Dodaj do ulubionych

Prośba do osób palących!

19.06.13, 15:25
Drodzy mieszkańcy bardzo proszę o nie wyrzucanie niedopałków, kipów po papierosach. Jestem właścicielem mieszkania z ogródkiem i ciągle znajduję leżące niedopałki papierosów. Nie jest to kulturalne zachowanie. Lepszym rozwiązaniem będzie zakupienie sobie popielniczek na balkony czy innych pojemników na tego typu odpady.
Proszę wziąć pod uwagę fakt, że przez tak nieumyślne działania możecie spowodować tragedię (np. choćby podpalenie) wtedy kto poniesie odpowiedzialność? W ogródkach także często bawią się dzieci, a zabawa wśród leżących kipów nie jest przyjemna. Proszę o rozwagę i kulturę!
Obserwuj wątek
    • gach13 Re: Prośba do osób palących! 20.06.13, 11:21
      Nie wiem czy ten apel odniesie skutek ale zamierzam się do niego przyłączyć. Drodzy sąsiedzi z wyższych pięter zamiatajcie balkon używając szufelki a nie zmiatając poza jego obszar kurząc sąsiadom niższych pieter. Ponadto proszę o podlewanie kwiatów w umiarkowany sposób nie przelewając ich ponieważ kapiąca woda po poręczy brudzi suszone ubrania.

Pozdrawiam
      • patron25 Re: Prośba do osób palących! 23.06.13, 20:04
        obawiam sie że apel nic nie pomoże. Pisałem już o tym i nic sie nie zmieniło. Ktoś inny tez już poruszał ten temat. Chciałbym wierzyć że to tylko nieuwaga lub przypadek, a nie zwykłe chamstwo i brak wychowania, ale zaczynam mieć watpliwości.
        • coswstylunicka Re: Prośba do osób palących! 24.06.13, 09:46
          A ja myślę, że jednak nieuwaga lub przypadek albo nietaktowne zachowania gości. Gdyby ktoś regularnie wyrzucał mi pety do ogródka, to miałabym po zimie cale stosy a znalazłam kilka. Więc myślę, że trudno tu obwiniać mieszkańców - chyba, że ktoś ma inną sytuację. Ja mam inną prośbę do mieszkańców wyższych pięter. Zdarza się, że coś spada z balkonu - proszę, zgłaszajcie się po swoje zguby. Niestety nie jestem w stanie zidentyfikować, skąd dana rzecz spadła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka