Dodaj do ulubionych

APEL DO PLEBEJUSZY

05.10.04, 15:03
Jako arystokrata zamieszkujący Ząbki - postuliję by plebs nie siedział w
kościele w pierwszych ławkach. One od zawsze były przeznaczone dla
arystokratów. Proponuję tak na początku siada arystokracja, później władze
miasta, później ludzie zamieszkujący rezydencje, domki i w końcu blokowiska -
ci ostatni niech sie sami podzielą według uznania.
Sir Pryczard
Obserwuj wątek
    • rawi_pozn Re: APEL DO PLEBEJUSZY 06.10.04, 09:17
      Priczard na prezydenta !
      Rawi
      • sloggi Re: APEL DO PLEBEJUSZY 08.10.04, 23:11
        prrrrrrrrrrrr, Ryczard.
        Nastąp się.
        • pryczard Re: APEL DO PLEBEJUSZY 11.10.04, 14:55
          Aleś ty elokwentny - widać też ze wsi- przyjedzie taki do miasta pomieszka ze 3
          lata i wielki plebejusz-warszawiak spod Ząbek. Ych ty.. sobie wołaj nastąp sie
          u siebie w oborze na wsia nie w Ząbkach
    • zdich Re: APEL DO PLEBEJUSZY 11.10.04, 15:44
      Popieram, bedzie widac jaka religijna ta nasza arystokracja. A uwazaj ksiąze
      zeby nie bylo pusto bo i tobie sie dostanie. Nawiasem mówiąc jakoś nie widuje
      sie twojej bryczki w poblizu kościolów !!
      • pryczard Re: APEL DO PLEBEJUSZY 11.10.04, 15:58
        Bo do kościołów szlachetny zdichu niezwykłem już chadzać - sam pleban czarcim
        pomiotem mnie zwać zaczął kiedym to o swoją miedze zabiegał co ją chciał na
        swoja posesyję przekabacić w zamian obiecując mniejsze ognie piekielne. Dzis
        Panie ja bryczką po łąkach się tłukę a on z napędem dislowskim nowościami się
        wozi bo toż mawia ze blizej Boga zwykł bywać co takie nowości nam ludziom
        zsyła. A skoro je zsyła znaczy że trzeba ich użyć i głosić radosną nowine ze
        świat jest piekny i cudowny - tylko co na to wszystko powie biedny bezrobotny?
        Na mą bryczke niejeden gałgan siadał ić do celu dojechał, pleban czmycha obok
        takiego bo bieży na obiad do bogatego. Oż skończyły się obiady plebanie dla
        ciebiewole swą starą bryczkę i me lasy od twojego Boga o ciebie. Jam wyznaje
        Boga jednego Prawdziwego, z którym kupczyć sie nie muszę bo zna mie on lepiej
        od Ciebie a com źle poczynił naprawiam i żałuję a do urzędu miasta i tak pleban
        kabluje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka