Dodaj do ulubionych

wypiska z perkowski.pl

14.02.12, 22:41
"Wczoraj przed sesją rozmawiałem z miłym Panem, mieszkańcem okolicy Powstańców. Pan przedstawił mi wyniki przeprowadzonych przez niego badań (niestety kartkę gdzieś zagubiłem na sesji), które były prowadzone elektronicznie na grupie ok. 200 osób.

Zapamiętałem m.in. jedną ciekawą dla mnie informację, że bodajże jedynie niecała jedna czwarta osób deklaruje że linia ząbkowska "Ząbki-1" to wystarczający powód by zameldować się w Ząbkach. Szanowny Pan przedstawił to jako bardzo dużą wadę "darmobusu", jednak po przemyśleniach uważam, że jest to bardzo mocny argument by jednak projekt kontynuować.

Szacując, że w Ząbkach jest niezameldowanych blisko 30 tys. osób, to zameldowanie się jednej czwartej to dla budżetu Miasta od 5 do 10 mln złotych rocznie więcej. Za te pieniądze można naprawdę zrobić dużo."

więcej na perkowski.pl
Obserwuj wątek
    • lucknow Re: wypiska z perkowski.pl 14.02.12, 23:21
      Urząd regularnie informuje na różnych łamach ile wydano kart mieszkańców. Ciekawe, jak wypadają statystyki meldunku za okres ostatnich trzech miesięcy. Ciekawe czy zanotowano jakiś wzrosty, bo o tym nie słychać w "Co słychać". Ankieta może być pożyteczna, ale twarde dane statystyczne z Urzędu będą tutaj najbardziej miarodajne.
    • attiya Re: wypiska z perkowski.pl 15.02.12, 07:14
      sory ale to jakaś hmmm...bzdura
      kiedyś zameldowałam się z innego powodu niż to, że będzie mi np łatwiej
      ale jakbym miała się gdzieś zameldować z powodu li i jedynie jakiegoś darmobusu, to chyba upadłabym na głowę :-/
    • careta Re: wypiska z perkowski.pl 15.02.12, 08:32
      Kolejna bzdurna propaganda Perkowskiego.
      Teraz jeszcze dodatkowo na jego stronie jest zachęta do płacenia podatku z Ząbkach. Jeszcze niedawno Burmistrz tłumaczył, że samo płacenie podatków nie wystarcza i trzeba się zameldować. NIpowcy byli i są traktowani jak gorsi mieszkańcy, a teraz Burmistrz bezczelnie zachęca do płacenia podatków, obiecując darmobusy od maja i opisując ile z tych pieniędzy można zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka