yoma 04.11.10, 13:52 to zakładam. Takiego cudaka sobie wczoraj kupiłam. Lubię cudaki. Foto nie moje, oczywiście :) tinyurl.com/24qvego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leloop Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:05 kazała, kazała. GRZECZNIE POPROSIŁA, nieee ... ? ;) rzeczywiście cudak ale chyba jakiś zwiśny, pewnie miejsca na ścianach jeszcze trochę zaposiadywujesz ;) à propos cudaków, dziecko mnie przywiozło fasolę z fasolowego drzewa, taka sucha grzechotka :) ciekawe co to jest i czy się rozmnoży, zrobię fotę i wrzucę. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:17 Właśnie nie zwiśny, skubany. Zrobię fotę mojego i wrzucę :) Fasolowe drzewo mi coś mówi. Zaraz sprawdzę. Odpowiedz Link
yoma Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:23 O tym mówimy? tinyurl.com/399a4a8 Odpowiedz Link
yoma Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 15:51 Cudaka? W dżungli tropikalnej, jeszcze do jesieni zwanej kuchnią. Ma mieć podobno znacznie wilgotniej niż inne bromeliowate (cudak, nie kuchnia). Stoi sobie na eleganckim trójnóżku, żeby się nie opierał o szybę, i zasłania diabła przed słońcem :) Czy już pisałam, że nie znalazłam tej doniczki dla gardenii? :( Bo cudaka kupiłam poszedłszy po doniczkę. Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 16:17 Co Wy dzisiaj z tymi Chinami... Nawet zwiślak opisany po chińskiemu :) Odpowiedz Link
yoma Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 16:25 No bo to było najadekwatniejsze foto w necie :) Teoretycznie mogłabym go przerobić na zwiślaka, tylko trzeba by znaleźć dużą, spróchniałą gałąź... hm. Aha, w samym oknie dżungli tropikalnej nie ma miejsca na zwiślaka, bo wanilia z dzbanecznikiem wszystko zawalają. Musiałby jakoś (z)boczkiem... Odpowiedz Link
leloop tez nie katalpa 04.11.10, 22:10 zastanawiałam się co to mi przypomina i wlasnie wpadłam. owoce drzewa chlebowego, które widziałam raz w życiu. no ale skąd na południu Francji drzewo chlebowe ? i poza tym nasiona duzo mniejsze choć fasola okazała. nie miałam czasu zrobić dziś foty, jutro nadrobię. Odpowiedz Link