Dodaj do ulubionych

Maxi Cosi Tobi

03.10.11, 13:57
Wiem że do 15 kg. A chudzinki? Do jakiego wzrostu jest to fotelik?
Obserwuj wątek
    • abigail83 Re: Maxi Cosi Tobi 03.10.11, 14:52
      Tobi jest do 18 kg. Wzrostowo - górna krawędz nie niżej niż na linii oczu.
      • mrukumaster Re: Maxi Cosi Tobi 03.10.11, 14:54
        W centymetrach to w zależności od budowy dziecka i to jak się symetria ciała układa od ok 98cm do 104cm.
    • myszka_84 Re: Maxi Cosi Tobi 10.01.12, 23:19
      moja starsza (2 lata i 3 miesiące) obecnie tzn. w kurtce jest już zapięta nieprawidłowo tzn. pas ramienny ma poniżej linii ramienia (nawet jak zdejmę kurtkę), waży nieco ponad 13kg i mierzy 93cm i mam w związku z tym problem co zrobić, zagłówek podniesiony do max na 100%, liczyłam na to że jeszcze do jesieni pojeździ a potem młodsza się do niego przesiądzie ale obawiam się, że nie da rady. cybex itp z poduchą z przodu odpadają (przymierzałam ją do niego w sklepie i był mega nerw, nie pozwalała się zapiąć).
      • mrukumaster Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 08:22
        Czy jak ustawiasz na maxymalną wysokość zagłówek wystaje poza góną krawędź fotela? Jak możesz zrób fotkę ustawienia zagłówka i wstaw tutaj.
        • myszka_84 Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 10:32
          nie mogę zdjęć wrzuć, młoda nie chce współpracować, wcisnęłam ją do fotelika cudem na chwilę moment, zanim wyciągnęłam rękę po aparat to jej już nie było, dziś dzień na nie, może jak będziemy gdzieś jechać to w pełnym stroju zrobię.
          przytargałam fotelik do domu, w cienkich spodenkach bez pieluchy i kurtki jest ok, nieco ponad ramionami ale już jak ma pieluchę (do jazdy samochodem zakładam bo nie zawsze mogę się zatrzymać, czasem ona poprostu zaśnie a jak śpi to sika) i grubsze spodnie i bez kurtki to jest na równi z ramionami, głowa nie wystaje ale bez przesady to jest akurat dziwny wyznacznik bo ten zagłówek jest wielki a pasy wychodzą na jego dole, musiałaby mieć wielką głowę albo szyję żyrafy żeby jej wystawała, tzn. głównie mam na myśle określenie z instrukcji że góra fotelika ma być max w linii oczu dziecka... ona ma tylko długi tułów, większość ciuchów jak ma rękawy ok to jest przykrótka, muszę kupować większe i rękawy podwijać.
          samochód nie stoi w garażu więc nie mogę jej rozbierać przed wsadzeniem bo się przeziębi, a na krótkie trasy się nie opłaca jej rozbierać i ubierać, umęczę i siebie i dzieciaka.
          Patrząc na nią nie wiem jak można 4 latka wsadzić do tego fotelika, pasami się dziecka tak przygarbia... a w razie wypadku pierwsze co uszkodzi to obojczyki
          • mrukumaster Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 11:12
            Jeżeli masz dziecko z ewidentnie dłuższym tułowiem w stosunku do nóg może być i tak, że fotelik posłuży krócej bo tego niestety nie da się przewidzieć. No cóż tak naprawdę to za wiele do wyboru nie masz bo albo fotelik 9-36kg albo fotelik 9-36kg Np Recaro Young Sport albo chyba nawet lepszy w tej sytuacji Cybex pallas
          • abigail83 Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 11:36

głowa nie wystaj
            > e ale bez przesady to jest akurat dziwny wyznacznik bo ten zagłówek jest wielki
            > a pasy wychodzą na jego dole, musiałaby mieć wielką głowę albo szyję żyrafy że
            > by jej wystawała,

Nie zrozumieliscie sie. Mrukumaster pyta, czy ZAGLOWEK wystaje ponad krawedz fotelika, a nie czy glowa wystaje. Chce sie upewnic, czy na pewno ustawilas go max wysoko.
            • myszka_84 Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 11:49
              tongue_out to jest szybkie czytanie ze zrozumieniem ja "przeczytałam" czy głowa wystaje tongue_out

zagłówek wystaje poza fotelik, jest podniesiony na 100% na max bo jeszcze sprawdzałam od tyłu na prowadnicach czy doszedł do końca.
              • mrukumaster Re: Maxi Cosi Tobi 11.01.12, 12:18
                To już dałem odpowiedź smile
          • blaszany_dzwoneczek Re: Maxi Cosi Tobi 12.01.12, 14:13
            > Patrząc na nią nie wiem jak można 4 latka wsadzić do tego fotelika, pasami się
            > dziecka tak przygarbia... a w razie wypadku pierwsze co uszkodzi to obojczyki

No, moja córa 4 lata i 3 miesiące, 101cm, 16 kg, jeszcze jeździ w tobim. W dodatku zagłówek wcale jeszcze nie jest maksymalnie podniesiony, pasy ma nad ramionkami, nie przygarbiają jej. Ale ona z kolei długie nogi, krótszy tułów wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka