Dodaj do ulubionych

Pytanie o konwalie

26.10.10, 12:15
Powiedzcie mi, bo mam pierwszy raz konwalie i nie znam ich jeszcze. Czy to normalne, ze ich liście zżółkły i jakby poschły? Bo takie się zrobiły. Czy to znaczy, ze mi zdechły czy one zawsze schną, a potem odbijają z kłacza?
Aha, nie są w gruncie, ale w skrzyni na balkonie, uprzedzając ew. pytanie wilgoci na pewno im nie brakuje.
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 13:09
      Konwalia jest byliną niezimozieloną. O tej porze ma prawo mieć zeschnięte liście.

Wiosną wybijają nowe pędy z kłączy. Zanim się rozwiną liście, wiadomo już, które pędy są z pąkami kwiatowymi: grubsze i bardziej tępe na końcach. Z cienkich i mocno szpiczastych rozwiną się tylko liście.
    • yoma Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 13:11
      W porządku. Poszły spać na zimę. W kwietniu wylezą.
      • se_nka0 Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 13:57
        Trzymam Cię za słowo ;) ,,Moje,, też uschły, ale tak sobie myślałam, że rosnąc w lesie nikt im gleby nie spulchnia, nie podlewa a wiosną rosną aż miło. Czekam na wiosnę i pierwsze konwalie !
        • yoma Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 15:14
          Będą niewątpliwie, a jakby co, to doślę. Senka, gdzie ty widziałaś te kubki w motywy kawowe - w jakiejś sieciówce?
          • se_nka0 Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:07
            W Biedronce mają być w dostawie - Już za tydzień. Więc na chłopski rozum, po niedzieli.?
            www.biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/juz_za_tydzien/
            • se_nka0 Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:08
              Aaaa - same kubki widziałam dziś w E Leclerk'u.
              • yoma Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:10
                Gdzie ja mam Leclerca... Dzięki wielkie, też za pomysł. Złożę ze składowych :)
                • yoma Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:14
                  Miodzio

mam Leclerca w pobliżu miejsca, gdzie będę miała prezent do odebrania. Nie ma bata, palec Boży, trzeba w chałupie dyskretnie szykować miejsce na kawę :)
                  • bakali Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:31
                    Dziękuję za odpowiedź i wcale się nie gniewam, że nastał off topic :)
                    • yoma Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:49
                      Dyć było uzgodnione, że tak się gada, jak nam się wątek rozwinie :) Widzę, że jest Senka, to kuję żelazo...
                  • se_nka0 Re: Pytanie o konwalie 26.10.10, 16:31
                    :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka