Dodaj do ulubionych

Ogromna prośba o interpretację wyników

07.07.20, 00:39
Witam,
mniej więcej w lutym pytałam co sądzicie o moich wynikach tarczycy, ale niestety wówczas nie otrzymałam odpowiedzi sad obecnie Tsh poprawiło się, za to obniżył się procent Ft4. Nadal mam problemy z wagą, zmęczeniem, humorami, dodatkowo obrzęki nóg i dłoni.

WYNIKI obecnie i w lutym
TSH: 1,915 (0,35-4,94) / 2,749
FT3: 3,15 tj. 72% (1,71-3,71) / 3,59 tj. 94%
FT4: 0,79 tj. 11,54% (0,7-1,48) / 0,89 tj. 24,36%

Dodatkowo obecnie D3 13,8; Żelazo 75 (50-170); Ferrytyna 29,65 (4,63-204).

Krzywa cukrowa: 89; 206; 152.
Krzywa insulinowa: 8,9; 80,7; 66,3.

Będę bardzo wdzięczna za Wasze porady czy jest się do czego przyczepić czy nie (wit D wiem, że na pewno za niska). Szukam konkretnej przyczyny by wrócić do pełni sił.
Obserwuj wątek

Popularne wątki

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka