08.03.11, 08:00
Sprawdzaliście czy wszystko ok z domofonami? ;) W 113F nie za bardzo ;) Wczoraj wieczorkiem go testowałem i dodzwoniłem się na swój nr do sąsiada... Sąsiedzie sorki jak obudziłem.. :/
Obserwuj wątek
    • morpheus33 Re: Domofony 08.03.11, 09:38
      tylko się cieszyć, będziesz miał oddźwiernego :)
      oczywiście to żart :)
      ja mam to samo, dzwonię do siebie a okazuje się że domofon dzwoni do sąsiada obok
      • setif Re: Domofony 08.03.11, 10:14
        O rany, to już mamy domofony!
        • daleko-od-szosy Re: Domofony 11.03.11, 18:14
          szanowni sąsiedzi z bud E(113C),

został zaklejony zamek w dzwiach wejciowych, mam nadzieje, ze już sie nie zatrzasna, i nikt z nas nie bedzie stał pod drzwiami, proszę o nie usuwanie tego zabezpieczenia, dopóki nie będziemy mięli kluczy.
          niestety idioci, którzy montowali domofon nie zablokowali drzwi, jak zwykle szkoida słów na ten cały pierdolnik, który uprzejmie nas otacza....

proszę także o zwarcanie uwagi na osoby, które kręcą sie po naszym osiedlu a nie powołanych gości zgłaszajcie proszę ochronie.

pozdr
          • kruq_1 Re: Domofony 11.03.11, 18:48
            Informacja o tym kiedy ruszą domofony była na osiedlu od kilku dni, kody do domofonów były rozsyłane a klucze do drzwi wejściowych są dostępne w biurze też od jakiegoś czasu czyli wszystko chyba jak należy. W takim razie dlaczego niby "idioci od domofonów" mieli je blokować, kiedy właśnie po to mamy te domofony aby nikt nie powołany się nie kręcił.
            Pozdrawiam
            • daleko-od-szosy Re: Domofony 11.03.11, 19:03
              Jakoś żadna informacja do mnie nie dotarła.
              Pani Ania od tygodnia nie odbiera telefonów, rozmawialam z 3 osobami z osiedla i nikt nie ma klucza, nie ma kodu i nic nie wie.
              dzisiaj zastaam zatrzaśnięte dzrzwi, to jedyny sygnał jai odebrałam.
              • kruq_1 Re: Domofony 11.03.11, 19:12
                Informacja o terminie uruchomienia domofonów wisiała (i chyba wisi nadal) na drzwiach wejściowych do budynków. Dodatkowo otrzymałem informację o tym na maila a kod smsem. Podobnie kilku moich sąsiadów.
            • karolecek Re: Domofony 11.03.11, 19:03
              ja jestem za tym, żeby drzwi były zamknięte
              • daleko-od-szosy Re: Domofony 11.03.11, 19:26
                ja też jestem za tym zeby były zamknięte, ale dajmy szansę żeby wszyscy otrzymali klucze.
                w budynku E nie zauważyłam ogłoszenia, ale zaraz zejde i sprawdzę.
                po za tym tak jak juz pisałam jest to problem kilku osob.

pozdr
                • hoogan Re: Domofony 12.03.11, 10:19
                  to wy tam macie niezłą jazdę z domofonami,
                  z tego co widziałem to domofon macie umieszczony wewnatrz budynku i on otwiera te drugie drzwi a pierwsze nie mają domofonu i rozumiem że zatrzaskują się.... no to was urządzili !!!!!
                  czyli jak przyjedzie do was niezapowiedziany gość to pozostaje mu zadzwonić do was na telefon a wy mysicie podinać na parter żeby otworzyć drzwi :) super rozwiąanie. to jakiś kretyn wymyślił.... !!!!
                  • faked Re: Domofony 13.03.11, 16:53
                    jakoś informacji od dewelopera, że można odbierać klucze od drzwi nigdzie nie było i nie ma. To że sobie sąsiad tak mówi nic nie znaczy. Takie info powinno wyjść od dewelopera.
                    • kruq_1 Re: Domofony 13.03.11, 18:33
                      Witam :-) Napiszę troszke przekornie więc mam nadzieję, że nikt nie poczuje się urażony. Była na drzwiach wejściowych informacja, że od piątku ruszają domofony więc trzaba jeszcze dzieciom narysować, że do domofonów będą potrzebne klucze i kody, żeby dzieci wiedziały że trzeba się po takowe udać do biura? :-)
                      Jak będzie informacja, że można już wjeżdżać do garaży to ciekawe ile osób jeszcze długo nie będzie z nich korzystać bo nie będzie napisane, że piloty są do odbioru :-)
                      • gordonblue3 Re: Domofony 13.03.11, 18:51
                        Nam wysłali informacje o terminie uruchomienia domofonów na pocztę elektroniczną, a kod wysłali sms. W tym tygodniu byliśmy 3 razy w biurze i nikt nas nie poinformował o odbiorze klucza do drzwi wejściowych...
                        dzisiaj w nocy albo podczas dnia w C2 ( 113B) ktoś wyrwał klamkę od wewnątrz klatki...więc domofon nie działa, drzwi się nie zamykają...brakuje już słów, bo nie tylko developer podnosi ciśnienie ale my sobie sami także..
                        • morpheus33 Re: Domofony 13.03.11, 20:34
                          jak dla mnie logiczne jest że do otwierania domofonu potrzebny jest kod :) a gdy domofon nawali to potrzebny jest magiczny KLUCZ :) wystarczyło trochę pomyśleć i powiązać fakt uruchomienia domofonów z faktem że do awaryjnego otwierania drzwi potrzebny jest klucz
                          • faked Re: Domofony 14.03.11, 11:05
                            Drogi morpheusu33 "wystarczyłoby też trochę pomyśleć" żeby dojść do wniosku, że nie wszyscy przebywają na osiedlu codziennie. Niektórzy przyjeżdzają raz na tydzień lub raz na dwa tygodnie. I jeśli taki ktoś nie dostał informacji o uruchomieniu domofonów to te karteczki (na które się powołujesz) wiszące na drzwiach też mu niewiele pomogły gdy zobaczył je dopiero w niedzielę po przyjeździe.

Radzę przystopować trochę z ironią bo nie widzę sensu udowadniania komuś na forum że skoro nie ma klucza to nie myśli logicznie.
                            • kruq_1 Re: Domofony 14.03.11, 11:22
                              Witam. Faked, masz rację ale na tej zasadzie to gdyby wywieszono informację o tym, że klucze są do odbioru to też pewnie nie do wszystkich by dotarła.
                              Faktycznie nie ma się o co spierać bo prawda jest taka, że nigdy nie będzie tak, aby wszyscy byli zadowoleni. Do tego dewelopera mamy takiego, że lepiej samemu trzymać rękę na pulsie niż czekać na informacje.
                              • star_24 Re: Domofony 15.03.11, 08:36
                                Witam. Mam prośbę do mieszkańców budynku 113F o domykanie pierwszych drzwi wejściowych do klatki. Swobodne puszczenie drzwi nie powoduje, że drzwi się zatrzaskują. Trzeba je jeszcze ręcznie domknąć. Gdy drzwi są niedomknięte system domofonowy nie ma większego sensu.

Inna sprawa, że docelowo drzwi powinny zostać wyregulowane/wyczyszczone, aby się samoczynnie domykały. Problem z drzwiami zgłoszę deweloperowi.
                                • bronik4 Re: Domofony 15.03.11, 09:06
                                  Też miałem się dzisiaj do nich wybrać z tą sprawą. Jak domofon nie działał to ładnie się domykały... Jak już działa to się nie domykają ;)
    • morpheus33 Re: Domofony 15.03.11, 09:06
      miałem tak samo,
      dodzwoniłem się do sąsiada ale jeszcze obok nikt nie mieszka :)
      zgłosiłem to do p. Ani Z i na drugi dzień wszystko było ok :)

natomiast w B2 a obecnym 113E nadal nie ma zamontowanego zamka do domofonu, czyli wchodzi kto chce !
      denerwują mnie palanci którzy roznoszą ulotki, nie dość że zapychają nimi skrzynki to jeszcze markerami wypisują reklamy na płytach w windzie oraz przyklejają ulotki klejem do tych płyt.

aż boję sie co będzie jak zdejmą te płyty osłaniające wnętrze windy, chyba nogi w dupy powyrywam jak uda mi się złapać na goracym uczynku jak palanta dewastującego windę
      • bronik4 Re: Domofony 15.03.11, 09:08
        Dla tego są te płyty ;) Poczekaj jeszcze z pół roku to zobaczysz ile tych reklam tam będzie ;)
        • grzegorz.gwiazda Re: Domofony 16.03.11, 08:55
          Witam. Dziś rano drzwi wejściowe przy domofonie w 113C juz sie nie blokuja. Czyzby awaria? :-)
          • kerajm Re: Domofony 16.03.11, 15:59
            Ja miałem tej nocy problem (blok 113 A), przychodze do domu godzina 00:30 a tam drzwi zamknięte i kartka aby nie zamykać drzwi bo się blokują i niestety musiałem budzić żonę :-)
            • iska24 Re: Domofony 16.03.11, 17:03
              ja wchodziłam do 113a ok 23 i zwolniłam drzwi z blokady. co prawda wisiał jakiś naderwany kawałek kartki, próbowałam odczytać ale nie dało rady - była mocno porwana. nawet się wkurzyłam że ktoś zostawił drzwi zablokowane przed zamknięciem bo ostatnio prawie codziennie zdarza mi się że ktos łapie za klamkę od mojego mieszkania jakby sprawdzał czy ktoś jest w domu. Jesli chodzi o zostawianie otwartych drzwi to niesttey w 113a zdarza się to bardzo często. ja się spotykam z tym min 5 razy w tygodniu, a żadnych wywieszek nie widziałam.
              • faked Re: Domofony 17.03.11, 10:43
                za ciąganie za klamkę to bym obwiniała dzieciaki. Jakby to był złodziej badający teren to uwierz mi sprawdziłby czy drzwi są otwarte w dużo bardziej dyskretny sposób.
                Do mnie dla odmiany często ktoś pukał. A potem się okazywało, że to ktoś wnosił meble i się na zakręcie nie wyrabiał :) i tak mu się puknęło raz czy dwa.
                Tak więc przestałam reagować na pukanie
                • kruq_1 Re: Domofony 17.03.11, 11:39
                  Metody są naprawdę różne. W sytuacji kiedy się dyskretnie próbuje otworzyć drzwi i ktoś na tym przyłapie to trudniej wytłumaczyć dlaczego robiło się to w taki sposób niż gdyby oficjalnie złapać za klamke. Wtedy zawsze można powiedzieć "ojej musiałem pomylić drzwi, piętra, bloki..."
                  • iska24 Re: Domofony 17.03.11, 19:07
                    może i dzieciaki.nikogo niestety nie złałapałam za ręke :( a szkoda...mimo wszystko jestem czujna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka