Dodaj do ulubionych

Kebab Tarbusz - opinie

03.02.13, 15:14
Wczoraj został otwarty kebab Tarbusz na Powstańców 33. Proszę o opinie i spostrzeżenia z wizyt.
Obserwuj wątek
    • rysiutka Re: Kebab Tarbusz - opinie 03.02.13, 20:03
      Dziś zawitaliśmy w Tarbusz kebab.
      My juz raczej tam nie wrócimy :(

A więc:

1.lokal - ok, ładnie czysto, przyjemnie.
      2. obsługa - tu zaczęły się schody. W lokalu siedziało kilka osób. Spędziliśmy przy kasie sporo czasu, ponieważ Pani obsługująca (sprawiała wrażenie sympatycznej) nic nie zrobiła sobie z przyjścia nowych klientów. Obsługiwała ludzi w kolejności jakiej jej się podobało, w końcu zadałam pytanie czy ja mogę coś zamówić?! Wśród nielicznej obsługi panował pełen luz, widać było, że klienci zaczynają się niecierpliwić. Przez długi czas nie widać było nikogo, kto przygotowywałby danie. Czas oczekiwania przy 4 osobach przed nami - 40 min...
      3. Danie - tu niestety jak na razie najgorzej.. Kebab z kurczaka w picie okazał się zmodyfikowaną wersją domowej tortilli. Mięso nie było upieczone, kurczak był bardzo słony i blady.. Całość była prawie biała, niezbyt smaczna i miała mało wspólnego z kebabem. Sos porażka. Kilka godzin po spożyciu dość często "przypomina się" mi ten posiłek :/

Przez wiele lat poszukiwaliśmy dobrego kebaba w Warszawie. Znaleźliśmy go min. na Bródnie ( nie będę robić reklamy) . Niestety w Ząbkach do tej pory nie było miejsca godnego polecenia, liczyliśmy, iż w końcu otworzy się coś godnego uwagi. Po pierwszej wizycie meeega się zawiedliśmy, pozostaje mieć nadzieję że właściciel będzie ulepszał ten lokal.

nie więcej niż 3/10
      • andrewa2008 Re: Kebab Tarbusz - opinie 03.02.13, 21:51
        a moze jednak zareklamujesz to miejsce na Brodnie?
        jesli jest ok, to nawet nalezy to zrobic :-)
        • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 03.02.13, 22:01
          Najprawdopodobniej ma na myśli amrit kebab. Choć dla mnie w amricie "baranina"... polecam zjeść ją bez dodatków - wtedy zachwyty się najprawodopobniej skończą.

Choć poza tą "baraniną" generalnie jest tam ok.

Hmmm drugie miejsce otwarte ostatnio na Powstańców i znowu narzekania na obsługę...
          Być może przejdę się któregoś dnia, mam nadzieję, że zrobi na mnie lepsze wrażenie niż na jednym z poprzedników.
          • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 03.02.13, 22:03
            >jednym z poprzedników

bądź jednej z poprzedniczek :)
      • kasper8 Re: Kebab Tarbusz - opinie 04.02.13, 08:21
        Ja byłem bardzo zadowolony z obsługi i jedzenie też było bardzo smaczne podobnie jak w kebabie na Warszawskiej. Miejsce godne polecenia. Czyściutko i smakowicie. Byłem wczoraj po raz drugi i widzę, że klienci podobnie jak ja wracają. Wkrótce też mają ruszyć z piwem, wreszcie będzie gdzie posiedzieć.
        • kasper8 Re: Kebab Tarbusz - opinie 04.02.13, 08:27
          zresztą wiadomo jak to bywa początki są ciężkie
          ale mamy w ząbkach fajną pespektywę na dobre i niedrogie jedzie
    • dexmedia Re: Kebab Tarbusz - opinie 04.02.13, 10:39
      czas oczekiwania na danie wyniósł 10 minut, więc narzekać nie będe. Smak ok, oraz cieszy fakt, iż otwierane są tak schludne lokale które wypadają znakomicie na tle obskurnych bud, i blaszaków w okolicy.
      • ewa9289 Re: Kebab Tarbusz - opinie 08.02.13, 10:35
        może ktoś podać jakie mają mniej więcej menu i ceny?
        • remi_martin Re: Kebab Tarbusz - opinie 08.02.13, 10:50
          Lokal jest całkiem przyjemny. Ceny na poziomie ok. 10-11 zł za kebaba w bułce.
          Ja brałem kebaba z baraniny na talerzu z frytkami i surówką (18 zł), był bardzo dobry i dość dużo tego, spokojnie można się najeść do syta, polecam.
          Na potrawę czekałem ok. 10 min.
          • ewa9289 Re: Kebab Tarbusz - opinie 08.02.13, 11:01
            dzięki za odpowiedź :)
    • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 09.02.13, 11:00
      W jakich godzinach jest otwarty w soboty i niedziele?
      Na drzwiach nie ma żadnej informacji.
      • tommi2101 Re: Kebab Tarbusz - opinie 09.02.13, 12:12
        9-24 przez cały tydzień
    • grreeen Re: Kebab Tarbusz - opinie 10.02.13, 21:48
      kebab średni... zjedliśmy raz i nie planujemy wracać.
      A szkoda bo liczyliśmy w końcu na jakieś lepsze jedzenie w ząbkach.
      Ba! byłabym w stanie zapłacić 20 zł za dobrego kebaba, ale wszędzie jest tanio i słabo.
    • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 10.02.13, 22:33
      Mięso na kebab z baraniny i kurczaka takie samo jak i w Amrit Kebab, ciasto także. Inne surówki i CHYBA nieco inne sosy (ostry jest jakby mniej ostry - ale to akurat wg. mnie dobrze). Zresztą patrząc na menu tej kebabiarni z Warszawskiej i Kebab Kinga, to zdecydowana większość dań jest taka sama. Ceny także bardzo podobne. W przypadku samych kebabów zrozumiałe (podobno jest jedynie dwóch dostawców mięsa na kebaby), ale odnośnie pozostałych dań jest to nieco zastanawiające :)

Obsługa w porządku.

Takie moje uwagi do właściciela/obsługi (o ile czytają): kebab z serem pasowałoby jednak nieco bardziej/dłużej przypiekać, tak żeby ten ser się rozpuścił. Dobrym posunięciem byłoby chyba także zaoferowanie do wyboru większej ilości rodzajów sałatek/surówek, tak do kebabów jak i do dań. Przydałaby się także możliwość płatności kartą.
      • matteusz6 Re: Kebab Tarbusz - opinie 22.02.13, 18:30
        Orientuję się ktoś do której godziny jest czynny?
        • gusiaa00 Re: Kebab Tarbusz - opinie 23.02.13, 13:32
          do 22...
          Moja ocena jest na 4+... Byłam 2x i na razie uwag większych brak..
          • ewa9289 Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 12:17
            też byłam dwa razy, pierwszy raz zaraz po otwarciu i drugi raz niedawno.

Po otwarciu dawali więcej mięsa do kebabów niż teraz

szkoda, że wycieka z nich sporo tłuszczu...

i minus za kiepskie surówki
            • kasper8 Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 15:12
              Najlepszy kebab w Ząbkach to fakt, nie jedliśmy ze znajomymi lepszego. Mięso takie same jak w Amricie czy Kingu, a surowki takie jak wszędzie. Porcje są ogromne nie do przejedzenia. Obsluga sympatyczna, czysto i schludnie. A i otwarte do 24 wiec można się udać na szamę, kiedy juz wszystko dookoła jest zamknięte. Koleżanko Tobie polecam, abyś sama otworzyła takiego lub podobnego kebab wtedy wszyscy do Ciebie przyjdziemy tylko pamiętaj o mięsku, żebyś wrzuciła do kanapki za dychę z kilo mięsa...

• matteusz6 Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 17:37
                Również byłem. Jak dla mnie najlepszy w Ząbkach. Może nie to co efes czy amrit ale jest naprawdę dobry. Jedyny minus to zbyt mało sosów, według mnie jest po prostu za suchy, no ale oczywiście to kwestia gustu. :)
                Brakuje również jakiejś strony internetowej czy fanpagu na fb z informacjami typu cennik, ewentualna możliwość dostawy itp.
                • madameblanka Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 19:08

Jeżeli Tarbusz to nie to co Amrit który i tak ograniczył ilość mięsa no to zaczynam sie zastanawiać czy w ogóle sie tam wybrać...
                  pozdr
                  • kalbud Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 19:30
                    Jak czytam wasze posty, to nóż w kieszeni się otwiera! Wszyscy podbijacie wątki tych jadłodajni w jednym celu! Chcieli byście za grosze dostać dużo mięsa, sosu i jeszcze żeby kosztowało to 1 zł. Przecież każdy z Was może sobie przywieźć świnie z rodzinnych stron i nażerać się do woli! Mama nie nauczyła gotować??? Wodę na herbatę przypalasz? Idź do tej jadłodajni, popracuj dwie godzinki na zmywaku, to dostaniesz to na co Cię nie stać.

madameblanka napisała:
                    > Jeżeli Tarbusz to nie to co Amrit który i tak ograniczył ilość mięsa no to zacz
                    > ynam sie zastanawiać czy w ogóle sie tam wybrać...
                    > pozdr
                    • hugo43 Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 21:40
                      chyba ostatni kebab,gdzie wlasciciel sam szykuje mieso jest w warszawie,pawilony,al.jana pawla 2,w tej ceglanej czesci,gdzie sex shopy.sapko sie nazywa.ilosc turkow stolujacych sie tam codzien mowi sama za siebie.a reszta to mniejsze badz wieksze g.
                    • wrekawek Re: Kebab Tarbusz - opinie 06.03.13, 09:21
                      kalbud napisał:

> Jak czytam wasze posty, to nóż w kieszeni się otwiera!

Nie czytaj. Widzisz że wątek dotyczy jadłodajni na południu miasta, która to część Cię zupełnie nie obchodzi - po co czytasz dalej? Forma cyfrowego samobiczowania?
              • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 05.03.13, 22:55
                > Mięso ta
                > kie same jak w Amricie czy Kingu, a surowki takie jak wszędzie.

Surówki zdecydowanie nie są takie same, właściwie, to one najbardziej odróżniają tarbusza od np. amrita. Chyba, że w ciagu ostatnich kilku dni zmienili...
              • wrekawek Re: Kebab Tarbusz - opinie 06.03.13, 09:24
                kasper8 napisał(a):

> a surowki takie jak wszędzie

Nie wiem jak w innych kebabach w Ząbkach, ale z ogólnopolskich doświadczeń to jednak tu surówki były grubo poniżej przeciętnej. Za to żonie bardzo mięso posmakowało.
              • ewa9289 Re: Kebab Tarbusz - opinie 06.03.13, 10:16
                Nie napisałam, że dają mało mięsa, tylko że mniej niż od razu po otwarciu. To różnica.

MOIM zdaniem kiepskie surówki, napewno nie takie jak wszędzie.

Kolego forum jest to wyrażania swoich opinii, dla Ciebie może być rewelacja, dla mnie nie musi.
                • cynka8 Re: Kebab Tarbusz - opinie 08.04.13, 21:10
                  Byłam jakoś 2 dni po świętach - mięso zarówno z kurczaka jak i baranina w porządku choć bez efektu wow. Natomiast nazywanie tych warzyw, które dodają do kebaba surówkami to przesada. To zwyczajna kapucha tylko w trzech odmianach - czerwona, biała i kapusta pekińska, plus starta marchewka. Całkowicie niedoprawione i nie zmiękczone, wiem, że leją na to sos, ale wiele to nie pomaga. Kapustę powinni choć doprawić [pokropić] octem winnym, akurat kapusta czerwona była w moim przypadku po prostu twarda i gorzka.
                  Też jakoś tak niemrawo tam bywa, innych sałatek akurat nie można było dostać - ani greckiej, ani tzatzików - nie wiem, jaki problem zeby w pobliskim api zakupic kilka warzyw i fete i zrobic salatke... także bez szału...
      • wolverine_14 Re: Kebab Tarbusz - opinie 09.03.13, 20:37
        Byłem dzisiaj po raz kolejny. Jadłem kebaba z kurczakiem, średnim sosem i serem, i tym razem moja wrażenia są lepsze. Surówka została zdaje się zmieniona na inną, kebab odpowiednio przypieczony. Mocna 4, może nawet 4+.

Na minus: brakuje tylko serwetek na stoliku. Z kebaba nieco cieknie i ciężko sobie dłoni nie pobrudzić.
    • max1253 Re: Kebab Tarbusz - opinie 07.04.13, 19:27
      Ludzie ale wy macie problemy - najlepszy kebab jest na szwoleżerów, świeży dobrze doprawiony i z dużą ilością mięsa. Ten kebab przy powstańców to porażka - za wcześnie zamykają, mało miesa, mało sorowki - śniegiem się człowiek bardziej najje
      • kasper8 Re: Kebab Tarbusz - opinie 08.04.13, 09:53
        Jak lubisz śnieg to w..pieprzaj. Mi kebab na powstańców bardzo smakuje i mają duże porcje w porównaniu do innych kebabów. Sórówki kolego to nie wiem nie jadłem, ale surówki to tak i są odpowiednie do kebaba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka