Dodaj do ulubionych

Ramatti Venus Comfort

02.09.10, 11:45
Pytanko: Synek waży 16 kg. Obecnie wożę go w Ramatti Venus. Jakie jest Pana zdanie na temat tego fotelika??? czy
jest bezpieczny, bo nie udało mi się znaleźć prawie nic na ten temat (dlatego założyłam nowy wątek, bo wiele moich
znajomych posiada Ramatti Venus). Posiadam również fotelik Cybex Solution Plus (nie X) który - i tam jest napisane że
od 15-36kg - więc czy mogę również wozić synka w Cybexie już?
Obserwuj wątek
    • ilhenny Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 12:17
      Ramatti Venus, jak nie musimy, to lepiej darować ten fotelik, nie jest to
      badziewiak jakich wiele, jednak nikt nie powinien polecać go, ponieważ nie ma
      niezależnych badań.
      Solution, jeśli dziecko ma 3 lata i około metra to OK.
      • neuasia Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 13:09
        dziękuje za ekspresową odpowiedź smile))) No to teraz mam zagwostkę.... Dziecko waży 16kg, ma 90 cm
        wzrostu a wiek tu niespodzianka: 1,5 roku, rozmiar buta dla 3 latkasmile. To co robić dalej Ramatti czy już
        Cybex?? Aha te foteliki są montowane najczęściej do Xsary VTR 3-drzwiowej i Jaguara X-Type - nie
        wiem czy one tam super pasują bo sie nie znam. Jedynie czego nie robię to nie rozkładam Ramatti
        Venus do spania bo wtedy luzuje sie pas i fotelik wydaję mi się mniej stabilny.
        • ilhenny Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 13:14
          ja też jak ktoś ma Venusa to ściągam pas na maxa i zabraniam rozkładania, za
          młody i niski na Solutiona, niech jak najdłużej jeździ w 5 punktowych pasach,
          wytrzymałość pasów fotelikowych to 18 kg
          • neuasia Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 13:30
            Ok. Na razie więc zostanie Ramatti aż synek będzie ważył te 18 kg. Czy jak przekroczy 18 kg to wtedy
            mogę go przesadzić do Cybexa??? I proszę jeszcze o odpowiedź czy wg. Pana te dwa foteliki nadają się
            do Xsary i Jaguara?
            Pozdrawiam bardzo serdecznie i dziękuję bardzo za odpowiedzi.
            • ilhenny Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 14:34
              nie będzie innego wyjścia jak wsadzić troszeczkę za młode dziecko do Solutiona,
              który powinien pasować, a Venus pasuje jak się naciska kolanem fotelik i na
              kilka razy naciąga pas
              • neuasia Re: Ramatti Venus Comfort 02.09.10, 14:47
                ŚLICZNIE DZIĘKUJĘ ZA TAK FACHOWE ODPOWIEDZI!!!! Posiada Pan naprawdę nie tylko fachową ale
                super praktyczną wiedzę bo faktycznie montując Ramatti przyciskam go kolanem i kilka razy naciągam
                pas - koszmar. No ale do tych 18 kg wytrzymam smile
                POZDRAWIAM I DZIĘKUJE JESZCZE RAZ!!!!
                • mrukumaster Re: Ramatti Venus Comfort 06.09.10, 09:03
                  Venusa najlepiej montować w pozycji rozłożonej do leżenia i w tedy naciągać pas,
                  jak będzie pozycja leżąca to nie będzie super napięty ale im bardziej posadzimy
                  tym bardziej będzie się pas naciągał. A może zakupić Recaro Young Sporta 9-36kg wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka