yoma 12.08.11, 09:58 w pierwszej połowie sierpnia, kważ. Słoneczniki w czerwcu, kanie w lipcu i janowiec mi kwitnie ponownie. Jak nic koniec świata się zbliża, dobrze przepowiadali... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lellapolella Re: RYDZE SĄ 12.08.11, 11:26 Jak nic koniec świata się zbliża no, no, bażynę trzeba kupić;) Odpowiedz Link
se_nka0 Re: RYDZE SĄ 12.08.11, 11:44 Tez przeczytałam benzynę :) Zapasy jakieś cycuś :) Odpowiedz Link
yoma Re: RYDZE SĄ 22.08.11, 18:48 Gardenia z kamelią mają pączki, kalle kończą działalność, konwalie zrudziały, dzikie wino sczerwiniało, a słoneczniki, takie do jedzenia, były na straganach już w czerwcu. Znaczy od czerwca ta zima idzie i to by się zgadzało. Fajna literówka mi się zrobiła przy dzikim winie. Nie poprawiam :) Odpowiedz Link
dorkasz1 Re: RYDZE SĄ 22.08.11, 19:50 No bo jak wino sczerwiniało, co innego gdyby to była wódka, ale jak wino? Dyć to poprawnie :) Odpowiedz Link
yoma Re: RYDZE SĄ 22.08.11, 22:00 Jeszcze coś było zwiastujacego, że już jest zima, ale już sama nie wiem co. Odpowiedz Link
leloop Re: RYDZE SĄ 23.08.11, 07:28 > U mnie od kilku dni zimę zwiastują zimowity. u mnie tez, po przyjeździe odkryłam, ze te szczypiory na wiosnę co nie chciały kwitnąc to właśnie one. A Lelli nakłamałam, ze nie mam ;) ale skąd une i kiedy wsadzone zielonego pojęcia nie mam :} Odpowiedz Link