stał w pierwszym rzędzie występujących tam krzykacz: senator PiS Jadwiga
            Rudnicka, radny PiS Marek Berezowski i wielokrotny kandydat PiS do różnych
            gremiów Zbigniew Wygoda (przy okazji głównozbierający referendalne podpisy).
            Sama TV Trwam to też jest przecież organ medialny PiS. I nie chodzi tu tylko o
            PiS jako partię, a przede wszystkim o PiS jako stan umysłu. Stan umysłu, który
            jest zagrożeniem dla wolności, dla rozwoju, dla normalności.
            • Gość: hgw Re: do jaan.kowalski vel mieszko IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 09.08.09, 00:52
              Nie muszę niczego włączać, jestem wśród organizatorów referendum i zapewniam
              ciebie, że PIS do organizatorów nie należy. Organizatorami jest grupa 17 osobowa
              mieszkańców, wśród której nie ma ani jednego członka partii pisowskiej.
              Program telewizji Trwam nie dotyczył grupy inicjatywnej, tylko problemu
              likwidacji przez frankiewicza tramwajów w Gliwicach. Występowali tam
              przedstawiciele różnych grup mieszkańców.
              Co do stanu umysłu, to raczej zajmij się swoim, bo poziom irracjonalnej
              nienawiści jaką tutaj prezentujesz jest co najmniej niepokojący.
              • pr51 PiS umywa rączki? 09.08.09, 09:51
                > Nie muszę niczego włączać, jestem wśród organizatorów referendum i
                zapewniam
                > ciebie, że PIS do organizatorów nie należy.

Referendum organizuje się samo rękami prezia?
                • fesia PO i PiS niczym się nie różnią 09.08.09, 10:07
                  pr51 napisał:

> PiS umywa rączki?
                  > Referendum organizuje się samo rękami prezia?

W Gliwicach PO i PiS niczym się nie różnią ,czego dowodem są również wpisy na
                  tym forum.
                  Poza udawanymi kłótniami nic dobrego dla Gliwic nie robią. ...
                  A referendum organizuje Panstwowa Komisja Wyborcza (wystarczy poczytać).
                  • pr51 Re: PO i PiS niczym się nie różnią 09.08.09, 13:48
                    > A referendum organizuje Panstwowa Komisja Wyborcza (wystarczy
                    poczytać).

Zapewne rej wodzą krasnoludki?
                    • Gość: hgw Re: PO i PiS niczym się nie różnią IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 09.08.09, 15:52
                      pr51 napisał:
                      > Zapewne rej wodzą krasnoludki?
                      >

Nie krasnoludki tylko zwykli mieszkańcy Gliwic. Podpisy zbierają rożni ludzie od
                      radnych PO począwszy (co pewnie cie zdziwi) poprzez nauczycieli, lekarzy,
                      pracowników naukowych Politechniki, studentów, uczniów, emerytów, tramwajarzy i
                      górników ... na siostrach zakonnych kończąc.
                      • Gość: uzul Re: PO i PiS niczym się nie różnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.09, 16:14
                        Podpisy zbierają rożni ludzie o
                        > d
                        > radnych PO począwszy (co pewnie cie zdziwi)
                        no jakże, to musi dziwić, i to nie dla tego ze sa z PO, ale ze władze Po sa bezsilne w stosunku do tego odwoływanego drania.
                        poprzez nauczycieli, lekarzy,
                        no to już mniej dziwi, bo to co ten łotr wyrabial popisując się na pani Potockiej (chyba) szefowej komisji zdrowia, kiedy ustalali zniżki w RM a nie były jeszcze znane stawki czynszu, to się po prostu w pale nie mieści.
                        > pracowników naukowych Politechniki, studentów,
                        ci to chyba ze wstydu że taki szkodnik był studentem (a tfu) Politechniki Śląskiej, a także ponoć jej pracownikiem któremu jednak angażu nie przedłużono.
                        uczniów, emerytów, tramwajarzy i
                        > górników ... na siostrach zakonnych kończąc.
                        siostry zakonne nie podlegają jurysdykcji księdza biskupa Gerarda Kusza, więc mówiąc kolokwialnie może im zwyczajnie naskoczyć.

a tak już zupełnie prywatnie dopowiem, że Frankiewiczowi udało się jedno na pewno, a mianowicie skutecznie zniechęcić mieszkańców Gliwic do systematycznego uczęszczania do kościoła.
                        wystarczy spojrzeć w niedzielę, ilu jest a ilu było jesżcze parę lat temu, uczestników mszy świętej w kościele świętej Barbary.
                        zdarzają sie całe puste ławki.
                        to nie żart, to można samemu sprawdzić!, aby w porę próbować wyciągnąć z tego wnioski.
                      • pr51 Re: PO i PiS niczym się nie różnią 09.08.09, 17:05
                        > > Zapewne rej wodzą krasnoludki?

> Nie krasnoludki tylko zwykli mieszkańcy Gliwic. Podpisy zbierają
                        rożni ludzie...

Nie pytałem, kto orze jak może, a kto wodzi rej. Może jest tam jakiś
                        kandydat na prezia z buławą w kieszeni?
                • Gość: hgw Pr51 nie kapuje? IP: *.evo.ams.nl.leaseweb.com 09.08.09, 15:32
                  pr51 napisał:

> Referendum organizuje się samo rękami prezia?
                  >

17 par rąk w grupie inicjatywnej to mało? frankiewicz zdołał wysłać na ulice
                  zaledwie trzech małolatów z "młodzieży demokratycznej" poubieranych w czarne
                  faszystowskie koszulki. Rozdawali po 20 minut dziennie płachty z obwieszczeniem
                  "stanu wojennego" w mieście i po 3 dniach wymiękli. Pilnowało ich czterech
                  radnych z PO z grupenfurerem goringiem.
                  • pr51 pomylony hgw 09.08.09, 17:13
                    > > Referendum organizuje się samo rękami prezia?

> 17 par rąk w grupie inicjatywnej to mało?

To 17 par rąk zbiera podpisy, czy organizuje referendum? Coś ci się
                    pozajączkowało hgw. Organizacja referendum, to zbyt ważne, żeby
                    powierzać ją jakimś maluczkim parom rąk.

> trzech małolatów z "młodzieży demokratycznej" poubieranych w czarne
                    > faszystowskie koszulki.

Ciekawe jak odróżniasz faszystowskie koszulki od zwykłych.
                    Fundniesz jakiś mały wykładzik o tych koszulkach?
              • Gość: kibic Re: do jaan.kowalski vel mieszko IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.09, 09:55
                hgw napisał(a):

> Nie muszę niczego włączać, jestem wśród organizatorów referendum i zapewniam
                > ciebie, że PIS do organizatorów nie należy. Organizatorami jest grupa 17 osobow
                > a
                > mieszkańców, wśród której nie ma ani jednego członka partii pisowskiej.

Nie trać czasu z kolejnym tutaj POfyrtańcem. PIS jest opozycją legalną a nie zdelegalizowaną, której niektórzy pajace z PO starają sie za wszelką cenę dorobić tzw. czarny pijar.
                Zauważ, ze jakoś kowalskiemu (dawny allesi) nie przeszkadzają bezradni pełowcy, md i koliberki, które jak widać bezskutecznie próbują wam utrudniać waszą wspaniałą robotę.
                A wiec, róbta swoje:-)
                • pr51 Re: do jaan.kowalski vel mieszko 09.08.09, 17:15
                  > PIS jest opozycją legalną a nie z
                  > delegalizowaną, której niektórzy pajace z PO starają sie za
                  wszelką cenę dorob
                  > ić tzw. czarny pijar.

To im trzeba coś dorabiać? To, co sami sobie załatwili nie wystarczy?
                  • Gość: kibic Re: do jaan.kowalski vel mieszko IP: *.dip.t-dialin.net 09.08.09, 18:40
                    pr51 napisał:

> > PIS jest opozycją legalną a nie z
                    > > delegalizowaną, której niektórzy pajace z PO starają sie za
                    > wszelką cenę dorob
                    > > ić tzw. czarny pijar.
                    >
                    > To im trzeba coś dorabiać?

Dlaczego mnie o to pytasz, a nie bezpośrednio PO - matołów?.-)

< To, co sami sobie załatwili nie wystarczy?

Przykłady proszę (nie z gadzinówek), zamiast głupich jak zawsze twoich odpowiedzi.
      • pr51 Re: skupmy sie na referendum 06.08.09, 19:00
        > Skupmy sie na referendum zeby jak najszybciej odsunac Frankiewicza
        od miasta.
        > Ten czlowiek jest moralnie skonczony.

Sadzisz nieświeże dowcipy. Zmień płytę, bo ta się najwyraźniej
        zacięła.
        • Gość: Agostino GEMELLI Re: skupmy sie na referendum IP: *.w86-196.abo.wanadoo.fr 06.08.09, 21:42
          Marku, daj sobie spokoj. Lepiej sie uspokoj, to moze damy ci jakas
          ciepla posadke.

Jezeli Marek zawodzi, to znaczy, ze nadeszla wreszcie pora na
          normalnosc!
    • Gość: Zaufaj Nam! ;D Re: Falstart A4? Nie, to sesja w plenerze. :D IP: *.centrum.gliwice.pl 19.08.09, 01:11
      "Jak poinformował nas Jan Snakowski, kierownik działu ruchu autobusowego PKM
      Gliwice, testowany kilkanaście dni temu na ulicach autobus, który wzbudził sporo
      emocji, nie będzie kursował na trasie A4."

:))) Brawo! Ma Pan nosa i oko panie SSS9!!!

"Linie 1 i 4 zostaną skrócone do granic Rudy Śląskiej i Zabrza"

(???) To jakaś niewymieniona dotąd "jedynka" będzie jeździć do opłotek Rudy
      Śląskiej ? To jakaś ciekawostka czy rynsztokowi świadomie kłamią ? :)))

"Nowa linia autobusowa A4, która zastąpi linie tramwajowe 1 i 4 na terenie
      Gliwic, będzie obsługiwana najnowocześniejszym taborem niskopodłogowym,
      ułatwiającym podróż osobom niepełnosprawnym i starszym."

Kłamstwo ma bardzo krótkie nogi i za chwilę w mediach pojawią się skargi osób
      niepełnosprawnych i starszych na oszustwo ws. rzekomych ułatwień w podróżowaniu
      autobusami.

"Linia ta będzie kursować praktycznie po tej samej trasie co 1 i 4 oraz z
      podobną częstotliwością."

Czyli nie tą samą trasą i nie z tą samą częstotliwością. Brawo panie Oszust
      Frankiewicz.

"Po wprowa- dzeniu zakazu parkowania na całej długości odcinka (Zwycięstwa –
      Dolnych Wałów) dwa autobusy mają mijać się bez problemów." (pisownia oryginalna)

Kolejna ciekawostka. Przecież na wymienionych ulicach taki zakaz istnieje od
      wielu lat. Niezorientowani w realiach dziennikarze i urzędnicy UM a także
      strażnicy miejscy i policjanci mogą się zapoznać z fotografiami umieszczonymi w
      galerii miejskiej. O ile oczywiście brakuje im sił i kompetencji do
      samodzielnego wypełniania swoich obowiązków.

"– Po linii A4 będą jeździć krótsze pojazdy – wyjaśnił. Testy przeprowadzaliśmy
      w „warunkach ekstremalnych” –stąd ten długi autobus, przegubowiec, który
      faktycznie na niektórych odcinkach miał trochę problemów. Przewidziane na ok. 80
      osób pojazdy powinny w zupełności wystarczyć do obsługi tej trasy."

Kolejna weryfikacja obietnic - krótszy i mniej pojemny pojazd!!!!
      Ale Frankiewicz testuje nawet 20-sto metrowe Mercedesy, o czym chełpi się gdzie
      tylko może. Co prawda, tylko nocą kiedy nikt oprócz pijaków po mieście nie
      jeździ i nikt oprócz nich nie widzi jakich cyrków muszą dokonywać kierowcy
      testowanych pojazdów aby bezpiecznie wrócić do bazy.

"Dla osób podróżujących między Gliwicami a Zabrzem i Rudą Śląską te zmiany wiążą
      się z koniecznością przesiadki.
      - Nie powinna być ona kłopotliwa – uspokaja Alodia Ostroch, rzecznik prasowy KZK
      GOP. Pasażer nie będzie też ponosił żadnych dodatkowych kosztów. Bilet skasowany
      w tramwaju linii 1 i 4 będzie bowiem ważny po przesiadce do autobusu linii A4 i
      na odwrót – bilet skasowany w tym autobusie umożliwi jazdę tramwajem tych dwóch
      linii.
      KZK GOP zapewnia, że rozkłady jazdy obu linii tramwajowych i linii autobusowej
      A4 zostały zsynchronizowane. Pasażerowie będą mogli spokojnie zmienić środek
      transportu, a jednocześnie nie będą musieli zbyt długo czekać."

Wszyscy są już zadowoleni co? He He He--->

"Przetarg na obsługę linii A4 został podpisany z gliwickim PKM tylko na 4
      miesiące. Dlaczego tak krótko? Okazuje się, że w grudniu wygasa 8-letnia umowa
      pomiędzy KZK GOP i PKM Gliwice."

Oczywiście to niewiele nie kosztuje miasta ale mieszkańców już kompletnie nic.
      Można spodziewać się, że dotychczasowa ekipa rządząca miastem w grudniu wycofa
      się z KZK GOP. To już przesądzone, że od nowego roku będziecie płacić więcej za
      przejazd do miast aglomeracji śląskiej pomimo tego, że Frankiewicz reprezentuje
      was w iluzorycznej "Silesii"

mniej ważne szczegóły na stronie "zawsze dobrze poinformowanego" informatora
      reklamowego.

---
      gryfny pozdor!

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka