Dodaj do ulubionych

odbiory garaży

31.01.07, 14:20
Proponuję nie odbierać (wersja bardziej rygorystyczna) lub przynajmniej
wpisywać do protokołów wszystkie usterki a później wymagać ich usunięcia.
Z tego co zauważyłem:
1. z kilku rur wychodzących w sufitu garaży cieknie woda - widać ją na kostce
jak i na suficie dokoła rury
2. należy przeczyścić założony drenaż na wodę. W tej chwili jest wypełniony
brudem i żadna woda tamtędy nie przepłynie
3. tu chyba najgorsze. W wielu wypadkach na parkingach (pod tarasami) cieknie
woda ze ścian i sufitów. Wydaje mi się, że to źle wykonana izolacja
tarasów/garaży. Ciekawe co z tym zrobią - czyżby miało ciec już do końca
życia tych bloków ? :(
Obserwuj wątek
    • pospieszka1 Re: odbiory garaży 01.02.07, 15:38
      a to już umaiwają w końcu odbiory??
      • pit1024 Re: odbiory garaży 02.02.07, 09:16
        tak umawiają.
        Dziś byłem w garażach pod blokiem w którym obecnie mieszkam (oddany w 2006, ale
        mieszkano w nim już pod koniec 2005). W garażach tych nie ma żadnej wilgoci,
        nie cieknie nic z rur i ścian. Tak więc można dobrze zrobić garaż!!. Nie
        wspomnę już, że kostka jest ułożona równo (nawet przy ścianach) a ściany są tam
        tynkowane.
        Plusem naszego garażu jest to, że miejsca mamy większe miejsca.
        • sar82 Re: odbiory garaży 02.02.07, 13:44
          Znajomy inspektor mówił mi że mogą być problemy z wilgocią i niestety z wodą w garażach bo izolacja jest nieszczczelna.
    • sar82 Re: odbiory garaży 03.02.07, 11:18
      Myślicie, że uda się nam wyegzekwować naprawę usterek? Sama już nie wiem co mamy zrobić w przypadku odbiory garaży. Denerwuje mnie podejście do sprawy p. Zawiszy. Dziś kazał nam podpisać protokój odbioru garażu bez oglądania go. Oczywiście się nie zgodziliśmy - więc odbioru nie było :(
      Obejrzeliśmy garaż i jest tam kilka spraw do poprawy, ale czy uda się nam je wyegzekwować????? Na poprawę usterek w mieszkaniu czekaliśmy ponad 4 miesiące. Dopiero w styczniu się za nie wzięli, a zgłaszaliśmy je jeszcze w wwakacje.
      A Wy odebraliście garaże czy nie?
      • zuza_az14 Re: odbiory garaży 05.02.07, 10:54
        Witam,
        ja odebrałam garaż ale jestem o tyle w komfortowej sytuacji, iż mój garaż
        znajduje się po przeciwnej stronie tarasów i bardziej w głąb garaży, i dobrze
        ponieważ jak na razie mam sucho i czysto no i mam nadzieję, że tak pozostanie.
        W tej chwili bardziej mnie niepokoi wilgoć, która wchodzi do mieszkania od
        straony balkonów (źle zabezpieczony (zaizolowany)cokół na balkonie) ale mam
        nadzieję,że szybko to naprawią.
        Pozdrawiam
      • pit1024 Re: odbiory garaży 13.02.07, 10:59
        ja też jeszcze nie odebrałem. Wydaje mi się, że wola ze strony Max-Art jest aby
        coś zrobić ale w praktyce jakoś wolno (lub w ogóle) to nie wychodzi. Myślę, że
        trzeba napisać oficjalne pismo zgłaszające usterki z jakimś rozsądnym terminem
        ich zakończenia. Później (a może już teraz? - nie jestem na bieżąco w tych
        sprawach) pismo takie mogłaby napisać wspólnota. Jeśli nie usuną w wyznaczonym
        terminie można byłoby zapytać prawnika jakie mamy możliwe formy nacisku i co
        możemy w tej sytuacji zrobić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka