Dodaj do ulubionych

Autoglob Powstańców - odradzam

01.06.06, 15:36
Moja subiektywna opinia jest następująca: odradzam korzystanie z tego
warsztatu. Bazując na dobrych opiniach umieszczonych tutaj na forum
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=97&w=19696529&a=19696529
dałem do naprawy auto i się zawiodłem.

Przede wszystkim:
1) uczciwość - bazowanie na niewiedzy klienta, najchętniej wymieniliby pół
samochodu za trzy czwarte jego ceny,
2) terminowość (robią duperelę cały dzień, co w innym warsztacie zajęło pół
godziny),
3) ceny raczej wysokie.

Jeśli już ktoś daje auto do naprawy do tego warsztatu, najlepiej patrzeć im
na ręce i z usterką pojechać na diagnozę do innego warsztatu dla porównania
(np. w Norauto robią przeglądy gratis - m.in. sprawdzenie zawieszenia,
amortyzatorów, hamulców, płynów, itd.). Dodatkowo proponuję poprosić o zwrot
wymienionych części.
Obserwuj wątek
    • osiur Re: Autoglob Powstańców - odradzam 02.06.06, 10:41
      W ciągu ostatnich 2-óch m-cy odwiedziłem ten warsztat 2 razy. Nie zrobił na
      mnie szczególnego wrażenia aczkolwiek jakbym miał oceniać w skali 1-10 to
      dałbym im 7.
      Jako że znam się trochę na motoryzacji nie dam sobie wmówić i zasugerować
      pewnych rzeczy. Zawsze staram się zorientować w cenach częsci (i ich jakości)
      przed oddaniem auta do warsztatu. Jeśli moge to kupuję części we własmym
      zakresie.
      A wracającd o wątku zgadzam się z przedmówcą co do pkt. 1 i 2. Co do cen to
      mają raczej normalne.
      Jeśli chodzi o porównaie ich z Norauto to ostatnią diagnostykę robiłem najpierw
      właśnie w N. Z uwagi na to że wg. mnie panowie z N. wynaleźli zbyt dużo
      nieprawidłowości powtórzyłem diagnozę usterki w Autoglob. Moje przypuszczenia
      okazały się właściwe (na niekorzyść N.). W Autoglob nie wzięli nic za
      diagnostykę.
      Ogólna opinia Autoglob raczej pozytywna. Zawsze też proszę o zwrot wymienionych
      części.
      pozdr,
      osiur
      • zabkiadam Re: Autoglob Powstańców - odradzam 02.06.06, 14:40
        Ja również nie mam nic do zarzucenia temu zakładowi, również jestem skłonny dać
        im 7 za poziom oferowanych usług i rzetelność.
        Pozdrawiam,
        Krzysiek
      • kristoflaskowski Re: Autoglob Powstańców - odradzam 02.06.06, 18:45
        nie wypowiem się co do jakości w Autoglob, natomiast będę odradzał Norauto.
        Kiedy tam pojechałem celem wymiany tulej w zawieszeniu, o czym już na wstępie
        poinformowałem mechanika w serwisie, to zadysponowali przegląd zawieszenia,
        który wykazał na wstępie moją diagnozę, a następnie stwierdzili że nic nie
        zrobią bo nie mają części, a poza tym robota zajęłaby im 3 godziny, następnie
        wystawili mi rachunek za przegląd.

ten jeden raz dałem się im nabrać, ale więcej do nich nie zajrzę :(
        • w.zabki Re: Autoglob Powstańców - odradzam 06.06.06, 09:37
          > poinformowałem mechanika w serwisie, to zadysponowali przegląd zawieszenia,
          > który wykazał na wstępie moją diagnozę, a następnie stwierdzili że nic nie
          > zrobią bo nie mają części, a poza tym robota zajęłaby im 3 godziny, następnie
          > wystawili mi rachunek za przegląd.

W Norauto sam przegląd zawieszenia jest płatny (chyba 25zł), ale już przegląd
          sezonowy jest gratis :) A przegląd sezonowy to m.in. sprawdzenie zawieszenia
          (!), amortyzatorów, hamulców, płynów, świateł, ciśnienia w oponach, itd.
      • lokatorzy2 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 05.06.06, 09:01
        ja byłem kilka razy zawsze ze swoją cześcią i bacznie przyglądałem im się na
        ręce...byłem upierdliwy :p
        kiedys pojechał tam mój brat przy okazji wymieniania jednej cześci uszkodzili
        druga i chcieli by zapłacił im za zepsutą przez nich część zasłaniając się tym
        że samochód ma kilka lat i część uszkodziła się ze starości :))))
        Po dłuzszej stanowczej rozmowie odeszli od pomysłu naciągnięcia nas....

Generalnie w prawie każdym warsztacie liczą na niewiedzę klientów....i
        naciągają na części.
    • marcin.be Re: Autoglob Powstańców - odradzam 02.06.06, 18:29
      Ja nie jestem specjalistą od samochodów ale od kilku lat korzystam z Autoglobu
      i nigdy się nie zawiodłem.
      Jeżeli zaznaczę że zależy mi na czasie i muszę mieć samochód na 12:00 - to mam
      o 11:30 gotowy !
      Zawszę dostaję konkretną informację co jest do wymiany i ile będzie kosztować
      naprawa a ile częśći.
      Co do cen - wydaje mi się że są dobre - kilka razy sprawdzałem w innych
      miejscach i było drożej.
      A co do firm typu Norauto to ja się wolę nie wypowiadać - bo byłem kilka razy w
      tego typu stacji obsługi i jak goście mi wygięli listwę pod samochodem
      podnosząc na podnosniku w złym miejscu albo w drugim przypadku jak przyjechałem
      na drugi dzień po coś
      to wyskoczył facet z kluczem żeby sprawdzić czy wczoraj mi dokręcił śruby w
      kołach.
      Od tego czasu Norauto i tego typu stacje mijam z dalaaaaaaaa
      Pozdrawiam
      Marcin.
      • lokatorzy2 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 05.06.06, 09:03
        Gdybym miał wybierać "gorsze zło" wybrał bym z norauto i autogloba ten drugi :)
        w norauto niemoają wogóle pojęcia o samochodach i myslą że ilość oleju w
        samochodzie zależy od wielkości auta :))))
      • arfik99 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 05.06.06, 22:22
        Ja niestety bylem tam kilka razy i kazda naprwa to caly dzien. Klocki i filtry
        wymieniali mi od 9 do 16 :(( I mam wrazenie ze testuja sobie na moim
        samochodzie co sie zepsulo i co to moze byc chyba lepiej jakby specjalizowali
        sie w czym s konkretnym a nie we wszystkim nie wychodzi im to.
        A.
        • skyline20 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 11.06.06, 14:29
          Slchajcie co do tej firmy powiem tak: mieszkam na zaciuszu i kiedys przez
          przypadek tam trafiłem, i powiem tak: jest tam jednaosobaco ma pojęcie o
          robocie to taki pan bez wosów. Zawsze jak on cośnaprawie jest wszystko ok i bez
          zadnych zgrzytów. Poprostu jeden on sie zna na tym co robi. A moj seat działa
          do dzisiaj i nie nażekam. pamietajcie sa takie a nie inne czasy poprostu
          warsztatów jest za malo i za mało fachowców. Ludzie sie nie znają i maja gdzieś
          bezpieczeństwo i zadowolenie klienta. Drugim aspektem co do czekania jest to,
          ze przeciez oddają samochod do oryginalnego servisu też musimy czekac caly
          dzień na naprawe. Ale oczywiście nic nie usprawiedliwia oszustwa i wymieniania
          częsci ktore są sprawne:
          JA sie kieruje pewnyki zasadami:
          1. sam zawsze kupuje dobre częsci i markowe
          2. zawsze jestem przy naprawie\
          3. pan "łysy" zawsze zajmuje sie moim samochodem
          4. jezeli mam problem z silnikiem i nieprawidłowa pracą jade na ul. Szpaczą w
          Warszawie tam diagnozują i poźniej oddaje do bardziej profesjonalnych servisów
          np. seat lub np fajny warsztat jest u pana ktorego nazywają Budyń w Ząbkach
          5. jezeli mam problem z zawieszeniem czyli: proste naprawy wtedy wchodzi w gre
          autoglob.
          Pozdrawiam
      • w.zabki Re: Autoglob Powstańców - odradzam 06.06.06, 10:08
        marcin.be napisał:

> Ja nie jestem specjalistą od samochodów ale od kilku lat korzystam z
        Autoglobu
        > i nigdy się nie zawiodłem.

Ja się natomiast zawiodłem i to bardzo. Miałem na przykład taką sytuację, że
        mieli coś wymienić w aucie, a tego nie zrobili (wzięli za to pieniądze), bedąc
        w innym warsztacie po kilku miesiącach mechanik stwierdził, że ta część nie
        była wymieniona! Dlatego dobrze jest brać zużyte części od nich (ja nie wziąłem
        niestety).

Druga sprawa to ceny: w Autoglob są ceny "uznaniowe" czyli ustalane na bieżąco,
        w zależności od orientacji klienta, jeśli ktoś się nie orientuje to można
        przecież mu powiedzieć 60zł zamiast 40zł? W Norauto podoba zaś mi się to, że
        mają stały cennik i cena jest zawsze stała, a nie ustalana "na gębę".

Trzecia sprawa: jeżdżą moim samochodem.

Czwarta sprawa: terminy, żeby zrobić najmniejszą rzecz, trzeba im zostawić auto
        na cały dzień, a i tak na umówioną godzinę nie mieli skończonej roboty.

Piąta sprawa: wymyślają usterki "z kosmosu" - części jeszcze sprawne do wymiany
        (ale to już domena chyba większości warsztatów, Norauto również).

Reasumując, ten warsztat nie nadaje się dla osób, które nie mają orientacji w
        częściach, w cenach napraw (np. kupili swoje pierwsze auto). Nie można im ufać,
        koniecznie trzeba porównać diagnozę i cenę naprawy z innym warsztatem.
        • lokatorzy2 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 07.06.06, 16:37
          Jeszcze mi się przypomniało od kąd mi wymienili płyn hamulcowy co jest dość
          prosta sprawą świeci mi się lampka hamulca na desce rozdzielczej, ilość płynu
          jest ok, uszkodzili przy wymianie chyba czujnik. Dzwoniłem do nich kilka razy
          ale mnie zbywali tym że czasu niemają.
          Więcej do nich z autkiem nie jezdzę, bo jedno naprawią a dwie inne rzeczy
          zepsują.
          • gooroo2 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 08.06.06, 13:20
            lokatorzy2 napisał:

> Jeszcze mi się przypomniało od kąd mi wymienili płyn hamulcowy co jest dość
            > prosta sprawą świeci mi się lampka hamulca na desce rozdzielczej, ilość płynu
            > jest ok, uszkodzili przy wymianie chyba czujnik. Dzwoniłem do nich kilka razy
            > ale mnie zbywali tym że czasu niemają.
            > Więcej do nich z autkiem nie jezdzę, bo jedno naprawią a dwie inne rzeczy
            > zepsują.

Gzie ty żyjesz??? Zanim odbierzesz auto z takich napraw i zapłacisz i weźmiesz
            koniecznie fakturę na wykonane prace (wyszcególnione) Trzeba wszystko
            sprawdzić. Inaczej nie płacisz, a w przypadku zgrzytów wzywasz odpowiednich
            inspektorów z odpowiednich urzędów. Czasy PRL-u się skończyły, ze oddawałeś
            zielonego fiaciora a odbierałeś czerwonego. Co to za jakies ukraińskie
            tłumaczenia. Asercja widzę u ciebie ponad wszystko. NIe mozna dać z siebie
            zrobić frajera. jak sobie dasz raz wejsc na głowę to już nie beda cię szanować,
            wyczują z kim mają do czynienia. Pomyśl, nie można tak odpuszczac, no chyba ze
            ty to lubisz, masz na to czas i pieniadze.
            • ttjj1 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 08.06.06, 21:18
              Myślisz ,że jak zapłacisz 22% Vatu dodatkowo, to będzie lepiej zrobione?
              Teraz jest taka moda - więcej papierów a mniej umiejętności, mamy koncesje,
              uprawnienia, zezwolenia itd. i to tworzy tylko koszty a nic nie daje.
              Wiem, wszyscy powinni być uczciwi i płacić podatki, tylko popatrz. Idziesz do
              pracy, dostajesz pensję od której płacisz zus i podatek (19-40%). Jak jesteś
              młody to nie chodzisz do lekarza, a jak masz trochę kasy to idziesz prywatnie bo
              ci szkoda czasu. Bierzesz te swoje pieniądze i jedziesz naprawić samochód albo
              sobie robisz zakupy. No i znowu bulisz dla państwa podatek 7 a głównie 22%. To
              ile w końcu zarabiasz i na co pracujesz?
              Można też popatrzeć na to od stony firm, i się dziwią potem dlaczego szara
              strefa jest coraz większa. To robią ci zaradniejsi przeważnie, bo są i tacy co
              po prostu np. kradną albo piją.
              • gooroo2 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 09.06.06, 09:17
                Kiedyś to za fuszerkę się w ryj dawało, teraz bierzesz dupokrytki, albo
                straszysz stosownymi instytucjami jak "pacjent" dalej nie łapie o co biega, a
                zeby mu klasycznie po Polsku d... ie wazne co z tego wyjdzie - niech się uczy
                liczyć ile mozna stracic, jak się bawi w biznes i nie wywiazuje z umowy z
                klientem. Ja rozumiem oszustwa w podatkach, lewe FV, lub ich brak każdy orze
                jak może. NIektórych ta fikcja cieszy i czują sie usprawiedliwieni, ba nawet
                zadowoleni z życia a niektórzy tego nie kupują i daja sie skubać. Tak jak
                napisalem wcześniej - jak raz dasz z siebie zrobić frajera - zostaniesz nim do
                końca czy to dla rzadu, czy pracodawców, kolegów, firm, usługodawców itd.
    • marcink999 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 13.09.06, 16:48
      Przyłączam się, radzę omijać ten warsztat szerokim łukiem. Nie sugerować się
      tym, że blisko i jakieś drobne rzeczy można naprawiać, ja tak zrobiłem i
      przejechałem się na maksa.
      • pppwz Re: Autoglob Powstańców - odradzam 13.09.06, 21:42
        miałem komputerową diagnozę - pompowtryskiwacz- zadzwoniłem Pan Kierownik
        powiedizał proszę przyjechać zobaczymy co to za pompowtryskiwacz i ile będzie
        kosztowała naprawa, pojechałem kierownik podniósł maskę i szuka szuka szuka
        pompowtryskiwacza nie znalazł , dodam że chodzi o silnik 1.9Tdi grupy VW jeśli
        ktoś choć odrobinę zna się na silnikach Tdi będzie wiedział na czym polega morał
        tej bajki

na szczęście usługa gratis

ps. teraz sam diagnozuję autko bo zakupiłem sprzęt i wychodzi taniej niż
        diagnoza w warsztacie :)

• marcin.be !!!!!!! Autoglob Powstańców - POLECAM !!!!!! 13.09.06, 21:58
          A ja dzisiaj odebrałem samochód bo miałem bardzo bardzo poważny problem z
          elektroniką i w serwisie musiałbym zabulić za to grube pieniądze a Autoglob
          zrobił mi to za kilkaset złotych.
          Widziałem każdy etap prac od początku do końca, dostałem informację co jest do
          wymiany i za ile, mogłem porównać ceny.
          Oczywiście wierzę z powyższych opisów, że każdemu może się zdarzyć jakaś
          wpadka, ale nie znam bardziej uczciwego i konkurencyjnego serwisu.

Myślę, że jedynym obiektywnym problemem może być to że czasami naprawa trwa tam
          zbyt długo - ale jeżeli koszt jej o kilkadziesiąt a czasami kilkaset procent
          tańszy to chyba najważniejsze :)
          Pozdrawiam
          Marcin
          • wasyl1978 Re: !!!!!!! Autoglob Powstańców - POLECAM !!!!!! 13.09.06, 22:06
            ja kozystam z tego warsztatu regularnie - moja opinaia :
            - czesto są 'zarobieni"
            - na Lpg się nie znaja (na regulacji) :( (mimo ze montuja instalacje)
            - jest tanio
            - moge oddac samochod p 7:00 i odebrac np: 23:00 - wystarczy tel do wlasciciela
            (dla mnie super wazne)
            - nie zawsze wszystko sie im uda - ale z poprawa (oczywiscie gratis) i
            przeprosinami nigdy problemu nie bylo)
            - maja dosc tani dstep do czesci (mam tanszy - wiec dostarczam swoje)
            - Pan Darek ... w ostatnia zime wyslal do mnie pracownika z samochodem i
            kablami jak moja kobieta zostawila na tydzien właczone radio..... - koszt
            usługo 0 zł.
          • marcink999 Re: !!!!!!! Autoglob Powstańców - POLECAM !!!!!! 15.09.06, 20:36
            Ja im nie patrzyłem na ręce i to może był błąd, z drugiej strony na mechanice
            pojazdowej się nie wyznaję. Zostawiam, odbieram, płace i jeżdżę tak powinno być
            natomiast w autoglobie jest tak zostawiam odbieram, płacę i wracam z reklamacją
            finał naprawa w drugim warsztacie. Swoją drogą znalazłem już dobry warsztat
            (chociaż lepiej nie zapeszać):).
          • stek22 Re: !!!!!!! Autoglob Powstańców - POLECAM !!!!!! 20.09.06, 10:13
            Korzystam z usług Autoglobu. Jak go nie było korzystałem z innych w okolicy.
            Ceny mają przystępne. O nic się nie martwię - odbieram i nigdy nic nie musiałem
            reklamować.
            Fakt, że czasami trzeba dłużej poczekać, ale Panowie, o czym to świadczy.... że
            ma dużo klientów. Dlaczego? Tak więc może z tym czekaniem to jak mawiał Wałęsa
            to "minus dodatni".
            Poza tym pokażcie mi inny warsztat, gdzie można zapłacić kartą. Wszędzie tylko
            gotówka. A tu masz paragon na podstawie którego można ewentualnie zareklamować!
            Wiadomo, że każdemu może się zdarzyć. Zawsze są ASO....., ale tam to dopiero
            potrafią spieprzyć sprawę. Moim zdaniem ten warsztat na tle innych wypada bardzo
            pozytywnie.
        • fordik1 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 19.09.06, 23:11
          jezdze toyota avensis 2.0/2002 rok silnik mi szarpie od pewnego czasu... :(
          moze umowilibysmy sie na jakas diagnoze,oczywiscie jesli znajdziesz chwile
          czasu aby podlaczyc twoj sprzet....
    • marta8889 Re: Autoglob Powstańców - odradzam 05.11.15, 18:05
      Ja również odradzam ten warsztat ! Byle pierdoła a trzeba zostawić na cały dzień !
      Ja nie mam czasu na to, żeby zostawiać na tak długo auto. Na samym wstępie od razu powinno zostać się poinformowanym, że to może trwać cały dzień, albo, że nie mają czasu się teraz tym zająć, bo mają dużo aut do naprawy... Takie zwodzenie klienta jest grubą przesadą, bo chyba zależy Wam na kliencie ( a raczej na jego pieniądzach ), a nie na jego braku. Byłam tam trzy razy, bo do trzech razy sztuka, ale więcej tam nie pojadę.
      Proponuję się zastanowić nad zmianą biznesu, skoro oddaje do Was w miarę sprawny samochód, a po odbiorze nie dość, że brakuję sporo paliwa to jest dwa razy gorzej niż było !
      ZDECYDOWANIE ODRADZAM I PROSZĘ NIE ZWRACAĆ UWAGI NA TO ŻE BLISKO ! LEPIEJ JECHAĆ DO SPRAWDZONEGO WARSZTATU NIŻ TEGO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka