Dodaj do ulubionych

Cena za miejsce postojowe

18.01.12, 11:39
Witam, czy ktoś z Państwa mógłby na forum podać informacje dlaczego za miejsce postojowe płacimy 70 kilka złotych ??. Znajoma w Gdańsku miała odbiór mieszkania i za dwa miejsca postojowe płaci 30 złotych miesięcznie. Czyżby Nasza cena zależała od województwa w którym mieszkamy a nie od przepisów ??
Obserwuj wątek
    • morpheus33 Re: Cena za miejsce postojowe 18.01.12, 12:28
      kerajm napisał:

> Witam, czy ktoś z Państwa mógłby na forum podać informacje dlaczego za miejsce
      > postojowe płacimy 70 kilka złotych ??.

temat był wielokrotnie wałkowany i na forum i na wpotkaniach wspólnoty.

wysokość kwoty za miejsce postojowe uzależniona jest od kwot za m2 mieszkania
      propponuję zajżeć w rozpiskę kosztów utrzymania nieruchomości, porównać koszty jednostkowe dla m2 mieszkania i m2 garażu (wszystko wtedy będzie jasne)
      generalnie żeby księgowość wspólnoty była prowadzona zgodnie z prawem to musimy płacić takie kwoty.....
      • smile53 Re: Cena za miejsce postojowe 18.01.12, 18:37
        Może czas z tym skończyć i znaleźć zarządcę, który "zrobi" tak ,że będziemy płacili tyle ile wszyscy w naszej oklicy, bo to co jest teraz to czysty "skandal".
        • kerajm Re: Cena za miejsce postojowe 18.01.12, 18:45
          zgadzam się z przedmócą, wychodzi na to że wszyscy moi znajomi płacą mniej (czyli wspólnoty działają wbrew prawu) a my (Nasza Wspólnota) wszystko robi zgodnie z obowiązującym prawem. A mnie się wydaje że dajemy zarobić GH.
          • smile53 Re: Cena za miejsce postojowe 19.01.12, 18:21
            dlatego czas zerwać wszelkie kontakty z GH i wyłonić inną firmę , która będzie zarządzała naszym osiedlem
            • gordonblue3 Re: Cena za miejsce postojowe 20.01.12, 18:24
              to tak przy okazji, może ktoś z sasiadów pamięta do kiedy "firma" GH będzie zarządzała naszym osiedlem i w jakim okresie musimy jako wspólnota wypowiedziec im umowę ( nie mam czasu szukać w dokumentach...) pzdr
              • magloit Re: Cena za miejsce postojowe 22.01.12, 18:41
                Przez pomyłkę dostałam zawiadomienie o zebraniu innej wspólnoty zarządzaną przez naszego zarządcę. W odpowiedzi - kiedy w VP będzie takie zebranie, dostałam taką odpowiedź:
                "Zebranie na Vital Park planuję na marzec - mamy zaliczki uchwalone do marca.
                W międzyczasie będą wykonane rozliczenia mediów i zaliczek dla lokali na Vitalu"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka