Dodaj do ulubionych

Pytanie o internet mobilny

17.12.12, 11:32
Witam,
Niedługo będę musiała zakupić usługę internetu mobilnego. (Mieszkam na ul. Powstańców.) Czy ktoś z Was (mieszkających w tym rejonie) korzysta z takowego dostępu? Czy możecie polecić konkretnego operatora, który oferuje dobrą prędkość? Testuję aktualnie Polsat cyfrowy, ale ponieważ nasza okolica nie jest pokryta siecią LTE, to transfer jest marny (poniżej 1 Mb/s lub nieco powyżej). Czy ktoś z Was ma może internet z Polsatu wzmocniony anteną zewnętrzną (lub innego operatora)? Jeśli tak, to czy to faktycznie przyspiesza transfer/ jak bardzo?

Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
Pozdr.,A
Obserwuj wątek
    • e_zabki.pl Re: Pytanie o internet mobilny 17.12.12, 12:08
      adjd napisała:

> Witam,
      > Niedługo będę musiała zakupić usługę internetu mobilnego.
      to ma być internet mobilny do domu ? jeżeli tak to może zorientuj się w usługach tych dwóch firm:
      ETR-Michal-Fenikowsk
      i
      Zabki.net.pl
      jeden i drugi oferuje usługę internetu radiowego

mam internet od jednego i drugiego na żadnego nie mogę narzekać ;-)
      internet mobilny sensu stricte mam z P4 ... (Play)

----------------------------
    • adjd Re: Pytanie o internet mobilny 17.12.12, 12:18
      Dodam, że internet ma być do domu, ale będzie potrzebny do pracy zdalnej.
      • route67 Re: Pytanie o internet mobilny 17.12.12, 19:07
        nie mozesz porównywac internetu mobilnego do kablowego.
        LTE jeszcze raczkuje, w poblizu powstancow mozesz liczyc na 3G ale zasieg potrafi uciekać i przeskakiwać na Edge, który nie nadaja sie w zasadzie do niczego.
        Testowałem Playa i iPlusa.
        Pierwszy troche lepiej, iPlus padaka.
        To zerkniecia na wp.pl i przeczytania niusów sie nada, do żadnych bardziej wymagających zadań, czy ściągania wiekszych ilości danych - zapomnij.
        • rotot Re: Pytanie o internet mobilny 17.12.12, 21:32
          Do przeglądania stron Aero2, bo darmowe. www.rynekinfrastruktury.pl/artykul/index/art/20275/id/62
          Do ściągania UPC, ASK.
          Inne Radiowe: play się w Ząbkach skończył (od roku działa jak chce). Kiedyś miałem plusa i działał ok.
          • pitas4 Re: Pytanie o internet mobilny 17.12.12, 23:54
            witam

do pracy mobilny moim zdaniem się nie nadaje a tym bardzie w ząbkach gdzie nawet rozmowy komórkowe się rwą na potęgę nie wspominająca o internecie polecam kablowe rozwiązania
            www.jjs.pl/promocja-swiateczno-noworczna-internet-z-TV-i-bez-TV.pdf
            www.jjs.pl/promocje-jesienne-tabela.pdf
            tpsa.pl
            upc.pl
            marcom.waw.pl/lacza.html
            www.kbt.pl/dom/internet.html
            • route67 Re: Pytanie o internet mobilny 21.12.12, 15:35
              dorzuce ze w przypadku UPC przy przedluzeniu umowy mozna calkiem konkretnie negocjowac...tylko nie poprzez telefon do BOK a od razu polaczenie z Utrzymaniem Klienta.
              • piokow6 Re: Pytanie o internet mobilny 22.12.12, 22:50
                Hej,

Ja mam T-Mobile. Ząbki maja dobre pokrycie. Transfery rzeczywiste 6-7Mbps. Mozna uzywać VoIPa bez problemu.

pozdr.
                • yapkovitz Re: Pytanie o internet mobilny 27.12.12, 09:06
                  Korzystam z mobilnego internetu:
                  - firmy Ethnet (Wi-Fi), ktory jest dostawca internetu dla stowarzyszenia Zabki.net.pl,
                  - firmy Aero2 (3G)
    • mamawiki32 Re: Pytanie o internet mobilny 28.12.12, 22:19
      My korzystamy np z cdma z orange. Łączy się z urządzeniem przez wi-fi i nie chodzi na tym samym paśmie co telefony wiec nic nie rwie.
      • sportif Re: Pytanie o internet mobilny 28.12.12, 23:01
        macie co innego, to jest internet dla terenów wiejskich - więc działa wszędzie oprócz dużych miast
    • kamsz77 Re: Pytanie o internet mobilny 29.12.12, 22:24
      Jestem posiadaczką internetu w T-mobile i od lipca są straszne problemy, internetu czasem nie ma przez kilka dni a jak się pojawi to działa przez kilka minut i chodzi bardzo bardzo powoli. Operator twierdzi że zagię jest bez zarzutu na zewnątrz budynku a to że w środku nie ma to już nie jego wina. Zakupiłam antenę i poprawa jest taka że internet znika już rzadziej a zasięg jest tylko EDGE na 2 góra 3 kreski. przez godzinę lub dwie.
      • dudus86 Re: Pytanie o internet mobilny 17.02.13, 16:42
        Witam,

mieszkam na ul. powstańców w okolicy budowanego kościoła. Do połowy grudnia 2012r korzystałem z internetu mobilnego Aero2. Działał świetnie ale niestety zaczęły się problemy z siła sygnału - niby oprogramowanie modemu wskazywało pełen zasięg a faktycznie moc sygnału wynosiła ok 35% i internet czasem działał a czasem nie. Wczoraj byłem w kauflandzie i postanowiłem kupić starter mobilnego internetu na kartę. Zastanawiałem się między plusem a playem. Wybrałem playa i jak na razie jestem zadowolony. Działa bardzo dobrze nic nie zrywa i się nie tnie mimo tego że mam wysoki ping bo 300-400. Prędkość to 1mb ale to wina operatora który blokuje wyższa prędkość dla internetu mobilnego na kart :/
        • etam2.0 Re: Pytanie o internet mobilny 17.02.13, 16:53
          Bardzo wysoki ping - nie przeszkadza ci? Spróbuj popracować nad nim.
          • dudus86 Re: Pytanie o internet mobilny 18.02.13, 14:13
            z wysokim ping-iem niestety nic nie mogę zrobić. Ale internet działa, strony dobrze się wczytują więc jestem jak na razie zadowolony.
    • remi_martin Re: Pytanie o internet mobilny 18.02.13, 14:26
      Mam aero2 - do niczego innego się nie nadaje jak tylko do czytania stron typu onet i tp.
      Mam również Tmobile - działa bardzo dobrze i szybko.
      • dudus86 Re: Pytanie o internet mobilny 18.02.13, 15:01
        Aero2 jest to darmowy internet i został on stworzony właśnie do odbierania i wysyłania poczty oraz do serfowania po internecie. W pracy w korzystam tylko z Aero i jestem w miarę zadowolony.
        • yapkovitz Re: Pytanie o internet mobilny 19.02.13, 09:52
          Aero jest dokladnie do ogladania stron i odbierania poczty. Dodam jeszcze ze moj mlody na trasie Warszawa-Bieszczady praktycznie bez problemu w samochodzie ogladal filmiki na youtubie, ponadto na nartach w Krynicy Aero tez dobrze dzialalo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka