Dodaj do ulubionych

RADA MIASTA 2010-2014

05.12.10, 16:29
Szanowni mieszkańcy, jak widać nowe rządy od razu pokazały kto i jak będzie decydować o losach naszego miasta.
1. Przewodniczący Bławdziewicz kto choć raz miał okazję go posłuchać od razu wie jaki to kompetenty i odpowiedzialny osobnik ale cóż Pan Perkowski kazali to go wybrali przypominają mi się czasy Boksznajdera :)
2. 2 zastępców - nie dziwi więc fakt, że na przywianie taki osobnik jak Bławdziewicz potrzebuje 2 zastępców tylko po co trwonić kasę jak można było wybrać osobę odpowiedzialną Abstrachując od polityki 2kandydatem był A.Chibowski, który uważam posiada lepsze kwalifikacje ale nie jest z PiS, za to mamy w radzie nikomu nie ujmując 2 młodzieńców, którzy zapewne nawet nie pamiętają burmistrza przed Perkowskim ... Cóż po pierwszej sesji mam niesmak ciekawe co dalej?
Obserwuj wątek
    • netgater Re: RADA MIASTA 2010-2014 06.12.10, 09:43
      Sprzedałeś w jednym poście kilka kłamstw i niedopowiedzeń. Brawo!
      Mienisz się antykaczystą, to nie stosuj metod którymi podobno się brzydzisz.

kłamstwo nr 1: obaj nowi V-ce są starsi od Bławdziewicza i Perkowskiego, mają po 40-tce. Nie są młodzieńcami "którzy zapewne nawet nie pamiętają burmistrza przed Perkowskim".

kłamstwo nr 2: A.Chibowski wprawdzie nie został V-ce, ale jego kolega z PO - T.Kalata owszem. Więc o "niewyborze" Chibowskiego nie zdecydowała przynależność do PO, to raczej nikłe popracie w radzie dla jego "kwalifikacji", o których piszesz. Swoją drogą nie można nie zauważyć, że p.Andrzejowi bardzo pomaga mylenie go z p.Januszem Chibowskim. Brat bratu nierówny.

kłamstwo nr 3: przewodniczącego wybierają radni, a nie burmistrz.

niedopowiedzenie nr 1: żaden z zastępców nie jest z PiS

niedopowiedzenie nr 2: zarówno Gut (WS) jak i Kalata (PO) dostali w ostatnich wyborach najwięcej głosów w ramach swoich ugrupowań. I to jest wystarczający mandat do pełnienia tych funkcji.

niedopowiedzenie nr 3: to, że przedowniczącym rady został ktoś z ugrupowania które wygrało, to chyba normalna praktyka.

Cóż, po Twoim wpisie mam niesmak, ciekawe co dalej?

--------------------------------------------------------------
      • antykaczor2010 Re: RADA MIASTA 2010-2014 06.12.10, 10:02
        netgater napisał:

> Sprzedałeś w jednym poście kilka kłamstw i niedopowiedzeń. Brawo!
        > Mienisz się antykaczystą, to nie stosuj metod którymi podobno się brzydzisz. - jestem prostym człowiekiem i może piszę niezrozumiale fakt mój błąd ale nie rzucaj chłopcze słów na wiatr
        >
        > kłamstwo nr 1: obaj nowi V-ce są starsi od Bławdziewicza i Perkowskiego, mają p
        > o 40-tce. Nie są młodzieńcami "którzy zapewne nawet nie pamiętają burmistrza pr
        > zed Perkowskim

- pisałem o młodzieńcach w radzie - którzy są niezbyt wykwalifikowani do pełnienia funkcji w radzie miasta - nigdzie nie napisałem że są zastępcami

>
        > kłamstwo nr 2: A.Chibowski wprawdzie nie został V-ce, ale jego kolega z PO - T.
        > Kalata owszem. Więc o "niewyborze" Chibowskiego nie zdecydowała przynależność d
        > o PO, to raczej nikłe popracie w radzie dla jego "kwalifikacji", o których pisz
        > esz. Swoją drogą nie można nie zauważyć, że p.Andrzejowi bardzo pomaga mylenie
        > go z p.Januszem Chibowskim. Brat bratu nierówny.

nie rozumiem gdzie tu kłamstwo - jeśli już tak rozstrzygamy to ty kłamiesz bo A.Chibowski nie startował na v-ce a na przewodniczącego a jest to stanowcza różnica
        rozwiń też może brat bratu nie równy bo już się pogubiłem o co ci chodzi
        >
        > kłamstwo nr 3: przewodniczącego wybierają radni, a nie burmistrz.

nie wiem gdzie się doczytałeś że przewodniczącego wybiera burmistrz - napisałem burmistrz kazali - a to jest różnica - i dalej podtrzymuję swoje "kłamstwo" Bławdziewicza wybrali Radni Burmistrza i nic tego nie zmieni Radni burmistrza również w przyszłości będą zatwierdzać wiele decyzji po myśli swego pana.
        >
        > niedopowiedzenie nr 1: żaden z zastępców nie jest z PiS

i co z tego?

>
        > niedopowiedzenie nr 2: zarówno Gut (WS) jak i Kalata (PO) dostali w ostatnich w
        > yborach najwięcej głosów w ramach swoich ugrupowań. I to jest wystarczający man
        > dat do pełnienia tych funkcji.

nie neguję tego nawet się z tym zgodzę po prostu nie pisałem o tym

>
        > niedopowiedzenie nr 3: to, że przedowniczącym rady został ktoś z ugrupowania kt
        > óre wygrało, to chyba normalna praktyka.

oczywiście niech będzie i z wygranych ale niech to będzie ktoś kompetentny tak jak był np. poprzedni przewodniczący Pan Ziemski (szkoda że się wyprowadził) - no chyba że z całej tej drużyny to najlepszy wybór- więc GRATULACJE

czekam na przeprosiny Panie netgater

>
        > Cóż, po Twoim wpisie mam niesmak, ciekawe co dalej?
        >
        > --------------------------------------------------------------
        • netgater Re: RADA MIASTA 2010-2014 06.12.10, 10:23
          Jeśli już ktoś powinien przeprosić, to Ty forumowiczów, bo napisałeś wiadomość, delikatnie to powiem, nierzetelną.

Co do pytań: J.Chibowski pokazał moim zdaniem że jest zaangażowanym i skutecznym radnym powiatowym, na którego warto postawić w kolejnych wyborach. Ale już A.Chibowski kompletnie niczym się nie wyróżnił w poprzedniej kadencji, nie ma specjalnych dokonań. Może poza tym że starał się być wyraźną opozycją, tak wyraźną, że nawet jego koledzy z PO nie do końca mogli zrozumieć o co mu chodzi (że przypomnę opisywany tutaj przypadek odwołania sesji z powodu "nieotrzymania" na czas materiałów) i potrafili głosować inaczej.

Co do Przewodniczącego - nie jestem jakoś zachwycony jego osobą, ale nie przesadzałbym z istotnością tego stanowiska. Raczej ma znaczenie prestiżowe niż sprawcze.

Co do głosowania PiS pod dyktando Perkowskiego - zobaczymy jak będzie, ale takiej mocy sprawczej to chyba Perkowski nie ma. Jak znam np. taką panią Gmitrzuk, to nie uwierzę, żeby kierowała się jakimiś poleceniami "z góry". Jeśli radni będą się kierować swoimi własnymi przekonaniami, to nie powinno być wogóle podziału na ugrupowania, bo zazwyczaj będą one "wskroś". Zobaczymy.

--------------------------------------------------------------
          • antykaczor2010 Re: RADA MIASTA 2010-2014 06.12.10, 10:30
            w dalszym ciągu nie jestem w stanie dojrzeć, w którym zdaniu, stwierdzeniu, słowie byłem nierzetelny - nie odniosłeś się do mojego komentarza wyjaśniającego domniemane kłamstwa z mojej strony - więc dyskusję w temacie kłamstw kończę i pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka