yoma 28.04.11, 13:56 samosiejki pierwszy raz ciekawe, jak obrodzą. I te stare śliwy będą kwitły, co je rżnęłam z zeszłym roku. No, no... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
se_nka0 Re: Wiśnie kwitną dzikie 28.04.11, 15:18 Ciekawe, czy owoce będą? Moja węgierka wsadzona jesienią ma 6 kwiatów:) Odpowiedz Link
yoma Re: Wiśnie kwitną dzikie 28.04.11, 17:24 Mówią, że na śliwach plon równy 20% kwiatów to jest dobrze. Pożywiom... Odpowiedz Link
hesperia1 Re: Wiśnie kwitną dzikie 28.04.11, 18:46 Moja śliwka ukwiecona w zeszłym roku była a owoców zero.Reszta drzewek podobnie:( Odpowiedz Link
lellapolella Re: Wiśnie kwitną dzikie 28.04.11, 23:15 moje czereśnie cudnie kwitną ale pożyjemy, zobaczymy... szczególnie w świetle wieści o przymrozkach. Naprawdę niezawodne mam tylko jabłonie. Odpowiedz Link
doratos Re: Wiśnie kwitną dzikie 29.04.11, 13:36 Yoma rżnęłaś śliwy?Żeby owocowały? Więc to jest prawda z tym podcinaniem pni?Bo ja mam węgierkę która kwitnie,a owoców z tego nie ma,to może ją trochę poderżnę? Odpowiedz Link
yoma Re: Wiśnie kwitną dzikie 03.05.11, 19:18 Nie no, pnia nie podcinałam, gałęzie rżłam. One stare (no - młodsze ode mnie) i ani kwiatu, ani owocu. No to urżłam zgodnie ze wskazówkami prof. Miki z dzieła o cięciu drzew owocowych, w zeszłym roku był wątek i chyba nawet fotokopie dzieła załączałam. No i jedna kwitnie jak byk. Druga nic. Odpowiedz Link
doratos Re: Wiśnie kwitną dzikie 03.05.11, 19:50 Spróbuję ponacinać pień tej węgierce i zobaczę co z tego będzie! Odpowiedz Link
doratos Re: Wiśnie kwitną dzikie 05.05.11, 14:25 Muszę poszukać tego artykułu z gazety,i zobaczę o co chodziło z tym podcinaniem,dlaczego to ma zmusić drzewo do owocowania!! Odpowiedz Link
yoma Re: Wiśnie kwitną dzikie 05.05.11, 14:40 Jak znajdziesz, to się podziel, też jestem ciekawa. Odpowiedz Link