Dodaj do ulubionych

wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka nasza!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.09, 13:42
wkleiłam temat o znikaniu artykułów w Płocku, podobny do naszego o tym że Gliwiczanie wygrali z ciężarówkami, po wybraniu którego pokazuje się, że artykuł taki nie istnieje.
forum.gazeta.pl/forum/w,66,93069207,93814830,Re_Stawiajcie_na_tramwaj_klasyczny_a_nowoczesny.html
no to wy zamiast mi być wdzięczni że robię wam dobrą robotę z dwóch powodów:
1. ze nie tylko w Gliwicach likwiduje się tramwaje!
2. nie tylko tu znikają artykuły prasowe!
wy jakby nigdy nic, wycinacie bez pośrednictwa "oślej ławki".

was chyba też obowiązują jakieś normatywy i netykieta- admini- ej!
Obserwuj wątek
    • mieszko966 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 29.08.09, 17:17
      W Płocku nie likwiduje się tramwajów. W Płocku prezydent chce tramwaje dopiero
      wybudować. A co poniektórzy mieszkańcy, jak widać, wcale tego nie chcą. Z tym,
      że Płock to jest akurat młode miasto z dużą ilością blokowisk i szerokimi
      arteriami, więc tam ten tramwaj i miałby kogo wozić, i byłoby go też gdzie
      poprowadzić. Co nie zmienia faktu, że 350 mln zł (wedle szacunku) będzie trzeba
      na to wydać.
      • somepoint210 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 29.08.09, 18:39
        abstrahujac od altruistycznych zagadnien metafizycznego pietyzmu tramwaju
        rzeczesz drogi mieszko, ze plock to mlode miasto?:)
        pewnie piekna katedra z prochami dwoch krolow polskich; hermana i krzywoustego
        to tylko zwida, 'pewnikiem' plock mial nieszczescie byc stolica Polski w latach
        1079-1138. w kontekscie twojej nieco bezmyslnej wypowiedzi ciesze sie
        niezmiernie, ze jestem czlonkiem amerykanskiej mensy, nie znioslbym bowiem
        ulokowania mojego miana
        w sasiedztwie twojego, ktorez to widnieje na stronach mensy polskiej:)
        • sss9 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 29.08.09, 19:59
          się zżymasz, jakbyś tego rodzaju post widział po raz pierwszy, a przecież jest
          ich tu bez liku. jedni i drudzy do niedawna próbowali przebijać się poziomem
          absurdalnych wypowiedzi, aczkolwiek zauważam, że na forum pozostali już tylko ci
          "broniący twierdzy".
          a Mieszko? nigdy przecież nie był nawet średnio średni z historii, z czego
          niezły ubaw miały ślązackie męty, same niewiele więcej rozumiejące z argumentów,
          którymi go ośmieszali.

somepoint210 napisał też:

w kontekscie twojej nieco bezmyslnej wypowiedzi ciesze sie
          > niezmiernie, ze jestem czlonkiem amerykanskiej mensy, nie znioslbym bowiem
          > ulokowania mojego miana
          > w sasiedztwie twojego, ktorez to widnieje na stronach mensy polskiej:)

w zaufaniu powiem ci, że nieliczne acz podobne przypadki wielce konfundują
          sąsiadujących z nimi osobistościami. widać wszystko dziś jest na sprzedaż. ;)

kajżeś bou trutniu? może ci galerią przypieprzyć w czerep? :)
          • somepoint210 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 01.09.09, 02:58
            sss9 napisał:

> kajżeś bou trutniu? może ci galerią przypieprzyć w czerep? :)

siadom gipko do pisania, bo zas mie jakijs lyn tropi. zech prziszou do dom a
            baba: kajs ty langerowau, ty pierzynski gizdzie. jako kaj, rajtowauech w
            'gou-gou bar', a piknie byuo, szkoda godki. ona do mie jak cie pizna bez pysk,
            to ci snopel slip wykole. terozki bieresz kibel i chytej sie roboty. najpiyrw
            uokna umyc i powiysic swiyze gardiny i zasuonki. to jest fajnisty szport - musza
            kletrowac po fynsterbrecie, bo inaczyj niy singna do gipsdeki a gynau tam na
            wiyrchu musza cwekami te zasuonki pochytac. jo ci mom tok wysoko te ramy z
            uokien, ze zodno gardinsztanga tam niy wlyzie. i tak mie kobita dostaua, aze mie
            w krzizu strzyko a strzyko.

napisze do adasia, bys nie musial wiecej czekac na publikacje bilda.

i na koniec cos z 'urban dictionary' na nadchodzacy tydzien - 'howjob' - when a
            chick is so terrible at giving a blowjob, you spend all of your time telling her
            how to do it rather than enjoying it. howgh:)
        • mieszko966 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 29.08.09, 23:49
          Pozostaje mi przeprosić za mój skrót myślowy. Pisząc, że "Płock to młode miasto"
          miałem na myśli fakt, że jego dynamiczny rozwój datuje się na okres PRLu, co ma
          związek z budową zakładów petrochemicznych. W takim samym sensie "młodymi
          miastami" są np. Rzeszów, Tarnobrzeg albo Tychy. Zresztą, podobne przykłady
          można by mnożyć długo. Gliwice w tym sensie są miastem starym, bo obecny układ
          urbanistyczny w większości jest przedwojenny, co oczywiście niesie ze sobą pewne
          ograniczenia związane z gęstością zabudowy czy szerokością arterii komunikacyjnych.
        • mieszko966 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 29.08.09, 23:50
          BTW: Nie jestem członkiem MENSy. Musiał mnie waść z kimś pomylić.
          • sss9 Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n 30.08.09, 02:30
            mieszko966 napisał:

> BTW: Nie jestem członkiem MENSy. Musiał mnie waść z kimś pomylić.

oh, jaka szklooooda! ale jak rozumię, będzie się Mieszko odwolywać, czyż niee?

bo inaczej... inaczej, to rzeczywiście można pleść co ślina na język przyniesie.
            przynajmniej Mensa się nie wstydzi. :)
      • Gość: kibic Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n IP: *.dip.t-dialin.net 29.08.09, 23:34
        Redaktorek napisał:

> W Płocku nie likwiduje się tramwajów. W Płocku prezydent chce tramwaje dopiero
        > wybudować. A co poniektórzy mieszkańcy, jak widać, wcale tego nie chcą.
        ::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Tutaj krótkie doinformowanie do twojej aluzji;-)
        www.plock.eu/tramwaj/
        infotram.pl/text.php?id=22214
        > Z tym,
        > że Płock to jest akurat młode miasto [...]
        ...........................................................................................
        Tu cię już koledzy trochu douczyli mnie pozostaje przyjemność uzupełnienia, ze
        wskazaniem historia:
        pl.wikipedia.org/wiki/P%C5%82ock
        > Co nie zmienia faktu, że 350 mln zł (wedle szacunku) będzie trzeba
        > na to wydać.

Oj Redaktorku, ojej:-)
        • Gość: kusy Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 22:05
          > Co nie zmienia faktu, że 350 mln zł (wedle szacunku) będzie trzeba
          > na to wydać.

a jak to się ma? do około 600 mln PLN, wydanych na komercyjne PODIUM dla Piotra Wieczorka, do czego się sam przyznał?
    • Gość: basiora Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 10:17
      Witam ponownie.
      Ponieważ wątek przyjął się- czyli nie został skasowany, mam więc nadzieję że już skasowany nie zostanie, a upewniają mnie co do tego wpisy forumowych autorytetów jak sam somepoint, sss9, Mieszko- chyba skądś wrócił:)) a także kibic-choć zdarza się że i on bywa kasowany.

Chcę więc wrócić do drugiej części swojego wątku,który został niestety usunięty poprzednio. Rzeczywiście nie wnikałam o co chodziło autorowi artykułu na który powołuje się tenże forumowicz Płocka forum.gazeta.pl/forum/w,66,93069207,93814830,Re_Stawiajcie_na_tramwaj_klasyczny_a_nowoczesny.html
      Według mojej oceny przebija z niego programowa niechęć do tramwaju.
      Je jednak chciałam porównać coś innego, a mianowicie również programowo realizowane usuwanie nie tylko komentarzy i opinii, ale całych artykułów.
      Jako identycznie usunięty wskazałam ten opisujący niezałatwiony nadal problem tirów, zatytułowany Gliwiczanie wygrali z ciężarówkami który został unicestwiony - miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4116411.html
      i jego zapisaną stronę do wydruku i wydrukowaną img242.imageshack.us/img242/9776/scan10662le9.jpg .
      Uważam te działania za celowe i zaprogramowane i nie demokratyczne gdy idzie o media i prasę. Według mnie podtekst tych działań ma na celu to co przedstawia tenże film: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4116411.html
      którego obejrzenie w całości i w sposób szczególny, polecam osobom, które już były uprzejme wpisać się w tym wątku.
      Co o tym sądzicie- że tak powiem- Panowie???
      • Gość: kibic Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.09, 10:54
        basiora napisał(a):

> Witam ponownie.
        > Ponieważ wątek przyjął się- czyli nie został skasowany, mam więc nadzieję że ju
        > ż skasowany nie zostanie, a upewniają mnie co do tego wpisy forumowych autoryte
        > tów jak sam somepoint, sss9, Mieszko- chyba skądś wrócił:)) a także kibic-choć
        > zdarza się że i on bywa kasowany.

Moja droga choć wywołałaś mnie tutaj jako czwartego, to widząc opieszałość moich poprzedników, pozwolę sobie i tutaj trochu ulżyć;-)
        Ale po kolei:
        Zakładając ten wątek, skierowałaś swoją wypowiedź przede wszystkim do naszych adminów. Przyznaję, ze b.ubawił mnie somepoit, którego chyba poraziłaś, bo do teraz nie był ci łaskaw odpowiedzieć;-)
        Za to chyba, wyładował sie na Redaktorku, który cierpi na luki historyczne, o czym my tutaj dobrze wiemy.
        Co do kasowania moich krytyczny wypowiedzi do elyty, to trochu ich już zniknęło, ale prowadzę ich rejestr i być może w niedługim czasie wydam książkę pt:'demokratyczna cenzura'. Mam nadzieje, ze już zauważyłaś, ze ja b.często podgrzewam debilne teksty moich adwersarzy, żeby wymusić na adminach ich obowiązki:-)

> Według mojej oceny przebija z niego programowa niechęć do tramwaju.
        > Je jednak chciałam porównać coś innego, a mianowicie również programowo realizo
        > wane usuwanie nie tylko komentarzy i opinii, ale całych artykułów.
        > Jako identycznie usunięty wskazałam ten opisujący niezałatwiony nadal problem tirów, zatytułowany Gliwiczanie wygrali z
        ciężarówkami który został unicestwiony [...]

Zgadzam sie z twoją oceną! Niedawno oglądałem w austriackiej tv, mecz piłkarski Austria-Serbia, W czasie tego meczu odbyła sie znacząca i b.głośna demonstracja przeciwko rządom 'donka'. Ku mojemu zdziwieniu w 'onecie' pojawił sie film z tej demonstracji z komentarzem, ale już po godzinie zniknął, czyli to 'znikanie' ma charakter ogólno-krajowy;-)

> Uważam te działania za celowe i zaprogramowane i nie demokratyczne gdy idzie o media i prasę. Według mnie podtekst tych
        działań ma na celu to co przedstawia tenże film: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,4116411.html

> którego obejrzenie w całości i w sposób szczególny, polecam osobom, które już b
        > yły uprzejme wpisać się w tym wątku.
        > Co o tym sądzicie- że tak powiem- Panowie???

Trochę szkoda, ze nie udało mi sie oglądnąć tego filmu;-)
        Ale i bez tej dodatkowej 'przyjemności' pełna zgoda z tobą.
        Pozdr.
        • Gość: basiora Re: wycinka i likwidacja to nie jedyna Gliwicka n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 22:18
          >
          > Trochę szkoda, ze nie udało mi sie oglądnąć tego filmu;-)
          > Ale i bez tej dodatkowej 'przyjemności' pełna zgoda z tobą.
          > Pozdr.

Witam i dzięki za wsparcie oraz obszerną lekturę.
          Rzeczywiście zadbano o skutecznie- jedynie chwilowe- utrudnienie w oglądnięciu filmu, gdyż film ten można "bez łaski" oglądnąć wchodząc na stronę OKOT i PK link www.tramwaje.ubf.pl/news.php

Na stronie tej w szpalcie po lewej stronie zatytułowanej Nawigacje, na 28 pozycji mieści sie pozycja Filmy. Klikając w tę pozycję, powinna się otworzyć właśnie ta www.tramwaje.ubf.pl/viewpage.php?page_id=32
          Filmy które warto obejrzeć i pierwszy z kolei jest ten film właśnie, zatytułowany "wpuszczeni w korek".
          Ciekawostką jest możliwość wyboru obejrzenia filmu; w wersji polskiej lub angielskiej.
          Film na prawdę warto obejrzeć, dlatego gorąco polecam.

pozdrawiam- barbara
          • Gość: kibic Do basiory IP: *.dip.t-dialin.net 01.09.09, 10:06
            Moja droga, b.dziękuję za pomoc tym bardziej, ze ważne obowiązki trochu mnie
            ostatnio przygniotły;-)
            Może zauważyłaś, ze w ostatniej wypowiedzi nasz samopoint przyznał sie, ze jest
            biednym pantofelkiem:-)
            Nooo wiec, raczej jakieś uczciwej odpowiedzi od tego karlusa nie spodziewaj sie
            Basiu, bo jego frela może być b.zazdrosna;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka