Dodaj do ulubionych

nie miałam kłopotu-

12.05.11, 22:59
to postarałam sie:)
Pan XY sprzedaje działkę z domem, wiec teraz wyprzedaje rosliny.
Kupiłam duże leszczyny, duzą jarzębinę, duze krzaki róż (nawet nazwy nie znam- wygląda jak dzika a kwitnie na biało)krzaki jezyn, malin, złotlinu, bzu białego, forsycji.
Stan-pieknego zwiedniecia, niektore liscie suche- u leszczyny, jezyn, złotlinu, jarzębiny.
Podlewam, PODLEWAM- rano.
Jezyny, maliny na pewno wypuszczą od korzeni, roze pewnie tez (tak sobie powtarzam), jarzębinie (miłorząb) po podlaniu jedrnieja liscie, wiec z uporem maniaka powtarzam mantrę- przezyje, przezyje.

Hibiskus prawie 2 metrowy zniosł dzielnie przesadzanie- on go jak na razie zauwazył, pokrył się liścmi jak zaden zmoich tubylczych gospodarzy ogrodu:)
Biegam skoro swit by namoczyc podłoze (wszystko rosnie na skarpach, wiec nie przemoczę, bo nadmiar spływa)
Obserwuj wątek
    • lellapolella Re: nie miałam kłopotu- 12.05.11, 23:21
      Bei, będzie dobrze:) Wyściółkuj to towarzystwo grubo, przynajmniej na razie, żeby nie obsychało w mgnieniu oka. U mnie też skwar, zero deszczu... a, nie pamiętam odkąd. Dawno. Może i z półtora miesiąca.
      • bei Re: nie miałam kłopotu- 12.05.11, 23:51
        to jeszcze u Ciebie nie padało????

Jejku......to ja chmury deszczowe wysyłam:)
        • se_nka0 Re: nie miałam kłopotu- 13.05.11, 05:52
          Bei - towarzystwo roślinne poradzi sobie. Pora na przesadzanie dobra, resztę wychuchasz - gdzie mu ( temu towarzystwu) będzie lepiej?
          Zaczyna u mnie padać - Lella, wierzę , że w nocy padało u Ciebie?
          • lellapolella Re: nie miałam kłopotu- 13.05.11, 10:13
            padało:)))))dzięki za dobre energie:)
            nie do wiary, jakie rośliny szczęśliwe, choć przecież aż tak sucho na moim bagienku nie miały... uwierzycie, że irysy strzeliły w pąki w czasie jednej nocy?
            • bei deszcz u L 13.05.11, 10:40
              Widzisz- ja tak szczerze wysłałam:):)
    • horpyna4 Re: nie miałam kłopotu- 13.05.11, 07:42
      Ale to jarzębina (jarząb), czy miłorząb?
      • bei jarząb pospolity:) 13.05.11, 10:39
        pomrocznoscj jasna blondynki:)- co mi ten miłorząb wlazł pod palce?
        • yoma Re: jarząb pospolity:) 15.05.11, 21:13
          Nie przejmuj się, ostatnio z uporem maniaka nazywałam kliwię kanną :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka