Dodaj do ulubionych

Problemy z aktami notarialnymi w B-3

05.01.07, 11:32
Witam
Bedziemy podpisywac akt notarialny z miejscem podziemnym. Chcielismy zalatwic
to poprzez naszego notariusza (taniej). Do tej pory mielismy informacje ze
mozna tak zrobic. Ale wczoraj pani pracujaca u developera powiedziala ze
wystapily jakies problemy z obliczaniem udzialow w miejscu parkingowym i
poleca ich notariusza, ktory umie "wlasciwie" to obliczyc. Nic wiecej nie
udalo mi sie z niej wyciagnac.

Czy moglby mnie ktos poinformowac co to byly za problemy? Czy udalo sie
podpisac juz jakies akty z ich lub wlasnym notariuszem? Troche mnie to
zaniepokoilo. Jakie sa w nich zapisy dot. podziemnych miejsc parkingowych,
komorek, tarasow...

pozdr
mariusz
Obserwuj wątek
    • pit1024 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 24.01.07, 15:02
      ja jestem przekonany, że developer z jakiś przyczyn (tu więcej nie napiszę bo
      wszyscy sami wiedzą jak świat wygląda) słabo negocjował to ile będziemy płacić
      notariuszowi. A naprawdę przy podpisywaniu tak dużej liczby aktów, na tak duże
      kwoty można wynegocjawać dużo lepsze warunki dla mieszkańców....
    • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 25.01.07, 20:32
      Witam
      my nie mamy garażu ani schowka od miesiąca jesteśmy po akcie
      polecam Panią notariusz Umecką - tel. jest w bazie notariuszy www.notariusze.pl

pozdrawiam
      • wierny_1 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 28.01.07, 22:14
        Witam,

Mam pytanie ile płaciliście za metr kwadratowy Waszego mieszkanka.
        • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 28.01.07, 22:27
          Witam

3500 wszystko
          notariusz 2700 mają wszystkie dane max - art i prezes tam podpisyawał akty

• wierny_1 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 29.01.07, 08:23
            Witam,

Dzięki za odp. A jak oceniasz stan wykończenia mieszkań. Czy na ścianach jest
            tynk gipsowy czy trzeba zrobić we własnym zakresie? No i w ogóle Twoje
            wrażenia. W chwili obecnej zastanawiam się czy nie kupić na osiedlu M5.
            • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 30.01.07, 19:57
              Witam,

generalnie jest okey, ja raczej nie narzekam odebrane mieszkanie prawie
              wykończone i cena też super bo następne mają byc po ponad 5000.
              trzeba uważać na pewne szczegóły techniczne jak nawiew do pieca :)
              ale mieszka się bardzo miło i to jedno z najładniejszych osiedli.
              ściany da się nawet na kolor pomalować i są w miare równe .. no chyba że ktoś
              chce szklanke. Tynk klasy 3 czyli szary ale biała farba go bez problemu pokrywa.
              jedna uwaga lepiej gadać z prezesem niż z paniami z biura bo scieniają itp.

pozdrawiam
              • zuza_az14 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 31.01.07, 10:29
                Witam, mam pytanko jak sobie poradziliście z nawiewem pod piecem gazowym, bo w
                takim stanie jak to w tej chwili jest to strasznie wieje szczególnie po nogach,
                w poprzednim mieszkanku łazienka była najcieplejszym pomieszczeniem a w tym
                jest to najzimniejsze pomieszczenie. Zastanawiam się nad założeniem pod kratką
                jakiegoś materiału filcowego, ale nie jestem pewna czy jest to bezpieczne.
                Proszę o pomoc w tej sprawie.
                pozdrawiam
                • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 31.01.07, 20:05
                  Witam

wiać niestety będzie, u nas nawiew wychodzi z pod wanny trzeba odpowiednio
                  ustawiać się w łazience. Piec jest taki delikatny że nie działa bez nawiewu
                  będzie pół wanny zimnej wody.
                  Rozwiązanie które polecam to nie filc w łazience ale zakrycie nieco kratek na
                  zewnątrz chyba że nie masz ich na balkonie.
                  Poza tym nawiew trochę gwarantuje bezpieczeństwo .. ale i tak nie polecam
                  samotnych kąpieli z zamkniętymi drzwiami do łazienki to tylko gaz.(mieszkałam
                  30 lat z piecykiem w łazience i odpukać nic się nie stało)
                  znajomi z bajkowego I powiedzieli że trzeba się do tego wiaterku niestety
                  przyzwyczaić

pozdrawiam
                  • zuza_az14 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 01.02.07, 08:47
                    Dzięki za informację, pozdrawiam
                  • pit1024 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 01.02.07, 10:21
                    nie trzeba się przyzwyczająć i wg mnie nie można zakrywać nawiewów. Jak nie
                    będzie nawiewu to piec nie będzie chodził. Trzeba najlepiej przesunąć sobie
                    nawiew tak żeby znalazł się koło pieca - wiem że usytuawanie rur zależy od
                    lokalu. Ja puściłem rury z nawiewu w ścienie działowej i podciągnąłem dokładnie
                    pod piec (początkowo rury wystawały z posadzki). Teraz wystarczy lekko
                    zabudować (przynajmniej dół) piec wraz z nawiewem. Tym sposobem piec jest
                    trochę obudowany a nawew ma właśnie w tym "zabudowaniu".
                    • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 01.02.07, 21:14
                      zgadza się ale u mnie wychodził by nawiew pod kibelek i trochę było by zimno
                      piec nie działa bez nawiewu!!!
                      można pokąbinować oczywiście ale zależy i tak od układy łazienki chyba że piec
                      jest w kuchni
                      napewno można bo przesieść piec bo nie odbierze instalator jeżeli będzie nad
                      wanną albo ubikacją chociaż można negocjować

pozdrawiam
                      • bardzo_czepialski Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 02.02.07, 09:58
                        Wychodziłby i byłoby pisze się łącznie!!!
                        Kombinować, a nie "kąbinować"!!!
                        Na pewno, a nie "napewno"!!!
                        Co to za słowo "przesieść"??
                        Nie wspomnę o podstawowych zasadach interpunkcji.

Przepraszam - nie mogłem się powstrzymać ;)
                        • pospieszka1 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 02.02.07, 13:52
                          o rany, ale purysta językowy się znalazł.

Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać ;>
                          • pit1024 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 02.02.07, 17:22
                            <lol2><rotfl><lol2> pękam ze śmiechu ...
                          • bardzo_czepialski Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 02.02.07, 17:57
                            W łóżku też taka ostra jesteś??
                            • aj7778 Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 03.02.07, 15:54
                              świetnie mamy poloniste/tkę na osiedlu korepetycje za darmo dla dzieci.
                              jak Drogiemu "czepialskiemu" nie podoba się styl pisania na forum to żegnam nikt
                              raczej Ciebie nie zapraszał, rozmawiamy o mieszkaniach a nie błędach językowych.
                              poszukaj sobie proszę innego forum może tam Ciebie zrozumieją.
                              • bardzo_czepialski Re: Problemy z aktami notarialnymi w B-3 03.02.07, 21:39
                                Jeśli chciałbyś oddać swoje dziecko na korepetycję do mnie to współczuję - w
                                szczególności twojej żonie. Taki "Drogi "to znowu nie jestem za 6 PLN za
                                godzinę się podejmę.
                                Poza tym, w tym kontekście pasowałoby napisać "polonistę", a nie "poloniste".

KOCHAM WAS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka