Dodaj do ulubionych

plac zabaw ...

03.11.10, 17:57
WITAM,
zapewne zauważyliście "nasz" cudowny plac zabaw.

niby nic w tym dziwnego: jest piaskownica, jakaś zjeżdżalnia, ławeczki i takie coś dziwne na sprężynie. teoretycznie plaz zabaw jest dla dzieci od lat 3. a praktycznie ....

plac zabaw jest zdecydowanie za mały jak na tak duże osiedle. zauważyłem że małych dzieci jest u nas bardzo dużo podobnie jest tych trochę większych dzieci....

podejżewam że problem z placem zabaw (a właściwie z jego dostępnością) dopiero się zacznie....

ostatnio spacerowałem z żoną i zauwazyłem że jest większa powieżchnia pod plac, miejsca było by dużo, obecnie tam stoi buda z ochrony. problem jest w tym że tam stoi słup z napięciem. jakby go tak zabezpieczyć to tam jest naprawdę fajne miejsce. przedewszystki dużo miejca.

wystarczy że dzieci zobaczą jakie place zabaw są w sąsiednich osiedlach .... choćby gazomontarz - naprawdę duży plac i fajnie wyposażony oprócz tego ogrodzony (dodatkowa zaleta - dzieci nigdzie sobie nie pójdą)

obecny nasz plac zabaw to jakaś porażka
Obserwuj wątek
    • kruq_1 Re: plac zabaw ... 03.11.10, 18:19
      Nie bardzo wiem, gdzie dostrzegasz tyle miejsce tam gdzie stoi buda ochrony? Z jednej strony są miejsca parkingowe, z pozostałych stron nasze osiedlowe uliczki a po drugiej stronie jednej z nich, przy płocie oddzielającym nas od betoniarni, będzie śmietnik. Jest tam jedynie małe zakole gdzie będzie zieleń i tyle.
      • toska.2 Re: plac zabaw ... 03.11.10, 22:43
        kruq ma rację.
        ja natomiast zauważyłam, że wszystko zaczyna Wam przeszkadzać.
        Jak chcesz Bóg wie jakich atrakcji dla dzieci to jedź do jakiegoś parku zabaw.
        20 lat temu była na osiedlu hustawka trzepak i też dzieci sobie radziły i się wychowały.
        • kruq_1 Re: plac zabaw ... 03.11.10, 23:22
          Otóż to. Są na każdym kroku sale zabaw z naprawdę przystępnymi cenami i atrakcjami, jakich żaden plac nie zapewni i są też duże, ogólnodostępne place zabaw. Dobrze, że jest na osiedlu jakikolwiek placyk, którego faktycznie nie ma co porównywać do tego co było "za naszych czasów". Na wielu osiedlach, nawet sporo większych niż nasze, nie ma żadnego.
    • kerajm Re: plac zabaw ... 04.11.10, 10:48
      Tak od siebie dodam, że plac zabaw jest zgodny z projektem jak i makietą. Myślę, że jako przyszła wspólnota możemy na temat modernizacji "placu zabaw" porozmawiać
      • doomina Re: plac zabaw ... 04.11.10, 10:54
        A może ktoś z sąsiadów szlachetnie poświęci swój ogródek na powiększenie placu zabaw ???
        • kruq_1 Re: plac zabaw ... 04.11.10, 12:52
          A w kolejnych zrobimy wybieg dla piesków, korty tenisowe, basen itp :-)
          • doomina Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:09
            dooookładnie :) wiedziałam, że na Twoją inteligencję mogę liczyć :)
            • kruq_1 Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:33
              Ojej, zaraz się normalnie zaczerwienię :-)
            • setif Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:38
              Całe szczęscie, że na moje lotnisko wystarczy dach bloku E.
              • kruq_1 Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:52
                Setif, niestety będziesz musiała lądować gdzieś dalej. Doszły mnie słuchy, że o dachy naszych budynków chcą się upomnieć miłośnicy roślinek doniczkowych, którzy na swoje hodowle mają stanowczo za mało miejsca na parapetach i balkonach :-)
                • setif Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:56
                  Ooooo, fajnie. A tak długo szukałam miejsca na palmę, bo ja tak lubie leżeć pod palmami.
                • doomina Re: plac zabaw ... 04.11.10, 13:57
                  aaaa jakie lotnisko? jakie roślinki? Ja już nie wiem przeciwko czemu mam głodować a Wy wciąż pozwalacie ludziom marzyć :)
                  • setif Re: plac zabaw ... 04.11.10, 14:06
                    Ach, doomina, przecież sama wzniecasz ten płomień popychający nas do marzeń. Najpierw niezwykle mądra, wręcz modernistyczna propozycja lepszego zagospodarowania bezużytecznych ogródków, potem baseny, wybiegi dla psów czy koni, itd..... i życie staje się piękniejsze, a sąsiedzi mili, szczęśliwi i uśmięchnęci.
                    • doomina Re: plac zabaw ... 04.11.10, 14:14
                      No wszystko pięknie - ładnie :) ja nie mam zamiaru odbierać nikomu tych cudownych marzeń ale ja też chce mieć swoje a dach miał być tym miejscem daaaaalekim od tego "domu wariatów" z pieskami, rybkami, piaskownicami, grillami, basenami, parkingami....ehhhh :( czas na depresję..
                      • setif Re: plac zabaw ... 04.11.10, 14:25
                        Moja palma nie przysłoni nam gwiazd ani bezchmurnego nieba. Będzie dla dobra naszej maleńkiej społeczności.
                        • bronik4 Re: plac zabaw ... 05.11.10, 10:13
                          Nie wiem co wy bierzecie i czy przypadkiem nie za dużo, ale radził bym odstawić to na jakiś czas.. ;) Albo podzielcie się ja też chce :) bo przez te opóźnienia i afery trochę straciłem entuzjazm.. :/
                          • kruq_1 Re: plac zabaw ... 05.11.10, 12:38
                            Każdy z nas chyba stracił trochę entuzjazmu. Jednak co innego kiedy ktoś porusza jakiś poważny problem a co innego kiedy problemem są pieski, za małe placyki itp...
                            • doomina Re: plac zabaw ... 05.11.10, 12:56
                              Nie wiem jak inni ale ja wciągam zozole :) :) :)
                            • dziunit Re: plac zabaw ... 05.11.10, 13:14
                              kruq_1 napisał:

> Każdy z nas chyba stracił trochę entuzjazmu. Jednak co innego kiedy ktoś porusz
                              > a jakiś poważny problem a co innego kiedy problemem są pieski, za małe placyki
                              > itp...

no pieski są problemem :-)
                              nie chcę, wchodzić w psie kupy. sorry, ale nie kręci mnie to .
                              • doomina Re: plac zabaw ... 06.11.10, 01:40
                                Nikogo nie bawi ślizganie się na kupie (choć podobno to przynosi szczęście:) jednak...uważasz Dziunit, że jak "właściciele" dzieci naubliżają właścicielom piesków na tym forum i odwrotnie to zmieni to mentalność ludzką?
                                • dziunit Re: plac zabaw ... 06.11.10, 15:06
                                  doomina napisała:

> Nikogo nie bawi ślizganie się na kupie (choć podobno to przynosi szczęście:) je
                                  > dnak...uważasz Dziunit, że jak "właściciele" dzieci naubliżają właścicielom pie
                                  > sków na tym forum i odwrotnie to zmieni to mentalność ludzką?

oczywiście że tak nie uważam. myślę jednak, że w jakiś sposób trzeba skłonić właścicieli piesków do sprzątania po swoich pupilach :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka