mrs.t
22.11.10, 13:56
wg niektorych ekspertow, jakbyscie nie wiedzialy
coz za wyjatkowo irytujace stwierdzenie, ktore poza tym ze samo jest 'modne' jest po prostu puste.
"Blw to moda" - bo cale cywilizacje, ludzie od tysiecy lat wychowywali sie na sloiczkach?? Bo sloiczki to norma znana od tysiecy lat a nie wynalazek ostatniego stulecia?
Co tu jest moda, nie wmawiajmy ludziom ze biale jest czarne a czarne jest biale!
Ja wiem ze cywilizacja idzie do przodu, ja wiem ze sloiczki sa wygodne, ze eksperci wiedza o nas io naszych dzieciach wiecej niz my sami - a przynajmniej to nam sie wmawia.
Ale nie tracmy zdrowego rozsadku!! Nie popadajmy w paranoje ze w BLW nie wolno nakarmic lyzeczka, bo to powierzchowne i smieszne stwierdzenie, rzeczywiscie degradujace BLW to poziomu 'mody' - a przeciez to znacznie wiecej
zdrowe odzywianie sie
wspolne posilki
zaufanie dziecku i sluchanie go, jego potrzeb - bo kazde dziecko jest inne, i nie ma sloiczka dostosowanego do jego potrzeb, ani wielkoscia ani bogactwem odzywczym.
korzystanie z dzieciecej ciekawosci swiata i rozwijanie w nim jej, takze w dziedzinie zaspokajania glodu.
wydaje mi sie ze zapedzilismy sie w kozi rog z ta cywilizacja...