Dodaj do ulubionych

Oczar ma żółto

03.03.11, 17:57
Yoma, pooglądaj swojego oczara, bo mój ma pęknięte pąki sztuk 2! Widać już, że ma zamiar się rozwinąć i wystawia maluśkie żółte języczki :) Miły widok.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Oczar ma żółto 03.03.11, 18:19
      Galopem :) W sobotę pewnie. Gratuluję :)
    • leloop Re: Oczar ma żółto 04.03.11, 08:33
      a mój właśnie wzion i zakończył kwitnienie na ten rok :}
      • yoma Re: Oczar ma żółto 04.03.11, 12:06
        Ty się nie liczysz, bo w tropiku jakimś mieszkasz, u ciebie się już lato zaczyna :P
        • leloop Re: Oczar ma żółto 04.03.11, 14:20
          tiaaa ..., lato ...
          dziś rano na liczniku było -1, teraz doczołgało się do +7 ale w pełnym słońcu, na ocieplenie nie zanosi się :/
          • horpyna4 Re: Oczar ma żółto 04.03.11, 16:04
            U mnie jest w tej chwili +5,5 stopnia, a termometr mam od północy. I w dodatku nie ma wiatru, ani chmur.

Od strony południowej śniegu już nie ma, a ranniki i przebiśniegi kontynuują kwitnienie rozpoczęte przed ostatnim oziębieniem.
            • yoma Re: Oczar ma żółto 04.03.11, 16:49
              U mnie biało na całej polaci oprócz południowego stoku takiej jednej górki saneczkowej. Ale u ciebie jest cieplej.
    • yoma Re: Oczar ma żółto 10.03.11, 11:02
      Yeah!

Jak przyjadę w sobotę, powinien być cały żółty. Znaczy, on jest marcowy oczar :)
      • bei Re: Oczar ma żółto 11.03.11, 10:02
        :)..a ja tak powstrzymywałam się przed kupnem, ze zmarzną pąki i nie będzie kwiatu-jesli i Yomy kwitnie, to już nie boję się! Do listy marzen, ktore muszę spełnic dopisuję oczar:)
        • yoma Re: Oczar ma żółto 11.03.11, 11:17
          Jeszcze pytanie, który to; z wcześniejszego wątku o oczarach wyszło chyba, że pośredni.

Dopisuj - przyłapałam go akurat na pękaniu pąków, jak to tycieńkie żółte wyłazi i macha rączką, powiadam, kapitalne uczucie :)
    • yoma Re: Oczar ma żółto 14.03.11, 12:27
      Jaki śliczny!!

Muszę sobie wetknąć drugiego gdzieś przy furtce. Jeśli mi się zrobiło jakie przyzwoite foto, to pokażę.
      • yoma Re: Oczar ma żółto 14.03.11, 14:18
        o!

img189.imageshack.us/i/p1060391m.jpg/
        • dorkasz1 Re: Oczar ma żółto 14.03.11, 18:27
          To jest jedna z rzeczy, o której staram się pamiętać przy robieniu projektu... Oczary, wawrzynki wilczełyka i temu podobne wcześnie kwitnące sadzę w przedogródku(najlepiej w okolicach furtki-podjazdu). Wtedy jest szansa, że sobie ludzie pooglądają jak wrócą wcześniej z pracy. Właśnie dzisiaj zadzwoniła klientka, że "te 4 patyczki przy podjeździe są całe obklejone filetowymi pączuszkami". Wawrzynek w ubiegłym roku posadzony :)
          • dorkasz1 Re: Oczar ma żółto 14.03.11, 18:28
            A i zapomniałam napisać, że mój oczar nie jest jeszcze tak zaawansowany jak Twój. Ma zaledwie kilka żółciutkich fiutków.
            • yoma Re: Oczar ma żółto 14.03.11, 18:52
              No to mój tak miał w zeszłą środę, a w sobotę o. Wsadziłam go strategicznie, żeby było go widać z przyszłego okna...
              • dorkasz1 Re: Oczar ma żółto 15.03.11, 10:22
                Ja swojego widzę z okna tarasowego w salonie :)
                • yoma Re: Oczar ma żółto 15.03.11, 14:51
                  Mój ma być widoczny w okna wykuszowego w salonie :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka