Dodaj do ulubionych

Ulica Andersena

15.09.17, 23:23
To jest jakaś porażka, żeby ulica była w tak opłakanym stanie jak obecnie. Dziury po każdym deszczu. Kurzy się od ulicy. Nie ma chodników. Ludzie to jest Masakra!!! Takiej ulicy nikt nie ma w Ząbkach!!! Burmistrz nie liczy się z nas mi potrzebami!
Obserwuj wątek
    • mave19 Re: Ulica Andersena 17.09.17, 12:44
      Proponuję rozważyć powrót na wieś. Tam na pewno sołtys czyta wszelkie fora, na których zasmucony wieczorami wylewa swoje żale, aby czym prędzej rozwinąć swiezutki asfalt, zbudować ogromny plac zabaw, otworzyć restaurację która będzie godna podniebienia zasmuconego oraz wybuduje przedszkole w którym Panie nie będą rozmawiać na prywatne tematy ani odwracać się plecami do dzieci... Poprostu utopijna dziura na krańcu wschodniej Polski... Rusz dupę do ratusza obywatelu i tam wylewaj smutki, bo trucie na forum ma mniej więcej taką siłę jak ogłoszenie w publicznym kiblu.
      • gregra Re: Ulica Andersena 19.09.17, 07:54
        Sam wiesz najlepiej, co post "tej" treści wniósł do sprawy....
        • mave19 Re: Ulica Andersena 19.09.17, 18:37
          Skoro nie ma odpowiedzi zasmuconego, to wniósł zamierzony skutek.... Nie ma za co. Pozdrawiam
      • zabkowianinzasmucony Re: Ulica Andersena 19.09.17, 22:13
        A co myślisz że dupy nie ruszyliśmy do Urzędu?!!!
        • zabkowianinzasmucony Re: Ulica Andersena 19.09.17, 22:15
          Na wsi rzeczywiscie sa lepsze drogi.
          A.nie uważasz że mega duŻy plac zabaw w Ząbkach to podstawa przy tak dużej ilości dzieci? Chyba że nie masz dzieci to zrozumiałe nic nie zrozumiesz.
          • mave19 Re: Ulica Andersena 20.09.17, 17:51
            W okolicy Powstańców znam dwa ogólnodostępne place zabaw, a moje dzieci i tak bawią się na osiedlowym bo kupując mieszkanie wziąłem pod uwagę takie szczegóły jak szkoła, przedszkole czy plac zabaw. Idąc Pana tokiem myślenia, pewnie też bym zaraz płakał na forum, że tyle ludzi w Ząbkach ma koty (ja nie mam) a w okolicy nie ma jakiegoś zajebiście wielkiego drapaka. W temacie dróg, to zostaną doprowadzone do porządku kiedy skończą się wolne działki pod inwestycje i przestanie poruszać się ciężki sprzęt. Gdyby faktycznie był Pan w ratuszu to te posty nie miałyby miejsca.
            Na wsiach nie wiem jakie są drogi...
            Pozdrawiam.
            • ih8u Re: Ulica Andersena 20.09.17, 20:10
              Forum służy do tego, żeby wymieniać się poglądami i informacjami. Podsumowanie wypowiedzi "Na wsiach nie wiem jakie są drogi" oraz "Proponuję rozważyć powrót na wieś" mówi więcej niż cały komentarz.
            • gregra Re: Ulica Andersena 21.09.17, 08:29
              planowana droga powinna mieś wytrzymałość opisaną kategorią ruchu i ma określony termin gwarancji, o ile nastąpi ponadnormatywne zużycie np na skutek ruchu sprzętu cieżkiego, sprawca jest zobowiazany do naprawy powstałych szkód... prosze nie wprowadzać ludzi w błąd, stan ulicy powstańców to karygodne zaniedbanie a nie zaplanowane działanie!
              • mave19 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 15:40
                Czy naprawdę tak ciężko pomyśleć zanim coś się napiszę? Jakie skutki miałoby takie działanie? Biorąc pod uwagę liczbę deweloperów którzy w jednym czasie budują osiedla, to takimi drobnymi naprawami sparaliżowali by i tak wiecznie zapchane południowe zabki, bo te naprawy poprostu by się nie kończyły. Mieliśmy przykład tego na Kopernika, chociaż i teraz jest ciężko bo zaparkowane pojazdy wymuszają ruch wahadłowy. Więc proponuję przełożyć nad PRLowskie cytowanie przepisów troszkę zdrowego rozsądku. Mamy XXI wiek i wolnomyślicieli już się nie wiesza.
            • zabkowianinzasmucony Re: Ulica Andersena 21.09.17, 08:52
              No jasne jestem mega zadowolony razem z pozostałymi mieszkańcami z drogi jaka mamy od 7 lat. Widziałeś człowieku ta beznadziejna drogę??? Nie? To nie wal farmazonow. Droga jest w opłakanym stanie.
              O Powstańców nie wspomnę, ponieważ jest obowiązkiem burmistrza ta drogę Główną drogę zrobić na wczoraj!
              • zdich Re: Ulica Andersena 21.09.17, 11:45
                Burmistrz i rada miasta posłuchają smutnych mieszkańców, przejmą się stanem ulic Powstańców i Andersena i postanowią je szybko, "na wczoraj" przebudować. Roboty ruszą pełna parą. Zacznie się wykupowanie gruntów (a wiem że jest taka potrzeba) a jak już się zakończą to po tych drogach ruszy ciężki sprzęt do budowy drogi przy lesie. I wtedy na forum zasmucony napisze : co za debil ten burmistrz, że wiedząc, że będą tam jeździły ciężkie ciężarówki najpierw władował kasę i wyremontował drogę. No i jak byś nie zrobił d... z tyłu.
                • mave19 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 16:18
                  Bravo ten Pan. Nie wspomnę już ilości wolnej przestrzeni w okolicy Andersena, bo tam chyba pomieszczą się trzy takie osiedla jak na Powstańców 33. Więc troszkę na tą drogę Pan zasmucony sobie poczeka, zwłaszcza z takim podejściem do Pana burmistrza (jego obowiązkiem jest....). W związku z faktem, że od 7 lat płacę w tym mieście podatki (oby tak było), a tym samym opłaciłem 16h pracy plugosolarki, oraz dwie palety papieru toaletowego dla strazy, policji i przychodni, ŻĄDAM dostępu Ząbek do morza..... Na wczoraj... Kurtyna
                  • wawka444 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 19:24
                    mave19 - Ząbki uzyskały prawa miejskie w 1967r. ale ty to dalej do picia soku słomkę z butów wyciągasz...dziękuje...kurtyna
                    • mave19 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 19:44
                      Tak. Leży ich tutaj od cholery... Tylko jaki to ma związek z tematem??
                      • wawka444 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 19:45
                        przeczytaj swoje wpisy jeszcze raz może zrozumiesz
                        • mave19 Re: Ulica Andersena 21.09.17, 20:55
                          Czyli kobieta... Hehe .... I do tego goownoburzystka.... Chętnie poczytam co ma Pani ciekawego do powiedzenia na ww. temat. Czy może skończy się na słomie z butów i typowym..... "Domysl się!!!"??
                          • gregra Re: Ulica Andersena 21.09.17, 23:09
                            Zebym dobrze zrozumial poglad na utrzymanie sieci drogowej Zabek.... oplaca sie remontowac tylko te drogi, po ktorych nie jezdza samochody? Chlopie wyprzedzasz epoke, kontynuuj prosze...
                          • wawka444 Re: Ulica Andersena 22.09.17, 08:01
                            Oczywiście synek nie trafiłeś, ale widać, że braki w rozumieniu słowa pisanego nadrabiasz małomiasteczkowymi kompleksami
                            • zuzanna807 Re: Ulica Andersena 23.09.17, 09:17
                              Proszę zaopatrzyć się w darmową gazetę ząbkowską "Moja Gazeta regionalna" nr 18 rozkładaną w sklepach! Jest w niej duży wywiad z zastępcą burmistrza Ząbek panem Arturem Murawskim na temat ulic w Ząbkach z obszernym omówieniem ulicy ANDERSENA! Ucichną wszelkie kłótnie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka