06.05.11, 16:59
jakie tam macie? Bo u mnie żadnych przymrozków po niedzieli a tymczasem pomidory mi zaczynają przerastać... Sadzić?
Obserwuj wątek
    • horpyna4 Re: prognozy 06.05.11, 18:02
      Sadź te najbardziej wyrośnięte, z resztą się wstrzymaj. Pogoda lubi robić złośliwe niespodzianki, więc przynajmniej ta pozostała w pomieszczeniu część sadzonek na pewno nie zmarznie.

W zasadzie termin sadzenia do gruntu wrażliwych na przymrozki roślin jest dopiero za dwa tygodnie. Ale być może zimna Zośka była w tym roku o dwa tygodnie wcześniej... cholera wi.

W każdym razie sadząc teraz tylko część zmniejszasz ryzyko utraty wszystkich.
      • yoma Re: prognozy 06.05.11, 18:12
        IMHO już po Zośce, a i moja prognoza potwierdza. Jak nie będzie mrozów sob/niedz, to w niedzielę sadzę.

Byłam właśnie straty oglądać. Nie zgadniecie, co najbardziej ucierpiało. Dęby...
        • lellapolella Re: prognozy 06.05.11, 18:18
          no masz, przereklamowane są;)
          U mnie grujecznik i róże, ale raczej niegroźnie.
          • asta6265 Re: prognozy 06.05.11, 18:20
            U nas już bez przymrozków ma być i niech tak zostanie. Jutro jadę do ogrodnika po kwiaty rabatowe, będzie szaleństwo:)
          • yoma Re: prognozy 06.05.11, 18:44
            U mnie grujecznika najmłodsze liście, odbije. I nie wiem, co z kasztanem. Chyba też odbije. Róże w porządku, a nawet zielistka w doniczce. Niedoreklamowana jest :)
            • se_nka0 Re: prognozy 07.05.11, 17:39
              Nawet na działkę nie było jak wyjść. Zimno, wieje, pada - nie tak miało być !!!
              • lellapolella Re: prognozy 07.05.11, 18:36
                u nas całkiem przyzwoicie. Nadal sucho, nawet ten śnieg kilka dni temu był tylko na niby i nie zostawił żadnej wilgoci. Wychodzą ostatnie przemrożenia, grrr...
                • se_nka0 Re: prognozy 07.05.11, 19:25
                  Lella... podeślę Ci trochę wilgoci, z katarem włącznie ;)
                  • lellapolella Re: prognozy 07.05.11, 20:47
                    wilgoci mówimy tak, katarowi-nie ;)
                    zabiłby mnie teraz, jestem spuchnięta zębowo i bolejąca:(
                    • se_nka0 Re: prognozy 07.05.11, 21:28
                      Ok, to się podzielę - wilgoć a sio do Ciebie ! Znowu w szyby dzwoni. Priorytetem posyłam :)
                      Katar zostawiam sobie i tak 7dni i tak tydzień ;)
                      • lellapolella Re: prognozy 07.05.11, 21:47
                        kochana jesteś:))
                        • hesperia1 Re: prognozy 08.05.11, 08:49
                          A my wczoraj działkowaliśmy się.Pięknie było,gorąco.I nic mi nie przemarzło,no może jeden kwiatek.Jakoś oszczędziło moja działkę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka