Dodaj do ulubionych

Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są ?

03.03.06, 16:18
Witam serdecznie
za jakiś czas bedziemy mieszkac na Powstancow w Zabkach, czy polecici mi jakies przedszkole
prywatne na Powstancow lub w okolicy, jakie sa ceny i czy jest moze przedszkole jezykowe?
W jakich godzinach sa otwarte?
Moja corka bedzie miala jakies 2,5 roku jak tam zamieszkamy, czy nie za mala na wymogi przedszkola?
Doradzcie doswiadczone mamy i ojcowie,
dziekuje
Magda-przyszla mieszkanka Zabek:)
Obserwuj wątek
    • e_tocia Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 08.03.06, 09:50
      Witam.
      Mój synuś chodził do przedszkola OLIVER na kwiatowej.Świetna rodzinna
      atmosfera,język angielski,domowe posiłki,sympatyczne i cierpliwe Panie.Bywałam
      zazdrosna bo synuś mówił mamo przyjdz za godzinke bo ja sie jeszcze
      bawie.Polecam i powodzenia.
      • saskia75 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 08.03.06, 10:17
        Dziekuje bardzo za informacje, powiedz od ktorej i do ktorej jest czynne i ile kosztuje, czy przyjma 2,5
        latka?
        magda
        • 20052006s Nie pytaj na forum ... 08.03.06, 11:25
          ... czy przyjmą do przedszkola 2,5 latka, tylko pytaj w konkretnym przedszkolu
          dyrektora, bo to jest bardzo indywidualna kwestia. Niektóre maluchy są
          przyjmowane a dla niektórych jest za wcześnie. To zależy od etapu rozwoju na
          jakim jest dzieciaczek i żadna z mam na forum nie jest w stanie Ci tego
          powiedziec. Poza tym, to może być dość trudne dla dziecka, jeśli w ogóle
          formalnie możliwe, aby zostało przyjęte do przedszkola w połowie roku.
          Najczęściej robi się tak, i to jest najlepsze dla dziecka, że w okresie
          wakacyjnym kiedy jest mniej dzieci, można takiego szkraba przyprowadzać do
          przedszkola na trochę, albo każdego dnia, albo co drugi-trzeci dzień, aby mogło
          sie przyzwyczajać do nowych warunków i oswajać z myślą, ze już nie będzie przy
          nim cały czas mamy. Poza tym, nie najważniejsze w przedszkolu jest to, czy ma
          się tam czym bawić i ile jest zabawek i jakich, tylko to, jak organizowany jest
          czas dziecka i ile czasu poświęcają przedszkolanki na różne zajęcia z dziećmi.
          Ale o to wszystko powinnaś pytać dyrektora przedszkola.
          • tatakata Re: Nie pytaj na forum ... 14.03.06, 08:47
            Mój syn chodzi do przedszkola na Malczewskiego (od Powstanców). Jak został
            zapisany miał 2 lata. jesteśmy bardzo zadowoloeni. Panie z tej grupy są bardzo
            fajne. czesne: 550zł.
            Podobno za dwa lata bedzie w Zabkach nowoczesne przedszkole prywatne, zerówka i
            prywatna szkoła. Wszystko na duzym terenie w nowym budynku, który bedzie
            budowany przy nowym duzym osiedlu obok giełdy Praskiej. Przedszkole bedzie
            najwieksze w Zabkach. Bedzie tez zerówka i szkoła podstawowa, jedyna prywatna w
            Zabkach.
            • tijufit Re: Nie pytaj na forum ... 15.03.06, 10:14
              > Mój syn chodzi do przedszkola na Malczewskiego (od Powstanców). Jak został
              > zapisany miał 2 lata. jesteśmy bardzo zadowoloeni. Panie z tej grupy są
              bardzo
              > fajne. czesne: 550zł.

Trochę drogo. Mój syn pójdzie do przedszkola za jakieś 1-2 lata (obecnie ma 2
              lata), więc powoli próbuję się rozeznać w tej kwestii. Ile jest dzieci w tym
              przedszkolu i w jakim są wieku? Jest nauka angielskiego, posiłki dla dzieci?
    • gooroo2 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 15.03.06, 07:32
      550 zł no no no - sporo. Czyli jak jakaś matka zarabia 1000 zł to jej sie nie
      opłaca chyba iść do pracy lepiej zajać się dzieckiem w domu. Mąż jakoś dorzuci
      do budżetu. ILe musi zarabiać matka zeby jej się opłacało prcować? Ciekawe.
      • dandar2 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 15.03.06, 22:35
        gooroo2 napisał:

> 550 zł no no no - sporo. Czyli jak jakaś matka zarabia 1000 zł to jej sie nie
        > opłaca chyba iść do pracy lepiej zajać się dzieckiem w domu. Mąż jakoś
        dorzuci
        > do budżetu. ILe musi zarabiać matka zeby jej się opłacało prcować? Ciekawe.

Jeżeli nie wróci po wychowawczym to w ogóle będzie miała problemy z pracą.
        A jeżeli zarabia troche więcej niż 1000 zł i jako takie aspiracje to z urlopu
        wychowaczego nie korzysta. Umysł jałowieje będąc tzw kurą domą a i tak po kilku
        latach mąż tego nie doceni, a kolega patrząc na zmęczoną kobietę 24 godziną
        pracą powie o niej "kaszalot", bo w pierwszej kolejności przy zmniejszonym
        budżecie sobie odmówi, no chyba, że mąż naprawdę dobrze zarabia i taka pani
        poświęci się pracy społecznej, fundacji itp.
    • rembert Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 15.03.06, 08:28
      Są jeszcze przedszkola państwowe. Nieco tańsze. Jednakże, jak narazie nie
      jestem wstanie nic na ich temat powiedzieć.
    • joannap2006 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 15.03.06, 10:32
      Przedszkole Jasia i Małgosi na Malczewskiego najbliżej, czesne 550 zł, czynne
      od 7 do 18-stej. W tym jest angielski. Mój syn tam chodzi. Moge polecić
    • dandar2 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 15.03.06, 22:23
      Jeżeli pracuje się w Warszawie szczególnie w centrum lepiej jest wozić dziecko
      do Warszawy.
      Odpada problem odbioru dziecka gdyby sie nie wyrobiło z dojazdem i z dzieckiem
      dodatkowo spędza się czas dojazdu.
      Córka chodziła do przedszkola na ul.Bł. Ładysława (obecnie gminne), miała b.
      fajne panie do dnia dzisiejszego po szkole czasami je odwiedza. Poza tym jest
      niedaleko na ul.Langiewicza takie małe przedzszkole b. elastyczna pani dyrektor
      co do wieku dziecka. Opłata zgodne z cena usataloną przez miasto teraz to ok
      250 zł - 300 zł w zależności od zajęć dodatkowych.
      • tatakata Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 20.03.06, 15:45
        W Zabkach tez jest przedszkole państwowe.... ale trzeba się wcześnie zapisywac
        bo mało miejsc a pierwszeństwo mają matki samotne...no i kosztuje 300zł... wiec
        w porównaniu do prywatnego to nie jest duzo. W prywatnym jest zupełnie inaczej
        i wiecej zajęć dodatkowych a różnica to 250zł.
        • saskia75 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 21.03.06, 11:28
          bardzo Wam dziekuje za pomoc, szukam jednak w poblizu domu (to do Dany), bo cena przedszkola na
          Mokotowie -prywatne to okolo 1000 zl minimum, a tutaj mam fajne prywatne za 600, to jednak roznica
          400 zl min:)
          tak naprawde chcialabym przedszkole anglojezyczne, czy jest takie w poblizu zabek lub w Zabkach, cena
          na miescie to jakies 1200-1800 zl, a ciekawa jestem jakie sa ceny na przedmiesciach?
          dziekuje za wszelkie informacje,
          magda
    • anetakm1 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 21.03.06, 20:02
      Najbliżej Powstańców jest "Jaś i Małgosia", ale są też inne przedszkola :
      Polsko-Angielskie Przedszkole Niepubliczne "OLIVER"
      ul. Kwiatowa 5B, 05-091 Ząbki k/Warszawy
      Tel.: +48 22 799-73-76
      Faks: +48 22 781-62-58
      Internet: info@oliver.com.pl www.oliver.com.pl
      lub
      Ząbki, ul.Graniczna 30D tel. 762-40-25, zabki@krasnal.waw.pl
      Ząbki, ul.Szwoleżerów 65A tel. 799-72-74, zabki@krasnal.waw.pl
      www.krasnal.waw.pl

• saskia75 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 22.03.06, 10:36
        Bardzo bardzo Ci dziekuje, juz lece sprawdzac te przedzkola na stronach ktore podalas:)
        na pewno nie sa tak drogie jak w Wawie:)
        mb
    • karo234 Re: Prywatne przedszkole na Powstańców? jakie są 07.05.06, 21:13
      A ja polecam przedszkole BAJKA na ul. Skrajnej 8, obok giełdy spożywczej. Mam
      tam 2,5 letniego synka i faktycznie grupy są tam niewielkie, a dzieci bardzo
      dopilnowane. Mój jest niejadkiem i na diecie bezglutenowej i muszę przyznać, że
      zawsze jest prawidłowo nakarmiony. Przez pierwsze dni przyprowadzałam go na
      próbę na 2 godz, dziennie, a nawet była możliwość pozostania z dzieckiem. A
      teraz jest już ok. tel do nich; 512 659 732. ;-)
      • aga_qan do karo234 07.05.06, 22:21
        a w jakim wieku synek zaczal kariere przedszkolaka? Zastanawiam sie nad
        poslaniem od wrzesnia coreczki,bedzie wtedy miala 2 latka i miesiac. Nie jestem
        jednak pewna czy sobie poradzi...jest strasznym niejadkiem. Co dziecko powinno
        umiec samodzielnie zrobic zeby poradzoc sobie w przedszkolu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka