Dodaj do ulubionych

Pomoc w interpretacji wyników

22.07.22, 16:39
Witam. Czy ktoś wie jak zinterpretować wyniki. Wszystko niby w "normie" ale od bardzo długiego czasu źle się czuje, nie mam energii, mogłabym spać całe dnie, często boli mnie głowa, jestem nerwowa, przytyłam w ostatnim czasie mimo iż moja dieta się nie zmieniła. Nie wiem czy to tarczyca czy szukać źródła problemu gdzie indziej.
Tsh 3-cia generacja 2,693 norma 0,38 - 5,33 pmol/l
Ft3: 5,4 norma 3,8 - 6,6 pmol/l
Ft4: 9,43 norma 7,86 - 14,41 pmol/l
Procentowo FT4 23,97 % FT3 57,14 %
Obserwuj wątek
    • artur11111111 Re: Pomoc w interpretacji wyników 22.07.22, 19:44
      Wyniki masz złe optymalne TSH jest do 1,5 a hormony ft3ift4 to min55%-75%normy i jeszcze u ciebie jest większe procentowo ft3 od ft4 a tak nie może być ft4 to zapas jaki mamy w organizmie a ft3 to to co wykorzystujesz jak będzie wyglądał twój zapas za kilka miesięcy jeśli zużywasz więcej niż masz zapasu

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka