Dodaj do ulubionych

Leloop kazała zakładać wątki

04.11.10, 13:52
to zakładam.

Takiego cudaka sobie wczoraj kupiłam. Lubię cudaki. Foto nie moje, oczywiście :)

tinyurl.com/24qvego
Obserwuj wątek
    • leloop Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:05
      kazała, kazała. GRZECZNIE POPROSIŁA, nieee ... ? ;)
      rzeczywiście cudak ale chyba jakiś zwiśny, pewnie miejsca na ścianach jeszcze trochę zaposiadywujesz ;)
      à propos cudaków, dziecko mnie przywiozło fasolę z fasolowego drzewa, taka sucha grzechotka :) ciekawe co to jest i czy się rozmnoży, zrobię fotę i wrzucę.
      • yoma Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:17
        Właśnie nie zwiśny, skubany. Zrobię fotę mojego i wrzucę :)

Fasolowe drzewo mi coś mówi. Zaraz sprawdzę.
      • yoma Re: Leloop kazała zakładać wątki 04.11.10, 14:23
        O tym mówimy?

tinyurl.com/399a4a8
        • leloop fasolowe drzewo 04.11.10, 14:29
          nie-e :/
          • yoma Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 15:12
            O katalpie, zwanej surmią?
            • se_nka0 Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 15:33
              Też zapytam - gdzie go postawiłaś?? :)
              • yoma Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 15:51
                Cudaka? W dżungli tropikalnej, jeszcze do jesieni zwanej kuchnią. Ma mieć podobno znacznie wilgotniej niż inne bromeliowate (cudak, nie kuchnia). Stoi sobie na eleganckim trójnóżku, żeby się nie opierał o szybę, i zasłania diabła przed słońcem :)

Czy już pisałam, że nie znalazłam tej doniczki dla gardenii? :( Bo cudaka kupiłam poszedłszy po doniczkę.
                • dorkasz1 Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 16:17
                  Co Wy dzisiaj z tymi Chinami... Nawet zwiślak opisany po chińskiemu :)
                  • yoma Re: fasolowe drzewo 04.11.10, 16:25
                    No bo to było najadekwatniejsze foto w necie :)

Teoretycznie mogłabym go przerobić na zwiślaka, tylko trzeba by znaleźć dużą, spróchniałą gałąź... hm.

Aha, w samym oknie dżungli tropikalnej nie ma miejsca na zwiślaka, bo wanilia z dzbanecznikiem wszystko zawalają. Musiałby jakoś (z)boczkiem...
            • leloop tez nie katalpa 04.11.10, 22:10
              zastanawiałam się co to mi przypomina i wlasnie wpadłam. owoce drzewa chlebowego, które widziałam raz w życiu. no ale skąd na południu Francji drzewo chlebowe ? i poza tym nasiona duzo mniejsze choć fasola okazała. nie miałam czasu zrobić dziś foty, jutro nadrobię.
              • yoma Re: tez nie katalpa 04.11.10, 23:04
                Zasiej po prostu i zobacz, co wyrośnie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka